Gebruiksaanwijzing gipsmondstuk voor kinderen

"Sopelka" is een pleister die aan kleding kleeft en essentiële oliën bevat die tijdens gebruik verdampen.

structuur

1 sticker bevat:

 • Eucalyptusolie - 187,5 mg,
 • Kamfer - 62,5 mg.

Het "Sopelki" -effect wordt veroorzaakt door de verdamping van eucalyptus- en kamferoliedampen.

Eucalyptus heeft een antiseptisch en ontstekingsremmend effect, heeft een kalmerend effect. Het wordt gebruikt voor ziekten van de bovenste luchtwegen: tonsillitis, tracheitis, laryngitis, bronchitis, evenals voor neurose, neurasthenie en slapeloosheid.

Kamfer wordt verkregen van kamfer laurier. Onder invloed van kamfer neemt een loopneus af, verbetert de sputumscheiding.

toepassing:

Het mondstuk wordt gebruikt voor kinderen ouder dan twee jaar en volwassenen

Methode van gebruik:

 1. Scheur de verpakking
 2. Verkrijg de Sipelka
 3. Verwijder de beschermlaag
 4. Stick "Sopelka"

Stick op een droog oppervlak. De meest geprefereerde plaats om op kleding te plakken is de bovenste borst. Plak geen synthetische kleding.

U kunt het mondstuk ook op objecten in de kamer, in de auto of op de werkplek plakken. De gebruikte sticker kan eenvoudig worden verwijderd zonder resten achter te laten.

Toepassingen kunnen dagelijks worden herhaald, indien nodig.

Eén sticker is maximaal 8 uur geldig!

Geniet van het genezende aroma van eucalyptus en kamfer!

Contra-indicaties:

 • Jonger dan 2 jaar oud
 • Allergie voor eucalyptusolie, kamfer en etherische oliën
 • astma

waarschuwing:

 • Alleen voor uitwendig gebruik.
 • Plak “Sopelka” niet op de huid.
 • Gebruik één sticker eenmaal, niet opnieuw gebruiken.
 • Vermijd contact "Sopelki" met ogen, slijmvliezen of beschadigde huid.

Raadpleeg bij inslikken onmiddellijk medische hulp.

Stop met het gebruik van Sopelka en raadpleeg uw arts als de hoest niet binnen 7 dagen stopt of opnieuw verschijnt, er koorts, uitslag, constante hoofdpijn is.

Houd Sopelka buiten het bereik van kinderen!

Vrijgaveformulier: kartonnen verpakking met 4, 7, 10 of 15 stickers in individuele verpakking.

Vervaldatum: 3 jaar

Bewaarcondities: bewaren bij kamertemperatuur, niet hoger dan 30 ° C.

Vorm en samenstelling vrijgeven

Doseringsvorm - een pleister voor inhalatie: een niet-geweven, dichte textuur, homogene drielaagse stof van viscosevezel geelachtig wit van kleur met de geur van eucalyptus en kamfer. De eerste laag is een beschermende film die de kleeflaag beschermt. De tweede laag is een zelfklevende film met een siliconencoating, ontworpen om de sticker op de plaats van applicatie te bevestigen. De derde laag is een basis met etherische oliën.

Elke pleister is verpakt in een meerlagige zak, 4, 7, 10 of 15 zakken worden in een kartonnen bundel gedaan. Het is ook mogelijk om te verpakken in de vorm van een kartonnen doos met 10 kartonnen verpakkingen van 4 pakketten.

De samenstelling van 1 pleister voor inhalatie omvat de actieve componenten:

 • eucalyptusolie - 187,5 mg,
 • racemische kamfer - 62,5 mg.

Farmacologische eigenschappen

Het mondstuk is een pleister voor inhalatie - een sticker die aan kleding of objecten kleeft. Het bevat etherische oliën die tijdens gebruik verdampen en op deze manier verkoudheid verzwakken, de ademhaling verbeteren met neusverstopping en het gemakkelijker maken om in slaap te vallen.

Het effect van het medicijn wordt verklaard door de werking van kamfer- en eucalyptusoliedampen en is te wijten aan hun eigenschappen:

 • eucalyptus heeft ontstekingsremmende en antiseptische effecten, heeft een kalmerende werking. Effectief bij ziekten van de bovenste luchtwegen (laryngitis, tracheitis, tonsillitis, bronchitis), slapeloosheid, neurose en neurasthenie,
 • kamfer vermindert het uiterlijk van rhinitis, verbetert sputumafscheiding.

Patch samenstelling

Het mondstuk is een natuurlijk inhalatiemiddel. Dampen van kamfer en eucalyptusoliedamp elimineren hoest en snot. Actieve componenten hebben een snel therapeutisch effect:

 1. Kamfer olie. Ontvangen van laurier. Helpt bij het elimineren van sputum uit de longen, verlicht de symptomen van een loopneus.
 2. Eucalyptus. Etherische olie wordt gemaakt van de bladeren van een groenblijvende houtachtige plant. Het is een sterk natuurlijk antisepticum dat helpt in de strijd tegen ontstekingsprocessen van de bovenste luchtwegen. Het heeft een mild kalmerend effect, nuttig voor de bijbehorende verkoudheid, slapeloosheid en neurasthenie. Het wordt veel gebruikt in de geneeskunde voor de behandeling van tonsillitis, laryngitis, tracheitis, bronchitis. Doodt bacteriën in de lucht, voorkomt de verspreiding van infecties.

