Ingelegde champignons voor de winter - 7 beste kookrecepten

In dit artikel hebben we besloten om niet alleen verschillende recepten voor ingemaakte champignons aan te bieden, maar ook om alle aspecten van hun bereiding en bewaring in detail te overwegen. Omdat dergelijke spaties gepaard gaan met een hoog risico op vergiftiging, wij adviseren u om voorzichtig te zijn bij het plukken van paddestoelen en voldoen aan technologische vereisten met betrekking tot hun warmtebehandeling en opslagomstandigheden.

Champignons zijn een waardevol product dat plantaardige eiwitten, sporenelementen en vitamines bevat. Ervaren champignonplukkers denken van tevoren na over hun oogstopties, zelfs tijdens het oogsten van het bos. Sommigen geven de voorkeur aan champignons droog of vries, later gebruiken om smaak en aroma aan alle gerechten te geven - soepen en bak, taarten en ontbijtgranen, sauzen en salades. Anderen vinden het beter zout ofmarineren champignons, zodat je in de winter een pot kunt openen en het meeste uit je eigen heerlijke lekkernijen kunt halen.

Marineren, in tegenstelling tot andere oogstmethoden, is handig omdat u hiermee “afgewerkte” afgewerkte producten kunt krijgen die onmiddellijk kunnen worden gebruikt of in blik en opgeslagen. Als je geïnteresseerd bent hoe je thuis champignons kunt pekelen, laten we het hele proces dan stap voor stap bekijken.

Fase 1. Voorbereiding

Bijna alle eetbare paddestoelen zijn geschikt om te marineren, maar buisvormige (met een sponsachtige hoed) variëteiten van de 1-2e categorie van voedingswaarde zijn de lekkerste: wit, paddestoel, esp, gele boleet (Smeerunit). Ze onderscheiden zich door een dichte vlezige pulp, een uitgesproken smaak en een rijke geur. Van lamellaire paddestoelen is het beter om te nemen cantharellen, herfsthoning paddestoel, saffraan melk dop, champignons (gewoon of gecultiveerd).

De huidige sanitaire regels voor het oogsten, verwerken en verkopen van champignons (SP 2.3.4.009-93 van 1993) zeggen: “Eetbare champignons zonder de scherpe smaak van pulp mogen marineren - buisvormig, champignons, bbw, herfstpaddestoel, groen blad, grijs roeien, enz. Voor het beitsen, evenals voor het beitsen, wordt het aanbevolen om grondig geschilde en gewassen champignons te koken. ”

Paddenstoelen die uit het bos zijn meegebracht, mogen niet lang (niet meer dan 4-5 uur) worden achtergelaten, omdat ze - bederfelijk product. Hun voorbereiding op voedsel of voorbereiding voor toekomstig gebruik moet onmiddellijk beginnen.

Schoonmaak

Bij het schoonmaken hebben bepaalde soorten paddestoelen hun eigen nuances. Bijvoorbeeld, buisvormig kan worden gereinigd met een droge borstel of spons, vuil met een mes afschrapen en beschadigde plekken afsnijden (sommigen vinden het nodig om de film van de hoed te verwijderen, bijvoorbeeld met een tepel of champignon). Daarna worden ze eenvoudig onder stromend water gewassen en op een vergiet of zeef gelegd, zodat alle vloeistof glas is. schort maak champignons schoon zonder bijtende smaak en laat ze kort in water weken.

Het is erg belangrijk om de paddenstoelen grondig te reinigen van de resten van de aarde, zand en plantenresten, omdat ze sporen van botulisme-pathogenen kunnen bevatten. In hermetisch afgesloten potten (anaërobe omgeving), met een onvoldoende zuurgraad in de werkstukken en schendingen van de bewaaromstandigheden, kunnen de bacteriën zich actief vermenigvuldigen en een van de krachtigste biologische gifstoffen afscheiden - botulinumtoxine.

Weken

Koud water wordt gebruikt voor het weken, vaak met toevoeging van zout (1 theelepel / 1 l) en citroenzuur (2 g / 1 l) zodat de resterende onzuiverheden sneller worden aangezuurd en het vlees niet donker wordt. De duur van het weken is afhankelijk van de smaak van champignons en kan variëren van 20-30 minuten tot 1-3 dagen. Daarna worden ze ook gewassen en achtergelaten om af te voeren in een vergiet.

Warmtebehandeling

De meeste soorten champignons hebben een voorafgaande warmtebehandeling nodig: 2-3 minuten blancheren of 10-30 minuten koken in zout water.De oplossing wordt bereid met een snelheid van 50 g zout per 1 liter water.

Als champignons in porties (in grote hoeveelheden) of in verschillende wateren worden gekookt (om de bittere of scherpe smaak te elimineren), wordt vóór elke tab vuil water afgevoerd en wordt verse pekel bereid.

Tijdens het bereidingsproces moet u ook de blikken goed wassen. Veel huisvrouwen worden geadviseerd om natuurlijke reinigingsmiddelen te gebruiken: soda of mosterdpoeder. Om de veiligheid van het bewaren te waarborgen, moeten potten en deksels worden gesteriliseerd, maar het is beter om dit dichter bij het einde van het bereidingsproces te doen.

Fase 2. Beitsen

Veel huisvrouwen hebben hun eigen universele recept voor het heerlijk pekelen van champignons. De samenstelling van de marinade verschilt in de regel enigszins. Gebruik voor het bereiden een standaardset kruiden (zout, suiker, azijn en / of citroenzuur) en kruiden (laurier, zwarte peper en piment, gedroogde kruidnagel, kaneel, mosterd, dille, enz.). De verhoudingen van kruiden in de marinade, het "boeket" en het aantal kruiden zijn afhankelijk van uw voorkeur.

Basisrecept voor "nobele" champignons

Onze grootmoeders en moeders, geleid door een gezaghebbende bron van het Sovjettijdperk - het boek "Over lekker en gezond eten" - bereidden "elite" ingelegde champignons volgens dit recept. Het is het meest geschikt voor buisvormige variëteiten (wit, boter, boletus, boletus), waarvoor geen voorafgaand koken nodig is. Verse champignons bevatten ongeveer 90% water en bereiden actief hun eigen sap, dat de basis van de marinade wordt, tijdens het bereidingsproces.

Doseringen per verpakking: 1-1,5 l

ingrediënten:

 • verse champignons - 2 kg,
 • water - 250 ml (1 kop),
 • bijten, 6% / natuurlijk - 250 ml (1 kop),
 • steenzout - 60-70 g (3 el. l.),
 • suiker (optioneel) - 20-40 g (2 el. l.),
 • laurier - 2-3 stks.,
 • piment zwart (erwten) - 4-5 st.,
 • droge kruidnagel - 1-2 stks.,
 • kaneel - 0,5-1 stok,
 • droge dille - 5-10 g.

voorbereiding:

 1. Spoel jonge sterke champignons in koud water en doe ze in een vergiet, laat het resterende water weglopen.
 2. Giet water en azijn in de pan, voeg zout toe. Breng de marinade aan de kook en doe er champignons in.
 3. Wanneer de champignons in de marinade koken, verwijder het schuim, doe alle kruiden en laat 20-25 minuten sudderen. Om de champignons gelijkmatig te laten koken en niet te verbranden, moeten ze constant worden gemengd, de bovenste voorzichtig smelten en de onderste voorzichtig met een lepel optillen. De bereidheid van paddestoelen wordt bepaald door hun bodemdaling.
 4. Kant-en-klare champignons worden overgebracht naar keramische of glazen schalen, mogen afkoelen en worden in de koelkast schoongemaakt.

Bij dit is het beitsen van paddestoelen eigenlijk voorbij, omdat ze al klaar zijn voor gebruik. Zonder daaropvolgende pasteurisatie een dergelijk werkstuk kan worden opgeslagen bij temperaturen van 0 tot 8 ℃ gedurende meerdere maanden (niet meer dan 6-8). Om schimmelvorming in marinadecontainers te voorkomen, wordt geadviseerd er een dunne laag plantaardige olie op te gieten.

Standaardrecept voor Agaric

Deze champignons hebben, in tegenstelling tot buisvormige, een minder uitgesproken smaak en aroma, daarom gebruiken ze bij het beitsen een groter aantal verschillende kruiden. Voor de bereiding van de marinade is het toegestaan ​​om een ​​champignonbouillon te nemen (bij het oogsten van bepaalde soorten: champignons, saffraanpaddestoelen of herfstpaddestoelen), maar voornamelijk (voor russula, spruw, rijen rijen, etc.) wordt deze gekookt in schoon water.

Doseringen per verpakking: 2-2,5 l

ingrediënten:

 • verse champignons - 4 kg,
 • water / champignonbouillon - 1 l (voor marinade),
 • steenzout - 4-5 eetl. l. (voor koken), 1,5-2 eetl. l. (voor marinade)
 • suiker - 2 el. l.,
 • tafelazijn, 9% - 3-5 eetl. l.,
 • piment zwart (erwten) - 5-7 stks.,
 • laurier - 2 st.

Desgewenst kunt u toevoegen aan de marinade:

 • zwarte peper (erwten) - 10-15 stks.,
 • hete peper (chili) - 0,5-1 stks.,
 • droge kruidnagel - 3-5 st.,
 • kaneel - 1-2 stokjes,
 • nootmuskaat - 0,5-1 stuks,
 • mosterd, zaden - 0,5-1 theelepel,
 • droge koriander - 0,5 theelepel,
 • dille, paraplu's / zaden - 2-3 stuks / 1 theelepel.

voorbereiding:

 1. Plaats de gewassen champignons in een pot kokend water en blancheer 3-5 minuten, verwijder het schuim met een gleuflepel.
 2. Giet vuil water weg, giet champignons met schoon water, zout met een snelheid van 50 g zout per 1 liter en kook gedurende 20-30 minuten. Verwijder de champignons in een vergiet en laat het water weglopen.
 3. Kook de marinade. Giet water (of gezeefde champignonbouillon) in een aparte pan, voeg zout, suiker en alle droge kruiden toe, giet kokende azijn na het koken.
 4. Schik gekookte champignons in voorbereide containers en giet ze met marinade.

Ingemaakte champignons hebben wat tijd nodig om te infuseren. Ze worden aan tafel geserveerd als koud voorgerecht, bestrooid met gehakte uien en / of knoflook en bestrooid met plantaardige olie.

Fase 3. Behoud

Als u de oogst voor een langere periode wilt behouden en in normale huisomstandigheden wilt houden, is het noodzakelijk om de ingemaakte champignons correct te bewaren.

Banken en deksels moeten vóór het conserveren worden gesteriliseerd. Banken worden gestoomd op kokend water, verwarmd in de oven of magnetron. Het is noodzakelijk dat ze heet zijn op het moment van lay-out van het eindproduct. De deksels worden 2-4 minuten in water gekookt.

