Gebruiksaanwijzing oordruppels Otipaks

farmacodynamiek

Fenazon heeft ontstekingsremmende en pijnstillende effecten. Lidocaïne heeft een lokaal verdovend effect.

farmacokinetiek

Het medicijn dringt niet het lichaam binnen met een intact trommelvlies.

Farmacodynamiek

Gecombineerd medicijn met plaatselijke verdoving en ontstekingsremmend effect.

fenazon - niet-steroïde ontstekingsremmer, pijnstiller met ontstekingsremmend effect. Het blokkeert cyclooxygenase en remt de synthese van prostaglandines.

lidocaïne - plaatselijke verdoving. Schendt de pijnimpuls als gevolg van antagonisme met natrium en calcium van het zenuwvezelmembraan. Een succesvolle combinatie van twee actieve stoffen draagt ​​bij aan het snelle pijnstillende effect, verhoogt de intensiteit en duur. Het medicijn stimuleert de liquefactie van slijm en de verwijdering ervan uit de holte van het middenoor door de buis van Eustachius en het trommelvlies.

Met zorg

Het is noodzakelijk om de integriteit van het trommelvlies te controleren voordat u het medicijn gebruikt. In het geval dat het medicijn met een geperforeerd trommelvlies wordt gebruikt, kan het medicijn in contact komen met de organen van het middenoor en tot complicaties leiden.

Informatie voor sporters: het medicijn bevat een actieve component die een positieve reactie kan geven tijdens dopingcontrole.

Dosering en toediening

Otipax® wordt lokaal aangebracht door 3-4 druppels 2-3 keer per dag in de uitwendige gehoorgang te druppelen. Om contact van de koude oplossing met de oorschelp te voorkomen, moet de fles vóór gebruik in de handpalmen worden verwarmd.

De gebruiksduur van Otipax® is niet meer dan 10 dagen, waarna de voorgeschreven behandeling moet worden herzien.

Na de eerste opening van de fles moet het medicijn binnen 6 maanden worden gebruikt. Niet gebruiken na de vervaldatum die staat vermeld op de verpakking.

Otipax-oordruppels, instructies voor gebruik (methode en dosering)

Druppels in het oor worden 2-3 keer per dag gedurende 3-4 druppels ingebracht. De dosering voor kinderen wordt hieronder aangegeven in een speciale rubriek. Voor gebruik moet de oplossing worden opgewarmd door deze tussen de handpalmen te houden. Het verloop van de behandeling is niet meer dan 10 dagen.

Instructies voor gebruik van Otipax bevat een waarschuwing dat het medicijn niet wordt gebruikt wanneer schending van de integriteit van het trommelvlies.

Indicaties voor gebruik

Lokale symptomatische behandeling en analgesie bij kinderen vanaf de geboorte en volwassenen met otitis media met een intact trommelvlies, waaronder met:

 • acute exsudatieve otitis media,
 • otitis media als een complicatie na griep, exudatieve virale otitis media,
 • barotraumatische otitis media

Fabrikant

7, avenue Gallieni
94250 GENTILLY, Frankrijk

Biocodex
7, Galleli Avenue,
94250 Gentilly, Frankrijk

U kunt aanvullende informatie over het medicijn verkrijgen en uw klachten en informatie over bijwerkingen naar het volgende adres in Rusland sturen:

LLC BIOCODEX
107045, Moskou, de laatste rijstrook., 11, gebouw 1
Tel.: +7 (495) 783-26-80
Fax: +7 (495) 783-26-81

Synoniemen van nosologische groepen

Rubriek ICD-10De synoniemen van ziekten volgens ICD-10
H66 Purulente en niet-gespecificeerde otitis mediaBacteriële oorinfecties
Middenoorontsteking
KNO-infecties
Besmettelijke en ontstekingsziekte van KNO-organen
Infectie- en ontstekingsziekten van de KNO-organen
Besmettelijke en ontstekingsziekten van het oor
Infectieziekten van KNO-organen met hevige pijn
Oorontsteking
Otitis media is besmettelijk
Aanhoudende middenoorontsteking bij kinderen
Oorpijn met otitis media
Gebruik tijdens zwangerschap en tijdens borstvoeding

Met een intact trommelvlies en de juiste methode om het medicijn te gebruiken, is de kans dat de werkzame stof in de systemische circulatie komt extreem laag. In dit verband is, bij afwezigheid van contra-indicaties, het gebruik van Otipax® door zwangere vrouwen en vrouwen tijdens borstvoeding mogelijk.

Otipaks voor kinderen

In de kindertijd komt een infectie van de nasopharynx vaak in het middenoor en veroorzaakt otitis media. De meest veilige voor catarrale otitis media is Otipax voor kinderen, die ontstekingsremmende en pijnstillende effecten heeft.

Naast catarrale otitis media wordt het gebruikt voor een verstopt oor (Eustachius) bij kinderen, met otitis externa, sommige vormen van etterende otitis media en na de extractie van vreemde lichamen. Ze worden gebruikt bij kinderen om pijn in de voorbereidende fase te stoppen. otitisbeginnend in de kindertijd.

Otipax-analogen

De prijs van Otipax-analogen is aanzienlijk anders. Bijvoorbeeld, Otirelaks 15 ml kan worden gekocht voor 100-200 roebel., Sofradeks 5 ml voor 190-500 roebel. kosten van otinum 10 ml 170-300 wrijven., Anaurana 25 ml 270-470 wrijven.