Eén sticker bevat 62,5 mg kamfer en 187,5 mg eucalyptus. Het product bestaat uit een beschermende film die voorkomt dat de lijmbasis uitdroogt, een siliconencoating waarmee de pleister op elk oppervlak kan blijven kleven en een laag die is verzadigd met therapeutische componenten. Bij het verwijderen van de film voelt u onmiddellijk het aangename aroma van het product.

Kopers merken vooral de volgende voordelen van het product op:

natuurlijke ingrediënten in de samenstelling,

 • gebruiksgemak - de pleister kan worden bevestigd aan de kleding van het kind of aan voorwerpen die zich naast hem bevinden - een tafel, wieg, speelgoed, enz.,
 • gebrek aan lijm na het verwijderen van de pleister,
 • een aangenaam aroma dat wat te sterk lijkt, maar na 10-15 minuten onopvallend wordt,
 • snel effect - verlichting van de ademhaling treedt binnen een paar uur op.
 • De patch is gemaakt in Italië door Bouty S. p. A, een licentie om het product officieel te produceren, uitgegeven door Zwitserse ontwikkelaars APR Applied Pharma Research SA.

  Sopelka-pleisters voor kinderen zijn verkrijgbaar tegen een prijs, de kosten kunnen variëren afhankelijk van de regio. De gemiddelde prijs in Moskou: een groot pakket van 10 stuks. - van 408 tot 506 p., doos met 4 stuks. - van 173 tot 210 p.

  Indicaties en contra-indicaties

  Een loopneus verbetert de slaap van de baby, waardoor hij vrij kan ademen en het zenuwstelsel kalmeert. Het heeft een positief effect bij de behandeling van de volgende ziekten:

  • faryngitis,
  • acute respiratoire virale infectie,
  • tracheitis,
  • rhinitis,
  • sinusitis,
  • bronchitis,
  • amandelontsteking.

  Velen zijn geïnteresseerd in hoe oud de spuitmondpleister is goedgekeurd voor gebruik. Fabrikanten raden aan het product te gebruiken voor kinderen ouder dan twee jaar oud.

  Ondanks de effectiviteit van het product, mogen de beperkingen in de instructies niet worden verwaarloosd. Het is verboden om de pleister te gebruiken met astma, convulsies, epilepsie. Het mondstuk voor kinderen jonger dan 1 jaar is niet bedoeld voor gebruik. Het slijmvlies van pasgeborenen is erg gevoelig en kan negatief reageren op etherische oliën.

  Voordat u Sopelka gebruikt, moet u ervoor zorgen dat de baby niet negatief reageert op de componenten van het product. Vanwege het gehalte aan aromatische oliën wordt Sopelka niet aanbevolen voor zwangere vrouwen.

  Als er binnen een week geen verbetering is, is er koorts, uitslag of hoofdpijn - het is tijd om hulp te zoeken bij een specialist.

  Gebruik van middelen

  Voordat u met de behandeling begint, het is noodzakelijk om de instructies voor het gebruik van sproeiers voor kinderen te bestuderen. Contact met beschadigde huid, slijmvliezen kunnen leiden tot chemische brandwonden. De plaat is alleen verlijmd op kleding gemaakt van natuurlijke stoffen, het mag niet in contact komen met het lichaam. Het oppervlak waarop de pleister is gehecht, moet droog zijn. Plaats het op kleding in de borst om het effect te vergroten.

  De duur van het therapeutische effect is 8 uur. Daarna wordt de patch verwijderd, indien nodig vervangen door een nieuwe. Het product is wegwerpbaar, na opening is de verpakking niet onderhevig aan opslag. Het is belangrijk om het kind het doel van de pleister uit te leggen, om het aanbrengen op de huid en de smaak te verbieden.

  Afgaande op de beoordelingen van gebruikers die de tool hebben gebruikt tijdens de periode van het krijgen van een kind, heeft de tool een positief effect. Aangezien er geen exacte gegevens zijn over het gebruik van stickers tijdens de zwangerschap, herinnert de gebruiksaanwijzing voor het gebruik van de spuitmondpleister u eraan om eerst uw arts te raadplegen. Gewoonlijk is een ernstige barrière slechts een aanleg voor epilepsie of astma-aanvallen, evenals individuele intolerantie.

  De pleister moet worden bewaard bij een temperatuur van maximaal 30 graden op een plaats waar kinderen hem niet kunnen bereiken. Het is geschikt voor 3 jaar. Een verlopen product mag niet worden gebruikt. Raadpleeg onmiddellijk een arts als een kind een sticker inslikt.

  Speciale instructies

  Het wordt aanbevolen om contact van de sticker met ogen, beschadigde huid en slijmvliezen te voorkomen.

  Lijm de pleister niet op de huid of op synthetische kleding.

  In het geval dat de sticker per ongeluk wordt ingeslikt, moet u onmiddellijk medische hulp inroepen.

  Als binnen 7 dagen de hoest niet stopt of er koorts is, een constante hoofdpijn, uitslag, de hoest is hervat, is het noodzakelijk om een ​​arts te raadplegen.

  Gebruikte spuitmondpleister is gemakkelijk te verwijderen, laat geen residu achter op kleding.