Als je de potten vult met champignons die in de marinade zijn gekookt (zoals in het eerste recept), kun je ze helemaal bovenaan vullen (zodat er geen lucht meer is) en ze meteen rollen, maar voor de veiligheid is het beter om het werkstuk in een waterbad te steriliseren. Bij het gieten van gekookte champignons met hete marinade (volgens het tweede recept) kun je niet zonder extra warmtebehandeling. Dit wordt als volgt geadviseerd:

De technologie voor sterilisatie van champignons in blik in een waterbad

 1. Zet een rooster (doek) in een brede pan of emmer, giet water, verwarm het tot 50-70 ℃.
 2. Vul de potten met champignons en marinade op de schouders of iets hoger (niet helemaal), dek af met deksels.
 3. Plaats de blikken voorzichtig in de pan zodat hun schouders bedekt zijn met water.
 4. Steriliseer het werkstuk met een beetje kokend water. Blikken van een halve liter 20-25 minuten, liter - 20-30 minuten vanaf het moment van koken.
 5. Hierna worden de potten onmiddellijk afgesloten met deksels, wordt de kwaliteit van het kurken gecontroleerd, wordt de bodem ondersteboven geplaatst, bedekt met een deken of deken en 1-2 dagen bewaard tot ze volledig zijn afgekoeld.

Kant-en-klare champignons in blik worden op een koele (uit de buurt van batterijen en radiatoren), droge en donkere plaats geplaatst. Het wordt aanbevolen om ze niet langer dan een jaar te bewaren.

Video

Omdat ervaren huisvrouwen paddenstoelen in het zuur aanbieden, kun je de volgende video's bekijken:

Gedurende enkele jaren werkte ze als redacteur van een televisieprogramma met toonaangevende fabrikanten van sierplanten in Oekraïne. In het land geeft ze de voorkeur aan het oogsten van alle soorten landbouwwerk, maar hiervoor is ze klaar om regelmatig te wieden, hakken, knijpen, water, strikken, uitdunnen, enz. Ik ben ervan overtuigd dat de meest heerlijke groenten en fruit met de hand gemaakt zijn!

Een fout gevonden? Selecteer de tekst met de muis en druk op:

Zowel humus als compost vormen terecht de basis van biologische landbouw. Hun aanwezigheid in de grond verhoogt de opbrengst aanzienlijk en verbetert de smaak van groenten en fruit. Ze lijken erg op elkaar qua eigenschappen en uiterlijk, maar ze moeten niet worden verward. Humus - verrotte mest of vogelpoep. Compost - rotte organische resten van verschillende oorsprong (bedorven voedsel uit de keuken, toppen, onkruid, dunne takken). Humus wordt beschouwd als een betere meststof, compost is goedkoper.

Het thuisland van peper is Amerika, maar het belangrijkste veredelingswerk voor de teelt van zoete variëteiten werd met name in de jaren 20 uitgevoerd door Ferenc Horvath (Hongarije). XX eeuw in Europa, voornamelijk op de Balkan. Pepper kwam uit Bulgarije naar Rusland en kreeg daarom de gebruikelijke naam - "Bulgarian".

In Australië begonnen wetenschappers te experimenteren met het klonen van verschillende druivensoorten die in koude gebieden groeien. De opwarming van het klimaat, die de komende 50 jaar wordt voorspeld, zal leiden tot het verdwijnen ervan.Australische rassen hebben uitstekende eigenschappen voor wijnbereiding en zijn niet vatbaar voor ziekten die veel voorkomen in Europa en Amerika.

Compost - verrotte organische resten van verschillende oorsprong. Hoe te doen? Alles is gestapeld in een stapel, put of grote doos: keukenresten, toppen van tuingewassen, onkruid tot bloei gesneden, dunne takken. Dit alles is verweven met fosfaatrots, soms stro, aarde of turf. (Sommige zomerbewoners voegen speciale composteerversnellers toe.) Bedek met een film. Tijdens het oververhitten, een bos van periodiek vervelend of doorboord voor de instroom van frisse lucht. Compost "rijpt" meestal 2 jaar, maar met moderne additieven kan het in één zomerseizoen klaar zijn.

Een boer uit Oklahoma, Carl Burns, fokte een ongebruikelijke variëteit aan gekleurde maïs, genaamd Rainbow Corn ("regenboog"). De korrels op elk oor hebben verschillende kleuren en tinten: bruin, roze, violet, blauw, groen, enz. Dit resultaat werd bereikt door vele jaren selectie van de meest gekleurde gewone variëteiten en hun kruising.

Het is noodzakelijk om geneeskrachtige bloemen en bloeiwijzen te verzamelen aan het begin van de bloeiperiode, wanneer het gehalte aan voedingsstoffen daarin zo hoog mogelijk is. De bloemen moeten door handen worden gescheurd en de ruwe steeltjes afbreken. Gedroogde verzamelde bloemen en kruiden, bestrooiend met een dunne laag, in een koele kamer op natuurlijke temperatuur zonder direct zonlicht.

"Vorstbestendige" variëteiten van tuinaardbeien (vaak gewoon "aardbeien") hebben ook beschutting nodig als gewone variëteiten (vooral in die gebieden waar sneeuwloze winters of vorst worden afgewisseld met dooien). Alle aardbeien hebben oppervlakkige wortels. Dit betekent dat ze zonder onderdak bevriezen. Verkopers van verkopers dat wilde aardbeien "vorstbestendig" zijn, "winterhard", "verdraagt ​​vorst tot -35 ℃", enz., Is een hoax. Tuinders moeten onthouden dat niemand erin is geslaagd om het wortelstelsel van aardbeien te veranderen.

Tomaten hebben geen natuurlijke bescherming tegen late plaag. Als late plagen aanvallen, sterven alle tomaten (en ook aardappelen), wat er ook wordt gezegd in de beschrijving van rassen ("rassen die resistent zijn tegen late plagen" is gewoon een marketingtruc).

Humus - verrotte mest of vogelpoep. Ze bereiden het op deze manier voor: mest wordt opgestapeld in een stapel of stapel, ingebed met zaagsel, turf en tuingrond. Burt is bedekt met een film om temperatuur en vochtigheid te stabiliseren (dit is noodzakelijk om de activiteit van micro-organismen te verhogen). Meststof "rijpt" binnen 2-5 jaar - afhankelijk van de externe omstandigheden en de samenstelling van de grondstof. De output is een losse homogene massa met een aangename geur van verse aarde.

Hoe potten te steriliseren, die deksels sluiten

Het is naar mijn mening het beste om verzegelde containers te steriliseren op een bewezen manier van "grootmoeder", dat wil zeggen boven een pan met kokend water. Om dit te doen, controleren we alle containers op scheuren en chips, als er geen zijn, reinigen we de blikken met soda en spoelen onder stromend warm water.

Giet water in een pan, breng aan de kook, gooi in het deksel, ze moeten ook koken, installeer een vergiet in plaats van het deksel erop, en één voor één of, als je tussenbeide komt, je potten. In dit geval zetten we de containerhals neer.

We houden liter- en twee literblikken minstens 10 minuten boven de stoom, het beste van alles 12-13. We steriliseren containers van een halve liter en containers met een volume van maximaal 7-10 minuten. Om een ​​container van drie liter in dit geval te steriliseren, duurt het 20-25 minuten.

Als je te lui bent om kokend water lastig te vallen, kan sterilisatie in de oven of magnetron worden gedaan. Om dit te doen, was ik ook alle voorbereide containers, veeg ze af, vul ze twee centimeter vanaf de bodem met water, zet in de magnetron, stel de magnetronmodus in en op een vermogen van 800 watt. steriliseer 5 minuten. De deksels moeten apart worden gekookt.

Sterilisatie in de oven.We plaatsen containers op het rooster met de nek naar beneden en zetten de deksels op een temperatuur van 100 tot 120 graden (niet meer), steriliseren dezelfde tijd als boven de stoom voor elk containervolume en laten het vervolgens nog 5-7 minuten in de geest, waarbij de kachel wordt uitgeschakeld .

Ingemaakte champignons worden lang bewaard in potten die volgens een van deze methoden worden gesteriliseerd.

Ingemaakte boletus - 1 liter recept met kaneel en knoflook

Als we het hebben over het recept voor een delicatesse, dan is de gepekelde boletus, die je voorbereidt op de winter, absoluut een van de manieren om jezelf, familieleden en vrienden te plezieren.

- Boletus in hoeveelheid per bereid volume (het is het beste om kleine mooie paddenstoelen te pakken, deze zien er erg indrukwekkend en smakelijk uit in een pot en op een tafel).

Voor de marinade heb je nodig:

 • 600 ml een beetje water,
 • 7-8 peperkorrels,
 • tien milliliter azijnessentie van 70%,
 • Twee laurierblaadjes
 • 4 knoppen gedroogde kruidnagel,
 • Een klein stukje kaneelstokje, ongeveer 5 mm.,
 • 2 teentjes knoflook,
 • In gelijke delen van 30 g. zout en suiker
 • Een ui.

Hoe gaan we een boletus voorbereiden

Schil de boletus, snijd alle besmette plaatsen af, was grondig, breng over in een steelpan, giet wat water om volledig te bedekken, voeg de ui toe, snijd in 2 delen, voeg een beetje zout toe en kook tot het gaar is. In dit geval zal zich schuim vormen op het oppervlak, dit moet worden verwijderd.

Kantel de berkchampignons in een vergiet, haal de bol eruit en gooi deze weg, spoel en tot ze apart zijn.

Kook de marinade door alle genoemde ingrediënten in het water te dopen, behalve knoflook en azijn.

Zodra je samenstelling begint te koken en het zout en de suiker volledig zijn opgelost, giet je de boletus in kokend water en kook je precies 10 minuten.

Voeg de gepelde hele teentjes knoflook toe, kook nog 3 minuten.

Giet de essentie erin, wacht nog 5 minuten, zet dan het vuur uit, zet de champignons in een steriele pot met een lepel, stamp een beetje aan, vul met je pittige samenstelling, rol op, wikkel de containers en laat ze volledig afkoelen. Alles is klaar!

Eekhoorntjesbroden ingelegd voor de winter

Ingelegde champignons, esp-champignons - sterke hoeden en benen, zullen leuk zijn om in je mond te kraken en, vreemd genoeg, zelfs kinderen zijn er dol op. Welnu, volwassenen worden helemaal niet van banken weggesleept.

Lijst met benodigdheden om te koken:

 • Twee aspen champignons, elk 500 ml. capaciteit.
 • Knoflook - 4 teentjes.
 • Dillparaplu - twee.

 • 500 ml een beetje water.
 • Een eetlepel suiker met een glijbaan.
 • 10 erwten zwarte peper.
 • 4 laurierblaadjes.
 • 8 teentjes gedroogd.
 • Een eetlepel zonder zoutheuvel.
 • Een half glas azijn (neem tafel 9%, giet in de laatste beurt, samen met de boletus).

Het proces van het koken van ingelegde boletus in stappen

1. Selecteer mooie champignons, wassen, in grote stukken gesneden. Wormen en slijm (die enige tijd zonder behandeling hebben gestaan) mogen niet als een boletus worden ingenomen, ze moeten worden weggegooid.

2. Kook voedsel in licht gezouten water tot het gaar is. Dit duurt ongeveer een half uur. Verwijder het schuim dat zich tijdens het koken vormt.

3. Spoel de afgewerkte boletus af onder een koude stroom water, laat ze iets drogen.

4. Giet wodka bereid volgens het recept in de pan, voeg alle ingrediënten toe volgens de lijst.

5. Breng je samenstelling aan de kook, kook gedurende 3 minuten, giet je boletus erin, giet er azijn in, kook twintig minuten.

6. Koel de resulterende samenstelling, stuur deze een nacht in de koelkast

7. Kook 's morgens de ingemaakte boletus ongeveer 5 minuten en leg ze in potten, waarin u de dilleparaplu van tevoren plaatst en vergeet niet om een ​​paar of drie partjes knoflook te laten vallen.

