Hoe smakelijke aardappelpuree te maken zonder klontjes

Goedendag, beste lezers!

Aardappelpuree - Dit is een veelzijdig bijgerecht van aardappelen, dat geschikt is voor zowel een normaal diner als een feestelijke tafel.

Een eenvoudige geplette aardappel blijkt erg droog en zanderig te zijn, dus het recept is verbeterd met melk en boter, laten we de fijne kneepjes van dit gerecht begrijpen.

Een woord over blender

Maak geen aardappelpuree met een blender. Heb je sproeiers? Om een ​​sterke pasta te bereiden, past elk mondstuk. Gekoelde pasta kan worden gebruikt voor huishoudelijke behoeften :) Maar serieus, je kunt aardappelpuree niet koken met een blender :)

Tip! De restaurants hebben speciale reinigingsmachines. Ze werken correct - ze vegen, en breken niet, zetmeelmoleculen.

Een dompelmixer met mesbevestiging verandert de smoothie in een plakkerige pasta. Waarom? En zetmeelmoleculen breken met hoge snelheden af. Er is een garde-mondstuk - maar de snelheid moet minimaal zijn. En het beste van alles, de ouderwetse manier: versla de handmatige verkopen, push over.

Als je een puree gebruikt, begin dan met laag toerental. Voeg geleidelijk warme melk toe en stop. Verhoog de snelheid geleidelijk. Voor maximale pracht kunt u de turbomodus gebruiken.

Maar. Desondanks is het beter om een ​​speciale stamper te gebruiken. Of een garde. In extreme gevallen - een gewone oude mixer met een garde-mondstuk.

7. De eerste is olie. Olie is beter in hete aardappelen - met een meer vloeibare consistentie is olie slechter verbonden met aardappelkorrels.

Tip! Als u heerlijke aardappelpuree wilt, bewaar dan geen olie. Het is beter om bijvoorbeeld room en melk te bewaren. Voor 700-800 g aardappelen - 200 g olie. Melk - een paar lepels. Opslaan is duidelijk :) Maar serieus, het is beter om smakelijke aardappelen in hun schil te koken dan zetmeelrijke magere puree.

En meer. Voeg geen water toe waar aardappelen zijn gekookt. Waarom? Er is veel zetmeel. Het zal plakkerig zijn, te plakkerig. Na afkoelen (indien nodig) om deze massa te verwarmen is problematisch. Het is beter om alleen gekookt water toe te voegen - als laatste redmiddel. Aardappelpuree wordt mooier en kruimeliger.

Tip! Vul met koude olie. Waarom? Ghee-componenten zijn niet gelijk verdeeld. Let erop - de gele vloeistof wordt gescheiden - vet, karnemelk en schuim worden gescheiden. Waarom zit het allemaal in aardappelpuree - je zult het niet mixen. dat wil zeggen, je mengt, maar de smaak is niet hetzelfde. En ghee is een heel ander product. We nemen gewoon zachte boter en voegen toe.

8. Dek snel af met een deksel. En neem de melk. Hot. Of warm. Niet koud - de puree wordt blauw. Het is figuratief - het krijgt een grijsachtig vuile tint. En verlies de smaak.

9. Hoe warm te houden. Puree koelt snel - tijdens het feest is dit een probleem. Doe het in een stoombad. Volumetrische pan met water - op het fornuis. In de pan - een breed vergiet of zeef zoals een dubbele boiler. In een vergiet - een pan met aardappelpuree. Deze nestpop zal helpen warm te blijven zonder te verwarmen. En verstop je niet in kussens :)

Dit zijn de aardappelgeheimen. Ik hoop dat sommige van hen nuttig of interessant zullen zijn. Tenminste het idee van kussens :) En kom nog een keer - voor nieuwe tips en geheimen - zij het voor de hand liggend, maar nuttig. En de recepten zijn eenvoudig en niet ook :)

Aardappelpuree maken

Wat voor ons vereist voor koken aardappelpuree?

● aardappelen - 700 g,

● afvoer. olie - 60 g

● melk (2,5%) - 100 g,

● room (35%) - 30 g,

voorbereiding:

1. We beginnen met aardappelen. We verzamelen water in een pan, voegen zout toe en doen er geschilde aardappelen in. Velen doen aardappelen in kokend water. Dus het kookt minder, maar we moeten het nog steeds verpletteren.

2. Aardappelen worden 20-30 minuten gekookt. na het koken. Je kunt het controleren op gereedheid door te prikken met een vork of mes.

Wanneer je het water aftapt, laat je een beetje bouillon in een pan of giet je een beetje in een mok en voeg je deze toe aan de puree.

3. Nu moet je de aardappelen pletten. Dit kan direct in de pan worden gedaan.

4. Neem vervolgens de stoofpan. Giet er melk in en voeg hier de boter toe. Je kunt ook verschillende kruiden toevoegen om de aardappel pittig te maken - rozemarijn, enz. We verwarmen hem.

Het is noodzakelijk dat de olie in melk wordt opgelost. Haal de kookpan van het vuur zonder hem aan de kook te brengen. Melk moet warm zijn, zodat aardappelpuree niet grijs wordt.

5. Giet melk en boter en room in de aardappelen en meng alles grondig.

6. Nu moet je de aardappelpuree zout en zweep met een blender. Dus we ontdoen ons van de klontjes.

Je hoeft niet te lang te kloppen, anders wordt aardappelpuree als een pasta.

Heerlijk en luchtig bijgerecht is klaar! Kan geserveerd worden! Het is het beste om dit te doen als het net gaar is. Na het opnieuw verwarmen verliest de aardappelpuree textuur.

Heerlijk aardappelpuree-recept met melk en boter

ingrediënten:

 • Aardappelen - 1 - 1,5 kg.
 • Melk - ongeveer 300 ml.
 • Olie - 50 gr. per kilo aardappelen
 • Zout naar smaak

Het recept van:

1. Schil en snijd de aardappelen eerst in kleine stukjes. Dus de aardappelen koken sneller. En daarvoor zette ik een volle ketel aan de kook.

2. Terwijl we aardappels schillen, kookte onze theepot. Giet kokend water en stuur naar het fornuis.

3. Nadat de aardappels zout hebben gekookt. Voor een kilo groente neem ik een theelepel zout, zonder een grote glijbaan.

4. Vervolgens verwijder ik het gevormde schuim. Mijn moeder heeft me in mijn jeugd geleerd dat schuim van het oppervlak moet worden verwijderd.

5. Kook tot ze gaar zijn. Niet meer dan 15 minuten zijn verstreken vanaf het moment van koken. Ik controleer de bereidheid met een mes, ik heb zo'n dunne voor groenten. Moeder probeerde het meestal met een vork. Als het gemakkelijk is doorboord, is de aardappel klaar.

6. Vervolgens decanteer ik de bouillon volledig, of het water waarin de aardappelen werden gekookt. Maar ik heb genoeg melk. Als u twijfelt of er voldoende melk is, laat het water dan in een bak lopen.

7. Nu duwen we de aardappelen in een homogene staat met een stamper. Het is belangrijk om in een droge vorm te kneden, het is gemakkelijker om op te warmen.

Een dergelijke homogene massa moet worden verkregen, zonder stukjes aardappel te kruisen.

8. Voeg nu de olie toe. Ik heb zelfgemaakte, rustieke melk en zure room wordt niet verzameld, dus ik voeg geen olie toe, maar op de foto met de ingrediënten liet ik zien dat we de olie gebruiken. Omdat melk in de winkel niet bestaat.