  Zelfklevend verband: algemene kenmerken

  Aromatherapie met een pleister is niet de meest begrijpelijke behandeling voor de meeste consumenten, maar in werkelijkheid is het erg handig, hoewel niet zo effectief, als meer "moeilijke" maatregelen om een ​​loopneus te bestrijden. Gips "Sopelka", vervaardigd door het Italiaanse farmaceutische bedrijf Bowtie, is een klassiek kleefmateriaal, bestaande uit 2 lagen:

  • een externe stof met een siliconencoating, waardoor het duurzaam is,
  • geïmpregneerde binnenlaag waarop etherische oliën worden aangebracht.

  De fabrikant van de pleister gebruikte kamfer en eucalyptus, die actief worden gebruikt in andere geneesmiddelen die gericht zijn op het elimineren van de symptomen van verkoudheid, en hebben een krampstillend effect, daarom worden ze gebruikt in de strijd tegen hoofdpijn en misselijkheid. Hoe beïnvloeden ze het lichaam tijdens een verkoudheid?

  • Artsen waarderen eucalyptus voor 2 unieke stoffen in zijn chemische samenstelling - het is fellandren en aromathendren. Wanneer ze in contact komen met zuurstof (wat gebeurt er wanneer de etherische olie op het weefsel wordt aangebracht), krijgen ze een actieve bactericide eigenschap vanwege de chemische reactie. Eucalyptus wordt zelfs in de geavanceerde stadia van rhinitis gebruikt en wordt beschouwd als de meest effectieve remedie voor elke loopneus.
  • Kamfer heeft ook een bacteriedodend effect en is ook een goed antisepticum, het wordt gebruikt bij inhalaties voor verkoudheid. Het heeft echter veel nuances: ten eerste windt het het zenuwstelsel op en ten tweede beïnvloedt het het hart negatief. Bovendien moet het worden gebruikt in de dosering, zoals het is zeer giftig.

  Volgens de artsen is de Sopelka-pleister hetzelfde als elke lap gemaakt van natuurlijk materiaal dat is blootgesteld aan een paar druppels eucalyptus- en kamferolie, d.w.z. Je kunt zo'n hulpmiddel zelf maken als het niet in de apotheek wordt gevonden. Het enige verschil is gebruiksgemak, waarvan het principe het overwegen waard is.

  Klantrecensies

  Ik heb Sopelka-stickers voor kleinkinderen gekocht, ik wil ze met natuurlijke middelen behandelen. Met griep kun je natuurlijk niet zonder serieuzere medicijnen, maar met een verkoudheid, kamfer en eucalyptus help je snel.

  Voordat ik het kind behandelde, controleerde ik de pleister op mezelf. Ik twijfelde weinig over de effectiviteit, maar de benauwdheid verdween echt en de keel begon minder te schenken. De geur is in het begin een beetje scherp, maar je went er snel aan.

  De kinderen vonden het mondstuk leuk, want nu hoef je de bittere drankjes niet door te slikken en de druppels in de neus te begraven. Ik plak een patch op hun pyjama en na een tijdje begint de neus te ademen. De jongste, hij is 4 jaar oud, noemt het hulpmiddel "Sopilka".

  Instructies voor het gipsmondstuk voor kinderen

  Wat betreft het gebruik van deze remedie tegen verkoudheidssymptomen, moet eerst worden opgemerkt dat de officiële instructie toestaat dat het alleen wordt gebruikt bij kinderen ouder dan 2 jaar, en verbiedt ook bij patiënten met astma, kinkhoest. De klassieke contra-indicatie is intolerantie voor kamfer- en eucalyptusolie. Ten tweede zijn er veel voorzorgsmaatregelen voor Sopelka die u moet kennen:

  • Lijm de pleister niet op de huid van het kind, om geen brandwonden te veroorzaken.
  • Elke patch is voor eenmalig gebruik.
  • Het is verboden om "Sopelka" op synthetische stoffen te plaatsen.
  • Laat een met olie doordrenkt oppervlak niet in contact komen met het slijmvlies en het hoornvlies.

  Het klassieke gebruikspatroon is om de "Sopelka" aan de borst van de baby te bevestigen (aan kleding!), Of aan de wieg. Merk op dat het oppervlak niet nat mag zijn. De duur van de therapie is 8 uur, waarna de pleister kan worden vervangen. Voor een dag is het raadzaam om niet meer dan 2 stuks te gebruiken.

  • Indicaties voor het gebruik van "Sopelka" bij kinderen zijn bijna alle KNO-ziekten: naast rhinitis zijn dit faryngitis, tonsillitis, bronchitis.
  • Aangezien Sopelka-pleister niet officieel is toegestaan ​​voor kinderen jonger dan 1 jaar oud, hebben ze geen instructies voor het gebruik ervan. Maar sommige artsen die deze methode voor de behandeling van verkoudheid voorschrijven, wordt geadviseerd zich te houden aan het door de fabrikant voorgeschreven schema, alleen ervoor te zorgen dat de baby niet bij de pleister komt en deze niet per ongeluk in de mond sleept.

  Officiële geneeskunde is het niet eens met deze instructie: etherische oliën zijn zeer geconcentreerde producten en zelfs voor volwassenen kan een lange inademing gevaarlijk zijn. Het kinderlichaam heeft speciale zorg nodig. Volgens artsen is het veel redelijker om dezelfde oliën van eucalyptus en kamfer te gebruiken bij avondinhalaties gedurende 3-4 minuten.

  Vertaald naar een kant-en-klare pleister, betekent dit dat het gedurende ongeveer 10 minuten op dezelfde manier wordt gebruikt, waarna het uit het bereik van de baby moet worden verwijderd zodat er geen "overdosis" is. Je kunt het in verschillende delen van de kamer bevestigen, maar nogmaals, in geen geval direct aan de wieg en vooral niet aan het kind zelf.