8. Bedek, dop, draai ondersteboven, dek af met een deken en laat het een dag staan. Wacht dan rustig af en wacht op je lot op een donkere, koele plaats.

Ingelegde champignons - ingeblikte eekhoorntjesbrood

Borovik wordt beschouwd als de meest nobele paddestoel (het wordt natuurlijk ook "wit" genoemd).En als je goed hebt gejaagd en een groot aantal van deze paddenstoelen hebt verzameld. Wees niet lui en zorg ervoor dat je ze in ingemaakte champignons verandert. Het recept geef ik je.

 • Verse champignons - een kilogram.
 • Peperkorrels - 6 st.
 • Uien - 3 stks.
 • Lavrush - drie dingen
 • Liter water.
 • Zout - twee en een half of neem gewoon een lepel met een glijbaan.
 • Suiker - 1,5 eetlepels.
 • Azijn zonder smaken (9%) - 150 ml.
 • Citroenzuur - een snuifje.

Het proces van het oogsten van ingemaakte champignons

Was alle champignons, controleer op de aanwezigheid van wormen, snijd ze in handige delen, kook tot ze volledig gaar zijn (30-35 minuten), vouw in een vergiet.

Snijd de bollen in halve ringen of ringen.

Doe de champignons en gehakte uien in de voorbereide container.

Vul het door vijf minuten te koken in de aangegeven hoeveelheid van de bereide oplossing uit water, zout, suiker, citroen, laurier, peper en azijn.

Giet de champignons met een warme samenstelling, verdeel de laurier en peper over de potten, kurk, wacht tot de producten zijn afgekoeld (de naad moet tijdens het afkoelen in een warme deken worden gewikkeld) en leg deze in de koelkast voor opslag.

Ingelegde cantharelpaddestoelen in potten

Hoogstwaarschijnlijk mooie en gezonde paddestoelen. Ze zijn een van de eersten die verschijnen en verrassen ons in het bos met hun roekeloze, rode kleur. En ingelegde cantharellen zijn een mooie en smakelijke aanvulling op elke maaltijd.

Producten voor het koken:

 • Cantharellen.
 • Uien kunnen, indien gewenst, niet in het recept worden gebruikt (als u neemt, snijd ze dan in handige delen en voeg ze toe aan de potten samen met de cantharellen).

Om de pekel te bereiden:

 • Een liter zuiver water.
 • 200 ml. negen procent tafelazijn.
 • 1,5 eetlepels zout (u kunt iets meer aanpassen aan uw smaak).
 • Dezelfde hoeveelheid als het vorige ingrediënt, suiker.
 • Specerijen: piment en zwarte gewone, vijf erwten, twee bladeren van laurier, drie kruidnagel.

Het recept voor heerlijke ingelegde champignons

Champignons hebben 2-3 kg nodig. Dit is het nettogewicht van verse champignons, gewassen en bereid om te koken. Mijn champignons, schoon, snijd ze in handige plakjes en kook ze gaar.

 • Berken, honingpaddestoelen, kinderen, etc. - 15 minuten.
 • Wit, eekhoorntjesbrood, enz. - 20 minuten
 • Varkens en andere voorwaardelijk eetbare paddestoelen - 3 uur (totdat de paddestoelen onder in de pan verdrinken)

Vervolgens maken we een marinade voor champignons.

In 1 liter lossen we 1 eetlepel zout en 2 eetlepels suiker op, giet 9% azijn 70 gram in kokend water, voeg kruiden toe. Ik zal zeker 3 teentjes droog nemen (je hebt er ook geen meer nodig), zonder dit is het niet zo lekker. En peperkorrels en laurierblaadjes.

Giet het water uit de champignons door de champignons in een vergiet te vouwen. Giet de hete marinade in de gekookte champignons en kook nog 10 minuten. We leggen in schone potten en kurk. Ik wikkel het in een deken tot het afkoelt. En dan bewaar ik het in een gewone voorraadkast, op kamertemperatuur.

De marinade blijkt uitstekend, transparant als een traan en erg lekker. Iedereen vraagt ​​om een ​​recept!

Thuis cantharellen marineren voor de winter

Snijd grote champignons, snijd de randen van de poten van kleine bosjes, laat ze 2 uur in koud water weken en spoel vervolgens alle vloeistof af om de bosgiften van strooisel en gebladerte te verwijderen.

Breng stromend water aan de kook in een grote steelpan, gooi er bos delicatessen in, voeg twee eetlepels zout toe, kook op laag vuur gedurende 20 minuten, verwijder het schuim tijdens het koken. Zodra de cantharellen naar de bodem zakten, zijn ze klaar.

Giet de invoer van gekookt voedsel af, doe de cantharellen in een container.

Meng alle ingrediënten voor het vullen van de champignons, kook ongeveer zeven minuten.

Giet de resulterende samenstelling van cantharellen, verdeel de containers en kruiden die in de pan achterblijven, rol ze op, wikkel de potten en laat afkoelen tot de ochtend.

Dergelijke ingemaakte champignons zullen je vakantietafel fel versieren.

Hoe saffraanpaddestoelen in de winter te maken

Het is niet vreemd, veel beginnende paddenstoelenplukkers verwaarlozen de verzameling van deze paddenstoelen. Nou tevergeefs! Als gemarineerde champignons, dan is het zeker een nobele en majestueuze snack op uw tafel.

 • Gemberbos - kilo.
 • Schoon water - liter.
 • Zout - twee lodges. de tafel.
 • Suiker - drie lodges. eetkamers.
 • Appelazijn - 10 eetlepels.
 • Citroen - 2 gr.
 • Laurier - twee bladeren.
 • Anjer (knoppen) - 4 stks.
 • Piment - 6 hoeveelheid
 • Alle groenten naar wens (dille, peterselie is perfect).
 • Zonnebloemolie - een lepel voor elke liter van het werkstuk.

Stap voor stap recept van gemarineerde saffraangoudsbloem

Naast saffraanmelk en azijn gooien we alles in de pan. De oplossing kookt, giet 5 eetlepels azijn.

Laat de vooraf geselecteerde, gewassen en reeds gekookte champignons in de marinade zakken, kook nog 10 minuten, voeg de resterende azijn toe en blijf nog twintig minuten koken op het kleinste vuur.

Klaar champignons worden in een steriele container geplaatst, giet de overblijfselen van de marinade, giet een lepel zonnebloemolie in elke container, rol ze op.

We bedekken met een warme deken van naden, laten ze 12 uur staan. Ingemaakte champignons zijn klaar!

Geassorteerde paddestoelen - hoe verschillende paddestoelen in één pot te pickle

Als je veel verschillende paddenstoelen hebt verzameld en er geen specifieke wens is om ze uit te zoeken. En als je afzonderlijk pekelt, blijkt dat je niet één type op een pot krijgt, dan kun je paddenstoelenassortiment maken. Het is heerlijk, snel en gemakkelijk.

Moet worden voorbereid op naden:

 • - Boletus - 2 kilogram.
 • - Cantharellen - 2 kg.
 • - Boletus - 3 kg.

Naast deze bosgeschenken, kunt u alle bospaddestoelen in het recept nemen, bijvoorbeeld boletus toevoegen of een van de aangegeven items vervangen door eekhoorntjesbrood.

 • Suiker - 150 gr.
 • Azijnzuurconcentraat - 30 ml.
 • Zuiver gedestilleerd water is vijf liter.
 • Zout - 400 gr.
 • Mosterdzaad - 3 erwten voor elke literpot.
 • Piment - 15 stks.
 • Wortel - 3 stks.
 • Lavrush - naar smaak (kan niet worden gebruikt in deze kookoptie).

Hoe paddestoelassortiment voor de winter te koken

Doorloop alle bos delicatessen, was, snijd ze in stukjes, terwijl ik adviseer om kleine champignons intact te laten.

Breng de geassorteerde in een geëmailleerde kom of pan, giet kokend water over kokend water, zet dan in brand en kook gedurende 15 minuten.

Giet de vloeistof uit de champignons, laat de producten afkoelen.

Kook wat water in een aparte kom, giet alle hierboven genoemde ingrediënten als onderdeel van het recept, inclusief wortels, die eerst moeten worden geschild en in reepjes of cirkels moeten worden gesneden. Kook alles twintig minuten.

Doe het assortiment in potten, ram het voedsel stevig vast, giet de hele samenstelling uit de pan, rol het op.

Hoe en waar ingemaakte champignons moeten worden bewaard die zijn voorbereid op de winter

Ingemaakte champignons moeten in de koelkast of in de kelder worden bewaard (dit zijn de beste omstandigheden voor opslag), maar ze kunnen ook worden verborgen in de bijkeuken of keukenkast voor de winter. De belangrijkste voorwaarde in dit geval is om te voorkomen dat zonlicht de opslaggebieden binnendringt, en de temperatuur mag niet hoger zijn dan +18 C.

De houdbaarheid van verstopte potten is in dit geval afhankelijk van de temperatuuromstandigheden. Bij een temperatuur van 0 graden tot + 8 ° C is de houdbaarheid van verzegelde champignons 2-2,5 jaar. In andere omstandigheden (bij hogere temperaturen) is de houdbaarheid van de werkstukken iets korter en kan deze tot anderhalf jaar of anderhalf jaar zijn (hoe hoger de temperatuur wanneer het ingelegde product wordt bewaard, hoe korter de houdbaarheid).

Serveer ingemaakte champignons die volgens een van de beschreven recepten zijn bereid, moeten koud zijn, rechtstreeks uit de koelkast, besprenkeld met verse uien of groene uien en naar eigen inzicht verse groenten. Voordat je de augurken serveert, kun je een beetje plantaardige olie spoelen en gieten, maar dit is niet voor iedereen, dus beslis zelf hoe jij en je gasten meer eten en geniet van je maaltijd!

Ingemaakte eekhoorntjesbrood voor de winter - een bijtrecept voor koken en conservering

Ik zal beginnen met eekhoorntjesbrood, ten eerste omdat ik er heel veel van hou, en ten tweede omdat zovelen op zoek zijn naar alleen de recepten voor het bereiden van eekhoorntjesbrood voor de winter. Ik denk dat beitsen een van de meest betrouwbare en heerlijke manieren is om champignons te bewaren. Ze zijn goed bewaard en klaar voor gebruik, open gewoon de pot.Met gedroogde champignons kunnen ze natuurlijk soep bakken of koken, maar ook bevroren, maar we zullen het nog een keer over hebben. Nu over het bewaren van paddestoelen voor de winter in banken.

Omdat het niet mogelijk is om precies te weten te komen hoeveel kilo champignons je uit het bos kunt meenemen, geef ik bij benadering volumes en ga ik uit van de hoeveelheid marinade die nodig is voor het behoud.

Voor het beitsen van eekhoorntjesbrood heb je nodig:

 • eekhoorntjesbrood vers
 • zout - 1 eetlepel,
 • suiker - 3 eetlepels,
 • azijn 9% - 80 gram,
 • peperbollen - 6 erwten,
 • piment - 6 erwten,
 • laurier - 3 stuks,
 • knoflook naar believen - 1 kruidnagel per pot.

voorbereiding:

1. Zorg ervoor dat u voorgesteriliseerde potten bereidt. Potten van kleine afmetingen zijn geschikt voor het beitsen van champignons, maar u kunt elke pot nemen die bij u thuis is. Banken zijn ook gemakkelijk in de winkel te kopen. Maar vergeet niet om covers voor hen te kopen. Deksels moeten ook worden gesteriliseerd. Hiervoor is het voldoende om ze ongeveer 5 minuten in een pan te koken.