Wat is beter: Otipax of Otinum?

otinum Het heeft een ontstekingsremmend en matig lokaal anesthetisch effect. Het verschil tussen de twee geneesmiddelen zit in de werkzame stof: de samenstelling van Otinum is choline salicylaat - een derivaat van salicylzuur en er is geen verdovingsmiddel, dus het analgetische effect is niet zo uitgesproken. Wanneer het het middenoor binnenkomt, manifesteert zich ototoxiciteit. Het wordt gebruikt bij kinderen vanaf 1 jaar. fabrikant ICN Polfa Rzeszow (Polen)

Anauran of Otipax - wat is beter?

Anauran bevat lokale verdoving lidocaïne en antibiotica polymyxine en neomycine. In termen van ontstekingsremmend effect is dit medicijn sterker, maar de aanwezigheid van ototoxische antibiotica is een contra-indicatie voor hun gebruik bij perforatie van het trommelvlies. Het medicijn is effectief voor externe en gemiddelde otitis media totdat perforatie verschijnt. Het heeft geen leeftijdsbeperkingen. fabrikant Zambon S.P.A. (Italië).

Sofradex of Otipax - wat is beter?

Sofradex bevat twee antibiotica (framycetine en gramicidine) en glucocorticoïde dexamethason. Door de kracht van de ontstekingsremmende werking overtreft het het beschreven medicijn. Glucocorticoïden zijn niet ototoxisch en antibiotica zijn otoxisch. Druppels zijn bedoeld voor de behandeling van otitis media zonder afbreuk te doen aan de integriteit van het trommelvlies. Natuurlijk kan alleen een arts dit tijdens een onderzoek vaststellen en daarom een ​​bepaald medicijn aanbevelen. Gebruikt bij kinderen vanaf 7 jaar. fabrikant Aventis pharma (India).

Otofa of Otipaks - wat is beter?

Otofa combineert een uitgesproken antibacterieel effect en de afwezigheid van een ototoxisch effect. Werkzame stof - rifamycine, wat geen ototoxisch antibioticum is en deze druppels kunnen in de geperforeerde fase worden gebruikt. In dit opzicht heeft dit medicijn een voordeel, omdat alle hierboven beschreven medicijnen (Sofradex, Otinum, Otipaks, Anauran) de belangrijkste contra-indicatie hebben - perforatie van het trommelvlies. fabrikant Bouchard Recordati laboratorium (Frankrijk).

OTIPAX - oordruppels. GEDETAILLEERDE beoordeling van het medicijn. Binnenin VOLLEDIGE gebruiksaanwijzing, indicaties, contra-indicaties, prijs, Otipaks-analogen. Onze ervaring met otitis media bij jonge kinderen. HOE TE BEGRIJPEN DAT DE BABY OOR HEEFT HOE DRUPPELS OP DE JUISTE manier DRUPPELEN

Goede dag allemaal! Otipax is de meest voorgeschreven oordruppels voor kinderen. Zijn ze veilig? Zijn ze een antibioticum?

Ik hoorde voor het eerst over Otipax meer dan vijf jaar geleden, toen deze druppels werden voorgeschreven aan mijn twee jaar oude zoon met bilaterale otitis media als onderdeel van complexe therapie. Otipax werd onlangs om dezelfde reden geregistreerd voor mijn drie jaar oude dochter. In alle gevallen was de behandeling met Otipax effectief. In de review zal ik u kennismaken met dit medicijn en met het standaardbehandelingsschema voor otitis media bij baby's.

Basis informatie

Titel - Otipax (Otipax)

voorbereiding met anti-inflammatoire en plaatselijke verdovingactie voor lokaal gebruik in ENTpraktijk

Fabrikant - Biocodex, Frankrijk

Een farmaceutisch bedrijf vertegenwoordigd in veel landen van de wereld met meer dan 60 jaar succesvolle werkgeschiedenis.

Otipipax zijn Europese druppels, op de verpakking is er een bevestiging dat ze rechtstreeks in Frankrijk gemaakt.

prijs

De kosten van Otipax-oordruppels in de goedkoopste Ozerki-apotheek in St. Petersburg in september 2016 waren 218 roebel.

Vrijgaveformulier en beschrijving van het medicijn

Biocodex Otipax Ear Drops zijn verkrijgbaar in een enkele dosering.

 • merk kartonnen verpakkingen,
 • fles met medicijnen
 • Otipax gebruiksaanwijzing,
 • speciaal mondstuk voor het gemakkelijk indruppelen van druppels.

Bedrijfsverpakkingen bevatten alle nodige informatie over de inhoud. - wijze van gebruik, samenstelling, informatie over de fabrikant, bewaarcondities voor de druppels en hun houdbaarheid.

structuur

De samenstelling van de oordruppels Otipax-fabrikant leidt tot 1 g oplossing:

Actieve stoffen:

Fenazon - 40 mg, Lidocaïnehydrochloride - 10 mg

hulpstoffen:

natriumthiosulfaat - 1 mg, ethanol - 221,8 mg, glycerol - 709 mg, water - 18,2 mg.

Zoals je kunt zien Otipax is een monosyllabisch medicijn dat geen antibioticum bevat, in tegenstelling tot Candibiotic en Otofa.

fenazonopgenomen in de werkzame stoffen van het medicijn is slechts een synthetisch analgeticum. Hij is is een ontstekingsremmende en antipyretische component. Lidocaïne is een verdovingsmiddel, het verlicht pijn.

Dankzij deze samenstelling is Otipax goedgekeurd voor gebruik, zelfs bij de kleinste kinderen. Lidocaïne is trouwens onderdeel van veel oordruppels, bijvoorbeeld in hetzelfde Kandibiotik. Dit onderdeel is vaak allergisch, dus de arts zal u erom vragen.