En hier voeg ik room toe, en het is bijna dezelfde olie. We voegen ongeveer 50 gram olie toe aan ons volume, nog meer is mogelijk.

9. Voeg nu de melk toe. Ik voeg alleen gekookte melk toe. En ik wil de mythe verdrijven dat je geen koude melk kunt toevoegen. We hebben het uit de koelkast. Maar één opheldering, zelfgemaakte melk. Als je de winkel vult, heeft de puree een blauwe tint.

10. De laatste hand, meng de aardappelen goed. Ik voeg melk in delen toe, waardoor onze puree de gewenste consistentie krijgt. Ik gebruik helemaal geen water om toe te voegen, alleen melk. Ongeveer 300 ml werd in deze verhouding verbruikt. melk.

Nu wil ik fans vertellen om de aardappel met een mixer af te werken, probeer het zonder een mixer te doen. Hiermee wordt de puree viskeus omdat de mixer de glutencellen breekt. En als je een crush gebruikt, zijn de aardappelpuree zacht en vooral niet kneedbaar.

Kijk naar de foto hierboven, waar ik aardappels kneed, en deze foto. De aardappelen zijn witter, ondanks het feit dat ik het met koude melk heb ingeschonken. Het belangrijkste is om te vullen met gekookte melk, en niet rauw.

Serveer dergelijke aardappelen met koteletten, tomaten, vis en andere opties die u lekker vindt.

Hier zijn nog een paar recepten waar we van houden, en ik hoop dat je er ook van geniet.

Hoe gebakken aardappelen in vet te koken
Kefir-cakes met aardappels in een droge pan

Nou, als je opeens nog vragen hebt, hoewel alles gedetailleerd werd beschreven, stel ik voor een videorecept te bekijken.

Stap voor stap recept

Maak eerst het hoofdingrediënt van het gerecht - aardappelknollen. We selecteren een goede aardappel. De grootte doet er niet zoveel toe, want we zullen gekookte aardappelen toch fijnstampen. Om de knollen van knollen te “bevrijden”, moeten ze worden gewassen en vervolgens geschild. U kunt de knollen met een gewoon keukenmes schoonmaken, of een speciale groenteschiller gebruiken voor de snelheid van het proces en gemak. Het wordt aanbevolen om knollen in twee of meer helften te snijden als het wortelgewas groot is. De geschilde knollen worden overgebracht naar een geschikte pan.

Nu moet je de aardappelknollen met koud kraanwater vullen. Water moet de aardappelen volledig bedekken.

Breng de aardappels naar smaak op smaak met zout. Er hoeven geen kruiden meer te worden toegevoegd. Plaats een pot aardappelen op het fornuis. Vuur ingesteld op maximum. Zodra het water in de pan kookt, verlaagt u het vuur tot matig. Kook aardappelknollen gaar. De kooktijd kan variëren, afhankelijk van het type aardappel. Gereedheidscontrole met een vork of mes: de aardappelen moeten zacht zijn.

Wanneer de aardappelknollen klaar zijn, giet u het water eruit, bedek de pan met een deksel en laat een beetje ruimte aan de basis over voor het aftappen van de aardappelbouillon.

Voor heetgekookte aardappelknollen schuiven we een stuk boter.

Nu moeten gekookte aardappelknollen worden gevuld met melk. Voormelk moet gekookt worden. Giet de melk in hete, kleine stukjes.

Ga verder met aardappelpuree. Je kunt de ouderwetse stamper, een speciaal apparaat (zoals in ons recept) of een staafmixer gebruiken. De hoeveelheid melk is afhankelijk van de gewenste consistentie van de afgewerkte aardappelpuree. Iedereen die aardappelpuree dunner houdt, kan de hoeveelheid melk verhogen.

Heerlijke aardappelpuree klaar! Serveer met vlees, vis, groente, champignonschotel. Eet smakelijk!

Vind je het recept lekker?
Hartelijk dank - abonneer je op ons Zen-kanaal :).

Offa koken met eda

Offa koken met eda

NIEUWJAARKAARTEN

Aardappelpuree - hoe airless en zonder klontjes te koken met de toevoeging van melk, boter of water

Het is handig voor elke huisvrouw om te leren hoe hij een van de meest populaire gerechten op de juiste manier kan koken - aardappelpuree. Om dit te doen, moet je een aantal vaardigheden en kennis hebben die zullen helpen om een ​​goed resultaat te bereiken bij het bereiden van aardappelpuree. Om het gerecht perfect te maken, moet je in staat zijn om de juiste soort aardappel te kiezen, de basis kooktechnieken en het recept voor alle soorten van dit gerecht te leren.

Hoe heerlijke aardappelpuree te maken

Een belangrijk punt is hoe u aardappelpuree zo kunt maken dat aan de meest veeleisende smaak wordt voldaan. Om dit te doen, gebruiken veel koks extra ingrediënten die het afgewerkte gerecht een speciale draai geven. Voeg voor het aroma een teentje knoflook of wortelen toe aan de pan, sommige gebruiken uien. Voor een mooie kleur wordt alleen warme melk gegoten. Om een ​​delicate romige structuur van de hoofdingrediënten te bereiken, moet je de melk verwarmen en vervolgens tijdens aardappelpuree in de aardappels gieten met behulp van een blender of houten stamper.

Klontvrije puree: aardappelpuree recept met melk en room

De consistentie van het gerecht hangt grotendeels af van het type aardappel. Voor dit recept heb je knollen nodig met een gouden schil. Ze geven een zachte, romige textuur. Voor 4 aardappelen is een derde van een glas vetroom vereist, 1 el. l. boter, 2-3 el. l. melk. Breng op smaak met zout en peper.

De procedure is als volgt:

· Schil de knollen en snijd ze in vieren.

· Zet de knollen in koud water (de aardappelen moeten 2 cm bedekken). Zout. U kunt "smakelijk zout" gebruiken met kruiden.

· Zet op hoog vuur en breng water aan de kook. Zet het vuur tot een minimum en dek af. Bak tot aardappelschijfjes gemakkelijk worden gebroken met een vork.

· Smelt tijdens het koken van aardappels de boter en verwarm de room en melk. Dit kan op het fornuis of in de magnetron.

Giet de afgewerkte aardappels af en breng ze over in een grote kom. Giet in verwarmde room en gesmolten boter.

· Aardappelstamper malen. Klop vervolgens met een lange houten lepel.

· Voeg warme melk toe en klop tot een smoothie glad is.

Zout en peper naar smaak.

Je kunt geen blender gebruiken om aardappelpuree te maken - deze wordt plakkerig en onsmakelijk.

Categorieën

 • Broodjes (33)
 • Tweede gangen (325)
 • Bakken (422)
 • Bijgerechten (82)
 • Paddestoelgerechten (62)
 • Nagerechten (150)
 • Snacks (357)
  • Warme Snacks (137)
  • Koude Voorgerechten (87)
 • Vleesgerechten (343)
 • Notitie (63)
 • Dranken (25)
 • Nationale keukens (12)
 • Groentegerechten (168)
 • Voorgerechten (133)
 • Vakanties (164)
  • Nieuwjaar (112)
  • Pasen (16)
  • Kerstmis (9)
  • Halloween (21)
 • Visgerechten (96)
 • Salades (173)
 • Sauzen (26)
 • Deeg voor (55)

Franse Aardappelpuree

De Fransen maken dit gerecht bijzonder zacht en zacht. Het geheim is dat geschilde aardappelen niet vóór het koken worden gesneden, maar in hun geheel worden gekookt. Voor 1 kg knollen heb je 1 kop melk, iets meer dan 100 g boter, 1 gepeld teentje knoflook, 1 laurierblad en 1 takje tijm nodig. Bereid je als volgt voor:

· Doe de aardappels in een pot en giet koud water. Voeg wat zout.