2. Schil het puin van de grond en bosafval. Om dit te doen, spoel ze met je handen onder stromend water en snijd de uiteinden van de benen af ​​met een mes op die plaatsen waar de grond wordt gegeten.

Giet vervolgens water in een grote container en spoel de champignons. Trouwens, als zout aan het waswater wordt toegevoegd, komen alle wormen en larven die zich eerder in hen verborgen hebben uit de paddenstoelen.

3. Doe de champignons in een grote pot of kom, vul ze met water zodat ze volledig bedekt zijn en zet op middelhoog vuur. Laat de champignons koken en verlaag de temperatuur een beetje zodat het water met het opkomende schuim niet wegloopt naar de kachel.

Het is noodzakelijk om het schuim te verwijderen tijdens het kookproces; er resten vuil en puin in die niet met water kunnen worden afgewassen. Het gebeurt vaak dat iets kleins onopgemerkt blijft of ergens verborgen is in de kieren en vouwen van de paddestoel.

Kook porcini-champignons niet langer dan een half uur. Ik kook meestal voor het eerst slechts 15 minuten, omdat nobele champignons niet lang hoeven te koken, te lang koken vernietigt alleen hun smaak en kookt te veel.

4. Haal na 15 minuten koken de champignons uit het fornuis en laat ze uitlekken. Het eerste water wordt gegoten, we hebben het niet nodig voor de marinade, omdat het nog steeds niet schoon genoeg en een beetje slijmerig is. Gooi de champignons weg door een zeef of vergiet, als er veel zijn, dan in batches.

5. Bereid de marinade voor op augurken voor de winter. Er zijn veel marinade-recepten. In deze versie wordt een zoetzure versie voorgesteld, die enigszins lijkt op een augurk voor het oogsten van komkommers. Hoewel ik weet dat sommigen niet graag suiker toevoegen bij het beitsen van paddestoelen, maar ik denk dat het een kwestie van smaak is.

Om de marinade te bereiden, giet een liter water in een aparte pan, giet er zout en suiker in, leg kruiden (behalve knoflook, leg het op de bodem van de blikken voordat je de champignons legt), zet dan in brand en breng aan de kook.

6. Voeg de azijn toe aan de gekookte marinade en haal onmiddellijk van het vuur. Roer en giet met deze marinade nog hete, vers gekookte champignons. Champignons moeten volledig bedekken. Dat wil zeggen, als je er veel hebt en de marinade niet genoeg was, maak dan een andere portie met dezelfde verhoudingen en voeg toe. Het zal behoorlijk wat tijd kosten.

7. Champignons in de marinade (in de juiste hoeveelheid) op het vuur zetten en aan de kook brengen, dit is noodzakelijk voor extra sterilisatie.

8. Plaats de voorbereide champignons met een grote lepel of pollepel in de marinade in voorbereide potten (als je knoflook toevoegt, leg je een kruidnagel op de bodem van de pot). Probeer ze tot de bovenkant met vloeistof te vullen. De paddenstoelen zullen vanzelf naar de bovenkant van de pot springen, je hoeft ze nergens mee te verpletteren.

Bedek met hete, vers gesteriliseerde deksels en draai vast.

Draai de opgerolde of opgerolde blikken op het deksel en laat afkoelen tot kamertemperatuur.

Er is nog een manier om champignons in potten te doen, waarbij gekookte champignons eerst in een pot worden gedaan en vervolgens met een schone marinade erop worden gegoten.Het is ook heel geschikt, en als u zo gewend bent banken te sluiten, gebruik het dan. Voor mij lijkt de eerste methode betrouwbaarder, omdat er in dit geval absoluut geen lucht meer is tussen de paddenstoelen, en daarom de kans dat de banken dan exploderen.

Ingelegde champignons voor de winter - champignons in een klassieke marinade

Honingpaddestoelen zijn in principe ook een zeer goede en smakelijke soort paddestoelen. Het is vooral geweldig om ze te pekelen als ze klein zijn. Dergelijke champignons zijn zeer gezond om voor de winter als geheel te oogsten. Dan is het interessant om te eten en in de banken zien ze er prima uit.

Als je je verdiept in het recept voor het beitsen, is er geen groot verschil met de manier waarop eekhoorntjesbrood worden voorbereid voor de winter. Alleen het recept dat u naar uw smaak verandert, kan verschillen. Doe een beetje meer suiker of zout, voeg laurier, peper, knoflook toe. Je kunt zelfs een beetje ui toevoegen aan champignons. Ze leggen het in kleine stukjes op de bodem van het blikje voordat ze de hete champignons erin doen en de marinade gieten. Dat wil zeggen, net als knoflook.

Voor degenen die willen zien hoe champignons voor de winter worden ingelegd, raad ik aan een videoversie van het recept te bekijken.

Voor het beitsen van champignons volgens dit recept heeft u 1 liter water in de marinade nodig:

 • 1 eetlepel zout
 • 1 eetlepel suiker
 • 5 stuks zwarte erwten,
 • 5 stuks gvozdichek,
 • 5 stuks laurier.

Het beitsproces wordt tot in detail besproken. Champignons voor de winter volgens dit recept zijn erg lekker en zijn uitstekend lang bewaard.

Ingelegde champignons voor de winter zonder azijn - boter met citroenzuur

Om mezelf niet te herhalen, zal ik je vertellen over een alternatieve manier om paddestoelen voor de winter te beitsen - zonder azijn.

Ik heb lang zo'n mening gehoord dat beitsen in azijn schadelijk is en velen begonnen het te weigeren. Natuurlijk is er een alternatief om champignons heerlijk voor te bereiden op de winter met azijn - dit is het meest voorkomende citroenzuur. Het beïnvloedt ook de smaak van het product. Ik heb gepekelde champignons met citroenzuur geprobeerd, maar ik geloofde niet categorisch dat dergelijke champignons lekkerder worden. Beslis wat het beste voor u smaakt, ik laat het voor u over.

En over hoe paddenstoelen zonder azijn in te zamelen, zal ik je vertellen. Neem bijvoorbeeld botervis, omdat deze paddenstoelen ook vaak in onze bossen worden gevonden en hun bereiding enigszins anders is dan die van anderen.

Om olie voor de winter zonder azijn te oogsten, heb je nodig:

 • verse boter,
 • zout - 1 eetlepel,
 • suiker - 2 eetlepels
 • citroenzuur (poeder) - 1 theelepel,
 • Peperkorrels - 4 st.,
 • piment - 1 stuk,
 • laurierblad - 2 bladeren.

voorbereiding:

1. Het eerste en belangrijkste dat u moet onthouden wanneer u boter kookt. Als u de hoeden gaat afpellen, was dan de paddenstoelen niet voordat u dit doet. De film wordt erg glad en uiterst moeilijk te verwijderen.

Over het algemeen is dit een kwestie van lang debat over de vraag of het de moeite waard is om de film van de hoeden te halen. Hierin zijn champignonplukkers verdeeld in twee kampen. Sommigen zeggen dat ze vanwege de oliefilm bitter zijn, anderen zeggen dat de smaak niet verslechtert. Maar ik kan dit een gemeenschappelijk doel vinden. Met een film van boter maken ze alle bouillon en marinade slijm-dik. Als je dit niet leuk vindt, verwijder dan de film.

De film wordt vóór het wassen uit droge paddestoelen verwijderd. Dit gebeurt bijna zoals aardappels in de schil schillen. Pak het mes en pak de randen van de film op de hoed met het mesvlak en trek. De film pelt bijna volledig af, waardoor alleen een witte schone hoed achterblijft.

Geschilde oliën zijn erg zacht en smakelijk.

2. Reinig de poten van de olie van eventuele achtergebleven grond en donkere vlekken, doe ze dan in een pan en vul ze met water zodat ze volledig bedekt zijn.

3. Zet de pot op het vuur en laat hem koken. Champignons zullen constant opduiken, dus roer ze en verwissel de bovenste en onderste lagen.

4. Verwijder het opkomende schuim met een lepel en gooi het weg.

5. Kook de champignons ongeveer 20 minuten en laat het water weglopen. Spoel de champignons in stromend water van de rest van de bouillon.

6.Kook de marinade in een afzonderlijke pan: los zout, suiker en kruiden op volgens het recept voor 1 liter water. Breng aan de kook en voeg citroenzuur toe. Laat het 2 minuten koken en haal van het vuur.

7. Leg de vlinders in gesteriliseerde potten, maar vul ze niet tot de rand, maar alleen op de "schouders" van de pot. Dat is de plaats waar het blik begint te versmallen.

8. Giet de champignons met vers gekookte marinade en draai de gesteriliseerde deksels er onmiddellijk op. Draai om en wikkel met een handdoek.

Wanneer de champignons zijn afgekoeld, kunnen de blikken op een koele plaats worden schoongemaakt.

Houd er rekening mee dat beitsen met citroenzuur niet altijd even betrouwbaar is als met azijn (persoonlijke ervaring), dus eet dergelijke paddestoelen indien mogelijk uiterlijk na 6 maanden. En houd de integriteit van de blikken in de gaten.

Welke paddenstoelen kunnen worden gepekeld

Niet alle paddestoelen zijn geschikt om te beitsen. De meest succesvolle blanco's worden verkregen van de volgende typen:

 1. Wit (boletus)
 2. orange-cap boletus
 3. paddestoel
 4. gele boleet
 5. Kozlyakov
 6. Mokhovikov
 7. champignons
 8. cantharellen
 9. champignons
 10. melkzwam
 11. Valois
 12. shiitake
 13. Oesterzwammen
 14. russula

Kookinstructie

De eerste stap is het sorteren en spoelen van de champignons. Bospaddestoelen wassen is geen eenvoudig proces. Het is het beste om ze een uur lang in koud water te laten weken, zodat overtollig vuil blijft hangen. Knip en was daarna nog een paar keer.

Breng voorbereide, schone champignons over in de pan. Giet ze met water. Er moet twee keer zoveel water zijn als champignons.

Kook na koken, 1,5 uur. Tegelijkertijd moet de inhoud van de pan constant worden geroerd met een spatel zodat de bodem niet verbrandt. Het vuur moet tijdens het koken zwak worden gemaakt.

Nadat de tijd om is, voeg zout, kaneel, kruidnagel toe aan de pot met champignons. Deze componenten moeten naar smaak worden toegevoegd.

Doe ook een paar stukjes laurierblaadjes in een pan. Zorg ervoor dat je de marinade proeft. Kook nog 30 minuten.

Giet champignonmassa in gesteriliseerde potten.

Giet azijn in de blikken. Oprol containers met deksels. Draai de blikken ondersteboven, wikkel de champignonspaties met een warme deken. In deze toestand moeten champignons in blik 24 uur zijn.

Daarna sturen de banken voor langdurige opslag in de kelder.

Eekhoorntjesbrood voor de winter in potten - een zeer smakelijke voorbereiding

Borovik is ongetwijfeld de koning van champignons, dus als de familie erin slaagde een goede open plek te vinden en wit te oogsten, moeten ze dringend beginnen met het oogsten. De kleinste kan worden gedroogd, het medium is geschikt voor beitsen.

