Kapselcascade voor medium haar

Mooi, goed verzorgd haar, gelegd in een modieus kapsel - onderdeel van het vrouwelijke beeld. Cascade voor halflang haar, foto de beste opties zijn bijgevoegd, het kan elk meisje schattig, een beetje dom, vet maken. En tegelijkertijd romantisch, excentriek. Daarin treedt razendsnelle verandering van stemming op. Wanneer het kapsel correct wordt gekozen, kan het het uiterlijk fundamenteel veranderen, het helpt altijd om er vrouwelijk, mysterieus en verleidelijk uit te zien. Hiermee kun je gemakkelijk de afbeeldingen wijzigen en krullen in verschillende soorten kapsels vestigen.

Functies en verschillen met andere stijlen

Dit kapselmodel wordt heel vaak verward met een gescheurde "ladder". In feite zijn ze volledig verschillend met typische verschillen:

In het beschouwde kapsel is het bovenste deel van de strengen korter dan het middelste en onderste, waardoor u de gewenste kapselvorm en volume kunt creëren.

Proef het juiste kapsel

Wie geschikt is en wie niet zou moeten kiezen

Stylisten adviseren bij het raadplegen van deze aanbevelingen bij het kiezen van een model:

Als je deze aanbevelingen opvolgt, zien je kapsel en jij er daarom altijd onweerstaanbaar, stijlvol en vrouwelijk uit.

Draag het niet voor meisjes met zware lokken. Voor licht geknipt haar, luchtig. Gewogen, hoewel ze correct worden bijgesneden (in vloeiende overgangen), maar ze zien er levenloos en uitzakken uit.

Cascade op verschillende gezichtsvormen.

Sterke punten van het kapsel en zijn tekortkomingen

Dit kapsel heeft een aantal positieve eigenschappen en een paar minnen.

profs:

 • een knipbeurt wordt als universeel beschouwd, omdat het geschikt is voor de meeste soorten gezichten,
 • kapsel maakt het haar volumineuzer, voegt dichtheid toe, hoewel visueel, lichtheid van het kapsel,
 • in een cascade kun je de vorm van het gezicht aanpassen,
 • kan worden gedaan op haar van elke structuur: krullend, recht, golvend, dun,
 • kapsels kunnen worden gedaan om een ​​verscheidenheid aan afbeeldingen te maken: zakelijk, casual, jeugd, vakantie,
 • het kapsel heeft geen speciale zorg nodig, vereist geen speciale stylinginspanningen.

nadelen:

 • onzorgvuldig verspreide lokken op de schouders zijn een karakteristiek kenmerk van het kapsel, hoewel het er vrouwelijk uitziet, het is niet geschikt voor actief levende meisjes, omdat ze constant "vleien" in het gezicht en de ogen, wat ongemak veroorzaakt,
 • als het haar van nature erg dik en grof is, kan het nog meer volume creëren en kunnen er problemen zijn met het stylen,
 • het ziet er alleen perfect uit in die gevallen waarin het kapsel werd uitgevoerd door een profielmeester, ongeschikt werk zal het tegenovergestelde effect hebben - de krullen zien er slordig en rommelig uit,
 • Als u een cascade kiest, moet u voorbereid zijn op het feit dat deze van tijd tot tijd moet worden aangepast, gedurende 2 maanden - minimaal 1 keer.

Bedenk op basis van het voorgaande goed of u zich aan alle aanbevelingen kunt houden door een cascade voor uw haar te kiezen.

Het beeld van vrouwelijkheid en elegantie

Gescheurd

Het wordt aanbevolen voor schokkende, emotionele personen. Een gescheurde cascade en een knal in dezelfde stijl zullen altijd zichtbaar zijn voor anderen, wat betekent dat ze de aandacht trekken.

Gescheurde rechte pony

Dubbele cascade

Een kapsel dat als geen ander extra volume creëert, is geschikt voor de fijne structuur van het haar. Een karakteristiek kenmerk ervan wordt overwogen de aanwezigheid van meerdere vloeiende overgangen over de gehele lengte van het haar, inclusief de tijdelijke zone. Hier heeft de kroonzone de grootste concentratie overgangen, die geleidelijk in de richting afneemt Naar de achterkant van het hoofd. De onderste strengen zijn het langst. Deze kniptechniek zal het toelaten "Tame" ondeugende golvende krullen, die volume toevoegen, vooral in die gevallen waarin hun eigenaar niet de dichtheid heeft zoals we zouden willen.

Succesvolle uitvoering van een dubbele cascade

Korte kroon

Dit type biedt kortere kruin van het hoofd. Hier is het belangrijkste kenmerk dat de overgangen ervan over de resterende lengte zo versluierd mogelijk zijn. Het is actueel voor vertegenwoordigers van afgeschuinde ruggen. Een kort deel van de kroon zal er voordelig uitzien, omdat het met zijn hulp mogelijk zal zijn om de verfijning van kleuren aan te tonen.

Modieuze korte cascade cascade

Graded

Dit type kapsel is ideaal voor het creëren van extra volume. Maar vertegenwoordigers van zacht dun haar worden niet aanbevolen om haar te kiezen. Alle pracht en schoonheid van een kapsel kan snel zijn vorm verliezen. Een specifiek kenmerk is het regelmatig knippen van de uiteinden van de strengen.

Een afgestudeerde cascade ziet er net zo goed uit met zowel een rechte knal als een vlecht. Zorgvuldige profilering is niet vereist. Haarstyling omvat het draaien van de uiteinden van het haar met verschillende intensiteiten, bijvoorbeeld met een ronde borstel.

Afgestudeerd cascade aan de achterkant

Italiaans

Dit kapsel past eigenlijk voor elke vrouwen / meisjes, ongeacht welke gezichtsvorm ze heeft. Dit is het meest veelzijdige kapsel. Ze geeft visueel de algemene omtrek van het gezicht een vorm zo dicht mogelijk bij het ideaal.

Italiaans kan op elk type haar worden uitgevoerd. Vooral goed geschikt voor golvend haar. Langwerpige krullen worden gemaakt volgens het type, dus elk van de krullen zal zijn eigen plaats hebben in het algemene plan van kapsels. Het zal niet worden verward met zijn buren, het ziet er verzorgd en beknopt uit.

Italiaans wordt getoond aan vertegenwoordigers met steil haar. Hier zal ze het ontbrekende volume toevoegen. Voor liefhebbers van korte kapsels. Het zal helpen om een ​​beeld van durf te geven met een uitdagend effect.

Asymmetrisch

Met de mogelijkheid om het beeld van elke look radicaal te veranderen. Specifieke functie - combinatie van verschillende haarlengtes, de locatie van de overgangen in bepaalde delen van het hoofd. In staat om de aandacht te richten op het gebied waarin het moet worden gericht. Dat is het geval met een asymmetrische cascade sluier dat deel van het gezicht, waaruit u aandacht moet afleiden vanwege tekortkomingen. En breng de zone naar voren die speciale voordelen heeft.

Modieuze asymmetrische optie in cascade

Voor kort haar

Ze ziet er goed uit op zowel jonge meisjes als oudere dames. Het vereist geen speciale zorg- en stijlvereisten. Hiermee kunt u verschillende afbeeldingen maken, waaronder te gedurfd en excentriek:

De trendrichtingen van dit seizoen omvatten gemodificeerde vormen van de cascade: Garcon, Bob, Elf, Pixie of Hedgehog.

Een variatie op kort haar

Voor halflang haar

Een brede selectie kapsels in cascade en voor vertegenwoordigers met een gemiddelde haarlengte. Dit seizoen is het belangrijk dat ze een rechte knalstijl dragen. Aanbevolen voor personen met perfecte gezichtsvormen. Hoewel deze vereiste niet nodig is, omdat de cascade een van de weinige kapsels is die aan elke vorm en voorkeur kunnen worden aangepast en er in elk van hen voordelig uitzien.

Op het hoogtepunt van dit seizoen, voor halflang haar, zijn de volgende relevant: een bob-of-pagina op de achtergrond van een kapselcascade met dit soort pony:

 • asymmetrisch, op één manier gekamd,
 • rechte lijn van elke lengte en variatie,
 • vissenstaart
 • halfrond met vloeiende overgangen naar de zijkant van het kapsel.

De schuine pony harmoniseert op een originele, frisse en modieuze manier.

Modieuze variëteiten van het huidige seizoen

Op lang haar

Personen met lang haar wordt geadviseerd een cascade te dragen. Ze hebben helemaal geen invloed op het grootste deel van het haar. Het freest hier alleen de bovenkant van het hoofd en dan, gewoon vooraan.

Met lang haar zal een directe volumetrische knal er geweldig uitzien. Indien gewenst, de uiteinden van de pony Je kunt het effect van een vissenstaart geven. Trim de resterende massa door afstuderen.

Rand - plat of licht afgerond. Dit seizoen is vooral relevant rand "Mysikom".