  Sopelka: prijzen in online apotheken

  Mondstuk patch voor medische inademing patch voor kleding 4 stks.

  Patch Nozzle voor inhalatie 4 stks.

  Mondstuklijm voor inhalatie medische pleister voor kleding 10 stks.

  Patch Nozzle voor inhalatie 10 stks.

  Opleiding: Eerste Moscow State Medical University vernoemd naar I.M. Sechenov, specialiteit "algemene geneeskunde".

  Informatie over het medicijn is algemeen, verstrekt voor informatieve doeleinden en vervangt niet de officiële instructies. Zelfmedicatie is gevaarlijk voor de gezondheid!

  Tijdens het leven produceert de gemiddelde persoon niet minder dan twee grote plassen speeksel.

  De eerste vibrator werd uitgevonden in de 19e eeuw. Hij werkte op een stoommachine en was bedoeld om vrouwelijke hysterie te behandelen.

  Wetenschappers van de Universiteit van Oxford voerden een aantal studies uit, waarin ze tot de conclusie kwamen dat vegetarisme schadelijk kan zijn voor het menselijk brein, omdat het leidt tot een afname van de massa. Daarom bevelen wetenschappers aan dat vis en vlees niet volledig van hun dieet worden uitgesloten.

  Wanneer liefhebbers kussen, verliest elk van hen 6,4 kcal per minuut, maar tegelijkertijd wisselen ze bijna 300 soorten verschillende bacteriën uit.

  De gemiddelde levensduur van linksen is korter dan die van rechters.

  Tandartsen zijn relatief recent verschenen. In de 19e eeuw was het de plicht van een gewone kapper om zieke tanden eruit te trekken.

  Volgens veel wetenschappers zijn vitaminecomplexen praktisch nutteloos voor mensen.

  In een poging om de patiënt eruit te krijgen, gaan artsen vaak te ver. Dus bijvoorbeeld een zekere Charles Jensen in de periode van 1954 tot 1994.overleefde meer dan 900 verwijderingsoperaties van neoplasma.

  Bij 5% van de patiënten veroorzaakt het antidepressivum clomipramine een orgasme.

  De lever is het zwaarste orgaan in ons lichaam. Haar gemiddelde gewicht is 1,5 kg.

  Miljoenen bacteriën worden geboren, leven en sterven in onze darm. Ze zijn alleen te zien bij een hoge vergroting, maar als ze samen zouden komen, zouden ze in een gewoon koffiekopje passen.

  Het hoestmiddel 'Terpincode' is een van de leiders in de verkoop, helemaal niet vanwege de geneeskrachtige eigenschappen.

  Menselijke botten zijn vier keer sterker dan beton.

  Volgens onderzoek van de WHO verhoogt een dagelijks gesprek van een half uur op een mobiele telefoon de kans op het ontwikkelen van een hersentumor met 40%.

  In het VK is er een wet volgens welke de chirurg kan weigeren de operatie aan de patiënt uit te voeren als hij rookt of te zwaar is. Een persoon moet slechte gewoonten opgeven en dan heeft hij misschien geen chirurgische ingreep nodig.

  Tijdens de menopauze moeten vrouwen geconfronteerd worden met een aantal onaangename symptomen, bijvoorbeeld vaginale droogheid, symptomen van atrofie van het slijmvlies van de geslachtsorganen.

  Het gebruik van de patch Sopelka bij kinderen jonger dan 1 jaar: beoordelingen

  De effectiviteit van therapie met etherische oliën lijkt bijna op het effect van homeopathie: een controversieel iets. De beoordelingen van zowel artsen als jonge ouders doen de consument die naar deze techniek kijkt aarzelen. In het bijzonder zijn zowel de positieve als negatieve opmerkingen te vinden op de Sopelka-patch.

  • Galina: Ik heb de instructies niet gelezen en de pleister op het bed van mijn acht maanden oude dochter geplakt - ze waren een week te uitgeput met een loopneus. Gelukkig gebeurde er niets slechts, maar er was geen verbetering - ze merkten helemaal geen effect, hoewel de geur van de patch sterk was.
  • Olga: Ik heb Sopelka met voorzichtigheid gebruikt, ondanks de verzekering van de kinderarts dat de pleister veilig is en u niet hoeft na te denken over de leeftijd (waarover de instructie waarschuwt). Ze plakte letterlijk een paar uur per meter van de wieg - zowel de zoon (10 maanden) als de man niesde en hoestte 2 uur actief. De man vroeg me over het algemeen om het niet meer te gebruiken. We hebben besloten dat deze remedie niet bij ons past: misschien een allergie, misschien gewoon uit gewoonte. Ze experimenteerden niet meer.

  Het is belangrijk om nogmaals duidelijk te maken dat de etherische oliën bij de behandeling van verkoudheid (vooral eucalyptus) zich zeer goed manifesteren, zelfs bij jonge kinderen, maar er moet uiterst voorzichtig mee worden omgegaan, omdat dit zijn zeer allergene producten. Aangezien het gebruik van de pleister "Sopelka" voor kinderen jonger dan 2 jaar niet officieel wordt aangemoedigd, probeer het dan niet te gebruiken voor de behandeling van baby's zonder onnodige noodzaak.