Ingrediënten (per 1 kg champignons):

 • Laurierblad - 3 stks.
 • Piment (erwten) - 5 stks.
 • Hete pepers (erwten) - 8 stks.
 • Water - 1 l.
 • Suiker - 2 el. l.
 • Zout - 4 theel.
 • Azijn 9% - 130 ml.

Algoritme van acties:

 1. Selecteer de mooiste paddenstoelen, heel, zonder wormen. Zand, vuil, plakkerige bladeren en naalden grondig reinigen. Rinse.
 2. Snijd, de stukken moeten behoorlijk groot zijn, omdat tijdens het kookproces de paddestoelen een aanzienlijk deel van het volume verliezen.
 3. Giet een grote pot water, licht zout. Breng aan de kook.
 4. Doe champignons in een container. Kook een half uur. Spoel in een vergiet onder stromend water.
 5. Bereid de marinade, waarvoor alle ingrediënten in het water, met uitzondering van azijn.
 6. Dompel de champignons in de marinade wanneer deze kookt. Laat 15 minuten koken. Verwijder schuim voortdurend.
 7. Bereid glazen potten voor, het beste een halve liter. Steriliseer op uw favoriete manier.
 8. Aan het einde van het koken champignons giet azijn, wacht tot het begint te koken.
 9. Het is tijd om paddenstoelen in banken te pakken. Je moet dit doen, paddestoelen en marinade zo gelijkmatig mogelijk verdelen.
 10. Kurk met voorbereide (gesteriliseerde) doppen.
 11. Omdraaien (dit is een manier om de dichtheid van de kurk te controleren). Laat het onder een warme deken liggen.

Hoe moeilijk is het om nu op de winter te wachten!

De belangrijkste fasen van verwerking

 • Champignons worden onmiddellijk verwerkt, omdat ze zeer snel verslechteren. Als dit niet mogelijk is, kunnen ze voor korte tijd in de koelkast worden verwijderd.
 • Bosgewassen worden gesorteerd, gesorteerd op grootte en type, begroeid, wormen en verwend worden weggegooid.
 • Voor de warmtebehandeling worden de champignons grondig (maar niet lang) gewassen in koud water. Het onderste aardse deel, beschadigde en wormachtige gebieden worden voorzichtig met een mes gesneden, de benen worden schoongemaakt en bij sommige soorten wordt gladde huid van de doppen verwijderd (olie, russula, enz.).
 • Gewoonlijk worden de champignons in dit stadium van bereiding kort in water geweekt met de toevoeging van zout en citroenzuur. Dit helpt om wormen, larven of kleine insecten kwijt te raken. Citroenzuur behoudt zijn natuurlijke kleur (dit is vooral belangrijk voor eekhoorntjesbrood).

Let op! Boletus is niet gebruikelijk om te weken. Hun sponsachtige hoeden absorberen veel water, weken en zien er niet erg esthetisch uit wanneer ze worden ingelegd.

 • De geschilde champignons worden in gelijke delen gesneden, zodat ze gelijkmatig worden gekookt en gemarineerd. Om de smaak te behouden, worden champignons in de regel niet langer dan 25-30 minuten gekookt op middelhoog vuur.

 • Tijdens het kookproces wordt schuim regelmatig verwijderd met een sleuflepel om de marinade licht en transparant te maken.

Aanvullende informatie! Er wordt aangenomen dat als je gepelde rauwe ui in de pan doet tijdens het koken, een verandering in de kleur (vaak wordt het blauw) waarschuwt voor de aanwezigheid van niet-eetbare paddestoelen. Helaas is dit een mythe. Bij twijfel gooit u de verdachte paddenstoel meteen weg zonder spijt. Gezondheid is immers duurder!

 • Het eerste water waarin de champignons werden gekookt, wordt na 5-10 minuten afgevoerd. Samen met het wordt klein bosresten (grassprieten, bladeren, stukken land, enz.) Verwijderd.
 • Er zijn twee benaderingen voor dit type inkoop:
  - champignons worden direct in de marinade gekookt,
  - champignons worden apart gegoten bereid met hete marinade.
  De eerste optie is meer verzadigd van smaak, maar de vloeistof in de pot is donker en onduidelijk. Daarom, als u een spatie met een transparante marinade wilt krijgen, kook deze dan apart.

Let op! Ze proeven de gekoelde marinade, omdat het warmer lijkt als het warm is.

 • Voor lange winteropslag moeten glazen potten eerst worden gewassen en gesteriliseerd. Na het naaien worden de doppen omgedraaid en in deze vorm achtergelaten totdat ze volledig zijn afgekoeld.

Belangrijk! Om potten zonder problemen te steriliseren, moet je 1-1,5 cm water op de bodem gieten en op volle capaciteit in de magnetron zetten totdat de vloeistof verdampt.

 • Champignonbereidingen moeten op een koele, donkere plaats worden bewaard (in de koelkast, kelder, enz.).

 • Het is beter om kleine blikken te gebruiken - tot 0,5 liter. In dit geval wordt uw favoriete snack snel gebruikt voor het beoogde doel. Bewaar het niet langer dan een maand open. Hoe eerder je het eet - hoe beter!

Belangrijk! Als je zelfs maar de minste twijfel hebt over de kwaliteit van de paddenstoelen, moet je ze niet eten. Tekenen zoals een bewolkte marinade, een gezwollen deksel, luchtbellen aan de onderkant van het blik zijn tekenen van een bedorven product, dat onder andere kan worden veroorzaakt door botulismepathogenen.

Champignons paddestoelen voor de winter in banken

Na eekhoorntjesbrood staan ​​paddestoelen op de tweede plaats. Ze genieten meestal van een rijke oogst en zijn vooral lekker in gemarineerde vorm, omdat ze hun vorm, textuur en ongeëvenaarde smaak behouden. Goed voor een dagelijks dieet en een feestelijke tafel.

De ingrediënten (voor 2 kg honingpaddestoelen voor de marinade - de output van 5-6 halve liter potten):

 • Zout - 2 el. l.
 • Suiker - 2 el. l.
 • Laurierblad 3-5 st.
 • Erwten (piment en heet) - 4-6 stks.
 • Kruidnagel - 4-5 stks.
 • Azijn - 1 eetl. l. 9% (in elke pot).

Algoritme van acties:

 1. De eerste fase is de langste - je moet de paddenstoelen uitzoeken, de slechte, oude, bladeren en naalden verwijderen, de onderkant van de benen bijsnijden. Grondig spoelen en verschillende keren water verversen.
 2. Giet in water. In brand steken. Onmiddellijk na het koken afgieten in een vergiet, opnieuw grondig spoelen.
 3. Opnieuw in water en in brand. Kooktijd voor champignons - 20 minuten.
 4. Nogmaals, vervang het water, voeg nu alle kruiden en specerijen toe aan de champignons. De kooktijd is korter - 15 minuten is voldoende.
 5. Verpakt in gesteriliseerde glazen containers. Voeg de marinade bijna bovenaan toe.
 6. Voeg azijn toe aan elke container. Kurk snel.
 7. Draai om, pak het in voor extra sterilisatie.

Honingpaddestoelen zien er erg smakelijk uit, dus als het huishouden niet eiste om een ​​pot vers ingemaakte champignons te openen, is het beter om deze snel te verbergen tot de winter.

Cantharelpaddestoelen voor de winter in banken

Smakelijke rode cantharellen verrukken champignonplukkers, omdat er geen wormen in de paddestoelen zitten, dus je kunt alles veilig achter elkaar verzamelen. Ze zijn goed in gebakken en gemarineerde vorm, omdat ze kleur behouden, een aangename smaak hebben.

ingrediënten:

 • Cantharellen - 2 kg.
 • Zout - 2 el. l.
 • Suiker - 4 el. l. (zonder top).
 • Water - 1,5 liter.
 • Azijnzuur essentie 70% - 40 ml. (minder mogelijk).
 • Piment in erwten - 5-6 stks.
 • Kruidnagel - 4-5 stks.

Algoritme van acties:

 1. Volgens dit recept weken de champignons 1 uur in koud water.
 2. Giet met vers water. Laat 20 minuten koken (of tot de cantharellen bezinken).
 3. Tap het water af. Spoel de cantharellen met koud water.
 4. Giet nieuw water, voeg peper, kruidnagel, zout en suiker toe aan de champignons.
 5. Breng aan de kook. Kook 7-10 minuten.
 6. Giet de azijnessence erbij. Breng aan de kook.
 7. Banken, caps om te steriliseren.
 8. Zet de cantharellen met een sleuf lepel in containers.
 9. Vul aan met marinade. Kurk.

Precies een maand later kunt u gasten en huishoudens bellen voor een proeverij!

Winterpaddestoelen in potten

Zoute borsten zijn een van de beroemdste gerechten uit de Russische keuken. Toegegeven, voor hun voorbereiding zullen moeten proberen - tijd en moeite besteden. Maar alle inspanningen zullen hun vruchten afwerpen.

ingrediënten:

 • Gruzdi - 10 kg.
 • Zout - 0,5 kg.

Algoritme van acties:

 1. Selecteer de beste paddenstoelen - zonder wormen en wormgaten, niet oud.
 2. Grondig spoelen, u kunt een zachte borstel gebruiken.
 3. De volgende fase is weken, je kunt niet zonder, omdat de borsten (zowel wit als zwart) een bittere smaak hebben. Giet een grote container (glas of geëmailleerd) met water, dompel de champignons erin. Dek af met een deksel erop, zodat de champignons volledig bedekt zijn met water. Gedurende enkele dagen 's ochtends en' s avonds moet het water worden ververst, de paddestoelen worden gewassen.
 4. De langste fase is voorbij, dan is alles primitief eenvoudig. Het is noodzakelijk om een ​​container te kiezen voor zouten, opnieuw moet het glas zijn, geëmailleerd.
 5. Leg de paddenstoelen neer met hun hoeden naar beneden. Bestrooi met zout. Dan de volgende laag. Zout. Doe totdat de ingrediënten op zijn.
 6. Bedek de borst met gaas of een schone katoenen doek. Boven - een houten cirkel of deksel, onderdrukt.
 7. Op een koele plaats bewaren.

Champignons zijn na 2 dagen klaar, kunnen worden gerangschikt in kleine containers, top met plantaardige olie. Schoon in de kou, dromend van een naderende proeverij.

Recept met 9% azijn

Specerijen zijn ontworpen voor 1 liter water, dus verhoog de hoeveelheid van alle componenten in verhouding tot het volume van de marinade.

 • 5 el. eetlepels 9% azijn,
 • 2-3 teentjes knoflook,
 • 2,5 eetl. eetlepels suiker
 • 2,5 eetl. eetlepels zout
 • 8 erwten zwarte peper,
 • 2-3 stks. kruidnagel,
 • 3-4 laurierblaadjes.