Cascade en lang haar

GALERIE: De mooiste kapselscascade

Samenvattend kunnen we met vertrouwen zeggen - dit is een kapsel dat nooit uit de mode raakt. Een knipbeurt geliefd bij veel jonge meisjes en oudere vrouwen. Dit is een alternatieve optie als u niet weet wat u kunt toevoegen aan uw afbeelding. Met de cascade kun je elke styling doen die geschikt is voor elke levenssituatie, of het nu een eenvoudig jeugdfeest of een etentje is. Als u het niet eens bent met de beoordeling van het artikel, plaats dan gewoon uw beoordelingen en beargumenteer ze in de commentaren. Uw mening is erg belangrijk voor onze lezers. Bedankt!

Cascade voordelen

 • Geeft volume en beweeglijkheid op dun en niet dik haar
 • Met de juiste selectie van de cascade op dik en zwaar haar, wordt lichtheid gecreëerd, vereist geen styling
 • Ziet er vooral stijlvol uit in een combinatie van shatush, irtach of balayazh schilderen
 • Als de strengen het gezicht omkaderen, kunt u kleine onvolkomenheden verbergen in de vorm van rimpels of volheid
 • Verandert of benadrukt de vorm van het gezicht

Wie past er misschien niet in de cascade?

 • Als je kleine elastische krullen hebt, kan de cascade een vreemde vorm en een buitensporig volume op je hoofd creëren
 • Als je heel zwaar en dik haar hebt, zal het moeilijk zijn om het juiste effect van vliegend haar uit meerlagige secties te bereiken
 • Als je overgedroogd haar hebt, gespleten haarpunten, broos - al deze fouten in de cascade zullen zichtbaar zijn
 • Als je lang haar loslaat, past zo'n kapsel niet bij je. Het is moeilijk en lang om dezelfde lengte terug te geven

Voors en tegens

De cascade helpt om de onvolkomenheden van het gezicht te verbergen, om het ovaal te corrigeren - bijvoorbeeld te grote jukbeenderen, wangen. Voor die vrouwen, die de natuur niet heeft voorzien van weelderig, dik haar, is dit kapsel een geweldige manier om je haar te revitaliseren.

De cascade is ook geschikt voor vrouwen na 40 jaar - het haar verjongt, lokken verbergen de onvolkomenheden van het gezicht en luchtigheid maakt het hele beeld gemakkelijker, vrijer. Kapsels worden aanbevolen voor gespleten haarpunten.

Bij het kiezen van een kapsel is het gewicht van het haar belangrijk. Als een vrouw erg zware lokken heeft, is een cascade geen goede optie. Haar krijgt niet het juiste volume en lichtheid, maar hangt in rechte lokken.

Je moet voorzichtig zijn en eigenaren van zeer gekrulde lokken. Dit onderscheidende kenmerk van haar vereist een zorgvuldig doordacht trapsgewijs kapsel. In dit geval zal een beroep op een bevoegde meester helpen.

Wie past bij de cascade voor medium haar

Het kapsel is geschikt voor die meisjes en vrouwen die van nature recht, golvend, krullend haar hebben. Het maakt niet uit - dunne strengen of grover.

De cascade is ideaal voor bezitters van een rond, ovaal, rechthoekig gezicht. Het ovale gezicht wordt als het meest universeel beschouwd, elk kapsel ziet er mooi uit. Bij rond of rechthoekig - zo'n kapsel helpt om het gezicht langwerpiger, proportioneel te maken, om te grote wangen, scherpe jukbeenderen te verbergen.

Wie heeft er geen knipbeurt?

Een kapselcascade op medium haar is niet geschikt voor degenen die te zware krullen hebben. In de cascade moeten de strengen licht en luchtig zijn, anders zien de strengen er, hoewel ze in lagen zijn gesneden, levenloos uit, verzakken onder hun eigen gewicht (je kunt voorbeelden van dergelijke kapsels zien door naar de foto te kijken).

Hoe te werken - met een schaar of een scheermes

Specialisten gebruiken beide opties. Schaar-kapsels zijn meer bekend.

Bij deze optie is het belangrijk om verschillende punten te overwegen:

 • hulpmiddel van goede kwaliteit
 • het haar moet een beetje nat zijn
 • in aanvulling op conventionele scharen, maakt cascading ook gebruik van dunner worden (om de uiteinden van het haar te vormen).

Snijden met een mes moet ook alleen worden gedaan met een hoogwaardig gereedschap (scherp), de strengen moeten worden bevochtigd (zodat de bovenste laag van het haar niet exfolieert). Het juiste gebruik van het mes en de schaar maakt het mogelijk om een ​​mooi kapsel te maken, waarin het haar lang zijn vorm behoudt, om gespleten haarpunten te voorkomen.

Kapsels en patronen: stap voor stap

Een kapselcascade op halflang haar (een foto van elke optie is hieronder te zien) bestaat in alle verschillende manifestaties: met en zonder pony, verscheurd, afgestudeerd, dubbel, langwerpig. Cascade is een soort step-kapsels. Elke laag (stap) moet duidelijk opvallen.

De klassieke versie van het kapsel begint vanaf de nek, maar tegenwoordig zijn andere soorten van de cascade ook populair - bijvoorbeeld, aan de bovenkant wordt het haar heel kort geknipt en begint de cascade zelf.

Shearing wordt op twee manieren uitgevoerd:

 1. De controlestreng wordt aan de achterkant van het hoofd genomen: dan wordt al het haar in niveaus verdeeld. Vervolgens wordt elke streng op de hoofdstreng aangebracht en op het gewenste niveau gesneden. Kapsel wordt gedaan vanaf de achterkant van het hoofd tot de kruin en het voorhoofd.
 2. De hoofdstreng is al bij de kruin genomen, op het gewenste niveau gesneden - voornamelijk naar de neus. Al het andere haar is verdeeld in strengen en op hun beurt wordt elk van haar naar het gezicht getrokken en getrimd (gericht op de belangrijkste).

Verdunningstechniek

Voordat je een haarsnit van de cascade op medium haar uitvoert, moet je leren dunner te worden. Verdunning verwijst naar dunner wordende strengen. Het wordt uitgevoerd om haar lichtheid, volume, gladheid te geven.

Verdunning wordt uitgevoerd aan het einde van het kapsel - als de laatste fase. U kunt strengen over de gehele lengte of alleen de tips pureren. Een paar foto's van voorbeelden van deze procedure zijn te zien in het artikel.

Bij een cascade is verdunning wenselijk, dankzij het:

 • kapsel ziet er eenvoudiger en natuurlijker uit,
 • overgangen tussen niveaus verlopen soepel,
 • volume wordt gemaakt in de rootzone,
 • benadrukt de scherpte en helderheid van de lijnen met een gescheurde cascade.

Voor het frezen worden speciale scharen of een scheermes gebruikt. Scharen worden gebruikt bij het knippen op droge en licht vochtige lokken, een scheermes - op nat haar. Tijdens de procedure met een schaar wordt de streng samengedrukt en glijdt het gereedschap soepel van boven naar beneden.

Als gevolg hiervan wordt het haar afgesneden (op verschillende lengtes). De procedure wordt 2-3 keer herhaald. Als alleen het onderste deel van het haar wordt gefreesd, wordt een groter volume gecreëerd in de wortelzone van het hoofd. Ook wordt de procedure voor het frezen van de wortels uitgevoerd (de strengen zijn dunner - helemaal bovenaan, in het midden van de kop en onderaan).

Filtratie wordt uitgevoerd op natte en droge strengen (afhankelijk van het gewenste resultaat).

Het wordt niet aanbevolen om de procedure uit te voeren als het haar van nature erg vet of droog is.

Je kunt je niet laten meeslepen door mensen met dunne krullen aan te vragen - je kunt het tegenovergestelde effect bereiken - er is geen volume. Met krullende en golvende strengen helpt frezen om vloeiendere en nauwkeurigere lijnen te maken.

Cascade met schuine pony

Een knipbeurt met een pony geeft het beeld een geheel nieuwe look. Schuine pony is een van de meest modieuze en stijlvolle looks. Het past perfect in het algehele kapselschema, gecombineerd met overgangen en lagen van de cascade.

Schuine pony kan:

 • uitlijnen op het voorhoofd,
 • kam opzij
 • Gescheiden in het midden aan de zijkanten (zoals twee schuine zijstrengen).

Voor degenen met een klein gezicht of fijne kenmerken zijn kleine of gescheurde schuine pony geschikt. Zo'n kapsel helpt mollige vrouwen het ovaal van het gezicht visueel te verlengen. Een interessante optie is een soepele overgang van de schuine pony naar een knipbeurt (bijvoorbeeld aan een kant).

Voor degenen die dik steil haar hebben, worden schuine pony ook aanbevolen - hoewel het duidelijk kan worden gesneden, met duidelijke randen - dit zal alleen de schoonheid van het haar en de lijnen van het gezicht benadrukken, de aandacht vestigen op de ogen.

Met een driehoekig gezicht, met een groot voorhoofd, kun je aandacht besteden aan de scherpe schuine pony, wanneer de kleinste strengen de wenkbrauw niet bereiken, en de langste strengen het volledig bedekken of zelfs naar je ogen komen (vallen op het niveau van de jukbeenderen).