Farmacodynamiek en farmacokinetiek

Otipax wordt voorgeschreven voor eenvoudige otitis media, gekenmerkt door de integriteit van het trommelvlies. Dit is:

 • otitis media op het moment van ontsteking,
 • otitis media complicatie na griep.

Ook worden deze oordruppels aanbevolen voor gebruik:

Contra

Er zijn weinig contra-indicaties voor het gebruik van Otipax. Deze omvatten:

 • Overgevoeligheid voor de componenten van het medicijn,
 • Perforatie van het trommelvlies.

Dosering en toediening​​

De exacte dosering en het aantal toepassingen per dag wordt door de arts voorgeschreven op basis van de resultaten van het eerste onderzoek, op basis van de ernst van uw ziekte.

De basisregels zijn als volgt:

Hoe Otipax in een baby bij te brengen?

 1. Verwarm de fles met Otipax voor instillatie in de hand, de druppels mogen niet koud zijn.
 2. Steek het mondstuk niet in het oor van het kind, maar breng het dichterbij.
 3. Het kind moet het oor van de patiënt ophangen en Otipax in de door de arts voorgeschreven dosering brengen.
 4. Na instillatie moet het kind ongeveer 10 minuten in dezelfde positie liggen zodat het effect van het gebruik van druppels wordt beïnvloed. (Op dit moment moet het kind worden vermaakt - lezen, liedjes zingen, tekenfilms tonen, anders zal de baby niet stil liggen.) Als een optie, graaf in Otipax wanneer de baby slaapt.
 5. Verwijder de resten van het medicijn met watten nadat het kind rechtop heeft gestaan.

Otipax kan een allergische reactie bij de baby veroorzaken. Wees uiterst voorzichtig wanneer u deze druppels voor het eerst gebruikt.

Gebruik tijdens zwangerschap en tijdens borstvoeding

Interactie met andere geneesmiddelen

Bewaarcondities en houdbaarheid

Otipax-oordruppels vereisen geen speciale bewaarcondities.

 • op de fles zelf met druppels.

Toepassing Ervaring

Mijn zoon was vaak ziek met otitis voordat hij naar school ging; nu is mijn dochter pijn gaan doen. In de regel ontwikkelde otitis media zich bij mijn kinderen als een complicatie van de griep. Met een vleugje pijn in het oor, greep ik het kind in een armvol en rende naar de KNO of belde hem thuis tegen betaling. U kunt geen zelfmedicatie gebruiken.

Waar ENT vinden?

 1. In de kliniek. Met acute pijn moet u worden opgenomen zonder coupons of voorafgaande afspraken tijdens de spreekuren van uw arts.
 2. In de eerste hulp van het ziekenhuis. Er zijn verschillende opties. Of u loopt voor een verwijzing naar een ziekenhuis in een kliniek, of u belt een ambulance en u wordt naar een afspraak gebracht. U kunt verdere ziekenhuisopname altijd weigeren. U kunt zelfstandig naar de spoedafdeling van het ziekenhuis gaan, maar u kunt niet worden geaccepteerd zonder verwijzing. In St. Petersburg neemt hij altijd ENT in het ziekenhuis van St. Olga, maar er zijn altijd lange rijen.
 3. Bel naar huis. Hier zullen privéklinieken u helpen of u kunt vooraf een afspraak maken met de KNO-specialist van uw kliniek. In de regel zal niemand u weigeren voor geld. Ik heb altijd de mobiele telefoon van een arts bij de hand, ik bel Laura naar het huis voor geld om een ​​kind met hoge koorts niet de straat op te slepen.

In de regel kregen we Otipax altijd voorgeschreven als onderdeel van een complexe behandeling tot de leeftijd van zes.

Het behandelingsregime voor otitis media is als volgt:

 • antibioticum naar keuze van de arts (Zinnat, Augmentin, amoxiclav)
 • Antipyretisch bij hoge temperaturen of ernstige pijn (Nurofen, Panadol, enz.)
 • Oordruppels (naar goeddunken van de arts - Otipaks, Kandibiotik, Otof, etc.)
 • Vasoconstrictor druppels in de neus (Nazivin, Tizin, Vibrocil Etc.)
 • Nasale lavage na vasoconstrictor druppels (Aqualor, Physiomer, Physrastor, etc.)
 • Druppels voor de behandeling van rhinitis (Izofra, Polydex, enz.)
 • Keelspray (Tantum Verde, Miramistin, etc.)

Recente linkszijdige otitis media in een drie jaar oude dochter van KNO voorgeschreven als volgt te behandelen:

De behandeling was effectief.

analogen

Otipax heeft veel analogen. Dit daalt bijvoorbeeld Folicap, Otirelax of lidocaïne met Fenazolom. Otipax van hen is het duurst, omdat het Frans.

Hoe te begrijpen dat de baby otitis media heeft?

Begrijpen dat het oor de baby pijn doet, is eigenlijk heel eenvoudig.

 1. Ten eerste is het kind in de regel ondeugend, huilt en eet het slecht of eet alleen wat het lekker vindt.
 2. Probeert tijdens de slaap op een pijnlijk oor te liggen, terwijl hij heel slecht en weinig slaapt.
 3. Het kind raakt het aangedane oor meer dan normaal.
 4. In de regel heeft de baby een temperatuur, maar dat is misschien niet zo.

Als al deze symptomen bij uw baby worden waargenomen, drukt u hem licht op het oor op deze plaats:

Kortom: Otipax-oordruppels zijn effectief voor de behandeling van otitis media bij kinderen en volwassenen. Ze bevatten geen antibioticum in de samenstelling en zijn goedgekeurd voor gebruik tijdens zwangerschap en borstvoeding. Je kunt deze druppels niet gebruiken met een geperforeerd trommelvlies. De houdbaarheid na opening is slechts zes maanden. Kan allergische reacties veroorzaken. Gezondheid voor u en uw kinderen!