 1. Snijd de voorbereide bospaddenstoelen in kleine stukjes.
 2. Kook water in een pan, zout.
 3. Voeg de gehakte champignons toe, breng aan de kook en laat 15-20 minuten op laag vuur sudderen, verwijder regelmatig het schuim.
 4. Zeef de champignons en breng ze over in een andere pan, vul ze volledig met water.
 5. Giet dit water vervolgens in een maatbeker (of een andere bak waarvan u het volume kent) om het aantal liters te bepalen. Voeg in verhouding tot het volume alle kruiden toe behalve knoflook en azijn.
 6. Breng aan de kook en kook de marinade 5 minuten op middelhoog vuur.
 7. Voeg gepelde, gehakte knoflook, champignons toe en laat nog 10 minuten sudderen.
 8. Voeg azijn toe, meng het mengsel en leg het zonder afkoeling in voorbereide potten.
  9. Rol de deksels op, draai de blikken ondersteboven en laat volledig afkoelen. Je kunt het afdekken met een deken.
 9. Bewaar het werkstuk in de koelkast of op een andere koele plaats.

Ingelegde Champignons Met Uien

 • 1 kg verse bospaddestoelen,
 • 3 uien,
 • 2 teentjes knoflook,
 • 5 laurierblaadjes,
 • 2 el. eetlepels azijn (6%),
 • 8-10 erwten piment,
 • zwarte peper, suiker en zout naar smaak.

 1. Geprepareerde hoeden en benen in kleine gelijke delen gesneden.
 2. Giet de champignons volledig met water, kook ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur en laat ze in een vergiet vallen.
 3. Giet de champignons opnieuw met schoon water en breng aan de kook.
 4. Voeg kruiden toe, kook het mengsel op laag vuur gedurende ongeveer 25 minuten.
 5. Snijd de ui in middelgrote blokjes en bak deze in plantaardige olie.
 6. Voeg uien, knoflook, suiker, azijn toe aan de champignons.
 7. Laat het mengsel een beetje trekken bij kamertemperatuur, waarna je kunt beginnen te rollen.

Ingelegde potten voor de winter in potten sluiten

Voor de winter kun je bijna alle paddenstoelen (natuurlijk, eetbaar) inmaken, maar het is het beste om dit te doen met champignons, honingpaddestoelen, boletus, oliën.

ingrediënten:

 • Champignons - 2 kg.
 • Water - 1 l.
 • Suiker - 2 el. l. (met een dia).
 • Zout - 4 theel. (ook met een dia).
 • Piment en hete peper.
 • Anjer en laurier - elk 3.
 • Azijn 9% - 5 el. l.
 • Knoflook - 2 teentjes.

Algoritme van acties:

 1. De eerste fase is het schot en wassen, de fase is lang, maar noodzakelijk.
 2. Doe vervolgens de champignons in een container, giet water (geen norm). Breng aan de kook, laat uitlekken, spoel opnieuw met koud water, spoel zand, stof en onopgemerkt naalden af.
 3. Giet in water. Zet het opnieuw op het fornuis, kook de champignons tot ze klaar zijn (totdat ze op de bodem bezinken en de bouillon transparant wordt).
 4. Giet de bouillon voorzichtig in de pan. Voor elke liter champignonbouillon zet je de norm suiker en zout, kruiden en knoflook (hele tanden). Houd alleen azijn vast.
 5. Doe de champignons in de marinade. Kook gedurende 5 minuten.
 6. Gedurende deze tijd, steriliseer containers (of doe het eerder), doppen.
 7. Giet de azijn erbij en mors het onmiddellijk.
 8. Seal, flip, dek af met een deken.

Niet te moeilijk, maar erg lekker!

Geurige Paddestoelen

 • 1 kg verse champignons
 • 500 ml water
 • 3 stuks kruidnagel,
 • 30 gr zout,
 • 1/3 Art. eetlepels kaneel
 • 2 laurierblaadjes,
 • 1 theelepel azijnessentie (70%),
 • 3 bundels steranijs
 • 4 erwten piment.

 1. Kook water, voeg zout, kruiden en specerijen toe.
 2. Roer en leg de champignons. Kook gedurende 15-20 minuten op laag vuur.
 3. Gooi de champignons in een vergiet door de marinade in een aparte container te laten uitlekken.
 4. Voeg azijn toe aan de bouillon.
 5. Schik de champignons in gesteriliseerde potten en vul ze met hete marinade, rol de deksels op.

Gericht Recept

 • 1 kg bospaddestoelen,
 • 250 ml plantaardige olie,
 • 1 theelepel koriander
 • 100 ml rijstazijn (kan worden vervangen door tafelazijn, 70 ml),
 • 1 theelepel zwarte peper
 • 2 el. eetlepels suiker
 • ½ theelepel kurkuma
 • ½ - 1 theelepel rode peper (afhankelijk van smaak),
 • 1 el. een lepel zout
 • 4 laurierblaadjes.

 1. Kook 2 liter water met laurier.
 2. Voeg de voorbereide champignons toe, kook 10 minuten op middelhoog vuur, verwijder het schuim met een gleuflepel.
 3. Giet de marinade af in een aparte container, verwijder de laurierblaadjes. Voeg de resterende ingrediënten toe - suiker, zout en azijn, meng goed.
 4. Doe de champignons in een grote kom en bestrooi ze met peper, koriander en kurkuma.
 5. Verhit plantaardige olie in een pan, voeg toe aan de champignons, meng goed.
 6. Giet de champignons met hete marinade. Leg het werkstuk in steriele potten, oprollen, afkoelen, ondersteboven draaien.

Winterrecept zonder sterilisatie

 • 1 kg champignons
 • 500 ml water (voor marinade),
 • 2 theelepels azijn (9%),
 • 1,5 theelepels zout
 • 4 laurierblaadjes
  • 2 theelepels citroenzuur,
  • 1 theelepel suiker.
  • 2-3 theelepels mosterdzaad,
  • verse dille - een paar twijgen.

 1. Geschilde en gehakte champignons gieten koud water, laat het 5 minuten koken. Giet af, giet nieuw en kook nog 15-20 minuten.
 2. Kook het marinade-water, voeg suiker, laurier, citroenzuur, zout, mosterdzaad toe en giet aan het einde azijn.
 3. Doe de champignons in gesteriliseerde potten en voeg verse dille toe.
 4. Giet de marinade in banken en rol op.

Deze snack moet in de koelkast worden bewaard.

Grootmoeders recept

 • 1 kg boletus
 • 1 liter gezuiverd water (voor marinade),
 • 2 el. eetlepels suiker
 • 3 teentjes knoflook,
 • 6-7 erwten zwarte peper,
 • 3 theelepels azijnessentie (70%),
 • 3 stuks kruidnagel,
 • 4 uureetlepels zout
 • 1 dilleparaplu
 • 2 laurierblaadjes.

 1. Bereid de champignons voor, kook ze in zout water gedurende 20 minuten op middelhoog vuur.
 2. Vouw de champignons in een vergiet en laat het water weglopen.
 3. Kook het water voor de marinade in een pan, voeg suiker, azijn, zout, gehakte knoflook en andere kruiden toe.
 4. Voeg champignons toe aan de marinade, kook nog 15 minuten op middelhoog vuur.
 5. Steriliseer de blikken en rol de lege plekken op.

Snelle augurk voor eekhoorntjesbrood

 • 1 kg eekhoorntjesbrood,
 • 1 liter water (voor marinade),
 • 3 el. eetlepels zout
 • 3 laurierblaadjes,
 • 1 el. een lepel suiker
 • 5 stuks kruidnagel,
 • 7 erwten zwarte peper,
 • ¼ theelepel karwijzaad
 • 5 erwten piment,
 • 2 el. eetlepels azijn (9%).

 1. Snijd de grote hoeden in stukjes van 2 - 3 cm, en de poten - cirkels van 1 - 1,5 cm dik. Middelgrote champignons kunnen in twee worden gesneden en de kleine in hun geheel.
 2. Giet champignons met water, breng aan de kook en kook 5-10 minuten op middelhoog vuur, verwijder regelmatig het schuim.
 3. Giet het water af, spoel de champignons, giet ze opnieuw met koud water, breng aan de kook, kook gedurende 15-20 minuten.
 4. Laat het water in een aparte bak lopen door het volume te meten. Voeg suiker, zout, karwij, kruidnagel en peper in de juiste verhoudingen toe.
 5. Kook de marinade, voeg de champignons toe en kook 10 minuten.
 6. Voeg een paar laurierblaadjes en azijn toe.
 7. Mix alles, koel een beetje en je kunt beginnen met rollen.

Boletus en cap boletus ingelegd voor de winter met kaneel

De ingrediënten voor de marinade worden aangegeven per 1 liter water, dus pas de verhoudingen aan afhankelijk van de hoeveelheid bruine boletus en boletus die u hebt.

 • 2 el. eetlepels suiker
 • 2-3 teentjes knoflook,
 • 1 ui,
 • 2,5 eetl. eetlepels zout
 • 3 laurierblaadjes,
 • 9-10 erwten zwarte peper,
 • 4-5 stks. kruidnagel,
 • 3 theelepels azijnessentie (70%),
 • kaneel naar smaak (gemiddeld 1/3 theelepel).

 1. Sorteer, was en snijd de boleet en de boleet in kleine stukjes (1-2 cm).
 2. Doe in een pan met water een hele gepelde ui, champignons, breng aan de kook. Laat na 10 minuten de donkere vloeistof weglopen.
 3. Giet voor marinade water in een grote pan, voeg kruiden, suiker en zout toe. Breng aan de kook.
 4. Voeg champignons toe, kook ongeveer 30 minuten samen.
 5. Hak de knoflook in kleine stukjes.
 6. 5 minuten voor het einde van het koken giet azijn, voeg gehakte knoflook toe.
 7. Hete boletus en boletus moeten onmiddellijk op gesteriliseerde banken worden gelegd en opgerold.

Let op! Gebruik geen gejodeerd zout bij het marineren.

De beste marinade voor saffraanmelk

Roodharigen zijn goed omdat ze gemarineerd knapperig en stevig blijken te zijn.

 • 1 kg champignons,
 • 1 liter water voor marinade,
 • 50 ml zonnebloemolie,
 • 100 ml azijn (9%),
 • 2 theelepels zout
 • 2 uur suiker
 • 4-5 teentjes knoflook,
 • 1 ui,
 • 3 laurierblaadjes,
 • 3 toppen kruidnagel,
 • 10 erwten piment.

 1. Reinig de bulten en spoel, snijd de benen, laat ongeveer ½ cm.
 2. Giet champignons met water, voeg een beetje zout toe, kook ongeveer 20 minuten op middelhoog vuur. Tap het water af.
 3. Doe in een grote pan peper, suiker, kruidnagel, zout, laurierblaadjes en giet een liter schoon water.
 4. Kook de marinade op laag vuur, onder voortdurend roeren, totdat het zout volledig is opgelost. Voeg zonnebloemolie en azijn toe.
 5. Snijd de knoflook in dunne plakjes, hak de ui fijn met een kwart- of halve ring.
 6. Leg in kleine gesteriliseerde potten de champignons, uien en knoflook in lagen.
 7. Giet champignons met hete marinade en rol blikjes op.

Cantharellen gemarineerd met uien

Cantharellen zijn al lang bijzonder populair geworden: ze zijn heel eenvoudig te monteren en schoon te maken. Ze zijn niet wormy, ze zijn moeilijk te verwarren met oneetbare tegenhangers. Cantharellen worden meestal gebakken met aardappelen. Maar om het plezier te verlengen, kunnen ze voor de winter in potten worden ingelegd.