Rechte knal

Rechte pony is geschikt voor mensen met een ovaal, langwerpig gezicht. Dikke lange pony maakt het gezicht meer rond, focust op de ogen, verbergt onvolkomenheden (bijvoorbeeld rimpels op het voorhoofd).

Voor bezitters van steil dik haar kost het stylen van zo'n knal niet veel tijd - alleen een haardroger en een beetje mousse zijn voldoende. Voor degenen die golvende of ondeugende lokken hebben, is een rechte knal niet de beste optie. Een meer provocerende optie - gescheurd - geeft het beeld een durf, een excentriciteit.

Kenmerken

Vaak verwarren meisjes, en zelfs kappers zelf, twee totaal verschillende kapsels - een cascade en een ladder. Bij nader onderzoek blijkt echter dat er weinig gemeen is, hoewel een soortgelijk principe wordt gebruikt. Een korte trap wordt langs het gezicht gesneden. Hier bevinden zich kortere lokken in de buurt van het gezicht en geleidelijk aan wordt het haar langer en langer. Met een trapsgewijs kapsel gebeurt alles anders.

Hier bevinden de kortste strengen zich op de kruin of op het pariëtale deel en wordt het haar langer in lagen. Hierdoor wordt het volume bereikt en de vorm van het hoofd aangepast. Met name met behulp van de cascade, als je de juiste kleur kiest, kun je het haar visueel dikker maken, de vorm van het gezicht veranderen, zich concentreren op bepaalde functies: benadruk de ogen, toon de jukbeenderen of accentueer de nette kin.

Een cascade maaien op halflang haar is niet moeilijk en kan in principe zelfs door een beginnende meester worden uitgevoerd. Het bepalende criterium hier is niet alleen de techniek, maar ook de lengte: op het haar van gemiddelde lengte of op de lange vlekken van de kapper zal niet zo opvallend zijn.

Stijlvolle kapselcascade

Als je in sommige kapsels in de war kunt raken, is Cascade moeilijk te verwarren met anderen. Dit kapsel is duidelijk voor elke dame en ze is ongelooflijk mooi, zij het met haar eigen kenmerken. Soms wordt Cascade ten onrechte een "ladder" genoemd, maar een ladder is gewoon werk met de uiteinden van het haar en Cascade is een radicale verandering in de lengte van de strengen.

In dit kapsel zijn de bovenste strengen korter dan de onderste, terwijl de overgangen tussen de lengte van individuele haren niet te uitgesproken moeten zijn, daarom wordt aanbevolen om contact op te nemen met goede meesters voor een effectief en effectief resultaat.

In 2019 is de Cascade erg populair op halflang haar. Op zo'n lange lengte kun je immers alle mogelijkheden van een meerstaps-kapsel laten zien en is het kapsel zo helder en opvallend mogelijk.

Cascade Voordelen:

 • je kunt dit kapsel kiezen voor elk type gezicht en aanpassen, de fouten maskeren,
 • het haar wordt goed verzorgd, mooi en volumineuzer,
 • geschikt voor jeugd of casual stijl, evenals voor zakelijke en vakantie look,
 • Heeft geen ingewikkelde styling nodig.

nadelen:

 • de schoonheid van het kapsel zit in het haar dat achteloos over de schouders is verspreid of correct langs het gezicht is gelegd, wat vaak actieve en energieke dames kan hinderen. Als langer middenhaar nog steeds in een paardenstaart of knot kan worden geknoopt, dan zullen kortere haar niet plakken,
 • als het haar te dik of te golvend is, kan de cascade er rommelig uitzien of onzichtbaar zijn,
 • regelmatig bezoek aan de kapper om de twee maanden.

"Aurora"

Een middelgroot kapsel met de naam Aurora piekte in de jaren 80. Modieuze vrouwen over de hele wereld hielden van de ietwat grunge disco-stijl. Met het vertrek van het tijdperk van de jaren 80 werd het kapsel echter niet vergeten en ervoer het jaar na jaar nieuwe incarnaties. Als de klassieke "Aurora" van die jaren werd onderscheiden door een dikke, dichte knal die de helft van het gezicht bedekt, dan is het in de moderne wereld toegestaan ​​om een ​​zeldzamere knal te maken, of zelfs zonder te doen.

Een onderscheidend kenmerk is de keuze van strengen, die gelijk zijn bij het knippen. De eerste krul wordt vanaf de bovenkant van het hoofd genomen en in een rechte hoek op het hoofd uitgerekt en vervolgens indien nodig ingekort. Vervolgens wordt al het haar uitgerekt tot de lengte van deze streng. Aldus worden nette en zacht tot expressie gebrachte lagen gevormd.

Als de kapper het kapsel structureel moet maken, worden grotere strengen genomen om te knippen. Voor soepele en nauwelijks waarneembare overgangen worden kleine krullen geselecteerd, die vervolgens zorgvuldig worden gefreesd.

"Italiana"

Voor het eerst werd het Italiaanse kapsel in de jaren 1950 breed populair dankzij de legendarische actrice Sophia Loren. Het was toen dat ze flitste naar een schoonheidswedstrijd, en veel meisjes snelden naar de kappers met verzoeken om een ​​kapsel te maken "zoals Lauren". Kapsel "Italiaans" - een geweldige keuze voor krullend haar, omdat u hiermee hun prachtige natuurlijke structuur kunt benadrukken. "Italiaans" maakt het mogelijk om gemakkelijk en mooi haar in de buurt van het gezicht te stylen, wat vaak problematisch is voor eigenaren van krullend en pluizig haar.

In feite kan dit type kapsel alleen worden gedaan voor halflang haar.

Deze functie is te wijten aan de uitvoeringstechniek. Hier wordt de controlestreng helemaal uit het gezicht genomen, vanuit het midden van de pony. Door het op de benodigde lengte te knippen, worden alle andere strengen eronder uitgelijnd, terwijl ze voor het gezicht van het model worden uitgerekt en ergens ter hoogte van haar ogen worden vastgehouden.

Naast de scheiding volgens de kniptechniek, wordt de cascade geclassificeerd volgens de uitvoeringsvormen.

Met pony

De meest populaire optie voor een trapsgewijs kapsel is met een knal, omdat het organisch past in de vorm van het kapsel. Het is echter noodzakelijk om niet zozeer uit te gaan van de vorm als van de kenmerken van het gezicht om de verdiensten te benadrukken en de gebreken te verbergen.

Pony kan compleet anders zijn. Dit jaar waren er stijlvolle Franse dikke pony, en dunner, en opties met asymmetrie, en zelfs gekrulde opties. Het is altijd nodig om voort te bouwen op wat goed is voor je gezicht.

De meest modieuze waren kapsels met gefreesde schuine pony, omdat ze zonder uitzondering geschikt zijn voor bijna iedereen. Een populaire optie is ook een zeldzame knal, gelegen aan beide zijden van het gezicht en gescheiden door een directe scheiding. Het was ook vaak mogelijk om een ​​klassieke rechte knal met een gefreesde rand te zien, zoals die van Olivia Wilde.

Het belangrijkste nadeel van de cascade met pony is de behoefte aan constante styling. Zelden heeft iemand een knal op zichzelf. Hiervoor moet je je inspannen. Nog een nadeel - er is geen manier om met styling te experimenteren. Als de pony bijvoorbeeld recht en dik is, moet de hele cascade met een strijkijzer worden uitgetrokken, omdat de rechte pony, in combinatie met krullende haarmassa, er vreemd uitziet.

Geen pony

Om gebruik te maken van deze optie, moet u zorgvuldig overwegen hoe het uiteindelijke resultaat eruit moet zien. Je kunt vaak zien dat een cascade zonder een knal onafgewerkt lijkt. De strengen wonden eenvoudig aan weerszijden van het gezicht en bederven de algehele indruk.

"Aurora" zonder pony was stijlvol, je moet een asymmetrische langwerpige cascade met langere strengen langs het gezicht snijden of een cascade met een ladder. De opties toen de pet met de korte top werd ingekort, zijn in de vergetelheid geraakt: dit jaar was zo'n kapsel relevant, behalve voor vertegenwoordigers van subculturen.

Een ander onderscheidend kenmerk van een knipbeurt is dat je het zelf kunt doen. Op halflang haar zal een cascade zonder pony, correct afgesneden, zelfs met je eigen handen, er netjes uitzien, en op voorwaarde dat je ook de uiteinden profileert, zal het kapsel niet worden onderscheiden van de salon.

U moet echter begrijpen dat de lengte in elk geval moet worden geëgaliseerd, dus het is beter om met een marge te knippen.

Volgens de vorm van de hoofdmassa van het haar, zijn trapsgewijze kapsels verdeeld in asymmetrische, gegradueerde, langwerpige, haveloze en dubbele cascades.

Asymmetrisch

Wanneer we het hebben over een asymmetrische cascade, bedoelen ze meestal een knipbeurt die de kenmerken van een klassieke cascade en een ladder combineert. In dit geval kan de asymmetrische cascade worden aangevuld met een pony. De aanwezigheid van strengen van verschillende lengtes langs het gezicht blijft onveranderd.