Neem geen zelfmedicatie, raadpleeg voor gebruik een specialist!

Mijn gedetailleerde beoordelingen van andere medicijnen zijn hier te vinden.

Hier zijn er een paar:

Samenstelling, vrijgaveformulier

De belangrijkste actieve ingrediënten: fenazine (een niet-steroïde ontstekingsremmer), lidocaïnehydrochloride (pijnstiller). Aanvullende componenten die geen geneeskrachtige eigenschap hebben:

 • natriumthiosulfaat,
 • gezuiverd water
 • glycerol,
 • ethanol.

Het medicijn is verpakt in donkere glazen flessen met een volume van 15 ml met een plastic punt en een rubberen dop voor eenvoudige dosering. Het medicijn met een alcoholgeur, heeft geen kleur, maar een gelige tint is toegestaan.

Farmacologische werking

Het effect van het medicijn is te wijten aan de inhoud van twee actieve componenten:

 1. Lidocaïne is een lokaal verdovingsmiddel. Het voorkomt de doorgang van een pijnimpuls als gevolg van antagonisme met calcium en natrium van het zenuwvezelmembraan, waardoor het pijnsyndroom afneemt.
 2. Fenazine is een analgetisch en niet-steroïde ontstekingsremmend medicijn. Werkingsmechanisme: remming van prostaglandinesynthese en blokkering van cyclooxygenase, wat zich manifesteert door remming van ontsteking.

De interactie van de twee componenten zorgt voor een snel, langdurig analgetisch effect. Otipax-druppels stimuleren liquefactie en uitscheiding van afscheiding uit de oorholte.

Het medicijn werkt alleen lokaal, de componenten worden niet opgenomen in de systemische circulatie en hebben geen schadelijk effect op organen en systemen. Druppels hebben lokaal interactie met de slijmvliezen en de huid van het oor (in afwezigheid van schade aan het trommelvlies).

Samenstelling en verpakking van de release

Het niveau van fenazon per 1 g van de totale hoeveelheid Otipax is 40 mg, lidocaïnehydrochloride is 10 mg. Hulpmaterialen omvatten de eenvoudigste triatomische alcohol - glycerine, die deel uitmaakt van de structuur van lipiden. Vervolgens wordt natriumsulfaatzout geïntroduceerd als ontgifting en antihistamine. En ethanol vormt een aanvulling op de formule van het medicijn als een sterk conserveermiddel.

Fenazon is ook bekend als antipyrine, als een chemische verbinding die meer dan honderd jaar geleden werd verkregen en wordt beschouwd als een metaboliet van pyrazolon. Het werd gebruikt als een verdovingsmiddel en ontstekingsremmend. Er werden coagulatie-eigenschappen van het materiaal gevonden; daarom werd het in de vorm van lotions voorgeschreven om bloed te stoppen. Tegenwoordig is het onafhankelijke gebruik van de component bijna onbekend. Wanneer oraal ingenomen, verlicht fenazone het gevoel van warmte in het lichaam. Het effect van lidocaïne veroorzaakt onderdrukking van de geleiding in de zenuwuiteinden. Dankzij dit worden de pulsen voor een korte tijd geblokkeerd, wat voldoende is voor primaire anesthesie. Zelftoediening van pure lidocaïne is vaak beperkt vanwege de vele contra-indicaties voor het gebruik ervan. Dit komt vooral door het binnendringen van een stof in de algemene bloedbaan. In de samenstelling van Otipax-oordruppels worden de negatieve kanten ervan enigszins gladgestreken en de manifestatie van incidentele complicaties treedt vaak niet op vanwege de lokale aard van het effect van lidocaïne en fenazonoplossing. Het gecombineerde gebruik van beide materialen verbetert hun wederzijdse invloed en maakt druppels effectief bij de behandeling van bepaalde soorten aandoeningen van de gehoorgang.

Indicaties en beperkingen voor gebruik

Het medicijn wordt gebruikt voor symptomatische behandeling en verlichting van oorpijn bij de volgende ziekten:

 • otitis media, die ontstonden als een complicatie na de griep,
 • barotraumatische otitis media,
 • acute otitis media (catarrale vorm).

Het medicijn is toegestaan ​​voor kinderen met externe otitis media, eustachitis, voor profylactische doeleinden na verwijdering van een vreemd lichaam uit het oor.

Instructies voor gebruik

Voordat druppels worden gedruppeld, is het noodzakelijk om de gehoorgang te reinigen van overtollig oorsmeer en afscheidingen (indien aanwezig). Voor dit doel is het beter om wattenstaafjes met een limiter te gebruiken om te voorkomen dat zwavel in de oorholte wordt geduwd en de vorming van zwavelplug ontstaat. Voor gebruik moet je je handen wassen met zeep, de fles met druppels openen en op een pipetpunt plaatsen. Druppels moeten in de handen tot kamertemperatuur worden verwarmd om irritatie te voorkomen.

Bijwerkingen

Bijkomende manifestaties bij het gebruik van Otipax-oordruppels zijn extreem klein. Meestal zijn ze, als ze zich voordoen, te wijten aan individuele intolerantie voor een component van het medicijn. In dit geval ontwikkelt zich zwelling, lichte zwelling van de interne structuur van de gehoorgang, zijn hyperemie en jeuk. Het wordt aanbevolen om de medicatie te annuleren en het advies van een expert in te winnen.