Breng aan de kook, zet het vuur lager en laat sudderen tot het helemaal zacht is.

· Giet melk in een aparte pan, doe er een hele teentje knoflook, laurier en een tijftak in, breng aan de kook, draai het gas dicht, dek af en laat 10 minuten trekken. Haal de knoflook en kruiden eruit en gooi ze weg.

· Als de aardappels klaar zijn, laat u het water weglopen en trekt u de knollen heet. Leg ze in een vleesmolen, zet een ondiep rooster. Een plakje olie wordt onmiddellijk toegevoegd. Blader eenmaal.

· Breng melk aan de kook en giet een beetje in de aardappels, kloppend met een houten lepel.

· Zout en kruid met peper.

Dit recept kan worden gebruikt voor babyvoeding, exclusief pepers en kruiden.

Aardappelpuree zacht, weelderig en uniform maken is eenvoudig. Het belangrijkste is dat de aardappelen correct worden gekookt en zuivelproducten worden voorverwarmd.

Geen klontjes

Om heerlijke aardappelen goed te bereiden, is het het beste om knollen van gele variëteiten te gebruiken, ze zijn beter gekookt. Vaak wordt Russet gebruikt om aardappelpuree te bereiden - aardappelen met een hoog zetmeelgehalte, aardappelen met een rode schil of Yukon Gold. Om een ​​homogene massa zonder klonten te bereiken, mag een buitensporige vertering van het product niet worden toegestaan. Veel koks gebruiken in plaats van standaard aardappelhakmachines een zeef waardoor het product met een houten lepel wordt ingewreven, waardoor de vorming van klontjes wordt voorkomen.

Aardappelpuree met melk en ei

Aardappelpuree wordt lekkerder, rijker van kleur, als je er eidooiers aan toevoegt. Aardappelpuree zal heel prachtig zijn, als het eiwit wordt gescheiden, in een weelderig schuim wordt geslagen en met aardappelmassa wordt gemengd voordat het op tafel wordt gelegd.

 • een ei
 • 50 gram zachte boter
 • room (vette melk) - 150 ml,
 • aardappelen - 1 kg
 • zout naar smaak.

Kooktijd - een half uur, energiewaarde - 310 kcal.

 1. Spoel de aardappelknollen grondig, schil ze, snijd ze in twee helften. Kook de aardappels op het fornuis tot ze gaar zijn. De gemiddelde kooktijd is 20 minuten. Zout wordt toegevoegd na het koken,
 2. Zet het minimale vuur op de brander, plaats een koekenpan met een stuk boter erop, smelt het,
 3. Giet het water uit de pan wanneer de aardappels volledig gaar zijn.
 4. Giet gesmolten boter, hete room of melk, een ei in hete aardappelen, kneed grondig met een aardappelstamper.

Lucht

Zodat de geplette aardappelen los en weelderig blijken te zijn, zijn er verschillende nuances. Om te beginnen, moet u erop letten dat fijngehakte aardappelen sneller worden gekookt en beter worden geplet.Hierdoor kan de gastvrouw de aardappelen grondiger versnipperen, zodat deze luchtig wordt. Opgemerkt moet worden dat aardappelpuree beter verzadigd is met zuurstof, wat ook de pracht en brosheid van het eindproduct beïnvloedt.

Aardappelpuree Recepten

In de moderne wereld zijn er een groot aantal aardappelpuree-recepten, omdat dit aardappelschotel een van de populaire bijgerechten is. Het wordt geserveerd met zowel vlees als vis, verschillende salades of als een onafhankelijke maaltijd. Maar net als elk ander gerecht hebben aardappelpuree hun eigen klassieke kookrecept en verschillende populaire variaties.

Klassiek recept

 • Bereidingstijd: 25-35 minuten.
 • Doseringen per verpakking: 4 personen.
 • Calorie-inhoud: 106 kcal per 100 gram.
 • Doel: bijgerecht voor de lunch.
 • Keuken: Russisch.
 • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig.

Het recept voor klassieke aardappelpuree is een van de meest voorkomende in de Russische keuken. Dit zachte en zachte gerecht is geschikt als bijgerecht voor elke feestelijke tafel of gewoon voor ontbijt, lunch of diner. Het klassieke recept voor aardappelpuree wordt zeer gewaardeerd in alle landen van de voormalige USSR en daarbuiten, en zelfs een kind kan het koken.

 • Aardappel - 1 kg
 • Melk - 150-200 ml
 • Boter - 50 g
 • Zout - een paar snufjes
 • Gemalen zwarte peper naar smaak

 1. Schil de aardappels, spoel met veel water en snijd ze in kleine stukjes.
 2. Leg plakjes in een pan, giet water, zout, wacht op koken, verwijder indien nodig het schuim, dek af. Kook aardappelen op laag vuur gedurende 15-20 minuten gaar.
 3. Giet het water uit de aardappel en stamp het fijn.
 4. Verhit in een andere pan een kleine hoeveelheid melk en smelt de boter daar, waardoor geplette aardappelen gemakkelijker worden. Giet het mengsel in de aardappels.
 5. Zout en peper de afgewerkte schotel, sla dan met een houten lepel.

In melk

 • Bereidingstijd: 35 minuten.
 • Doseringen per verpakking: 4 personen.
 • Calorie-inhoud: 80 kcal per 100 gram.
 • Bestemming: voor het ontbijt.
 • Keuken: Oekraïens.
 • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig.

Vaak denken huisvrouwen na hoe ze aardappelpuree met melk lekker en gezond kunnen maken. Het antwoord is eenvoudig: dankzij de toevoeging van een zuivelproduct aan aardappelen, verliest het geen kleur, blijft het lang, luchtig en verzadigd met een nieuwe unieke smaak. Dit gerecht past goed bij hoofdvlees- of visgerechten of frituren, bijvoorbeeld gebakken uien.

 • Aardappel - 1 kilogram
 • Uien - 1 stuk
 • Laurierblad - 2 stuks
 • Boter - 100 gram
 • Melk - 150 milliliter
 • Zout naar smaak

 1. Schil grote aardappelen, spoel onder stromend water, snijd ze in grote stukken. Giet plakjes met water, breng aan de kook en voeg een beetje zout toe.
 2. Voeg gepelde ui en een paar laurierblaadjes toe, kook tot ze zacht zijn.
 3. Nadat de aardappelen zijn gekookt, wordt het water uit de pan afgevoerd, worden de uien en laurier eruit getrokken.
 4. Maal de aardappelen eerst met een crush, vervolgens - door met een mixer te kloppen. Voeg niet-koude melk en boter toe.
 5. Aan het einde van het koken, zout het gerecht opnieuw en meng goed.

Heerlijke aardappelpuree zonder melk

 • 1 kg gele aardappel
 • 50 g boerenolie,
 • 1 grote ui,
 • aardappelbouillon - 100 ml,
 • olijfolie - 2 theelepels,
 • naar smaak zout, zwarte peper.

De kooktijd is 40 minuten, elke portie bevat 299 kcal.

 1. Hak de ui in kleine stukjes, doe in een pan met olijfolie. Zet het fornuis op, zet een laag vuur. Stoof uien tot ze zacht zijn en een mooie gouden tint,
 2. Kook aardappels in gezouten water. En zout pas na koken. Giet de bouillon in de voorbereide aardappelen, kneed, voeg gestoofde uien, zwarte peper, zout (indien nodig) toe en kneed opnieuw.