De asymmetrische cascade is eenvoudig te installeren het vereist echter een constante monitoring van de conditie van het haar. Als het haar gevoelig is voor dwarsdoorsnede, verschijnen de gesneden uiteinden eerst op de strengen die langs het gezicht lopen. Dit is natuurlijk zeer opvallend. Nog een valkuil - het haar groeit ongelijkmatig, zodat de gebogen ladder snel heel merkbaar wordt. Gezien deze factoren, raden experts aan het kapselformulier minstens om de twee maanden bij te werken.

Het belangrijkste voordeel van de asymmetrische Aurora is dat het kapsel hetzelfde gaat voor eigenaren van golvend haar en recht haar. Het belangrijkste is om de juiste verhouding tussen korte en lange strengen te kiezen en correct accenten te plaatsen om de schoonheid van het gezicht en de aantrekkelijkheid van het haar te benadrukken.

Verlengd

Een langwerpige cascade is een ontdekking voor degenen die de eigenaar willen zijn van een spectaculair kapsel, maar niet klaar zijn om te veel tijd aan verzorging te besteden. De voordelen van een langwerpige cascade zijn dat u deze om de 4-6 maanden moet snijden.

Een indicatie dat het tijd is om het kapsel te vernieuwen, is het uiterlijk van gesneden uiteinden.

De langwerpige cascade is geschoren, waardoor de kruin van de centimeter 10 langer is dan bij de gebruikelijke. Het blijkt dat de gelaagdheid ongeveer begint op het niveau van de oorlellen. In dit geval blijven de strengen ook lang in het gezicht. Als gevolg hiervan verandert het kapsel niet speciaal de vorm of de gelaatstrekken, maar wordt het gemakkelijker om voor het haar te zorgen en wordt de look zelf licht en luchtig.

Een langwerpig trapsgewijs kapsel ziet er het beste uit als het op krullend haar wordt gedaan. Het is voldoende om het met een ronde borstel-borstel te leggen, zodat natuurlijke krullen in één richting liggen, en uiteindelijk krijg je een romantisch en zacht kapsel voor elke dag.

Haveloos

Dit type styling wordt meestal gekozen door jonge moedige meisjes die niet bang zijn om risico's te nemen en gewaagde afbeeldingen te passen. Voor oudere vrouwen is een gescheurde trapsgewijs kapsel voor halflang haar waarschijnlijk niet geschikt, omdat het onwaarschijnlijk is dat hun algemene uiterlijk wordt gecombineerd met een pestkopstijl.

De haveloze cascade was dit jaar niet erg populair, omdat er in alles een duidelijke trend in mode voor natuurlijkheid was, en zo'n kapsel, hoe hard je ook probeert, kan niet natuurlijk worden genoemd. Bovendien is een gescheurde cascade, hoewel met de juiste styling en ziet er fantastisch uit, nog steeds niet geschikt voor degenen die niet klaar zijn om veel tijd aan styling te besteden. In een tijdperk van totaal tijdgebrek is dit een serieus nadeel.

Niettemin, als het haar dat met een gescheurde cascade is getrimd, correct is gelegd, is het mogelijk om zowel het effect van nalatigheid als een duidelijke structuur te bereiken. In ieder geval moet je je toevlucht nemen tot het gebruik van extra geld, omdat steil of golvend haar zonder styling er niet goed uitziet met dit kapsel.

Wie is geschikt en niet geschikt?

Een kapselcascade is om verschillende redenen gekozen.

 • Als een vrouw er altijd goed uit wil zien, zonder zich zorgen te maken over styling, is deze optie niet geschikt voor haar. In de regel is het tijdens een cascade noodzakelijk om constant voor de vorm van het kapsel te zorgen en dat de uiteinden er gezond uitzien en niet splitsen.
 • De wens om de vorm van het gezicht te corrigeren. Trapsgewijze knipbeurten gaan hier met een knal mee om, omdat je door al hun diversiteit een optie kunt kiezen die specifieke gebreken goed verbergt, gericht op de verdiensten.
 • Een meisje heeft misschien de wens om anderen visueel te "bedriegen", waardoor haar haar pluiziger en volumineuzer wordt.Omdat trapsgewijze kapsels volume en luchtigheid aan het haar toevoegen, kunnen ze deze taak ook aan.
 • Het gebeurt dat een meisje niet van haar hoofdvorm, uitstekende oren enzovoort houdt. Met het juiste kapsel kunnen al deze nuances worden verborgen zodat niemand eraan zal denken.

Meestal wordt dus een cascade gedaan wanneer ze hun gezichtsvorm dichter bij het referentie-ovaal willen brengen.

Ovaal

De ovale vorm van het gezicht wordt beschouwd als de canon waarnaar we moeten streven. Het is niet verwonderlijk dat de meerderheid een knipbeurt kiest zodat hun niet-klassieke gezicht dichter bij het ideaal komt. De cascade is perfect voor deze taken, waardoor je je gezicht gelijk kunt verkleinen en uitbreiden.

Omdat het ovale gezicht dit ideaal is, is elk van de cascadevariaties daarvoor geschikt. Het Italiaanse kapsel zonder pony ziet er bijzonder indrukwekkend uit en voegt chic toe. Bovendien is styling niet vereist - hoe casualer het kapsel eruit ziet, hoe aantrekkelijker het beeld.

Eigenaren van een ovaal gezicht kunnen experimenteren met een pony, maar wees voorzichtig: zelfs hier zijn er opties die gegarandeerd niet passen (bijvoorbeeld pony met een boog). Allerlei asymmetrische variaties, dikke en zeldzame, rechte en schuine pony, lang en kort zien er geweldig uit, met nadruk op de schoonheid van het gezicht. Vertrouw op wat je precies in het gezicht wilt benadrukken en kies de vorm van de pony en de cascade zelf, op basis van deze ideeën.

Langgestrekte

De hoofdtaak van de stylist wanneer hij zich te lang en smal aanpast, is om visueel volume aan hem toe te voegen. Hiervoor is een cascade met een ladder geschikt en de ladder moet beginnen op het niveau van de jukbeenderen. Dit is hoe het mogelijk zal zijn om het gezicht visueel uit te breiden, completer te maken en te focussen op de appels van de wangen.

Een ander belangrijk detail is de pony. Het moet zijn om het gezicht visueel in te korten. Een rechte, dichte knal doet het goed, eindigend net onder de wenkbrauwen. Het creëert visueel een horizontaal en "snijdt" de lengte van het gezicht, zodat het korter lijkt. Samen met de ladder van de jukbeenderen werkt deze aanpak vlekkeloos.

Wanneer je een cascade op medium haar doet voor een langwerpig gezicht, moet je zorgvuldig controleren dat het volume van de bovenkant van het kapsel naar het midden beweegt. Dit helpt krullen en werkt met borstelen.

Cascade en verschillende soorten gezichten

Veel vrouwen stoppen precies bij dit kapsel, omdat het naar elk type gezicht gaat. Maar enkele aanpassingen maken is:

 • voor een rond gezicht is het beter om een ​​kapsel te kiezen met lange voorstrengen, maar niet langer dan de kin. Van bovenaf is het volume opzettelijk groter gemaakt, en de pony is beter om de voorkeur aan schuin te geven - kort of lang,

 • voor meisjes met een smal langwerpig gezicht, zien de pony er beter dik uit en wordt het hoofdvolume gevormd, beginnend bij de lijn van de oren. De kroon mag niet erg volumineus zijn,

 • met een driehoekige gezichtsvorm met een breed voorhoofd en een smalle kin, moet het kapsel worden gericht om de kin visueel te vergroten - de cascade zelf wordt gevormd, beginnend net boven de kinlijn. Je kunt de optie kiezen zonder een knal of met een haveloze zeldzame knal,

 • voor een ovaal gezicht is de Cascade ideaal: geeft volume aan de zijkanten, waardoor het gezicht visueel wordt vergroot. In deze knal kan alles zijn

 • een vierkant of rechthoekig gezicht moet worden omlijst en afgerond door strengen. Maar streef niet naar symmetrie, integendeel, lichte nalatigheid en asymmetrie zullen profiteren en het gezicht rond maken.

Knippen en stylen

Cascade - een van de meest populaire kapsels, heeft een gemiddelde moeilijkheidsgraad bij de uitvoering. Het is veel belangrijker dat de meester correct bepaalt waar de stappen van de Cascade moeten worden gestart, zodat deze past bij het type persoon.

Het leggen zal niet veel tijd kosten, en het resultaat is van alle kanten uitstekend, foto's van het voor- en achteraanzicht kunnen u hiervan overtuigen.

Je kunt je haar op verschillende manieren stylen, wat ook erg aantrekkelijk is:

 • Voor feestelijke evenementen, een officiële avond onder een luxe outfit, is het beter om het haar iets te draaien. Op krulspelden, als er tijd is, of met een krultang, strijken, borstelen. Het is beter om naar binnen te draaien, zodat de tips niet uitsteken,

 • voor dates, wandelingen met vrienden, in een disco en informele bedrijfsevenementen, kunnen de tips naar buiten worden gedraaid, waardoor een look van ondeugend, speels en vrolijk wordt gecreëerd,

 • voor werk, school en formele evenementen, kun je je haar alleen wassen en föhnen met een haardroger, maar nog steeds een beetje regelen hoe de tips passen. Stoute lokken zullen een beetje moeten helpen liggen zoals verwacht.