  Over het medicijn

  Volgens het geneesmiddelenregister is de Sopelka-pleister een kruidenmiddel tegen verkoudheid. Het wordt inhalatie genoemd, omdat de belangrijkste functie ervan is om de aroma's van etherische oliën "weg te geven", die het kind op een volledig natuurlijke manier met een loopneus inhaleert. Behandeling met dit middel vereist geen overtuiging of aansporing van de ouders: meestal zijn kinderen bereid in te stemmen dat ze een klein stukje geurige pleister op hun pyjama of t-shirt hechten. Het is niet pijnlijk, niet eng, niet bitter. En daarom, vanuit het gezichtspunt van het kind, perfect.

  De pleister is verpakt in dozen, er is een pakket van 4, 7, 10 en 15 zakken met een enkele "dosis". De wonderpleister was vrij eenvoudig gerangschikt - het weefseldeel is verzadigd met kruidengeneesmiddelen en de lijm is bedekt met een film. Deze film wordt alleen onmiddellijk voor gebruik verwijderd. De kleefstof kleeft aan de kleding van de baby met de kleefzijde, het geïmpregneerde stoffen gedeelte blijft op het oppervlak.

  De patch is gemaakt door het Italiaanse farmaceutische bedrijf Bouty S. p. A.

  Samenstelling en werkingsmechanisme

  De medicinale impregnering “Sopelka” bevat slechts twee ingrediënten die alle ouders van hun eigen verre kinderjaren goed kennen. Toegegeven, ze werden eerder van verkoudheid en hoest gegeven in een andere vorm - in zalven, in vloeibare vorm. Dit zijn stoffen zoals eucalyptusolie en racemische kamfer. Er worden geen andere additieven en componenten in de "Sopelka" voor kinderen verstrekt.

  Deze essentiële stoffen zijn in staat tot snelle verdamping, wat te wijten is aan het farmacologische effect van de pleister. Vluchtige stoffen van etherische oliën vergemakkelijken moeilijke neusademhaling met een loopneus, hebben een bepaald antiseptisch en ontstekingsremmend effect op de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen en hebben ook een mild kalmerend effect, waardoor het kind de slaap verbetert.

  De meeste actie is te wijten aan de aanwezigheid van eucalyptusolie - het is het dat de slijmvliezen van de luchtwegen en het zenuwstelsel van het kind zachtjes beïnvloedt. En kamfer vult alleen het effect aan, voornamelijk in de neus, waardoor neusverstopping wordt verlicht.

  Leeftijdsbeperkingen

  Fabrikanten raden ouders sterk af om de pleister te kopen en te gebruiken voor de behandeling van kinderen jonger dan 2 jaar.

  Essentiële oliën zijn gecontra-indiceerd bij zuigelingen in welke vorm dan ook, omdat ze een sterk allergeen zijn en ernstige gevolgen kunnen hebben voor de gezondheid van de baby.

  Kinderen jonger dan 1 jaar krijgen andere medicijnen, actuele medicijnen en systemische medicijnen voorgeschreven die de arts noodzakelijk acht. Het feit is dat de neusholtes van dergelijke baby's smal zijn, de uitstroom van slijmafscheidingen kan moeilijk zijn. In combinatie met de ontsteking van de slijmvliezen van de bovenste luchtwegen die natuurlijk is bij een ziekte, zal Sopelka hoogstwaarschijnlijk allergieën veroorzaken, die de situatie verergeren en de toestand van het kind verslechteren.

  Bij 2 jaar en ouder moeten ouders inhalatiepatches gebruiken in overeenstemming met de instructies die in elke verpakking zijn geplaatst.

  Bijwerkingen en overdosis

  Fabrikanten in de officiële instructies voor hun medicijn geven aan dat er geen gegevens over overdoses en bijwerkingen zijn gemeld. Inderdaad, als u de pleister correct gebruikt, is de kans op negatieve gevolgen voor de gezondheid van het kind minimaal.

  Het feit dat de pleister verkeerd wordt gebruikt, of dat de ouders zich niet vertrouwd hebben gemaakt met het gedeelte over contra-indicaties, kan worden aangegeven door het verschijnen van frequente droge hoest ongeveer 20-30 minuten na het aanbrengen. Een allergische reactie kan zowel lokaal optreden - in de vorm van roodheid, erytheem en zwelling in het gebied van contact met de pleister en systemisch-respiratoire verschijnselen, hoofdpijn, duizeligheid, misselijkheid. Met bronchiale astma en andere aandoeningen die gepaard gaan met obstructie, kunnen ademhalingsmoeilijkheden, een gevoel van gebrek aan lucht worden waargenomen.

  Wanneer deze symptomen optreden, moet de sticker zo snel mogelijk worden verwijderd om het effect van essentiële stoffen op het lichaam van het kind te stoppen. Als ademhalen moeilijk is, onmiddellijk na het verwijderen van de applicatie, de ambulance voor het kind bellen, de ramen openen en zorgen voor de stroom van frisse lucht.