Handige tips

 1. Perfecte aardappelpuree wordt voornamelijk bereid uit gele brokkelige aardappelen. Je hebt oudere aardappelen nodig, maar zonder spruitjes en traag,
 2. De grootste fout gemaakt door onervaren koks is het gebruik van koude melk. Room, melk of zure room, eerst verwarmen en vervolgens toevoegen aan hete aardappelen. En natuurlijk moet je in elk geval boter gebruiken,
 3. De smaak van aardappelpuree kan worden gewijzigd door dooier, kaas of mosterd toe te voegen,
 4. Als je de gekookte aardappelen door een gewone zeef veegt, en dan op het ideale punt brengt, heb je als een aardappelstamper met gaten gewerkt. In deze vorm ziet dit gerecht er altijd smakelijk uit, dus het is misschien een bijgerecht voor vakantiesnacks,
 5. Een andere manier: gebruik een mixer of blender om te koken. In dit geval is de massa te glad, homogeen, onnatuurlijk. Als je echt aardappelpuree wilt maken met een mixer, moet je een lage snelheid kiezen,
 6. Om de aardappelmassa zacht en romig te maken, voeg je zure room en kippendooier toe,
 7. Een optie voor degenen die niet van melk houden: verdun puree in plaats daarvan met bouillon. Het blijkt een andere smaak te hebben, maar deze kookoptie is geweldig als je het bijgerecht de volgende dag gaat gebruiken,
 8. Snijd de aardappelen voor het koken in grote stukken, terwijl kleine stukjes uit elkaar vallen, zetmeel verliezen en van tevoren aardappelpuree worden,
 9. Om aardappelen sneller te koken, moet deze in kokend water worden geplaatst. Voeg zout vijf minuten voor het einde van het koken toe.

Hieruit volgt dat u met de meest betaalbare producten een luchtige, zachte, ongewoon smakelijke warme schotel kunt bereiden - aardappelpuree met melk. Het heeft vitamines, mineralen, het is gemakkelijk om te koken, het gaat goed met vlees, vis, groenten.

Op het water

 • Bereidingstijd: 25 minuten.
 • Doseringen per verpakking: 2 personen.
 • Calorie-inhoud: 74 kcal per 100 gram.
 • Bestemming: voor het ontbijt.
 • Keuken: Engels.
 • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig.

Iedereen die bezig is met koken, weet dat aardappelpuree zowel in melk als in water kan worden bereid. Als de technologie strikt wordt nageleefd, zal de smaak van aardappels die met water zijn gepureerd niet slechter zijn dan puree. Koken op het water heeft zijn eigen speciale naam - volgens Blumenthal. Dankzij dit recept kun je ervoor zorgen dat melk geen essentieel ingrediënt is in aardappelpuree.

 • Aardappel - 1 kg
 • Zout naar smaak
 • Boter - 100-150 g

 1. Schil en was de aardappels.
 2. Kook hele wortelgroenten in gezouten of gewoon water.
 3. Volgens het recept moeten de knollen een half uur in water met een temperatuur van 62 graden zijn, in plaats van water, kunt u kippenbouillon gebruiken. Tap het water af na volledige voorbereiding.
 4. Voeg vervolgens boter toe. Plet aardappelpuree met standaardproducten.
 5. Voor homogeniteit, giet de aardappelmassa in een zeef en maal ze.
 6. Garneer de aardappelpuree met groene uien en serveer.

Hoe maak je heerlijke aardappelpuree met melk

Aardappelpuree is een favoriet bijgerecht van miljoenen mensen. Met vlees, met vis, met kip, met groenten - serveer het tenminste met alles, het zal altijd heerlijk zijn.

Ik heb heel weinig mensen ontmoet die zulke gerechten niet lekker zouden vinden. En niet iemand die van aardappelpuree houdt.

En het lijkt erop dat iets gemakkelijker te doen is dan zo'n aardappelpuree te koken. Dus nee, verschillende meesters krijgen verschillende aardappelpuree.

Het lijkt erop dat iedereen dezelfde ingrediënten heeft, maar de aardappelpuree blijkt anders. Iemand heeft een aangename gele kleur, luchtig en weelderig, en iemand heeft een saaie, plakkerige met grijze bulten.

En soms hoor je een gast aan tafel: “Oh, wat een puree van luchtig, heerlijk! En hoe krijg je het? ”Dus niet iedereen weet hoe het zo lekker moet worden gekookt. En sommigen schamen zich om te vragen. Het lijkt erop dat iedereen het moet kunnen koken.

En hoe zit het met jonge gastvrouwen die alleen de basis van het koken leren? Des te meer moeten ze alles leren. En de eenvoudigste in de eerste plaats. Ik heb zelf niet meteen geleerd hoe het moest, maar ik was gewoon verlegen om het te vragen. Maar nu slaag ik altijd in aardappelpuree. "Zacht - luchtig, lekker-lekker!"

Zonder boter

 • Bereidingstijd: 27 minuten.
 • Doseringen per verpakking: 4 personen.
 • Calorie-inhoud: 74 kcal per 100 gram.
 • Bestemming: voor de lunch.
 • Keuken: Europees.
 • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig.

Het gebrek aan boter in aardappelpuree heeft geen enkele invloed op het uiterlijk (dit is te zien aan elke foto waar dergelijke aardappelen worden gepresenteerd) en de smaak van het gerecht. Daarom verdwijnt de vraag hoe je aardappelpuree kunt maken zonder olie. Dit soort aardappelpuree is een uitstekend bijgerecht voor elke hoofdvlees- of visschotel of een vulling voor taarten of broodjes. Dit gerecht heeft een uniforme consistentie en past goed bij gebakken champignons.

 • Aardappel - 6 st.
 • Melk - 100 ml
 • Uien - 1 st.
 • Suiker - 1 el. een lepel
 • Zout naar smaak

 1. Schil de knollen, snijd ze in kleine stukjes, gooi ze in licht gezouten water. Bak ongeveer 20 minuten.
 2. Giet water uit de pan, zet op een langzaam vuur en giet vervolgens melk. Wacht tot het kookt, zout en verwarm, indien gewenst, kun je een paar kippeneieren toevoegen.
 3. Uien schillen en fijnhakken. Giet 5 eetlepels water in de pan en voeg suiker toe. Als de suiker is opgelost, doe je de ui in een koekenpan en wordt deze goudbruin.
 4. Doe de uien in een pot aardappelen, meng goed.

Aardappelpuree met melk, ei, melk en room

 • aardappelen 1 kg.
 • melk 2/3 kop
 • room 2/3 kopje
 • boter 82% 100 gr.
 • ei 1 st.
 • laurier
 • zout

1. Om een ​​geelachtig gerecht te bereiden, neem ik meestal rode soorten groenten. Tijdens het koken valt het niet uit elkaar, wat betekent dat het gelijkmatig zout absorbeert en niet waterig wordt.

Bovendien trekt kleur me ook aan. Een dergelijk product geeft meestal geen grijze tint aan de afgewerkte schaal. Zelfs als je het op de tweede dag eet.

2. Schil de groente en snijd in 4 delen. In dit geval wordt het snel en gelijkmatig gekookt. Als je in kleine blokjes snijdt, worden de aardappelpuree waterig. Als het geheel wordt gekookt, kookt het bovenste gedeelte sneller en het middelste langer. En afhankelijk van de variëteit, kunnen verschillende resultaten worden verkregen.

Als het erg gekookt is, kan de bovenste laag in het water vallen, terwijl het midden vochtig blijft.