Gebruik door volwassenen

Vóór instillatie is het noodzakelijk om op uw zij te liggen, de oorlel naar achteren en omhoog te trekken (voor een betere penetratie van druppels) en 3 tot 4 druppels in de gehoorgang te brengen. Ga na het indruppelen 10 minuten liggen. Om de oorholte op te warmen en de uitstroom van druppels te voorkomen, kunt u de gehoorgang met katoen sluiten. Het aantal procedures per dag 2 tot 3 keer, de maximale duur van de behandelingskuur is 10 dagen.

Gebruik bij kinderen

Otipax-druppels worden in één vorm voor kinderen en volwassenen geproduceerd. De regels voor voorbereiding en introductie zijn vergelijkbaar. Borsten tot 1 jaar oud worden met 1-2 druppels in een pijnlijk oor ingebracht, baby's van 1 tot 2 jaar oud worden met 3 druppels gedruppeld. Voor kinderen ouder dan drie jaar, 4 druppels. Het aantal instillaties per dag is 2 tot 3 keer, de duur van de behandeling is niet meer dan 10 dagen.

Pasgeborenen kunnen op een katoenen of gaasdruppel worden gedruppeld en in een pijnlijk oor worden ingebracht. Na instillatie van het product wordt de gehoorgang gesloten met watten gesmeerd met vaseline om verdamping, lekkage te voorkomen en de effectiviteit van het medicijn te verhogen.

Gebruik van middelen tijdens vliegreizen

Het ontstekingsproces in het middenoor dat optreedt wanneer de atmosferische druk daalt, wordt aerootitis genoemd.

Contra-indicaties, bijwerkingen

Bijwerkingen ontwikkelen zich uiterst zelden en vaker worden ze geassocieerd met intolerantie voor de stoffen waaruit de samenstelling bestaat. Bijwerkingen:

 • roodheid van de oorholte,
 • jeuk,
 • branden,
 • zwelling van de oorschelp,
 • gehoorverlies.

Wanneer deze symptomen verschijnen, wordt het gebruik van het medicijn gestopt. Contra-indicaties: intolerantie voor de componenten van de druppels, schade aan het trommelvlies.

Overdosis, interactie met andere middelen

Er waren geen gevallen van overdosering, omdat het medicijn alleen in de oorholte werkt en niet in de systemische circulatie komt. Maar theoretisch kan een overdosis zich manifesteren door een afname van het gehoor en een storing van het vestibulaire apparaat.

De fabrikant geeft aan dat er geen negatieve interactie van Otipax-oordruppels met andere geneesmiddelen is gevonden. Bij gelijktijdig gebruik van Otipax en andere oordruppels is het noodzakelijk om een ​​interval van 15 tot 20 minuten aan te houden.

Speciale instructies

Het medicijn bevat een actief ingrediënt dat een positief resultaat voor doping bij atleten kan geven. Druppels hebben geen invloed op psychomotorische reacties, dus er zijn geen rijbeperkingen.

Als er bijwerkingen optreden, de afwezigheid van positieve dynamiek, het behoud van de symptomen van de ziekte, het gebruik van het medicijn wordt gestaakt en, zoals voorgeschreven door de arts, worden ze vervangen door die die vergelijkbaar zijn in actie of samenstellende componenten.

Vervaldatum, opslag

Oordruppels worden bewaard op een plaats beschermd tegen direct zonlicht en kinderen bij een temperatuur van maximaal 30 ° C. Houdbaarheid vanaf de productiedatum vermeld op de verpakking is 5 jaar. Na opening van de fles behouden Otipax-druppels een therapeutisch effect gedurende maximaal 6 maanden.

Na de aangegeven periode moet het medicijn worden weggegooid, omdat de ernst van de werking ervan verminderd of afwezig is. Het medicijn wordt zonder recept uit de apotheek vrijgegeven.

Otipax applicatie beoordelingen

Otipax Drops - een effectieve antimicrobiële en pijnstillende. Het medicijn heeft geen systemisch effect en is daarom veilig voor zwangere vrouwen, vrouwen die borstvoeding geven en pasgeborenen. Het is geïndiceerd voor otitis zonder schade aan de integriteit van het trommelvlies. Het medicijn kan zonder recept van een arts worden gekocht.

Oordruppels Otirelax - beoordelingen en instructies voor gebruik

Hoe Candybiotic Ear Drops te gebruiken

Druppels voor oren Remo wax - instructies en beoordelingen

Hoe ontstekingsremmende druppels voor de oren te kiezen

OTIPAX: samenstelling

 1. Actieve stoffen:
 • fenazon (fenazoni) - een analgeticum dat een ontstekingsremmend effect heeft. Het behoort tot de groep pyrazolonen,
 • lidocaïnehydrochloride (lidocaini) - plaatselijke verdoving.
 1. hulpstoffen:
 • gedestilleerd water dat als basis fungeert,
 • glycerol - een additief antisepticum met een verzachtend effect,
 • natriumthiosulfaat, een ontgifter met een antiparasitaire werking,
 • ethanol - een ontsmettingsmiddel antisepticum,

Beschikbaar in de vorm van oordruppels. De oplossing heeft geen kleur, heeft een karakteristieke alcoholgeur. Het wordt gerealiseerd in flessen met een capaciteit van 15 milliliter met een dispenser. Houdbaarheid na opening van otipax - niet meer dan zes maanden.