Je kunt op de foto zien hoe interessant en mooi de strengen eruit zien.

Cascade op golvend haar

Stijlvolle Cascade-variaties

Hoeveel mooie dames, zoveel mogelijkheden voor verbeelding en creativiteit. Een professionele meester zal nooit een knipbeurt op zijn klanten drukken - voor elk gezichtstype past een individuele Cascade:

 • glad - veel verschillende lagen, dunner worden en andere trucs kunnen de lengteverschillen minimaal maken, maar het kapsel wordt nog mooier en malser. Deze optie is goed voor vrouwen boven de 50, wanneer een sierlijk en elegant volume nodig is,

 • haveloos - hier, integendeel, hoe merkbaarder de overgang van lengtes - hoe beter. Dit type kapsel is gemakkelijk te zien op steil haar en op krullend haar kun je het niet op die manier knippen - het zal onopvallend zijn. Dit kapsel wordt gekozen door jonge meisjes, schokkende fashionista's en brutale dames die zichzelf luid en helder verklaren,

 • graded - de strengen worden onder een hoek gesneden, waardoor een interessante afgeschuinde rand van de strengen ontstaat. Dit is het beste te zien op kort tot schouderhaar. Dit verlengt visueel de nek, maskeert sterk uitstekende of brede jukbeenderen en een smalle kin. Zo'n kapsel kan zelfs zonder knal zijn,

 • ingetogen - het grootste deel van de haarlengte blijft ongewijzigd, de hoofdcascade gebeurt op het laatste derde deel van het haar, dichter bij de uiteinden. Vaak wordt deze optie gekozen door meisjes die in de toekomst hun haar willen laten groeien, degenen die de afgesneden uiteinden willen verwijderen of dames met te hard en dik haar,

Lage en dubbele cascades

 • dubbel - het is heel moeilijk om te doen op kort, gemiddeld haar - niet genoeg lengte. Maar als het haar onder de schouders is, kan de meester twee hoofd "golven" van Cascade maken - van bovenaf, zoals een "dop", en van onderaf, werkend nabij de uiteinden van het haar,

 • in combinatie met markeren of kleuren De cascade ziet er geweldig uit. Je kunt dromen en een kapsel combineren met een gradiënt van tonen (bijvoorbeeld met een ombre) of met twee kleuren - waarbij de bovenste strengen licht zijn en de onderste donker, of je kunt gewoon doen met heldere individuele strengen.

"Heart"

Een ontroerend hartvormig gezicht bevalt de eigenaren niet altijd. Te kinderachtige kenmerken kunnen er belachelijk uitzien als een vrouw ouder wordt. In dit geval is het het beste om een ​​trapsgewijs kapsel te kiezen dat de aandacht zou afleiden van een smalle kin en brede jukbeenderen. Aurora gaat goed om met deze taak met lange strengen in de buurt van het gezicht en met een korte kroon. Korte volumineuze vergrendelingen aan de achterkant passen de vorm van het hoofd aan en maken het beeld tegelijkertijd dynamischer en stijlvoller.

Om de vorm van het gezicht aan te passen, is het ook nodig om een ​​pony te gebruiken. Voorheen was de cascade voor medium haar met pony van gemiddelde dichtheid het meest relevant. Tegelijkertijd kamde de eerlijke seks, die een gezicht "hart" had, de voorkeur aan een pony, opzij gekamd. Beide opties naast het gezicht, en volumineus, werden verwelkomd.

Rondje

Voor een rond gezicht is een cascade het kapsel dat stylisten met één stem aanbevelen, omdat zij het is die maximaal alle voordelen benadrukt die inherent zijn aan deze vorm. Vrouwen met een rond gezicht en zien er jonger uit vanwege een beetje kinderachtige kenmerken. Met 'Italiaans' kun je nog een paar jaar weggooien.

Voor een rond gezicht wordt het aanbevolen om een ​​langwerpige cascade zonder pony te kiezen. Afscheid maakt niet uit. Meisjes die jukbeenderen hebben uitgesproken en een vrij lange kin kunnen een rechte scheiding kiezen. Wanneer de breedte en lengte van het gezicht ongeveer hetzelfde zijn, terwijl de breedte van de kaak niet veel verschilt van de breedte van de jukbeenderen, is het beter om een ​​zijscheiding te kiezen - asymmetrie zal de vorm van het gezicht in evenwicht brengen en de aandacht afleiden van het feit dat het verre van ovaal is.

Knip de pony niet, omdat deze het gezicht verder zal verkorten, waardoor deze er vol uitziet.

Vierkant

Een vierkant gezicht, zoals een rond, heeft ongeveer dezelfde breedte en lengte, maar het jukbeen valt niet zo op. Wanneer u met een vierkant gezicht werkt, is het belangrijk om de hoekigheid glad te maken en het gezicht visueel te strekken. Hiervoor is een cascade voor halflang haar met een volumineus schuin knalgordijn goed geschikt. Het trapsgewijze kapsel zelf moet ook op een scheiding worden gedaan.

De trend is nu trapsgewijze kapsels met een rechte knal, aan de zijkanten waarvan langwerpige strengen overblijven. Ze verlengen het gezicht visueel, maken het eleganter, en zelfs met het haar verzameld, zal het vierkante gezicht er langgerekt en afgerond uitzien.

Een andere goede optie is een cascade van gemiddelde lengte, waarvan de structurering begint op het niveau van de wangen. In dit geval is een knal niet nodig. Afscheid kan zowel direct als zijdelings zijn, houd er echter rekening mee dat een rechte scheiding het gezicht visueel nog meer uitzet. Maar zo'n kapsel zal helpen om het voorhoofd te benadrukken, dat voor vertegenwoordigers met een vierkant type traditioneel lang en mooi is.

Driehoekig

De taak van het corrigeren van een driehoekig of peervormig gezicht is om volume toe te voegen aan het bovenste deel en de te zware onderzijde lichter te maken - de kaak en kin. De impopulaire dubbele cascade is hier geweldig voor. Als u het kapsel aanpast en het meer op de traditionele versie laat lijken, waardoor de overgangen vloeiender worden, komt u dichter bij de ovale vorm.

Volumetrische brede pony is goed. U moet opties kiezen die het gezicht visueel uitbreiden. Een goed voorbeeld is de Franse rechte knal. Gebruik geen schuine langwerpige opties. Het is beter om op een korte pony te blijven die de wenkbrauwen bedekt.

Houders van een driehoekig gezicht zijn perfect voor boogvormige pony, maar de boog mag niet te hoog zijn.

Je moet ook afzonderlijk de vraag bespreken of trapsgewijze kapsels geschikt zijn voor verschillende soorten haar - voor dun en licht of voor dik en zwaar.

Dun haar

De taak van de cascade voor dun haar is om het visueel dikker te maken. Gelukkig is het kapsel hier alleen voor. Dun haar moet worden gefreesd om het mooier te maken. Deze techniek is geschikt voor zowel rechte als krullende krullen, maar op krullen ziet dunner eruit het beste.

Bij het maken van een cascade voor dun haar van gemiddelde lengte, is het belangrijkste om het niet te overdrijven. Als je te veel massa verwijdert, ziet het hoofd eruit als een kale man en wordt haar nog minder vaak voorkomend.

Bovendien is de kans groot dat het haar gaat pluizen, waardoor het uiterlijk niet spectaculair en chic, maar slordig wordt.

In principe het type trapsgewijs kapsel wordt geselecteerd op basis van de vorm van het gezicht en de structurele kenmerken van het haar. In de toekomst, tijdens het stylen, moet je gewoon een geschikt hulpmiddel (bijvoorbeeld wax of gel) gebruiken om het kapsel dichtheid te geven. Hierdoor wordt dun haar visueel dik.

Dik haar

De cascade voor dik haar is daarentegen ontworpen om hun massa te vergemakkelijken, evenals verzorging en styling gemakkelijker te maken. "Italiaans" en verscheen vanwege het feit dat de zorg voor te dik haar gewoon onmogelijk was.

Wanneer je een trapsgewijs kapsel voor dik haar doet, wordt radicale wortelvorming gebruikt. Dit heeft geen invloed op het volume, maar verbetert het algehele uiterlijk en vergemakkelijkt het kammen en stylen. Haar is minder verward en gemakkelijker te controleren.

Het is echter belangrijk om het trapsgewijze kapsel op tijd te corrigeren, omdat het haar na verloop van tijd teruggroeit en in verschillende richtingen begint uit te steken. Dit is des te opvallender, hoe dichter het haar.Aziatisch haar is bijvoorbeeld steil en zwaar, dus het zal nodig zijn om het constant te stylen, en om ervoor te zorgen dat het kapsel geen vorm verliest. Gelukkig hebben dergelijke structuren in de regel zelden een dwarsdoorsnede.

Ook kan de cascade al dan niet passen, afhankelijk van de structuur van het haar.