3. Doe de gesneden stukken in een pan en vul met water. Giet overal wat water in, het is voldoende dat ze bedekt zijn met 2-3 centimeter water. Tijdens het koken geeft de groente zijn sappen aan water, en het wordt zelf al gekookt in water en in zijn sap.

Probeer een kant-en-klare bouillon na het aftappen van het water. Het is erg lekker, het is aangenaam om zowel koud als warm te drinken. (Trouwens, als ik weet dat ik soep of het tweede gerecht op dezelfde dag zal koken, giet ik deze bouillon nooit. Nadat het vlees bijna klaar is, voeg ik de bouillon toe aan de soep die wordt bereid. Zowel de soep als het tweede gerecht van het wordt alleen maar lekkerder).

4. Zet de pan op het vuur, geef de gelegenheid om te koken, zout, smaak. Zout moet niet veel zijn, en niet genoeg. De stelling dat zout meer moet zijn, is verkeerd, omdat de aardappel groot is totdat deze kookt, zodat het zout het midden bereikt. Ze neemt zoveel zout als nodig.

In een extreem geval, dan kun je altijd optellen. Terwijl het kookt, schakel het gas uit, het water mag niet erg koken, maar het hoeft gewoon niet te koken zonder te koken. Water moet leuk zijn, maar helemaal niet intens gorgelend.

4. Het is belangrijk om aardappelen niet te verteren en niet te koken. De smaak en textuur hangen ervan af. In het eerste geval is het belangrijk dat het wordt gekookt, maar zijn sappen behoudt, niet veel gekookt.

In het tweede geval, als ze niet gekookt was, zul je haar niet tot het einde kunnen strekken. De massa zal zeker met knobbeltjes zijn. Om de gereedheid te controleren, is het beter om een ​​klein scherp mes te gebruiken. Wanneer het volledig is voorbereid, gaat het mes gemakkelijk in het midden zonder obstakels tegen te komen. Waarom het niet wordt aanbevolen om de gereedheid met een vork te controleren. De reden is eenvoudig om de stukken intact te houden.

Gooi het laurierblad ongeveer 5-7 minuten voordat het klaar is in de pan. Er is een mening dat de pan tijdens het koken niet moet worden gesloten. Ik sluit altijd, ten eerste, zodat het product sneller kookt, en ten tweede worden de randen en het midden tegelijkertijd gekookt.

6. Laat al het water weg als de groente klaar is. Giet de bouillon nog niet. Giet een half glas op een bord of in een kom om af te koelen. Verwijder het laurierblad. Laat het product 3-4 minuten met het deksel gesloten, laat het een beetje rusten.

Bereid gedurende deze tijd boter, melk, room en 1 ei zodat alles bij de hand is. En ook een stamper om aardappelen te pletten.

7. Melk en room, ongeveer 2/3 kopje warm worden, maar niet tot heet, zodat het een beetje warm is. En kook niet, geef gewoon de gelegenheid om op te warmen.

Het is niet nodig om heet te gieten zodat onze aardappelpuree niet plakkerig wordt. Giet er niet koud in, aardappelpuree kan grijs worden.

Olie naar believen, iemand warmt ook op. Ik krijg het van tevoren om te gaan liggen en op kamertemperatuur te komen en snijd het in zeer kleine stukjes.

8. Alles, het product "uitgerust" en bereid om een ​​heerlijk bijgerecht te worden. Voeg hiertoe alle beschikbare olie toe en begin te pletten. Als we al goed geduwd zijn en er geen zichtbare klontjes zijn, beginnen we langzaam melk met room te introduceren.

Meteen gieten we het er niet in, schonken het een beetje, duwden het eruit - dan kun je het nog steeds inschenken. Het is belangrijk voor ons om de gewenste consistentie te bereiken, zodat het product niet vast en niet vloeibaar is. Daarom is het gieten van alle gekookte melk en room niet nodig.

9. Doorgaan met het mengen en "duwen" van de klontjes, voeg een beetje gekoelde bouillon toe, het was verzadigd met smakelijk groentesap, de geur van laurierblaadjes - we zullen dit niet vergeten.

En nu kun je proberen of we een zout genoeg bijgerecht hebben. Als je denkt dat je meer zout wilt, voeg dan zout naar smaak toe.

10. Als u de gewenste consistentie hebt bereikt, neemt u een grote lepel en begint u de resulterende massa te kloppen en kunt u doorgaan met kloppen met een stamper. Maar met een lepel de onderste hoeken van de pan afschrapen, kunnen brokken zich daar verbergen.

Om aardappelpuree luchtig en mals te maken, moet je het proberen. Maar ik raad het gebruik van een mixer in dit proces niet aan. Aardappelpuree wordt poeder. Het zal plakkerig en smaakloos zijn. Dus wees geduldig en zweep.

11. Als je ziet dat de smoothie homogeen, prachtig is geworden, moet je niet vergeten de laatste belangrijke stap te zetten. Moet een ei toevoegen. En begin opnieuw te mixen. Puree zal de consistentie enigszins veranderen, uniform en elastisch worden. Dat is alles! Ik hoop dat alles voor jou is gelukt!

En tot slot wil ik nog een tip geven - universeel voor alle gerechten. Ga verder met het bereiden van elk gerecht, alleen met een goed humeur, alleen met goede gedachten. We weten tenslotte allemaal dat gedachten materieel zijn. Dus laat je geliefden, voor wie je vandaag heerlijke aardappelpuree hebt gekookt, je liefde voelen. En dan wordt elk, zelfs het eenvoudigste gerecht, een remedie voor alle ziekten en ontberingen.

Met roomkaas

 • Bereidingstijd: 40 minuten.
 • Doseringen per verpakking: 10 personen.
 • Calorie-inhoud: 133 kcal per 100 gram.
 • Doel: afternoon tea.
 • Keuken: Engels.
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

Aardappelpuree is een uitstekend bijgerecht voor elke maaltijd. Het klassieke recept is al lang populair bij bewoners over de hele wereld, maar het kan ook worden verbeterd door de smaak een beetje pikant te maken. Als uitbreiding van het standaardrecept kloppen veel koks in eiwitten of dooiers, sommigen gebruiken het hele ei om de perfecte consistentie te bereiken, maar er zijn mensen die van de ongewone combinatie van aardappelen met kaas of slagroom houden.

 • Aardappel - 1 kg
 • Vetcrème - 100 ml
 • Boter - 50 g
 • Roomkaas - 100 g
 • Tafelzout naar smaak

 1. De knollen moeten worden gereinigd en gewassen met veel stromend water. Snijd ze vervolgens in grote stukken. Gooi het werkstuk in het water, kook tot het zacht is. Tijdens het koken is het noodzakelijk om de groenten te zouten.
 2. De gekookte aardappelen moeten worden verpletterd met een speciale pers (u kunt het ontwerp van dit apparaat op de foto op internet zien) of gebruik de stamper. In dit stadium moet je room, kaas en boter toevoegen, alles mengen tot een homogene consistentie.Aardappelpuree wordt dicht, maar behoudt tegelijkertijd luchtigheid.
 3. Serveer aan tafel, bestrooi met verse kruiden.

Met plantaardige olie

 • Bereidingstijd: 35 minuten.
 • Doseringen per verpakking: 5 personen.
 • Calorie-inhoud: 1101 kcal.
 • Bestemming: ontbijt.
 • Keuken: Russisch.
 • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig.

Aardappelpuree met plantaardige olie is een dieetgerecht dat zelfs door patiënten kan worden geconsumeerd. Het gerecht is heel gemakkelijk te bereiden, dus het is in veel landen van de wereld veelgevraagd. Sommige chef-koks gebruiken een geheim ingrediënt - olijfolie, die het gerecht een speciale charme geeft, om pittigheid en smaak toe te voegen.