Prijzen in apotheken in Moskou

Naam geneesmiddelserieGoed voorPrijs voor 1 eenheid.Prijs per verpakking, wrijven.apotheken
Otipax ®
oordruppels 10 mg + 40 mg 10 mg + 40, 1 pc.
338,00 Bij de apotheek 338,00 Bij de apotheek 302,00 Bij de apotheek 217.09 Bij de apotheek

Laat je reactie achter

OTIPAX: instructies voor gebruik

Kan worden voorgeschreven aan zowel kinderen als volwassenen. De dosering wordt bepaald door leeftijdscategorie:

Van 0 tot 1 jaar - 1 maal per dag gedurende 1-2 druppels,

Van 1 tot 2 jaar - 1 keer per dag, 3 druppels,

Vanaf 5 jaar en ouder - tot 2-3 keer per dag voor 3-4 druppels.

Een enkele dosis biedt een kortetermijnresultaat, in dit verband, om ontsteking te verlichten, de therapie wordt uitgevoerd in een cursus. De duur van de therapie is niet meer dan 10 dagen. Afhankelijk van de naleving neemt de ontsteking af op de tweede of derde dag vanaf het begin van de dosis. Volgens de beschrijving in de gebruiksaanwijzing van otipax voor volwassenen wordt het medicijn niet opgenomen in het lichaam en heeft het geen systemisch effect. In dit verband is het toegestaan ​​om te nemen tijdens borstvoeding en zwangerschap.

Otipax: gebruiksaanwijzing (voor kinderen)

Het is noodzakelijk om zich aan de volgende voorschriften te houden:

 1. Verwarm de oplossingsfles tot een temperatuur van 38-40 graden.
 2. Steek een wattenstaafje in het oor en begraaf de oplossing erop.
 3. Dan is het vereist om een ​​wattenstaafje met vaseline in de doorgang te steken zodat het goed tegen de wanden past (dit voorkomt voortijdige verdamping van de oplossing en verhoogt de effectiviteit van de behandeling).

Interview

Huidige informatie-vraagindex, ‰

Mening van "Artsen van de Russische Federatie" over Otipax ®

 • Algemene beoordeling7.33(van de 10)
  effectiviteit3.83(uit 5)
  veiligheid3.5(uit 5)
  Details over het project en de beoordelingsmethode voor beoordelingen

Otipax ® registratiecertificaten

 • P N011568 / 01

De officiële website van het bedrijf RLS ®. De belangrijkste encyclopedie van medicijnen en goederen van het apotheekassortiment van het Russische internet. De geneesmiddelencatalogus Rlsnet.ru biedt gebruikers toegang tot instructies, prijzen en beschrijvingen van geneesmiddelen, voedingssupplementen, medische hulpmiddelen, medische hulpmiddelen en andere producten. De farmacologische gids bevat informatie over de samenstelling en vorm van afgifte, farmacologische werking, indicaties voor gebruik, contra-indicaties, bijwerkingen, geneesmiddelinteracties, wijze van gebruik van geneesmiddelen, farmaceutische bedrijven. De geneesmiddelengids bevat prijzen voor medicijnen en farmaceutische producten in Moskou en andere Russische steden.

Het is verboden om informatie te verzenden, kopiëren, verspreiden zonder de toestemming van RLS-Patent LLC.
Bij het citeren van informatiemateriaal dat op de pagina's van de site www.rlsnet.ru is gepubliceerd, is een link naar de informatiebron vereist.

Veel meer interessante dingen

Alle rechten voorbehouden.

Commercieel gebruik van materialen is niet toegestaan.

De informatie is bedoeld voor medische professionals.

Otipax beoordelingen

Otipax-druppels beïnvloeden het ontstoken trommelvlies en verminderen de spanning en oedeem, die het pijnsyndroom bepalen. Bij otitis media is het belangrijk dat de oordruppels een uitgesproken analgetisch effect hebben, omdat pijn het belangrijkste symptoom van otitis media is. Otipax-oordruppels hebben een snel analgetisch effect, wat erg belangrijk is voor kinderen. Lokale anesthesie lidocaïne helpt om de pijn na 5 minuten te verminderen en verdwijnt volledig na 20-30 minuten. Ze worden voorgeschreven op de eerste dag van de ziekte om pijn te verlichten.

Beoordelingen van Otipax-druppels zijn alleen positief. Iedereen merkt een snel en langdurig (2-3 uur) analgetisch effect op. Het is belangrijk dat de druppels 6 maanden na het openen van de fles kunnen worden gebruikt en van toepassing zijn op het hele gezin, inclusief baby's.

Gebruikt deze druppels voor de oren, niet alleen met otitis media van bacteriële aard, maar ook barotraumatische otitis media die voorkomen bij kinderen tijdens vluchten.

 • “... We nemen deze druppels altijd mee op vakantie. Na de vlucht doen de oren van mijn zoon vaak pijn, maar duiken veroorzaakt otitis media. ".

Veel ouders melden dat het medicijn werd voorgeschreven voor hun kinderen, bij wie ARVI vaak wordt gecompliceerd door otitis media, om het te voorkomen. Bij het eerste teken van luchtweginfecties en een loopneus, werden druppels in de neus en druppels in de oren voorgeschreven.

Otipax prijs, waar te kopen

Je kunt veel apotheken kopen, omdat Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland dit medicijn hebben geregistreerd.

Hoeveel kost een medicijnfles in een apotheek? De kosten in apotheken in Russische steden zijn ongeveer hetzelfde. In Moskou kan het worden gekocht voor 190 - 270 roebel. De prijs van Otipax-oordruppels in Voronezh varieert van 200 tot 280 roebel.In St. Petersburg kunt u druppels voor kinderen kopen voor 200-270 roebel.

Het apotheeknetwerk van Oekraïne (Kiev, Kharkov, Dnepropetrovsk) biedt deze druppels in de oren voor 90-120 hryvnia.