Om 1 liter marinade te bereiden, hebt u de volgende ingrediënten nodig:

 • 2 theelepel suiker
 • 2 theelepels zout
 • 100 ml tafelazijn (9%),
 • 1 ui
 • 2 teentjes knoflook,
 • 15 ml plantaardige olie,
 • 2 - 3 stuks kruidnagel,
 • 2 laurierblaadjes,
 • 10 stuks peperkorrels, zwarte peper
 • greens naar smaak.

 1. Reinig de cantharellen, spoel ze uit. Grote hoeden in 2-3 delen gesneden.
 2. Voeg in 1 liter water 1 theelepel zout en champignons toe.
 3. Breng aan de kook en kook 15 tot 20 minuten op middelhoog vuur.
 4. Giet af en spoel de cantharellen onmiddellijk in koud water zodat ze knapperig blijven.
 5. Plaats de gekoelde cantharellen en verse kruiden in de gesteriliseerde potten.
 6. Meng in een kleine steelpan 100 ml azijn en 100 ml water, breng aan de kook.
 7. Snijd de ui in dunne halve ringen en de knoflook in plakjes.
 8. Voeg kruiden, uien, knoflook, suiker en plantaardige olie toe aan azijnwater.
 9. Roer, breng aan de kook en laat 10-15 minuten koken.
 10. Giet de cantharellen met hete marinade, rol de blikken met deksels.

Heerlijke Ingelegde Champignons

Champignons zijn een van de beste beitspaddestoelen. In de gemarineerde vorm blijken ze echter erg lekker te zijn.

 • 1 kg
 • 10 stuks kruidnagel,
 • 2 el. eetlepels azijn (9%),
 • 3 teentjes knoflook,
 • 3-4 laurierblaadjes,
 • 2 el. eetlepels suiker
 • 10-12 erwten zwarte peper,
 • 4-5 bladen kersen,
 • 4 el. eetlepels zout.

Aanvullende informatie! Champignons moeten minstens 24 uur in koud gezouten water worden geweekt, waarbij het water 2-3 keer wordt ververst. Dit kost extra tijd, maar het zal de bitterheid van melkachtig sap wegwerken. Met deze bereidingsmethode blijven de borsten knapperig.

Om tijd te besparen, is het noodzakelijk om de melk enkele uren in gezouten water te houden en deze vervolgens 2-3 keer gedurende 10-15 minuten te koken, telkens wanneer het water wordt ververst. In dit geval zullen de knapperige paddestoelen niet werken.

 1. Week de champignons een dag in koud, licht gezouten water (voeg meestal 10 g zout per liter toe), waarbij je het water 2-3 keer ververst.
 2. Spoel de champignons, vul ze met koud water, breng aan de kook en kook 30-35 minuten.
 3. Giet af, giet champignons opnieuw in koud water. Voeg laurierblaadjes, kruidnagel, zwarte peper, kersenbladeren, suiker en zout toe.
 4. Zet het vuur na het koken tot een minimum terug en kook de borsten nog 15-20 minuten. Voeg 5 minuten voor het einde van de bereiding azijn en gehakte knoflook toe in dunne plakjes.
 5. Rol de potten met ingemaakte borsten op, draai ze ondersteboven en laat volledig afkoelen. Bewaar het werkstuk op een koele plaats.

Boter in citroenmarinade

Boterpaddestoelen - zeer smakelijke, gezonde en caloriearme paddenstoelen, ideaal voor beitsen.

Belangrijk! Het is noodzakelijk om de glanzende film van de hoed te verwijderen, die het werkstuk bitterheid kan geven. Het kleurt ook de huid op de vingers in een donkere kleur, dus bij het verwerken van olie is het beter om handschoenen te dragen of citroensap te gebruiken om vlekken te verwijderen.

 • 1 kg olie,
 • 1 liter water
 • 2,5 theelepels zout
 • 2 theelepel suiker
 • 2 laurierblaadjes,
 • ¼ theelepel citroenzuur,
 • 1-2 stuks kruidnagel,
 • 3-4 erwten piment,
 • 1 theelepel azijnessence (70%).

 1. Spoel hoeden en vette voeten grondig en spoel met water.
 2. Breng het mengsel na 10 minuten aan de kook en giet de troebele vloeistof af.
 3. Los in een pan in een liter water zout, suiker, voeg laurier, kruiden toe.
 4. Breng de resulterende marinade op middelhoog vuur aan de kook, voeg champignons, azijn, citroenzuur toe en kook nog 10-15 minuten.
 5. Schik de olie in kleine gesteriliseerde potten, vul het met hete marinade en rol het op.

De lekkerste marinade voor champignons

Honingpaddestoelen zijn rijk aan vezels, eiwitten, calcium en fosfor, waarvan de inhoud in deze kleine paddenstoelen dicht bij die in vis ligt. Een pot met ingemaakte honingzwammen is een klassieker onder koude voorgerechten.

 • 2 kg honingchampignons
 • 1 liter water (voor marinade),
 • 1 el. een lepel suiker
 • 2 el. eetlepels zout
 • 3 el. eetlepels azijn (9%),
 • 4-6 stks. kruidnagel,
 • ¼ theelepel dillezaden,
 • 4-5 erwten zwarte peper.

 1. Week de honingpaddestoelen 30 minuten in gezouten koud water. Giet het water af, verwijder de "rok" van de poten van elke paddenstoel (optioneel), snijd grote paddenstoelen doormidden.
 2. Vul opnieuw met koud water en kook gedurende 15-20 minuten op middelhoog vuur.
 3. Tap het troebele water af en vul de honingzwammen opnieuw met schoon water.
 4. Kook ze nog 10-15 minuten, zeef en breng over naar voorbereide potten.
 5. Giet een liter water in een kleine pan, los suiker, zout erin op, voeg kruidnagel, dillezaad en peper toe.
 6. Breng het mengsel aan de kook, kook 5 minuten en giet de azijn.
 7. Giet champignons met hete marinade en rol blikjes op.

Champignons behoren voor velen al lang tot de favoriete gerechten. Maar vergeet niet het bestaan ​​van "valse" en oneetbare variëteiten. Verzamel alleen die waarover je geen twijfel hebt en die je goed kent.
Op basis van deze selectie basisrecepten kunt u uw eigen "merk" bedenken. Kook met liefde!

Sortering

Alle paddestoelen uit het bos moeten worden gesorteerd. op type en grootte. Waarom? Omdat elk type paddestoel zijn eigen kenmerken, smaak, geur heeft, heeft elk zijn eigen verteringstijd.

Paddenstoelen sorteren

En op tafel zien identieke kleine champignons er bijvoorbeeld veel mooier uit dan diverse geassorteerde gerechten op hetzelfde gerecht.

Schoonmaak

Elke paddestoel moet worden onderzocht en verwerkt met een "individuele aanpak": voor sommigen, verwijder de huid van de hoed, voor anderen verwijder het been en snijd de anderen in stukken. Sommige paddestoelen (gele boleet) even ondergedompeld in kokend water - het is gemakkelijker te pellen, anderen zijn categorische tegenstanders van water, ze worden droog schoongemaakt.

Paddestoelen beitsen

Het beitsproces omvat de thermische behandeling van champignons (koken) en deze in het "smaakmedium" te plaatsen - de marinade, waar ze verzadigd zijn met het aroma en de smaak van specerijen en specerijen. Om het eindresultaat niet te verstoren, moet je de kenmerken van verschillende paddenstoelen kennen, hun compatibiliteit in één pot of zelfs in één bouillon.

Hoe paddestoelen zich tijdens het koken gedragen

Er zijn verschillende zeer belangrijke punten om te overwegen:

 • champignons met een dichte structuur (eekhoorntjesbrood, boletus en boletus) koken niet met champignons met een mildere structuur - ze hebben verschillende kooktijden nodig,
 • zelfs dichte paddestoelen kunnen niet altijd in één pan 'opschieten' wit en esppaddestoelen vergelijkbare kooktijd, maar naar berkenbomen het heeft minder nodig, dus samen koken is een vergissing,
 • indien samen gekookt gele boleet en esp, tijdens het koken, zal de boter donker worden en lelijk worden.


Hoe paddestoelen zich tijdens het koken gedragen

 • kleine hoeden zullen sneller lassen dan grote, dus je moet ofwel grote hoeden snijden en “gelijke” stukken maken, of ze apart van elkaar koken,
 • sommige huisvrouwen marineren benen en hoeden afzonderlijk wit champignons, podberozovikov en esppaddestoelen,
 • mos flyers en Pools het wordt aanbevolen om de champignons met kokend water te verbranden voordat je kookt en dit water af te voeren, anders wordt de marinade erin lelijk.

Welke methode van beitsen om te kiezen

Als warmtebehandeling een integraal onderdeel van beitsen is, kan de combinatie van champignons met marinade op verschillende manieren plaatsvinden.

In de praktijk van toepassing twee manieren:

 • kokende champignons in de marinade.
 • kokende paddestoelen apart van de marinade.

Deze methoden zijn gelijkwaardig, maar er zijn verschillen waardoor huisvrouwen de voorkeur geven aan een of andere optie.

Met direct koken in marinade de laatste krijgt uiteindelijk een donkere schaduw, wordt stroperig en onduidelijk. Maar het zal rijk, aromatisch smaken, met een karakteristieke champignonsmaak, en champignons in zo'n marinade worden als smakelijker beschouwd.

Bij het toevoegen van marinade aan reeds gekookte champignons, hun uiterlijk in de bank is aantrekkelijker - de marinade is transparant en schoon. Maar het zal minder aromatisch en smakelijk zijn dan met de eerste methode.

Welke optie u moet kiezen, is een kwestie van smaak en de taken van deze batch blanco - voor de thuistafel of voor het "representatieve kantoor". We zullen beide manieren overwegen.

Marinade kook

Na een korte voorlopige warmtebehandeling worden de champignons in de marinade geplaatst en vindt het hele hoofdproces plaats onder invloed van hoge temperatuur.Natuurlijk zal de smaak van de bereide champignons uiteindelijk afhangen van de componenten van de marinade - tijdens het koken zijn ze verzadigd met toegevoegde kruiden, hun smaak en aroma.


Marinade kook

Als je familie van de natuurlijke smaak van champignons houdt, moet je geen heldere kruiden en specerijen in de marinade doen, een paar laurierblaadjes (die worden verwijderd wanneer ze in potten worden geplaatst!) En knoflook zijn genoeg. En liefhebbers van pittige, pittige en hartige snacks kunnen verschillende marinades van de meest originele smaken koken.

Fase II:

 • Leg de champignons in een kokende marinade, breng aan de kook en kook 20 minuten op laag vuur.
 • Breng vervolgens over naar voorbereide gesteriliseerde potten, giet kokende marinade en rol op.
 • Draai om op hoezen en wikkel goed tot ze zijn afgekoeld.

In de volgende video praat Love Hook en laat zien hoe je paddenstoelen op de "marinade" manier kunt pekelen.

Over de methoden zijn goed, kies een!

Mentor - speciale aandacht

Honingpaddestoelen zijn gewoon prachtige paddestoelen! Ik kwam naar het bos, kwam een ​​succesvolle boomstronk tegen, vulde een paar emmers met kleine, schone, paddestoelen - en je kunt naar huis gaan! En gedoe met honingpaddestoelen veel minder dan met buisvormige paddenstoelen: laat je weken in zout water - en bereid blikjes en marinade-originaliteit!