 • Aardappel - 1 kg
 • Plantaardige olie - 50 g
 • Melk 3,2% - 250 ml
 • Zout - 10 g

 1. Schil, spoel, snijd de knollen en kook tot ze gaar zijn.
 2. Tap het water af. Hete aardappelen worden door een blender gevoerd, op dit moment is het geleidelijk nodig om melk te schenken (het moet heet zijn). Klop goed tot een luchtige homogene massa is verkregen.
 3. Serveer warm door water te geven met plantaardige olie.

Beschrijving van het gerecht.

Welkom op de site, lieve bezoekers!

Soms herinner ik me mijn jeugd. Wat een geweldige tijd was het, hoewel je hem niet rijk en licht kunt noemen, toch zijn er genoeg leuke herinneringen. De bomen waren groot, vriendschap was voor altijd, de ouders waren erg jong en vol kracht. Het komt voor dat bepaalde situaties, dingen of gewoon gerechten direct worden overgedragen naar dit warme verleden. Aardappelpuree met melk is voor mij een "tijdmachine".

Dit is een heel eenvoudig en goedkoop gerecht, zonder franje, maar tegelijkertijd smaakt het goed, zo zacht en aromatisch. Word vanaf de eerste lepel verliefd op hem. Mijn man kan dit bijgerecht over het algemeen wekenlang eten, en hij stoort hem helemaal niet. Ook kinderen lopen in dit opzicht niet ver achter, ze houden ervan aardappelpuree te eten, te combineren met worstjes of gehaktballetjes, kruiden met ketchup.

Maar wat is het geheim? In feite zijn er geen geheimen, het gebeurt met iemand van bovenaf die met een briljant idee komt, ik denk dat het aardappelpuree met melk is uitgevonden.

Nu kopen we alle vier de benodigde ingrediënten en gaan we over op culinaire creativiteit ...

Met mayonaise

 • Bereidingstijd: 60 minuten.
 • Doseringen per verpakking: 5 personen.
 • Calorie-inhoud: 269 kcal per 100 gram.
 • Bestemming: diner.
 • Keuken: Europees.
 • Moeilijkheidsgraad: eenvoudig.

De puree bereid met de toevoeging van mayonaise heeft daardoor een bijna perfecte consistentie en ziet er erg mooi uit op een bord tijdens het serveren. Aardappelen gemaakt volgens dit recept zijn geenszins inferieur aan de klassieke puree met de toevoeging van melk. Mayonaise geeft het gerecht meer zachtheid, luchtigheid en helpt de grijze kleur van het eindproduct te voorkomen.

 • Aardappelknollen - 1,2 kilogram
 • Uien - 1 stuk
 • Laurierblad - 2 grappen
 • Zout naar smaak
 • Mayonaise - 4 el. lepels

 1. Schil de aardappels, spoel ze, plaats ze in een kookpot, voeg water toe en zet op hoog vuur.
 2. Gooi de gepelde bol in dezelfde pot.
 3. Sluit de pan met een deksel. Bak tot het kookt, zet dan het vuur lager en voeg 1,5 theelepel toe. zout. Leg na 10 minuten 2 laurierblaadjes en kook tot ze gaar zijn.
 4. Giet het water af en laat 1 kopje vloeistof in de pan. Laurier met ui gooien.
 5. Plet alle aardappelen voorzichtig met een broodje, voeg mayonaise toe.
 6. Roer tot een glad mengsel. Serveer aan de tafel.

Met zure room

 • Bereidingstijd: 30 minuten.
 • Doseringen per verpakking: 4 personen.
 • Calorie-inhoud: 250 kcal per 100 gram.
 • Doel: bijgerecht voor de lunch.
 • Keuken: Oekraïens.
 • Moeilijkheidsgraad: gemiddeld.

Puree is een heel eenvoudig en veelzijdig gerecht dat iedereen aankan. Maar voor de bereiding van een echt heerlijk gerecht, moeten enkele subtiliteiten in acht worden genomen. In de Oekraïense keuken is dit zure room, wat de aardappel een speciale brosheid geeft en de smaak van zo'n gerecht verschilt van het klassieke recept en andere variaties van aardappelpuree in zijn zachte romigheid.

 • Aardappel - 1 kg
 • Ui - 1 st.
 • Zout naar smaak
 • Aardappelbouillon - 1 glas
 • Zure room - 5 eetlepels
 • Boter - 3 eetlepels

 1. Schil, snijd de middelgrote knollen in een pot.
 2. Doe de ui in plakjes, giet alles met kokend water, zodat de groenten 1-2 cm worden bedekt.
 3. Voor brokkelige soorten aardappelen is 12-15 minuten koken na het koken voldoende.
 4. Giet de aardappelbouillon in een kopje.
 5. Doe het vuur uit, voeg zure room toe. Het product moet het maximale vetgehalte en de versheid kiezen.
 6. Voeg boter toe.
 7. Aardappelstamper aardappelingrediënten tot puree. Gebruik een blender met voorzichtigheid - met krachtig kloppen kan het gerecht veranderen in een plakkerige massa.
 8. Serveer de afgewerkte schotel op de tafel, na besprenkelen met dille.
Een fout in de tekst gevonden? Selecteer het, druk op Ctrl + Enter en we zullen het repareren!

Het recept voor het gerecht.

We beginnen met het voorbereiden van de ingrediënten. Was de aardappels en schil ze. Voor aardappelpuree is het beter om knollen met een hoog zetmeelgehalte te gebruiken, ze koken sneller en krijgen de look die we nodig hebben.

Om erachter te komen wat voor soort groente voor je staat en of het geschikt is voor aardappelpuree of niet, snijd het in twee en wrijf de helften tegen elkaar, als er vocht op het oppervlak komt - deze optie is het beste om te frituren, maar als de onderdelen aan elkaar plakken, is dit wat je nodig hebt.

Je kunt melk met een vetgehalte gebruiken, maar hoe hoger het is, hoe calorischer het uiteindelijke gerecht zal zijn.

We halen de boter uit de koelkast, voor gebruik moet deze zacht zijn.

Om zoveel mogelijk nuttige stoffen in de aardappel achter te laten, is het beter om de warmtebehandeling zoveel mogelijk te verminderen.

Daarom gieten we eerst ongeveer 1 liter water in de pan en zetten het op het vuur.

Je kunt zout direct aan de vloeistof toevoegen - ongeveer 1 eetl. Of al in de afgewerkte puree - 1 theelepel. Deze keer zal ik de tweede optie gebruiken.

Grote knollen worden in tweeën gesneden, kleine knollen kunnen heel worden gekookt.

We plaatsen de bereide groente in kokend water. De vloeistof moet de aardappelen nauwelijks bedekken, de rest moet worden afgetapt.

We controleren de gereedheid van de aardappel door deze met een vork te doorboren, deze moet gemakkelijk in de knol komen.

Giet al het water uit de pan en laat het ongeveer 3-4 minuten onder voortdurend roeren, vermijd verbranding, en droog ons gerecht.

Hoe minder vocht er in de aardappel achterblijft, hoe meer melk deze opneemt, waardoor deze luchtiger en smakelijker wordt.

Kneed vervolgens de hete groente voorzichtig met behulp van een stamper, het is noodzakelijk om alle harde klonten kwijt te raken.

Voeg vervolgens de resulterende massa met een mixer op lage snelheid toe en voeg geleidelijk warme melk toe in een zodanige hoeveelheid dat het luchtig, zacht, maar geen vloeibare puree wordt. Hiervoor had ik 1 el nodig. vloeistof.