  Handige tips

  Met een inhalatiepatch moeten ouders op de hoogte zijn van de volgende veiligheidsmaatregelen:

  • de pleister mag niet in contact komen met beschadigde huid,
  • het kind mag het niet met zijn handen aanraken om later contact van de handen met de ogen en slijmvliezen te voorkomen,
  • Voordat u een applique op kleding maakt, moet u ervoor zorgen dat de pyjama's of het shirt van de baby zijn genaaid van natuurlijke stoffen zonder het gebruik van synthetische of semi-synthetische stoffen, het is verboden om Sopelka op dergelijke stoffen te lijmen
  • als een kind per ongeluk of opzettelijk een stuk van een inhalatiepleister inslikt, moet u een arts raadplegen voor spoedeisende zorg,
  • u moet een arts bezoeken als het wekelijkse gebruik van "Sopelka" niet in het minst de toestand van de baby heeft verlicht,
  • zorg voor de juiste opslag van ongebruikte pleisters, sluit gratis toegang tot deze pleisters uit voor het kind,
  • wees niet bang om de pleister op de kleding te lijmen: de samenstelling van de kleverige laag is tot in het kleinste detail doordacht - het laat geen vlekken, sporen, "spoelen" op de stof achter, de kleding zal niet lijden.

  Mening van Dr. Komarovsky

  Beroemde kinderarts Yevgeny Komarovsky is van mening dat de behandeling van een verkoudheid bij een kind niet moet worden beperkt tot het gebruik van apotheekgeneesmiddelen, omdat druppels, zalven en tabletten snel onaangename en pijnlijke symptomen kunnen verwijderen, maar helaas kunnen ze de oorzaak van rhinitis niet elimineren.

  Inhalatiepleister is volgens Komarovsky een goede behandeling, omdat het praktisch geen kwaad doet en de ouders in de juiste stemming zijn - ze behandelen het kind, slapen niet.

  Als je kiest tussen druppels met een vasoconstrictor-effect en "Sopelka", hebben plantenstickers zeker meer voordelen.

  Wat betreft de voordelen van de patch - een punt van discussie. Geen toepassingen zullen het gewenste resultaat opleveren als het kind in een stoffige, benauwde ruimte blijft, zelfs als alles met wonderpleisters is gelijmd. En daarom moet mama onmiddellijk nadat ze naar de apotheek is gegaan om 'Sopelka' in te pakken, de vloer in huis grondig wassen, het stof afvegen en goed ventileren.

  Het is beter om boeken in een kast te leggen zodat ze achter glas worden bewaard, en het is beter om zacht speelgoed uit de kinderkamer te verwijderen, omdat het universele mega-drives van huisstof zijn.

  Als de ouders besluiten om de "Sopelka" te gebruiken, naast lijmen (tweemaal of eenmaal per dag), raadt de arts het kind aan om gedurende de dag veel en warm water te drinken, en de neuspassages te spoelen met zelfgemaakte zoutoplossing of apotheekproducten op basis van zeewater. Dit zal helpen om het ergste te voorkomen - uitdroging van het neusslijmvlies. Als het droogt, stopt de snot met stromen, met een hoge mate van waarschijnlijkheid zal het ontstekingsproces zich ontwikkelen, wat lange en moeilijke gevolgen kan hebben.

  Op het moment van behandeling (of beter later), volgens de Komarovsky-methode, moet voldoende luchtvochtigheid (50-70%) en een bepaalde temperatuur in de kamer worden gehandhaafd - ongeveer 21-22 graden Celsius. Het is ook noodzakelijk om neus- en bronchiaal slijm te verdunnen en te elimineren en complicaties te voorkomen.

  Alleen als aan al deze voorwaarden is voldaan, is de Sopelka-pleister het meest effectief en kan het kind sneller herstellen.

  Hoewel zonder de "Sopelka" bij het creëren van de juiste en optimale omstandigheden, verdwijnt een loopneus gemiddeld 3-6 dagen. Maar zonder "Sopelka" is het moeilijk voor ouders die erg belangrijk zijn om "op zijn minst iets te behandelen" voor hun zoon of dochter.

  Analogen en prijzen

  De dichtstbijzijnde analogen van inhalatiestickers kunnen worden beschouwd als de bekende "Asterisk" - balsem of zalf. Tegenwoordig wordt het de Gouden Ster genoemd. Je kunt Vix Active-balsem ook kopen in een apotheek met eucalyptus en menthol. In het meest extreme geval kunt u kamferolie en eucalyptusolie, stukjes van een pleister, apart kopen en een therapeutische inhalatiepleister maken met uw eigen handen, nadat u de stoffenlaag hebt doordrenkt met een paar druppels etherische oliën.

  Het nadeel van zelfkoken is het ontbreken van het vermogen om de verhouding van twee ingrediënten in grammen nauwkeurig te meten, wat weer de kans op een allergische reactie verhoogt.

  Wat de kosten betreft, het is vrij hoog voor het originele medicijn: vanaf juni 2018 kost een pakket van 4 pleisters gemiddeld 260 roebel, voor een doos met tien pleisters moet je 540-580 roebel betalen.

  Ter vergelijking: de "Golden Star" -balsem kost vanaf 120 roebel en "Viks Asset" met menthol en eucalyptus - vanaf 180 roebel.

  Een geschatte berekening van zelfgemaakte is als volgt: eucalyptusolie - 50 roebel, kamferolie - 30 roebel, plus nog 30-50 roebel per pleister. Trek je eigen conclusies.

  Beoordelingen beoordelen

  Afgaande op de beoordelingen van ouders op internet, komen allergische reacties op Sopelka iets vaker voor dan de fabrikanten in de instructies beloven, hoewel dit ook de schuld van de ouders zelf is: het kan voor velen moeilijk zijn om erachter te komen of er synthetische stof in pyjama's is, daarom is de huid kinderen in de ochtend hebben roodheid en pijnlijke plekken waar de pleister in contact komt met pyjama's of een nachthemd.