Direct

Trapsgewijze kapsels zijn geschikt voor steil haar, op voorwaarde dat ze niet erg zwaar zijn. Het gebeurt dat hoe hard je het ook probeert, maar geef het haar geen volume. In dit geval kan de cascade helpen, maar het is noodzakelijk dat de structuur van de haarmassa eerst door een professional wordt bestudeerd. Alleen hij kan nauwkeurig de vraag beantwoorden of de cascade geschikt is in dit specifieke geval of dat het beter is om het niet te doen.

Als het haar een gemiddelde dichtheid heeft en recht uit de natuur is, is een trapsgewijs kapsel ideaal. Het zal mogelijk zijn om een ​​nette en gelijkmatige vorm te bereiken, terwijl het haar onmiddellijk zal liggen zoals het hoort, en je geen tijd hoeft te besteden aan stylen. In feite is het op zulk haar dat trapsgewijze kapsels er het beste uitzien.

In de toekomst kunt u de tips naar het gezicht of van het gezicht trekken, maar golvende krullen zijn niet voor u beschikbaar. Recht uit de natuur heeft haar geen permanent goed. Om extra volume te geven, is het nodig om speciale stylingproducten of krimptangen te gebruiken.

Golvend haar

Een goed geselecteerde en uitgevoerde cascade kan het uiterlijk van het haar volledig transformeren, de schoonheid van hun golvende structuur benadrukken. Afhankelijk van het type dat wordt gekozen en wat de natuurlijke krul is, liggen de uiteinden op het gezicht of van het gezicht.

Zorg ervoor dat je je concentreert op je type uiterlijk voordat je een trapsgewijs kapsel doet voor een gemiddelde lengte voor golvend haar.

Als u bijvoorbeeld de eigenaar bent van een rond gezicht en krullend haar en vervolgens een "Aurora" hebt gemaakt met langwerpige voorste lokken, wees dan voorbereid om uw haar constant te stylen en met een strijkijzer uit te trekken. Na het wassen begint het haar weer te krullen, en voor mollige schoonheden zijn krullen langs het gezicht taboe: ze zullen alleen volume toevoegen aan de reeds mollige wangen.

Over het algemeen past golvend haar dat door een cascade is gesneden goed, zelfs zonder styling. De natuurlijke golf wordt duidelijk zichtbaar. Achter dit kapsel ziet er geweldig uit. En als u de avondoptie kiest, kan het haar worden rechtgetrokken - het volume blijft behouden, maar de glans zal toenemen en de structuur zal veranderen.

Krullen

Misschien is krullend haar het enige type waarvoor de cascade niet geschikt is. Krullend haar dat in lagen is getrimd, begint te pluizen en te blazen in verschillende richtingen, wat uiteraard geen charme toevoegt aan hun eigenaar. Het beeld van de Kuzi Domen is er maar weinig. Dit geldt met name voor de eigenaren van de zogenaamde afro-krullen - zeer kleine krullen.

Als je toch besluit om dergelijk haar in een cascade te knippen, wees dan voorbereid op een constante styling en stijl. Het ongemak bij de verzorging van krullend haar is dat ze bij de minste luchtvochtigheid terugkeren naar hun natuurlijke uiterlijk en alle stylinginspanningen worden verspild. Dus voor praktische doeleinden moeten krullende jonge dames zich onthouden van trapsgewijze kapsels.

Uitvoering techniek

Zoals hierboven vermeld, kan een trapsgewijs kapsel worden uitgevoerd in twee variaties - "Aurora" en "Italiaans". Elk van deze opties vereist zijn eigen manier van handelen. Eerst moet u echter voorbereidend werk verrichten.

Selectie gereedschap

Professionele meesters voeren kappers uit met een schaar of een gevaarlijk scheermes. De tweede methode is effectiever, maar niet zo eenvoudig. Functies dus.

 • Dun en gemakkelijk gesneden. Dankzij dit kenmerk is het kapsel luchtiger.
 • Een scheermessnit behoudt zijn vorm goed.
 • Omdat de snit licht en soepel is, zijn de overgangen tussen de lagen bijna onzichtbaar.
 • Aan de andere kant zijn de uiteinden van het haar erg dun, wat leidt tot een snelle snit. Daarom moet je het kapsel een keer per maand of twee bijwerken, ondanks het feit dat het geen vorm verliest.
 • Vaak onervaren meesters snijden vaak met een mes omwille van de showiness. Zo'n knipbeurt heeft echter zijn eigen nuances, dus vertrouwen op je haar is in dit geval alleen een professional met geweldige ervaring waard.

Schaarkapsel is meer traditioneel, maar het kan door een beginner worden gedaan.

En een professional met geweldige ervaring kan een meesterwerk van je kapsel maken. Bovendien kunt u bij het knippen met een schaar alle uiteinden van het haar bijwerken. Hiervoor worden, nadat het kapsel is gevormd, de strengen in bundels gedraaid en worden de uitstekende haren geknipt.

Wees echter voorzichtig. Bij het trapsgewijs laten knippen van een kapsel moeten de strengen van dezelfde lengte worden genomen, dat wil zeggen van dezelfde laag. Anders is het risico groot om het teveel af te snijden en daarmee al het werk te bederven.

Kapsel bestelling

Nadat de gereedschapskist is geselecteerd, kunt u rechtstreeks naar het kapsel zelf gaan. Om dit te doen, moet je je haar voorbereiden: was het of hydrateer het gewoon. Het hangt ervan af of u de cascade voor het eerst snijdt of alleen de vorm bijwerkt en lichtjes verandert. In het eerste geval is een volledige wasbeurt geschikt, in het tweede geval volstaat het om de haarmassa uit de spuitfles met water te sprenkelen.

Verder is het hoofd verdeeld in zones - het pariëtale, occipitale en temporele, en het haar in elke zone is gestoken met kapperclips. Daarna trekt de meester de streng hetzij voor het gezicht van de pony, als ze de "Italiaanse" snijdt, of van de kroon in een rechte hoek ten opzichte van het hoofd bij het snijden van de "Aurora", en snijdt deze op de vereiste lengte. Aan elke kant wordt het haar afwisselend naar de voorste streng getrokken en eronder uitgelijnd.

Je kunt niet eerst de ene kant knippen, dan de andere - het haar zal asymmetrisch zijn. Bekijk de volgende video voor een beter begrip van hoe verder te gaan.

Hoe snij je jezelf?

Het is mogelijk om thuis een cascade uit te voeren. Om dit te doen, hebt u het volgende nodig:

 • platte kam
 • massage kam
 • borstelen,
 • twee duurzame elastiekjes die strak zitten, de zogenaamde tingle teasers werken hier niet,
 • schaar.

De procedure is als volgt.

 • Bevochtig je haar met een spuitfles. Kam ze goed. Ontrafel de tips met een platte kam.
 • Kam je haar naar je gezicht met je hoofd naar beneden. De gehele haarmassa moet afdalen van het occipitale gebied naar het pariëtale. Al het haar moet goed worden gekamd om de staart zo glad mogelijk te maken.
 • Verzamel je haar met een elastische band ter hoogte van de pony zo dicht bij de haarlijn. Let goed op zodat de staart precies in het midden staat. Om dit te doen, concentreer je niet op de haarlijn, maar op het puntje van de neus.
 • Kam de staart met een "massage". Bevestig de tweede rubberen band net boven het niveau waarop, volgens uw ideeën, de bovenste laag van de cascade zou moeten zijn.

Wees voorzichtig! Het tweede elastiek moet zo worden bevestigd dat de staart, wanneer uitgerekt, loodrecht op het hoofd staat.

 • Trim het haar door een afstand van ongeveer 1-1,5 cm van de onderste kauwgom te doen (van degene die over de lengte is bevestigd, niet dicht bij het hoofd). Snijd voorzichtig en probeer de snede gelijkmatig te maken.
 • Profileer de uiteinden zonder de elastische banden te verwijderen. Om dit te doen, steek je de schaar in de massa van haar en klik je ze op een chaotische manier. De kauwgom hier laat je niet te diep snijden.
 • Verwijder de elastiekjes.
 • Droog je haar met een haardroger in een normale horizontale positie. Zet ze op poetsen.

Houdende

Je kunt stylen door je haar te stylen met een borstel, het eruit te trekken met een strijkijzer of te krullen in een krultang. Stylisten beweren unaniem dat het meest modieuze kapsel zal blijken als je krult op de zogenaamde "wortel" - een kegelkrultang. Dan worden de krullen natuurlijk.

Eén toon

De gelijkmatige haarkleur zal zijn relevantie nooit verliezen. Dat is de reden waarom stylisten dergelijke vlekken van jaar tot jaar verkiezen. Nu is de trend voor natuurlijkheid "werkend" - het haar moet er zo natuurlijk mogelijk uitzien.Hiervoor mengen de meesters verschillende tinten om zo dicht mogelijk bij de "native" te komen.

De cascade ziet er goed uit op zowel licht als donker haar, dus je kunt veilig kiezen voor zowel tarweblond als gouden kastanje. Zorg er echter voor dat de overwoekerde wortels niet te veel opvallen. Kies idealiter een haarkleur die niet te onderscheiden is van uw natuurlijke kleur. Als u er niet tevreden mee bent, wordt het aanbevolen om een ​​kleur te kiezen die een paar tonen donkerder of lichter is dan uw natuurlijke kleur. Dan zullen de wortels, die teruggroeien, niet zo opvallend zijn.