Ik raad je aan om geen koude melk in te schenken, als je het gebruikt, loop je het risico om een ​​grijs en onopvallend gerecht te krijgen in plaats van een delicaat geelachtig product.

Ook in dit stadium moet je de inhoud van de pan niet kloppen met een mixer met dompelpompen - het vernietigt de structuur van de aardappel en verandert deze in een viskeuze massa meer als een pasta dan een aardappelpuree.

We bedekken de pan met een deksel en laten ons gerecht met rust totdat de olie volledig is opgelost in hete aardappelen.

Om het product nog meer luchtigheid te geven, kunt u het een paar minuten opwarmen op middelhoog vuur, onder voortdurend roeren, om niet te branden.

We verspreiden de luchtige aardappelpuree met melk op borden en serveren met verse groenten, kruiden, een vleesgerecht of kikkererwtenkoteletten.

Kookproces:
 1. Schil de aardappels en spoel goed. We plaatsen de wortelgewassen in de geselecteerde container en vullen deze met water. Je kunt ze meteen een beetje zout geven.
 2. Giet na ongeveer 25 minuten, wanneer de knollen al zacht zijn, de resterende vloeistof af en verander de aardappelen in aardappelpuree. Dit kan met een stamper (bij voorkeur houten) of met een handmixer.
 3. Warm de melk op, smelt de boter tot het vloeibaar is en giet het allemaal in een bijna klaar gerecht. Roer de aardappelpuree grondig en breng op smaak met kruiden.

Je kunt het kookproces versnellen door wortelgroenten niet helemaal in het water te sturen, maar na ze in blokjes te snijden.

Aardappel (Aardappelpuree)

Aardappelpuree is een van de eenvoudigste en meest veelzijdige bijgerechten voor een verscheidenheid aan warme gerechten. Het blijkt erg lekker te zijn aardappelpuree met melk. Ik wil weinig met je delen kookgeheimen:

Voor het koken had ik nodig:

- Aardappel - 1 kg.
- Boter (ongezouten) - 50 gr. (1/4 pak)
- Melk - 1 kop
- Zout - 2 theelepels

We reinigen de aardappel van de schil en ogen, als de aardappel groot is, raad ik je aan om hem te snijden, omdat het is waarschijnlijk dat het binnen kan worden verwend (zwarte vlekken en andere onzin), en het zal sneller lassen)))

Terwijl we de aardappelmodus reinigen, water op het fornuis zetten en aan de kook brengen, gebruik ik voor de snelheid van het proces een waterkoker) Giet de aardappels in kokend, gezouten water (2 theelepels zout) en kook op gemiddelde temperatuur (middelhoog vuur) 30 minuten.

Terwijl de aardappelen gaar zijn, bereiden we de "vulling" voor. Doe een stuk boter (ongezouten) boter (ongeveer 50 g) in een kom en zet het op een fornuis op een langzame temperatuur (langzaam vuur) - zodat de boter begint te smelten.

Vul de gesmolten boter met melk (1 kop) en breng aan de kook. Ik adviseer niet om de temperatuur te verhogen, omdat melk kan zich onvoorspelbaar gedragen en weglopen, in verband waarmee je extra klusjes hebt om de plaat te wassen tegen knetteren)))

We proberen (porren) een aardappel met een mes of vork, als hij uit elkaar valt als je hem aanraakt, wordt de aardappel gekookt, laten we al het water weglopen (het is beter om de pan met een deksel te bedekken wanneer je water aftapt, anders zul je de aardappelen over de gootsteen moeten vangen). En hier is de belangrijkste SECRET - we hebben een mixer nodig. We gieten de aardappelen in de kom van de mixer (wie het ook zonder de kom heeft - laat het in dezelfde pan als waar ze kookten), en op een lage snelheid beginnen we de aardappelen te mengen.

Voeg toe aan de aardappelpuree, de reeds bereide "vulling" (gekookte melk met boter), en klop grondig met een mixer, al op hoge snelheid, tot de vorming van "prachtige" aardappelpuree.

Bereidingstijd: 40 minuten

Raad: Voor de snelheid van koken, stel ik voor het gebruik van een mixer met een roterende kom, de tijd van het kloppen van aardappelen staat tot uw beschikking om extra goodies te bereiden.

Bij afwezigheid van een mixer kunt u natuurlijk een talkie gebruiken, maar er is geen "weelderig" effect en klontjes worden niet uitgesloten.

Eet smakelijk!

Aardappelpuree

Aardappel, de meest betaalbare en favoriete van groenten, kwam uit de handen van ervaren huisvrouwen in allerlei interpretaties: gebakken, gekookt, gestoofd, gebakken, in de vorm van aardappelpannenkoeken of zraz, en het werd ook gebruikt als ingrediënt voor salades. En als u denkt dat een schotel aardappelen niemand zal verrassen en veroveren, zullen we u in tweeën afraden!

Gekookte Aardappelen van "Zo simpel!" wordt je favoriete gerecht! Voorbereiding op het belachelijke is eenvoudig, snel en vooral, alle ingrediënten zijn beschikbaar en kunnen in elke keuken worden gevonden. Het is zo lekker dat één portie zeker niet genoeg zal zijn.

De ingrediënten

 • 8 aardappelen
 • 30 g boter
 • 2 theel rosmarijn
 • 4 tanden. knoflook
 • 40 ml olijfolie
 • zout naar smaak

Het originele recept omvat het gebruik van jonge aardappelen, maar dit is niet nodig, je kunt aardappelen met een dunne schil nemen - het zal in elk geval erg lekker zijn!

Trouwens, je hebt geen andere smaakmakers nodig, zoals paprika of zwarte peper. Rozemarijn en knoflook geven een uniek aroma! Nou, als je een liefhebber bent van de groene ui, moet je ze bestrooien met de afgewerkte schaal. geurig gepelde gepofte aardappelen, zal dienen als een uitstekend bijgerecht voor vlees of vis en is trouwens zelfvoorzienend en bevredigend. Lik je vingers!

Bel uw geliefden voor een stevig diner en deel dit eenvoudige maar ongebruikelijke recept met uw vrienden op sociale netwerken. Eet smakelijk!

Een fan van schilderen, vooral Monet en Klimt. Ze houdt van cinema, houdt van vinylmuziek. Architectuur en beeldhouwkunst inspireren de klok rond een nieuwsgierig persoon! Christina studeert digitale technologie voor protheses in de tandheelkunde. Het meisje kiest voor minimalisme en eenvoud, zowel in het interieur als in het leven. Het inspirerende uitzicht op de bergen en het boek "Twenty Thousand Leagues Under the Sea" van Jules Verne is wat onze charmante auteur nodig heeft voor geluk!

Hoe aardappelen (en andere subtiliteiten) te kiezen


Het is geen geheim dat er veel soorten aardappelen zijn en elk afzonderlijk zijn eigen kenmerken heeft.


Er zijn aardappelen te koop. Meestal dragen deze soorten aardappelen goed fruit. De smaak van dergelijke aardappelen is echter niet erg. Maar het uitzicht is niet goed, maar het belangrijkste is de verkoop.


De tweede ondersoort van aardappelen is het zogenaamde "thuis". Dit is bijvoorbeeld het ras Sineglazka, dat een uitstekende smaak heeft. En aardappelpuree hoeft alleen maar te worden gemaakt van zelfgemaakte aardappelen.