Er zijn natuurlijk een paar subtiliteiten. Langbenige paddestoelen het is goed om het te laten drogen, omdat hun benen een beetje hard zijn, maar als je wilt, kun je de benen gewoon in tweeën snijden en de resterende helften en al het andere drogen - in de marinade!

Klein, sterk, geurig - honingpaddestoelen zijn altijd de meest favoriete snack op de wintertafel!


Honingpaddestoelen - altijd de meest favoriete snack op de wintertafel

Marinade voor honingpaddestoelen:

 • water - 1 l
 • zout - 1 el. een lepel
 • suiker - 1-1,5 eetl. lepels,
 • azijn 9% - 9-10 el. lepels,
 • zwarte erwten - 5-6 stks.,
 • laurier - 1-2 st.,
 • kruidnagel - 2-3 stks.,
 • knoflook (optioneel) - 2-3 kruidnagel,
 • geraspte nootmuskaat - optioneel.

Gekookte schone champignons kook 25 minuten in gezouten water, breng de champignons gedurende 15 minuten over in kokende marinade, doe gesteriliseerde potten, rol ze op, draai de deksels en wikkel tot ze zijn afgekoeld.

En in de volgende video - een praktische les over het beitsen voor winterpaddestoelen.

Niets ingewikkeld toch?

Om het beitsproces soepel te laten verlopen, is het zeer raadzaam om vooraf alle benodigde apparatuur in te slaan.

In onze catalogus vindt u waarschijnlijk alles wat u nodig heeft om te conserven, inclusief aanbiedingen van grote online winkels. Bekijk een selectie conservenproducten.

Opslag van ingemaakte champignons

Alle paddestoelen worden bewaard in een koude ruimte bij een temperatuur van ongeveer +8 ºС (maximaal bij + 10ºС). Champignons worden het best bewaard in een donkere, droge ruimte. In de regel, Aanbevolen wordt om de houdbaarheid te beperken tot één jaar.. Onder de staat van bewaring onder glazen deksels, kunt u de houdbaarheid met zes maanden tot een jaar verlengen.

Opslag van ingemaakte champignons

Ingemaakte champignons worden na 25-30 dagen na het koken als klaar beschouwd.

Als op paddestoelen schimmel verscheengeen paniek nodig: giet de marinade af, spoel de champignons met kokend water, kook 10 minuten in de nieuwe marinade en doe nieuwe schone potten in.

als het deksel op de pot was opgezwollen - Aarzel niet om de inhoud weg te gooien - gezondheid is duurder!

Om ongeluk te voorkomen: preventie van botulisme

Champignons zijn een uitstekend voedzaam en gezond product, maar ze zijn beladen met groot gevaar tijdens opslag: hermetisch afgesloten blikken met ingeblikte goederen zijn een favoriet medium voor de verraderlijke bacillus botulinus. En wat goed is voor haar, want we kunnen eindigen met een vreselijke ziekte genaamd botulisme.

Om dit te voorkomen, is het erg belangrijk bij het voorbereiden van champignonbereidingen voor de winter om alle regels zorgvuldig te volgen en de instructies zo nauwkeurig mogelijk te volgen:

 • bij het plukken van champignons heb je ze nodig afgesnedenin plaats van het uit de grond te scheuren. Het feit is dat de veroorzaker van botulisme meestal in de grond zit,
 • bij het reinigen van de verzamelde paddenstoelen zijn vuil en aarde ook beter afgesneden, niet afspoelen met water,
 • om vijf minuten koken of verwarmen paddestoelen in een omgeving boven + 80ºС binnen een half uur sterven de vegetatieve vormen van Clostridium botulinum, daarom is warmtebehandeling vereist,
 • je kunt het bovendien veilig spelen toevoegen van zout aan water tijdens sterilisatie - dan stijgt het kookpunt,
 • blikken en deksels om champignons te bewaren, moeten ook worden gesteriliseerd,
 • omdat de zure omgeving de groei van bacteriën en hun productie van toxine remt, voeg zuur toe aan de marinade dient als een preventieve maatregel
 • aangezien de botulismestaaf zich vermenigvuldigt in een anaërobe (airless) omgeving, is het wenselijk niet opslaan champignons onder opgerolde metalen deksels.
 • Alle paddestoelen, vooral gerolde, moeten worden bewaard op een koele plaats (niet hoger dan +8. + 10ºС). En niet langer dan een jaar.
 • ingemaakte champignons worden in grote lijnen beschouwd halffabrikatenin plaats van een afgewerkt gerecht, zoals we allemaal gewend zijn. Voor gebruik wordt geadviseerd om 20-25 minuten te koken, met toevoeging van zuur en zout 5 minuten voor het einde van de bereiding.


Vergeet bij het beitsen van champignons de maatregelen ter voorkoming van botulisme niet

Onze bospaddestoelen zijn een van de meest verbazingwekkende en unieke wezens van de natuur. Waarschijnlijk was het niet tevergeefs dat ze zoveel eiwit in deze kleine motorkapwezens investeerde dat ze de respectvolle naam 'vlees van de plantenwereld' kregen. We hoeven dit geschenk van de natuur alleen maar correct te gebruiken!

Champignons bevatten veel eiwitten

Niet veel tijd zal voorbijgaan en onze tafels zullen overal worden versierd met ingemaakte champignons, heerlijk, kruidig ​​en aromatisch. En we hopen echt dat geen enkele pot paddestoelen de komende winter problemen zal veroorzaken. Omdat iedereen dit artikel zal lezen en zal zeker vervullen allemaal eenvoudige, maar zeer belangrijke regels van "paddestoelveiligheid". En ingemaakte champignons worden de veiligste en lekkerste hit van de winter!

Paddenstoelbeitrecept voor de winter in potten

Bijna alle paddestoelen zijn geschikt om te beitsen, alleen de elite is geschikt om te beitsen. De beste zijn champignons en champignons, de laatste hoeven niet eens te koken, maar ze genieten van een dichte textuur, behouden kleur en worden knapperig tijdens het zouten.

ingrediënten:

 • Gember - 1 kg.
 • Zout - 3 el. l.
 • Knoflook - 5 teentjes.

Algoritme van acties:

 1. Gember om te sorteren, benen afgesneden, ze kunnen worden gekookt, gebakken en eten.
 2. Hoeden gieten veel kokend water. Om 3 minuten vol te houden.
 3. Stuur een vergiet in zodat het water volledig van glas is.
 4. Breng nu de champignons uit het vergiet in een geëmailleerde grote container.
 5. Voeg zout, gehakte teentjes knoflook toe. Meng voorzichtig. Laat 30 minuten in het zuur liggen.
 6. Steriliseer containers, koel.
 7. Leg de champignons goed vast. Top met zout.
 8. Deksels naar kurk.

In de koelkast bewaren! Wacht geduldig op de winter en de vakantie om het huishouden en vrienden te plezieren.

Gebakken champignons voor de winter in potten

Vreemd genoeg is een van de manieren om champignons voor de winter te oogsten, ze eerst te braden en vervolgens op te rollen. Proeven van zo'n gerecht zeggen dat het erg lekker is, geen aanvullende culinaire behandelingen vereist.

Het kan onmiddellijk worden gegeten (als champignons in plantaardige olie werden gebakken) of opnieuw worden verwarmd (als ghee werd gebruikt). Cantharellen die hun vorm niet verliezen en er erg smakelijk uitzien, zijn het meest geschikt voor deze bereidingsmethode.

ingrediënten:

 • cantharellen
 • Zout.
 • Pepper.
 • Geklaarde boter.

algoritme:

 1. Het proces van het oogsten van paddestoelen begint volgens een enkel scenario - de verzamelde cantharellen moeten worden uitgezocht, en doe dit bijzonder voorzichtig. Door de speciale structuur van de hoed slagen deze paddestoelen erin veel bosresten, naalden en bladeren te “haken”.
 2. Spoel vervolgens de champignons om onzichtbaar zand en stof te verwijderen. Kleine champignons worden heel gerold, grote kunnen worden gesneden of gebroken.
 3. Dompel de champignons in koud water in een grote steelpan. Kook. Kook gedurende 5 minuten. Stuur een vergiet in.
 4. Smelt de boter in een grote pan. Zet cantharellen in een pan met olie.
 5. Nu moet je bakken tot het gaar is, het proces duurt 40 tot 50 minuten. Voeg aan het einde een beetje zout en peper toe. Je kunt experimenteren - knijp een paar teentjes knoflook door een pers. Dan krijgt het gerecht een aangename knoflooksmaak.
 6. Steriliseer containers, deksels ook.
 7. Stapel champignons heel goed op elkaar. Giet de olie erin waarin ze werden gebakken. Kurk.

Stuur naar een koude plaats, de wintervakantie zal erg leuk en helder zijn, omdat de hoofddecoratie van de feesttafel zonnige vossen zal zijn!

Champignons met kool voor de winter in banken

Solyanka is een van de oudste Russische gerechten, die wordt bereid uit kool en andere groenten. Maar als je champignons aan groenten toevoegt, verandert het gerecht in een delicatesse, wat geen schande is om buitenlanders te behandelen.

ingrediënten:

 • Witte kool - 1 kg.
 • Tomaten - 0,5 kg.
 • Wortelen - 0,5 kg.
 • Ui 0,5 kg.
 • Champignons (esp, eekhoorntjesbrood) - 700 gr.
 • Piment - 3-5 stks.
 • Laurierblad - 4 stks.
 • Geraffineerde plantaardige olie - 0,5 el.
 • Azijn - 3 el. l.
 • Zout en suiker - elk 2 eetlepels. l.

Algoritme van acties:

 1. De oogstfase begint met een schot, het schillen van groenten en champignons. Een belangrijk proces is het wassen van paddestoelen uit zand, naalden en bladeren.
 2. Kook de champignons 10 minuten in water.
 3. Hak de kool, maal de wortels, verander de uien in rietjes en de tomaten in blokjes.
 4. Bak wortelen met uien.
 5. Alle groenten en champignons, in een vergiet gegooid, worden naar een koekepan (in een pan) gestuurd en 30 minuten sudderen.
 6. Voeg azijn toe, blijf nog 5 minuten in brand staan.
 7. Steriliseer de containers terwijl ze heet zijn, doe er een mengelmoes met champignons in.
 8. Sluit met gesteriliseerde doppen.

Lekker, bevredigend, gezond, goed als bijgerecht en als zelfstandig gerecht.

Tips en trucs

Een van de eerste tips - champignons moeten zorgvuldig worden gesorteerd voordat ze worden beiteld en uit bosresten worden verwijderd.

 1. Het wordt aanbevolen om er vóór het wassen kokend water overheen te gieten, dan worden ze dicht en breken niet af tijdens het wassen.
 2. Als het recept alleen hoeden nodig heeft, gooi de benen dan niet weg. Ze kunnen worden verwerkt tot kaviaar en ook gesloten voor de winter.
 3. Wanneer u champignons kookt, moet u zich op tijd concentreren, maar ze geven zelf een hint - zodra ze naar de bodem van de container / pan zinken, kan het koken worden voltooid.
 4. Banken en deksels vereisen verplichte sterilisatie. De huisvrouwen zetten de blikken ondersteboven na het sluiten en controleren de sluiting op lekken.

Champignons zijn een van de meest interessante geschenken van het bos; ze vereisen speciale aandacht bij het verzamelen en oogsten, maar graag met smaak.

Bekijk de video: Pastinaak schoonmaken zo doe je dat! PuurGezond (April 2020).