Highlights

De highlightcascade ziet er het voordeligst uit, omdat u met highlighting de structuur van het kapsel kunt benadrukken en er visueel volume aan kunt toevoegen. Scherpe kleurovergangen zijn al uit de mode. Nu moet je nauwe, verwante tonen kiezen, zodat het lijkt alsof het haar door de zon wordt aangeraakt, en niet door de meester. Deze techniek wordt California highlighting genoemd. Dergelijk haar is het "visitekaartje" van de Hollywood-ster Jennifer Aniston, die deze kleur al vele jaren niet heeft veranderd.

Door haar op deze manier te kleuren, kun je ze in de toekomst naar wens stylen - ze zien er nog steeds volumineus uit. Houd er echter rekening mee dat je in de toekomst het kapsel zorgvuldig moet volgen, omdat overwoekerde wortels, zelfs met zo'n natuurlijke kleur, onaanvaardbaar zijn.

De kleur moet minstens om de drie maanden worden aangepast.

Een dergelijke kleuring is goed geschikt voor degenen die net grijs haar zijn gaan verschijnen. Deze techniek kan ze effectief verbergen, terwijl het radicaal veranderen van het beeld niet hoeft te gebeuren. Bovendien zal een trapsgewijs kapsel, gekoppeld aan Californië-markering, u helpen een paar jaar te "verliezen".

Shatush en Balayazh

Deze technieken worden erkend als de favorieten van recente seizoenen. Inderdaad, het uiterlijk van haar, alsof het alleen vanuit de zee is en tegelijkertijd vanuit de spa, is slechts een droom. Dergelijke kleurstoffen zien er vooral goed uit op trapsgewijze kapsels, omdat je hiermee de structuur van de strengen en hun schoonheid kunt benadrukken.

Een belangrijk aspect is dat met deze technieken de lagen slechts licht worden beïnvloed. Verschillende strengen van elke laag zijn gedeeltelijk overschilderd zodat het er natuurlijk uitziet. De lagere haarmassa is intenser gekleurd of verlicht. Dit helpt bij het creëren van een blik van enigszins overwoekerde strengen.

Vrouwen die al grijs haar hebben getoond, moeten dergelijke kleurstoffen niet kiezen, omdat de basale zone helemaal niet raakt en al grijs haar zeer merkbaar zal zijn.

Gekleurde strengen

De trend voor gekleurd haar ging niet voorbij en trapsgewijze kapsels. Het wordt dus aanbevolen om ofwel volledig geverfd in een heldere onnatuurlijke kleur (in de mode pastel - roze, mint, paars), of heldere strengen te markeren. De tweede optie is geschikt voor meisjes die niet zo vet zijn om hun haar volledig in een felle kleur te verven, maar tegelijkertijd willen opvallen.

Je moet de tips niet alleen in een heldere en ongebruikelijke kleur schilderen - dit is al uit de mode. Zorg ervoor dat je een zeldzame highlighting doet met de geselecteerde tint. U kunt bijvoorbeeld gedempt paars, bordeaux, groen, blauw selecteren en alleen de onderste laag kleuren. Dan zijn de strengen het meest merkbaar als je het haar verzamelt, en als je het verliest, en de heldere strengen zullen zich onder de bulk verbergen.

Het standaardcomplex is opgenomen in de zorgprocedures: wassen, stylen, voedzame verzorging. Gebruik voor het wassen shampoos met de markering "voor gespleten haarpunten". Het feit is dat de cascade met dunner wordend haar het haar beschadigt en ze snel beginnen te splitsen. Preventie zal dus nooit overbodig zijn.

Voedende verzorging omvat het gebruik van maskers eenmaal per week en het aanbrengen van haarolie na elke wasbeurt.

Ten eerste beschermt het het haar tegen letsel bij het drogen met een haardroger en rechttrekken, en ten tweede geeft het extra glans.

Zorg ervoor dat u tijdens het leggen beschermende serums of sprays gebruikt, vooral als ze ook een stylingeffect hebben. Dunne tips hebben speciale zorg nodig. Styling maakt het gemakkelijk om het kapsel de gewenste vorm te geven.

Het wordt aanbevolen om de tips minstens eenmaal per paar maanden bij te werken en het formulier bij te werken. Gedurende deze tijd heeft het haar tijd om te groeien. Het is niet nodig om de wortels voor de cascade te kleuren, maar als je een uitgesproken grijs haar hebt, wordt het aanbevolen om dit minstens een keer per maand te doen.

Kam geen nat haar, om de reeds kwetsbare uiteinden niet te verwonden. Scheid je haar met je vingers. Je kunt de massa kammen wanneer deze met ongeveer 80% is gedroogd.

Goede voorbeelden

Hieronder staan ​​de meest modieuze trapsgewijze kapsels voor halflang haar. In het voorbeeld van sterren kun je zien hoe een bepaald kapsel het gezicht volledig transformeert.

Eva Longoria koos voor een cascade met gekleurde zachte shuto. Prachtig en subtiel gemarkeerde lokken op het gezicht zorgen ervoor dat je je kunt concentreren op de aangename schaduw van de huid van de actrice, en benadrukt ook de kleur van haar ogen.

Een van de Victoria's Secret-engelen, Rosie Huntington-Whiteley, is al vele jaren trouw aan de Italiaanse vrouw voor halflang haar. Voor professionele modellen is een dergelijke knipbeurt gewoon een uitkomst, omdat je hiermee een enorm aantal verschillende stijlen kunt maken.

De zwoele Jessica Alba koos ook voor een cascade, omdat dit gunstig de gezichtskenmerken van de actrice benadrukt, waardoor ze zich vooral op haar dikke lippen kon concentreren. Bovendien kost het verzorgen niet veel moeite en tijd, wat vooral belangrijk is voor drukke mensen.

Bekijk vervolgens de cascade-snijtechnologie.

Markeer Cascade

Een kapsel op medium haar is een van die die goed past bij het markeren (foto's van kapsels met markeringen tonen de mogelijkheden van kleurencombinatie). Het kleurenspel op het haar benadrukt verder de structuur van de cascade, de gladheid of scherpte van de lijnen.

Cascading kapsel ziet er goed uit op haar van elke lengte, structuur. Van alle verschillende kleuren past een kapsel goed bij kastanje, honing, lichtbruin, ashy, zand, tarwe. De voorkeur wordt gegeven aan warme kleuren, maar dit betekent niet dat eigenaars van krullen met een andere kleur zo'n kapsel moeten vergeten.

Voordat u besluit om te markeren, moet u goed nadenken over welke kleur of schaduw van de strengen u als resultaat wilt krijgen. In dit geval moet u rekening houden met het soort cascade. Bij het markeren ligt de nadruk op een scherpe overgang van kleuren (meestal worden er twee gebruikt). U kunt afzonderlijke strengen kleuren, alleen de uiteinden of overgangslijnen van de lagen van het kapsel.

Tegenwoordig zijn dergelijke soorten procedures populair:

 • Kleuren - verschillende lokken vallen op in het kapsel, die in felle kleuren zijn geverfd. Het is longitudinaal, transversaal, met overgangen, zonaal (bijvoorbeeld in het tempelgebied).
 • 3D-effect - er worden geen twee tinten verf genomen, maar 3 of 4 (compatibel met elkaar), de strengen worden willekeurig geschilderd, in elke volgorde.
 • Stencil - een patroon wordt gemaakt op krullen met behulp van stencils.

Ombre cascade

De combinatie van donkere (meestal bruin) en lichte tinten op het haar ging niet voorbij aan de cascade. Deze kleurovergang benadrukt perfect de structuur van het cascade-kapsel, de gladheid van de lijnen.

Ombre is geschikt voor eigenaren van golvend en krullend haar. Bij vrouwen met dunne en beschadigde lokken ziet deze kleuring er niet uit (het ombre ziet er rommelig, hard uit), maar voor meisjes met dikke krullen van gemiddelde lengte of lang ombre, past het perfect.

Bij ombre is het bovenste deel van de strengen in een donkere kleur geverfd en het onderste - in licht. Voor donkere tinten worden rood, koper, kastanje, gouden tonen gebruikt. Voor lichtblond, tarwe, asachtig, lichtbruin.

Kapsels voor de cascade

Cascade is niet alleen een modieuze optie, het is ook eenvoudig te installeren. Dit kapsel biedt veel mogelijkheden voor experimenten en helpt gezichtsgebreken te verbergen.

Bij een cascade van gemiddeld haarkapsel kun je veel verschillende stijlen bedenken. Foto selectie

Bij het maken van een kapsel op basis van een cascade, moet u zich houden aan twee basisprincipes:

 • bevestig zorgvuldig de uiteinden van de strengen,
 • probeer de nodige hoeveelheid haar te geven en te behouden.

Een verscheidenheid aan kapsels voor halflang haar op basis van een cascade helpen om interessante afbeeldingen te maken voor elke dag, avond, voor een feestelijk evenement. Een groot aantal foto's van knipvoorbeelden worden hieronder gepresenteerd.