  Sommige ouders gebruiken een pleister voor preventie - tijdens de periode van seizoensgebonden virale ziekten hechten ze de Sopelka 's ochtends in de auto op weg naar school of kleuterschool, zodat het kind essentiële oliën kan inademen en kracht kan opdoen.

  U kunt zich geen zorgen maken over de veiligheid van de patch op kleding. Volgens de beoordelingen van moeders, is het stevig bevestigd, en zelfs met een rusteloos en constant wiegend en draaiend kind, komt het niet uit tijdens de nacht, het blijft op zijn plaats.

  Ondanks het leeftijdsverbod (tot twee jaar), lijmen sommige ouders toepassingen van de inhalatiepleister op de wieg voor zuigelingen, beoordelingen over dit gebruik zijn vrij positief.

  Sommige kinderen, volgens moeders, houden niet van de geur, ze vinden het scherp. In dit geval gaan moeders naar kleine trucjes - plak een paar uur voor het slapengaan een sticker op hun pyjama, en als het tijd is om naar bed te gaan, wordt de geur niet zo scherp en stemt het kind kalm in om dergelijke pyjama's aan te trekken.

  Observationele ouders merkten op dat de pleister het zieke kind helpt beter te slapen en het ademen een beetje gemakkelijker maakt, maar hij kan het herstel helaas niet versnellen. Dr. Komarovsky en duizenden andere kinderartsen zijn het volledig met hen eens. Ze schrijven "Sopelka" en zijn analogen voor, al was het maar als onderdeel van een uitgebreide behandeling als symptomatische remedie.

  Over wat moeders denken over de pleister van de loopneus "Sopelka", zie de volgende video.

  Hoe werkt de patch?

  Zelfklevend verband. Foto: yandex.ru

  Zelfklevende pleister Het mondstuk begint te werken na de verdamping van etherische oliën van het oppervlak van het zelfklevende product. Eucalyptusolie heeft de volgende effecten:

  Kamfer, die wordt gewonnen uit kamferlaurier, worstelt met:

  • verstopte neus
  • loopneus
  • het uiterlijk van sputum.

  Een interessant feit! Het gebruik van plakband is nog steeds bekend in het oude Egypte. Voor de vervaardiging werd een canvas met mirre en honing gebruikt, dat een antibacterieel effect vertoonde.

  Gipsmondstuk voor kinderen en volwassenen

  Voor een correct gebruik van het product moet een bepaalde volgorde worden aangehouden:

  1. Het is noodzakelijk om de beschermende film van de kleefbasis te verwijderen.
  2. Het oppervlak waarop het product zal worden aangebracht, moet droog zijn.
  3. Het wordt aanbevolen om kleding op de borst te houden.
  4. 8 uur na het aanbrengen moet het product worden verwijderd.

  Loopvlak Een mondstuk voor kinderen en volwassenen is wegwerpbaar. U kunt het product maximaal 2 keer per dag gebruiken. Het aanbevolen interval tussen twee toepassingen moet ten minste 6 uur zijn.

  Wanneer moet u stoppen met het gebruik van de patch?

  Als er na 7 dagen gebruik van het product geen verbetering is of de hoest weer verschijnt, stop dan met het gebruik van de pleister. Het is ook ten strengste verboden om het mondstuk in dergelijke gevallen te gebruiken:

  • als er uitslag op het lichaam verschijnt,
  • tijdens therapie ernstige hoofdpijn
  • behandeling gaat gepaard met koorts.

  Raadpleeg een arts als dergelijke omstandigheden zich voordoen.

  Contra

  De patch mag niet worden gebruikt in de volgende omstandigheden:

  • allergieën voor elk onderdeel in het mondstuk,
  • astma.

  Een zelfklevend product kan worden gebruikt voor kinderen vanaf 2 jaar oud. Als we het hebben over de vraag of de Sopelka-pleister geschikt is voor kinderen jonger dan één jaar, is het volgens de instructies beter om af te zien van het gebruik. Desondanks beweren veel experts dat het onmogelijk is om de Sopelka-pleister tot een jaar te gebruiken, maar na het bereiken van een jaar is het mogelijk als er geen contra-indicaties zijn.

  Analogen van de patch

  Voor de spuitmondpleister zijn er analogen:

  Ze bevatten essentiële oliën die effectief zijn voor kortademigheid, loopneus en hoest.Als we het hebben over de leeftijd waarop ze kunnen worden gebruikt, kunnen ze net als de patch Sopelka vanaf 2 jaar worden gebruikt. Als het kind jonger is dan 2 jaar, wordt een verplicht specialistisch consult aanbevolen. Gips Sopelka heeft zich bewezen als een effectief hulpmiddel bij verkoudheid. Door alleen natuurlijke ingrediënten te gebruiken, kan het zelfs door jonge kinderen worden gebruikt.

  Vorm, samenstelling en verpakking vrijgeven

  Inhalatiepleister1 pleister
  eucalyptusolie187,5 mg
  racemische kamfer62,5 mg

  Belangrijkste technische kenmerken: in de vorm van een dichte uniforme niet-geweven textielstof van viscosevezel van geelachtig witte kleur, het is een drielaags zelfklevend product, de eerste laag is een beschermende film die de kleeflaag beschermt, gemakkelijk verwijderd voor gebruik, de tweede laag is een zelfklevende film met siliconen een coating die de functie van het bevestigen van het product op de plaats van applicatie uitvoert, de derde laag is de basis met de essentiële oliën die vrijkomen tijdens gebruik, de patch heeft het karakter ny geur kamfer en eucalyptus.