Voor aardappelpuree is het ook beter om geen verse jonge aardappelen te kiezen, maar oude, grote, zetmeelrijke. Het is noodzakelijk dat aardappelpuree los is.Laten we nu leren hoe we aardappelen schillen. Een mes of een aardappelschiller kan dit aan. De schil moet zo fijn mogelijk worden verwijderd, terwijl de knol zelf wordt bewaard en er veel nuttige stoffen in achterblijven, die zich naast de schil bevinden.


Snijd de huid met een zeer scherp mes zodat er minder sap achterblijft.


Kookstukken moeten even en niet te klein zijn. Volg deze regel: snijd een grote knol in 4 delen. Klein - in twee.


Aardappelpuree kan zowel compact als vloeibaar worden gemaakt. Pas de dichtheid zelf aan: u kunt dit doen met de hoeveelheid water of melk tijdens het koken.


Om de aardappelpuree geurig te maken, kunt u een beetje zwarte peper, erwten, een paar laurierblaadjes, knoflook, wortelen en uien aan het water toevoegen met aardappelen.


Trouwens, als je aardappelen in kleine stukjes snijdt, kookt het sneller.


Experimenteer met aardappeladditieven en -rassen, voeg verschillende hoeveelheden melk en water toe en je zult snel begrijpen hoe je aardappelpuree kunt maken, die je favoriet wordt!

Hier is het eerste recept


1. Het is belangrijk om de juiste aardappelpuree te kiezen, zodat deze zetmeelrijk en los is. Voor 4 personen moet je 900 g aardappelen schillen met een aardappelschilmesje en de schil zo dun mogelijk snijden. Dan moet je de aardappelen in gelijke stukken snijden - niet te klein, als de aardappelen groot zijn, snijd ze in vieren, indien klein, in tweeën gesneden. Doe de aardappelen in een dubbele ketel, doe in een pot kokend water, bestrooi met 2 dessertlepel zout en dek af. Stoom tot volledige zachtheid - 20-25 minuten. Prik de aardappelen in het midden - het moet zacht zijn. Als het niet een beetje gaar is, zullen aardappelpuree klontjes worden.

2. Als de aardappels klaar zijn, haal ze dan uit de dubbele boiler, laat de vloeistof uit de pan lopen en plaats de aardappels in de pan. Dek af met een handdoek gedurende 4 minuten om overtollige stoom te absorberen.

3. Voeg vervolgens 50 g boter, 4 el melk en 2 el zure room of verse room toe.

4. Breek de aardappelen met een elektrische mixer op lage snelheid. Verhoog vervolgens de snelheid en sla de aardappelen in een uniforme, zachte aardappelpuree. Probeer het en kruid het indien nodig.

5. Aardappelpuree kan op duizend manieren worden gevarieerd. Maak aardappelpuree door peterselie of mosterdpuree toe te voegen door drie soorten mosterd toe te voegen, of voeg kappertjes en waterkers toe.

Je kunt caloriearme puree maken door kleine boter en verse room te vervangen door 110 g kwark (zachte kaas) en 2-3 el melk.

Nu zal ik je kennis laten maken met het lekkerste recept van aardappelpuree


5 grote oude aardappelknollen.


1/3 kopje melk (room is ook geschikt).


Butter. Het moet eerst worden verzacht, we hebben 3 eetlepels nodig.


1 eiwit. Voeg het toe aan de gekookte aardappelen. Hij zal de lucht persen. Als je eiwit toevoegt aan de dooier, wordt de consistentie van de aardappel romig.


Zout en peper - voeg naar smaak toe.


Citroensap - 1 theelepel per 2 liter water is voldoende.Voeg het toe zodat de aardappel niet donker wordt, maar wit blijft.


Heb nog steeds een mixer of blender, stamper of steelpan nodig.Was de aardappelen, schil, snijd ze in 2 of 4 delen. Kook in water met azijn (of citroensap).


Knollen moeten om de beurt in kokend water worden geplaatst, zodat het water niet stopt met koken. Je moet de knollen 15-20 minuten koken, dan is de aardappel al te zacht en verliest nuttige componenten.


Voeg zout toe aan het einde van het koken, ongeveer 5 minuten voordat je het van het vuur haalt.


Laat vervolgens het water weglopen.


Bedek de aardappelpan met een theedoek en zet hem op het laagste vuur om te drogen. Genoeg minuten 2-3. Dus wanneer melk en boter aan de aardappel worden toegevoegd, zal deze meer van deze heerlijke componenten absorberen, wat betekent dat deze nog smakelijker wordt.


Aardappelpuree met een crush. Gebruik een crush, de druk van de blender is te sterk, hiermee krijg je een onaangename aardappelmassa. Nou, er is niet veel meer over, je weet al bijna hoe je aardappelpuree erg lekker kunt maken.


Voeg zachte boter toe aan aardappelpuree en meng alles.


Neem vervolgens een mixer of blender en klop. Voeg tijdens het kloppen melk toe. Melk moet worden voorverwarmd. Klop de aardappels 5 minuten. Voeg aan het einde van het kloppen eiwit toe aan de aardappels voor nog meer luchtigheid.

Probeer deze recepten:

> Aardappelpuree met erwten en knoflook

> Romige aardappelpuree met kruiden

> Varkensbuik op ahornsiroop met appelmoes

Zie ook:

> Aardappelgids

> 10 gangen aardappelpuree

Aardappelpuree stap voor stap recept met foto

Houd je van aardappelen zoals ik van haar houd? Dan breng ik je onder de aandacht een recept voor het eenvoudigste gerecht dat er alleen van kan worden bereid, namelijk aardappelpuree. Om het te bereiden, moet u na het schillen of schillen verschillende knollen koken. Het is beter om middelgrote en ongeveer dezelfde grootte aardappelen te kiezen om te koken, zonder snijwonden en grote ogen.

U kunt aardappelpuree serveren als bijgerecht voor vlees- en gevogeltegerechten of met verschillende groentesalades. Aardappelgerechten zijn altijd heerlijk, bevredigend en heel eenvoudig. Zowel kinderen als volwassenen houden van hen. Ik breng je een stapsgewijs recept voor aardappelpuree met een foto onder de aandacht.

Kookmethode

 1. Reinig de knollen van vuil en spoel onder stromend water. Doe ze in een kleine pot en giet kokend water. Aardappelen kunnen in hun uniform worden gekookt, maar ze kunnen ook worden geschild. Ik geef er de voorkeur aan om de aardappelen in hun schil te koken, dus het gaat langer mee en wordt later minder donker. Het kan ook worden gebruikt om salades te maken, als het oud is.
 2. Laat de knollen licht afkoelen en schil ze.
 3. Neem een ​​ondiep bord en leg er 1 aardappel in. Snijd het in 4 delen met een mes.
 4. Neem een ​​vork, aardappelpuree en zout naar smaak. Doe ook met de rest van de knollen, met een snelheid van 1 stuk per portie.
 5. Voeg een beetje boter toe en meng goed tot een glad mengsel.
 6. Indien gewenst, kunnen aardappelpuree worden gedecoreerd met greens: hak peterselie, dille, groene uien of sla fijn.

Aardappelpuree met melk en boter zonder klontjes - hoe u aardappelpuree heerlijk maakt, stap voor stap recept met foto

Misschien is het moeilijk om mensen te vinden die niet van aardappelpuree houden. Maar veel huisvrouwen weigeren het thuis te koken, omdat ze denken dat het een te lange bezigheid is en klonten niet kunnen worden vermeden tijdens het koken. Vandaag wil ik deze mythe verjagen en in mijn recept met een foto laten zien hoe gemakkelijk het is om smakelijke aardappelpuree te maken zonder klontjes.

Bekijk de video: Aardappelsoep (April 2020).