Om een ​​dagelijks kapsel te maken op basis van een cascade op medium haar, heb je nodig:

 1. Was en droog haar. Als je droog blaast, moet je je hoofd naar beneden kantelen en de strengen van wortel tot punt drogen.
 2. Breng een beetje gel, wax of mousse aan op de uiteinden van de krullen. Dankzij dit zal de structuur van het kapsel zichtbaar zijn, de overgang van het ene niveau naar het andere.
 3. Behaal extra volume bij de haarwortels met een haardroger.

De meest populaire trapsgewijze kapsels zijn onder meer:

 1. Het effect van een beetje verwarde:
 • Schuim wordt aangebracht op licht natte strengen (meer aan de wortels).
 • Het haar wordt gedroogd met een haardroger (de langste strengen zijn naar binnen gekruld en de korte strengen zijn omhoog).
 • Indien nodig wordt het haar bij de wortels een beetje gekamd.
 1. sinds afscheid - het kapsel is van twee soorten - met een rechte of schuine scheiding. De uiteinden van de strengen zijn iets naar binnen gewikkeld.
 2. alignment:
 • Gewassen haar wordt gedroogd met een haardroger.
 • Vervolgens wordt een thermisch beschermend middel aangebracht en worden de strengen uitgelijnd met een ijzer.
 1. Speels uiterlijk:
 • Strengen worden aan de wortels gekamd.
 • Een modelleermiddel wordt op de uiteinden aangebracht en alle strengen worden naar buiten gedraaid.
 1. Het leggen van curling - je kunt krullen over de hele lengte draaien, beginnend vanaf het midden, alleen de uiteinden van het haar.

Maak een avondkapsel zoals dit:

 1. Was en droog eerst je haar.
 2. Een klein modelleermiddel wordt aangebracht om strengen over de gehele lengte schoon te maken (het is beter om het op licht vochtig haar aan te brengen).
 3. Vervolgens nemen ze krulspelden, verdelen het haar in kleine lokken en winden het.
 4. De wondstrengen worden gedroogd met een haardroger en voorzichtig ontward.
 5. Het kapsel is klaar - met je vingers kun je het beeld een beetje simuleren (sla de krullen lichtjes op om lichtheid en volume aan de wortels te geven) en fixeer met vernis.
 6. De pony is licht gedraaid met een krultang, een haardroger.

Versier het kapsel met een klein accessoire (bijvoorbeeld een haarspeld) om de afbeelding aan te vullen. Als er een knal is, wordt deze ook licht gewonden of gelegd met behulp van mousse, recht gemaakt en afgeschuind, soepel veranderend in het kapsel zelf.

Met dun haar, om meer volume toe te voegen, maak je een kleine stapel bij het voorhoofd. In dit geval worden de krullen vastgemaakt met een elastische band of een haarspeld aan de achterkant, de staart is gemaakt.

Voor rond gezicht

Met deze gezichtsvorm is een gescheurde cascade het meest geschikt. Het kan met of zonder schuine pony zijn. Wanneer je een kapsel doet, moet je aandacht besteden aan de uiteinden van de strengen en de overgang tussen hen over de hele lengte benadrukken. Dit helpt om te grote wangen en een kleine nek te verbergen.

Voor een vierkant gezicht

Om de lijnen van zo'n persoon - met een zware kin en ruwe jukbeenderen - zachter te maken, zal een cascade met licht golvende strengen helpen. Bij het kiezen van een knal, is het beter om op een schuine of asymmetrische te blijven - het geeft gladheid, lichtheid aan de vorm van het gezicht.

Bij het stylen moet een kleine hoeveelheid mousse, gel of vernis worden gebruikt om het effect van zwaar haar niet te creëren. Het is voldoende om alleen de uiteinden van de strengen te benadrukken.

Voor ovaal gezicht

Dit type gezicht wordt als de meest veelzijdige beschouwd. Bijna elke vorm van cascade en pony is hiervoor geschikt. Maar je moet je concentreren op welk haar dik of dun, golvend of recht is.

Als de krullen zwaar en dik zijn, is het beter om te kiezen voor een schuine, haveloze pony, cascade met zorgvuldig geprofileerde tips en duidelijke overgangen. Je kunt experimenteren met een scheiding - in het midden van het hoofd of aan de zijkant.

Voor krullend haar

Op krullende krullen ziet de cascade er altijd erg interessant en modieus uit.Krullende lokken vereisen geen sterk frezen en scherpe overgangen. Voldoende lichte trappen. Als de strengen zwaar zijn, helpt een cascade het haar lichter te maken, het licht en luchtig te maken. Pony op krullend haar is niet altijd geschikt, je kunt stoppen op een kortere ladder in de buurt van het gezicht (ter hoogte van de neus of oren).

Voor dun haar

Dit kapsel is perfect voor dun haar. Een groot aantal overgangen, lagen maakt dunne krullen volumineuzer, weelderiger. Freesstrengen over de gehele lengte of alleen de uiteinden geven dun haar nog meer luchtigheid en gelaagdheid. Verschillende soorten markeringen zien er ook voordelig uit. Een soepele kleurovergang over de gehele lengte van het haar creëert het effect van dikkere, luxere lokken.

Wanneer je kapsels op dun haar legt, moet je meer aandacht besteden aan het geven van volume aan de wortels: was krullen, kantel je hoofd naar beneden en blaas droog met een föhn van de wortels tot de uiteinden.

Een beetje gel moet op de uiteinden van de strengen worden aangebracht en de krullen moeten worden ingepakt of erin. Het is beter om te gebruiken voor het stylen van strijkijzers (om de strengen uit te lijnen en meer duidelijkheid te geven aan het kapsel) of een ronde borstel (voor het draaien van de uiteinden).

Cascade zorg

Dit kapsel is pretentieloos en het volgen van een paar eenvoudige regels zorgt voor een lange tijd om de frisheid en stijl van het kapsel te behouden.

Het is noodzakelijk:

 • let op de netheid van het haar - met vettige en slordige lokken verliest de cascade zijn vorm, ziet er traag en lelijk uit,
 • van stylingproducten kies een mousse of een haardroger met hete lucht (veelvuldig en overvloedig gebruik van vernis zal de structuur van het kapsel vernietigen, het te zwaar maken),
 • Gebruik een ronde borstel voor het kammen en stylen.

Foto: voor- en achteraanzicht

Lange tijd en stevig op zijn plaats tussen modieuze en stijlvolle kapsels, verliest een kapselcascade op halflang haar populariteit niet, het wordt vaak op de foto gevonden. Gemakkelijk te stylen en verschillende kapselopties, interessante textuur, combinatie met een pony, het vermogen om onvolkomenheden in het gezicht te corrigeren - dit zijn allemaal de voordelen van de cascade. Verschillende soorten markeringen en ombre maken de cascade nog origineler.

Cascade met pony

Niet alle dames dragen een pony, omdat degenen met een mooi voorhoofd, wenkbrauwen en ogen ze niet altijd willen maskeren. Maar desondanks maakt het knippen van een cascade op halflang haar met een pony het beeld interessanter en perfecter. En voor degenen die de gebreken van hun gezichten moeten opvrolijken - de pony wordt een echte redding.

Cascade zonder pony

Soorten Cascade afhankelijk van de pony:

 • met rechte pony een kapsel wordt gekozen door meisjes met een langwerpig gezicht, en je kunt ook rimpels op het voorhoofd verbergen,

 • dikke rechte pony in combinatie met dik haar geeft het beeld van mysterie. Als het haar niet dik genoeg is, moet een pony zeldzamer worden gemaakt. Maar niet direct, maar bijvoorbeeld gescheurd of zeis,

 • schuine korte pony in combinatie met de brutale Cascade worden mysterieuze meisjes op het hoofdhaar gedragen. Niemand zal kunnen voorspellen wat deze dame door het hoofd dwaalt. Maar het trekt anderen aan, toch?

 • met lange schuine pony het beeld is uitdagend beslissend. Meisjes kunnen de knal in tweeën splitsen en het gezicht van twee kanten omlijsten, of intrigerend aan één kant reinigen. Soms zal het moeilijk zijn om de wereld met twee ogen met zo'n knal te zien, maar het beeld is onvergelijkbaar,

 • met gescheurde pony het kapsel ziet er eigenwijs en ondeugend uit,

 • "Gebogen" of boogpony - redding voor vrouwen met sterk uitgesproken jukbeenderen, maar het algemene beeld van zo'n 'voorbeeldig meisje' kan worden verdund met eigenzinnige krullen of lichte nalatigheid in het haar.

Tip. Maar zelfs zonder een pony, kan Cascade het gezicht prachtig omlijsten met kortere lokken, opzettelijk op de jukbeenderen gelegd, of volumineuze pluizige krullen, terwijl het volledig wordt geopend.

Dus succesvolle voorbeelden in de foto en beschrijvingen van de kapselsoorten Cascade voor medium haar zullen meisjes zeker inspireren om hun imago en imago te veranderen. Maar eerst moet u een specialist raadplegen om de meest geschikte optie voor Cascade te kiezen.

Bekijk de video: Trendy kapsels halflang (April 2020).