  1 st - meerlagige zakken (4) - verpakkingen van karton.
  1 st - meerlagige zakken (4) - verpakkingen van karton (10) - kartonnen doos.
  1 st - meerlagige zakken (10) - verpakkingen van karton.

  Farmacologische werking

  Het mondstuk is een pleister voor inhalatie, gelijmd op kleding en bevat etherische oliën die tijdens gebruik verdampen en helpen om de ademhaling te verlichten met neusverstopping, de symptomen van verkoudheid verzwakken en het gemakkelijker in slaap te brengen.

  Het effect van de Sopelka-pleister is te wijten aan de verdamping van eucalyptusolie en kamferolie. Eucalyptus heeft een antiseptisch en ontstekingsremmend effect, heeft een kalmerend effect. Onder invloed van kamfer neemt een loopneus af, verbetert de sputumscheiding.

  Werkingsprincipe

  De componenten van de patch zijn uitsluitend natuurlijke componenten. De aroma's van kamferolie en eucalyptus die door Sopelka worden afgescheiden, behandelen effectief de loopneus en hoest van een kind. Ze hebben ook een kalmerende werking, hebben een goed effect op het zenuwstelsel en verbeteren de slaap.

  Eucalyptus-extract heeft een kalmerend effect op het lichaam en elimineert ontstekingen van de bovenste luchtwegen, en desinfecteert ook de luchtomgeving, waardoor schadelijke bacteriën worden vernietigd.

  Onder invloed van dampen van kamferolie neemt de afschilfering van sputum uit de bronchiën toe en wordt verstopte neus geëlimineerd.
  Sopelka is een vrij eenvoudig te gebruiken medicijn. De samenstelling van het product zelf omvat:

  • een film die beschermt tegen voortijdige verdamping van oliën die aanwezig zijn,
  • Klittenband, waardoor u de pleister op elk droog oppervlak kunt bevestigen,
  • laag met geneeskrachtige oliën.

  Wanneer de pleister uit de luchtdichte film wordt losgelaten, beginnen de geneeskrachtige stoffen hun werk.

  Indicaties en contra-indicaties

  De pleister wordt aanbevolen als therapeutisch middel om algemene infectieuze verkoudheden te verminderen. Het gebruik van het Sopelka-product is gecontra-indiceerd voor kinderen jonger dan twee jaar, evenals voor mensen die lijden aan chronische bronchiale aandoeningen of die allergisch zijn voor de samenstellende elementen van de pleister.

  Medische pleister mag alleen extern worden gebruikt. Het is gecontra-indiceerd om het op blootgestelde huidgebieden te lijmen, omdat u een ernstige brandwond en een allergische reactie kunt krijgen.
  In geval van accidenteel contact met een stukje pleister in het spijsverteringsstelsel, moet u onmiddellijk medische hulp zoeken.

  Als u na het starten van de pleisterbehandeling duizeligheid, pijn, huiduitslag en andere karakteristieke manifestaties opmerkt, moet u onmiddellijk stoppen met lijmen en een arts raadplegen.

  Kosten en beoordelingen

  Vanwege de effectiviteit bij de behandeling van verkoudheid is Sopelka een dure behandeling. De prijs van de pleister kan variëren van 319 tot 530 roebel. De prijs is inclusief 10 stickers.
  Beoordelingen over Sopelka zijn grotendeels goedkeurend. Velen benadrukken het effectieve therapeutische effect en het gebruiksgemak. Het gunstige effect op de eliminatie van virale infecties wordt waargenomen bij zowel volwassenen als kinderen. De uitzondering zijn mensen die allergisch zijn voor kamferolie. Sommigen merken het optreden van brandwonden op na het aanbrengen van de pleister, maar dit is alleen te wijten aan een schending van de instructies voor het gebruik ervan.

  Het is onmogelijk om de effectiviteit of inefficiëntie van een medicijn nauwkeurig te bepalen op basis van beoordelingen. Heel vaak hebben mensen de neiging om te vertrouwen op een enkele remedie voor de verkoudheid. Dit is niet helemaal correct. Elk geval is individueel. Het hangt allemaal af van de diagnose van de ziekte, de individuele kenmerken van het lichaam en de verwaarlozing van de infectie. Het is in elk geval aan u om het kind al dan niet te behandelen met een pleister. Het moet duidelijk zijn dat als de symptomen van een verkoudheid niet 3-4 dagen na het begin van de behandeling beginnen te verminderen, u een arts moet raadplegen. Zelfmedicatie is in dit geval misschien niet in uw voordeel.

  Laat je feedback / opmerkingen achter en bekijk de video

  Aanbevelingen voor gebruik

  De patch is alleen voor extern gebruik.

  Plak de pleister op een droge ondergrond. De meest geprefereerde plaats voor het opplakken van kleding is op het niveau van de bovenste borst. Plak de pleister niet op synthetische kleding. De pleister kan ook op objecten in een kamer, in een auto of op de werkplek worden gelijmd.

  Plak de spuitmondjes niet op de huid.

  Eén patch duurt maximaal 8 uur. Toepassingen kunnen indien nodig 1-2 keer per dag worden herhaald.

  De gebruikte pleister kan eenvoudig worden verwijderd zonder resten achter te laten.

  De pleister is wegwerpbaar en kan niet opnieuw worden gebruikt.

  - verwijder de beschermlaag,