OTIPAKS: analogen zijn goedkoper

Als vervanging kunt u oordruppels gebruiken met vergelijkbare indicaties en handelen op basis van dezelfde of andere actieve componenten. Bijvoorbeeld, als otipax-analogen, zoals medicijnen:

Anauran - Anesthetische ontstekingsremmende oplossing met een complexe samenstelling (neomycine, polymyxine, lidocaïne) gemaakt in Italië. Ondanks de antibiotica in de samenstelling, heeft het geen leeftijdsbeperkingen, maar is het gecontra-indiceerd in geval van schade aan het membraan van het trommelvlies. De prijs is 289 roebel.
otinum - Poolse oplossing op basis van choline salicylaat. Het heeft een lokaal anesthetisch en ontstekingsremmend effect. Het wordt gebruikt bij de behandeling van etterende, externe en otitis media bij kinderen ouder dan een jaar. De prijs is 232 roebel.
Otirelaks - een structureel analoog van de Roemeense productie. Het wordt gebruikt voor ontstekingen en pijn die gepaard gaan met otitis media. De prijs is 276 roebel.
Otofa - Franse tegenhanger met antibacterieel (vanwege rifampicine) effect. Het heeft geen contra-indicaties voor de toestand van het trommelvlies en de leeftijd. De prijs is 183 roebel.
Polydex - Frans middel met een gecombineerde samenstelling waaronder neomycine, dexamethason en polymyxine B. wordt voorgeschreven bij de behandeling van externe otitis media. Prijs - 241 roebel.
Tsipromed - Indiase medicatie, op basis van ciprofloxacine. Het heeft een breed bacteriedodend, antimicrobieel en antibacterieel effect. De prijs is 149 roebel.

Druppeltjes werden aan het kind toegewezen door de KNO - de zoon was erg koud, loopneus, keel, schietende pijn in de oren. U kunt tabletten niet per leeftijd drinken, maar deze vorm is handig en effectief. Ze namen zoals het was geschreven in de instructies voor het gebruik van Otipax voor kinderen. Al op de tweede dag hielp het, de pijn verdween. Ik hield van het snelle effect en de redelijke prijs van dit medicijn.

Ik had onlangs last van otitis media - lente, ergens opgeblazen, linkeroorschot, pijn ondraaglijk. Ik probeerde pijnstillers, gewassen met booralcohol - zonder resultaat. Het is goed dat iemand me heeft geadviseerd over dit medicijn. Ik had niet eens zo'n snel resultaat verwacht, letterlijk de volgende dag werd het veel gemakkelijker, het schieten stopte en de pijn verdween. Een uitstekend medicijn, ik heb er geen fouten in gevonden.

Productie adres:

1, Blaise Pascal Avenue, 60.000 Beauvais, Frankrijk.

U kunt aanvullende informatie over het medicijn verkrijgen en uw klachten en informatie over bijwerkingen naar het volgende adres in Rusland sturen:

LLC BIOCODEX
107045, Moskou, de laatste rijstrook., 11, gebouw 1
Tel.: +7 (495) 783-26-80
Fax: +7 (495) 783-26-81
E-mail: [email protected]
Internetadres: www.biocodex.ru

Gebruiksaanwijzing - Otipax®

Registratienummer: P N011568 / 01

Handelsnaam
Otipaks®

Internationale niet-eigendoms- of groepsnaam
Lidocaïne + fenazon

Doseringsvorm
Oordruppels

Structuur

1 g oplossing bevat:
Actieve ingrediënten: lidocaïnehydrochloride 10 mg, fenazon 40 mg,
Hulpstoffen: natriumthiosulfaat 1 mg, ethanol 221,8 mg, glycerol 709 mg, water 18,2 mg.

Beschrijving

Transparante, kleurloze of gelige oplossing met de geur van alcohol.

Farmacotherapeutische groep

Lokaal ontstekingsremmend, pijnstillend antisepticum.

ATX-code: S02DA30

Farmacologische eigenschappen

Fenazon heeft ontstekingsremmende en pijnstillende effecten. Lidocaïne heeft een lokaal verdovend effect.

Het medicijn dringt niet het lichaam binnen met een intact trommelvlies.

Indicaties voor gebruik

Lokale symptomatische behandeling en analgesie bij kinderen vanaf de geboorte en volwassenen met otitis media met een intact trommelvlies, waaronder met:

 • acute exsudatieve otitis media,
 • otitis media als een complicatie na griep, exudatieve virale otitis media,
 • barotraumatische otitis media

Contra
 • Overgevoeligheid voor de componenten van het medicijn,
 • Perforatie van het trommelvlies (inclusief infectieuze of traumatische oorsprong)
Met zorg

Het is noodzakelijk om de integriteit van het trommelvlies te controleren voordat u het medicijn gebruikt. In het geval dat het medicijn met een geperforeerd trommelvlies wordt gebruikt, kan het medicijn in contact komen met de organen van het middenoor en tot complicaties leiden.

Gebruik tijdens zwangerschap en tijdens borstvoeding

Met een intact trommelvlies en de juiste methode om het medicijn te gebruiken, is de kans dat de werkzame stof in de systemische circulatie komt extreem laag. In dit verband is, bij afwezigheid van contra-indicaties, het gebruik van Otipax® door zwangere vrouwen en vrouwen tijdens borstvoeding mogelijk.

Dosering en toediening

Otipax® wordt lokaal gebruikt bij kinderen vanaf de geboorte en volwassenen, door 2-3 druppels per dag 2-3 keer per dag in de uitwendige gehoorgang te druppelen.
Om contact van de koude oplossing met de oorschelp te voorkomen, moet de fles vóór gebruik in de handpalmen worden verwarmd.
De behandelingsduur met Otipax® is niet meer dan 10 dagen, waarna de voorgeschreven behandeling moet worden herzien.

Bijwerking

Er is een risico op lokale allergische reacties, irritatie en hyperemie van de gehoorgang.
Informeer uw arts over alle gevallen van ongewenste bijwerkingen die niet in de instructies worden vermeld.

Overdosis

Er zijn geen gevallen van overdosis drugs gemeld.

Interactie met andere medicijnen

Er zijn geen gegevens over klinisch significante interacties met andere geneesmiddelen en / of voedingsmiddelen.

Speciale instructies

Om complicaties te voorkomen, is het raadzaam om voordat u het Otipax®-medicijn gebruikt, een otorhinolaryngoloog te raadplegen om perforatie van het trommelvlies uit te sluiten. Als de symptomen van de ziekte verergeren of als er geen verbetering is, na 2-3 dagen behandeling, is een tweede consult van de arts noodzakelijk. Wanneer u het medicijn voor het eerst gebruikt of de behandeling hervat, is geen speciale actie vereist. Aanvullende of speciale acties bij het overslaan van een of meer doses van het medicijn, of wanneer het wordt geannuleerd, zijn niet voorzien.
Atleten moeten zich ervan bewust zijn dat Otipax® een werkzame stof bevat die een positief resultaat kan geven bij dopingcontrole.
Speciale voorzorgsmaatregelen voor de vernietiging van ongebruikte medicijnen zijn niet vereist.

Impact op het vermogen om voertuigen en mechanismen te besturen

Otipax® heeft geen invloed op het vermogen om voertuigen en mechanismen te besturen.

Formulier vrijgeven

Oordruppels, 10 mg / g + 40 mg / g.
16 g elk in een fles amberglas met een schroefdop en een druppelaar, verpakt in een PVC blister / papier, geplaatst in een kartonnen doos met de bijgesloten instructies voor medisch gebruik.
Misschien is de controle van de eerste autopsie.

Vervaldatum

3 jaar
Na opening van de fles moet het medicijn binnen 1 maand worden gebruikt. Niet gebruiken na de vervaldatum die staat vermeld op de verpakking.

Bewaarcondities

Bij een temperatuur van maximaal 30 ° C
Buiten bereik van kinderen bewaren!

Vakantievoorwaarden

Vrijgeven zonder recept.

Producent:

Biocodex, Frankrijk
Wettelijk adres:
7, Galleli Avenue,
94250 Gentilly, Frankrijk

Productie adres:

1, Blaise Pascal Ave.,
60000 Beauvais, Frankrijk.

Contra

Voorschrijven is verboden met een verhoogde gevoeligheid voor een van de werkzame stoffen. Druppels mogen niet worden geïnjecteerd als de integriteit van het trommelvlies is beschadigd. Daarom wordt aanbevolen om naar het kantoor van de arts te gaan en niet om zelfmedicatie te gebruiken om te bepalen of dit feit wordt aanbevolen. Er is een speciale waarschuwing voor professionele sporten. Deze stof kan de resultaten van dopingtests beïnvloeden.

Methode en kenmerken van gebruik

Het verloop van de behandeling en dosering kan worden vastgesteld door een otorhinolaryngoloog. Het schema voor volwassenen is een twee- of drievoudige instillatie gedurende de dag gedurende 3-4 druppels. Vóór toediening moet de inhoud enigszins worden opgewarmd, waarbij de fles 2-3 minuten in de handpalmen wordt gehouden. De duur van de therapeutische maatregelen is niet langer dan 10 dagen. Bij kinderen treedt ontsteking van het middenoor vaak op tegen de achtergrond van de verspreiding van infecties vanuit de nasopharynx door de buis van Eustachius. Er wordt aangenomen dat het hulpmiddel behoort tot de meest effectieve en veilige stoffen bij de behandeling van ontsteking van de gehoorgang bij minder belangrijke patiënten. Naast catarrale ontsteking wordt het medicijn gebruikt bij het opvullen van het oor, wanneer de normale ventilatie van de gehoorbuis wordt verstoord, wat onvoldoende doorgankelijkheid van geluidstrillingen veroorzaakt. Het gebruik van Otipax bij kinderen wordt aanbevolen voor etterende otitis media na verwijdering van vreemde voorwerpen uit het oor en lokalisatie van pijnlijke sensaties in de geperforeerde fase van otitis media. De leeftijd van de kinderen is niet beperkt. Daarom wordt het medicijn aangegeven vanaf het moment van geboorte. Voor de introductie moet u niet vergeten om de fles met de vloeistof op te warmen tot een temperatuur die iets hoger is dan de normale lichaamstemperatuur, namelijk tot 38-40 ° C. Een geschikte optie voor het toedienen van het medicijn is om een ​​wattenstaafje te weken, dat vervolgens in het oor wordt ingebracht. Voor kinderen jonger dan een jaar wordt aanbevolen om 1-2 druppels op een tampon te druppelen, voor kinderen van 1 tot 2 jaar oud - 3 druppels. Voor oudere kinderen verschilt de norm en frequentie van toediening van het medicijn niet van de volwassene. Onmiddellijk na instillatie wordt de gehoorgang gesloten met een wattenstaafje gesmeerd met vaseline. Zo zal de chemische stof minder verdampen en zal de effectiviteit van de behandeling toenemen. In het geval van eenmalig gebruik van de stof is de therapie niet volledig en kunnen de symptomen van de pathologie worden hervat. Het ontstekingsremmende effect manifesteert zich op de tweede of derde dag van de behandeling.

Bekijk de video: Kruidvat: schone oren (April 2020).