Weelderige omelet in de kleuterschool

De meest zachte en lekkerste omelet! Zeker, elk van ons herinnert zich deze smaak uit de kindertijd, omdat ze in de kleuterschool overal in ons land, zonder uitzondering, net zo'n omelet kregen: lang, weelderig en met gaten. Het blijkt dat je eenvoudig thuis exact dezelfde omelet kunt bereiden, het is slechts een of twee keer gedaan, het is me gelukt en het zal je lukken. Het belangrijkste is om alle details te observeren die hieronder in het recept worden beschreven en in de video worden getoond. Eet smakelijk en warme, oprechte herinneringen!

Het hele kookproces kan worden gezien door naar mijn short te kijkenvideoclip, die aan het einde van de publicatie wordt geplaatst.

STAP VOOR STAP KOOKRECEPT

Merk op dat het recept voor deze omelet geen mixers, blenders of gardes gebruikt. Zelfs koks in kleuterscholen gebruiken een vork. Klop voorzichtig, maar voorzichtig zodat er geen schuim op het oppervlak verschijnt. De dooiers met eiwitten moeten worden gemengd zodat het mengsel wordt gevuld met lucht (de vorming van bellen), anders zal de omelet "zwaar" zijn.

Hoe een prachtige omelet te koken

Om alle benodigde ingrediënten te bereiden, gebruiken kippeneieren C-0. Eieren en melk moeten op kamertemperatuur zijn. Neem een ​​diepe kom, doe eieren in een kom.

Voeg melk toe aan de kom met eieren.

Voorzichtig, gebruik een garde, met langzame bewegingen, combineer melk en eieren. Je kunt niet verslaan met een mixer of een blender, anders zal de omelet gewoon niet stijgen als gevolg.

Voeg een beetje zout toe aan het omeletmengsel.

Warme boter in een pan. Giet het omeletmengsel in olie en dek de pan af met een deksel. Kook de omelet onder het deksel op het kleinste vuur gedurende 4-5 minuten. Na een tijdje dient de omelet onmiddellijk.

Het juiste omeletrecept

Ingredienty:

 • Ei - 5 stks.
 • Melk - 500 ml.
 • Zout - 1 theelepel
 • Boter - 20 gr.

voorbereiding:

 • De eerste gaat over hoogte. Veel mensen herinneren zich bijna een wolkenkrabber op hun bord. Dus volgens het officiële document van de regering zelf, kan de hoogte van de omelet niet groter zijn dan 4 cm. De norm is 2,5-3 cm hoog.
 • De tweede mythe gaat over zetmeel en bloem. Dit alles is fictie of de machinaties van leken. Er kan geen zetmeel zijn, laat staan ​​meel, in een omelet zoals in een kleuterschool. De samenstelling is uiterst eenvoudig: een ei, melk, zout en noodzakelijkerwijs boter. Zijn rol in de fluwelen structuur van de omelet is trouwens verre van de laatste. Het is boter die de eieren zacht en zijdeachtig maakt, terwijl plantaardige vetten een omelet in de tong kunnen veranderen. De verhouding van eieren tot melk is ook strikt gereguleerd: voor één portie omelet, één ei en 100 ml. melk.
 • De derde mythe is kooktijd. Volgens de normen van SanPiN moeten omeletten worden bereid "binnen 8 - 10 minuten bij een temperatuur van 180 - 200 ° C, met een laag van niet meer dan 2,5 - 3 cm." Sommige wijze mannen staan ​​klaar om een ​​omelet te bakken voor zo lang als 30 minuten. Bijna als een kip! Hoewel de technologie van de juiste omelet, zoals te zien is in de documenten, 200 graden en 10 minuten is. Maar als de thuisoven de warmte niet goed houdt, kan de tijd met nog eens 5 minuten worden verlengd, zodat de omelet vasthoudt.

Hier op de snit is de "juiste" omelet.

Hoe een omelet in de oven te koken zoals in de kleuterschool

Gekookte omelet in de oven op grote bakplaten en in gelijke plakjes gesneden! Natuurlijk, we groeien allemaal op, koken, roerei in een koekenpan, om zo te zeggen, snel.

Maar het blijkt in de vorm van een eenvoudige gewone eiermassa. Laten we het oplossen en ontdekken hoe we ons favoriete recept kunnen bereiden: een omelet uit de kindertijd, zoals in de kleuterklas!

We hebben nodig:

 1. Zes eieren
 2. Melk - 300 ml.
 3. Zout - ½ theelepel
 4. Boter 10-15 gram

Om een ​​omelet in de oven te bakken, kun je kleine vormpjes gebruiken of een kleine maar diepe vorm aannemen.

Hittebestendige vormen of een vorm die overvloedig met boter is ingewreven.

We nemen een diepe glazen schaal voor het maken van een omelet, breken daar 6 eieren.

Giet daar, bereid 300 milliliter melk.

Voeg aan dit gedeelte van het recept een halve theelepel zout toe.

Mix alles met een garde of vork tot het glad is, in geen geval verslaan of de mixer gebruiken ! Gewoon goed mengen en klaar!

Giet het afgewerkte omeletmengsel in de voorbereide vormen, terwijl het formulier niet hoger dan 2/3 van de hoogte moet worden ingevuld (net boven de helft van de vorm), dan zal je omelet prachtig en hoog worden!

Zet vervolgens alles in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak 30 minuten! Tijdens het bakken gaat de ovendeur niet open!

Bij het bakken in de oven stijgt de omelet 2-3 keer. Als je uit de oven komt, koelt het een beetje af, het is normaal!

Omeletik zal erg lekker, sappig, poreus en aromatisch blijken te zijn!

1. Omelet een prachtig recept in een pan met melk en ei

Welke producten zijn nodig om een ​​prachtige omelet in een pan te bereiden:

 • Kippeneieren - 5 stks,
 • Melk - 150 ml,
 • Boter - 30-40 g,
 • Zout naar smaak
 • Groenen - optioneel.

Hoe een prachtige omelet met melk en ei in een pan te koken:

1. De eerste stap is om de kippeneieren te wassen en ze in een kom en zout naar smaak te breken. Dan moet je de eieren slaan met een vork of garde. Maar in geen geval een mixer, anders werkt de gewenste consistentie niet.

2. Voeg hierna melk toe aan de losgeklopte eieren en meng alles weer grondig met een garde.

3. Nu moet je de pan op het fornuis zetten en goed verwarmen. Neem dan boter en smeer hiermee de bodem en de wanden van de pan grondig in.

4. Dan moet je de voorbereide omelet in de pan gieten en afdekken. Kook 3 minuten op hoog vuur, schakel dan naar laag vuur en kook nog 10 minuten.

5. Zet hierna de pan met de omelet op het bord en laat het zonder nog een deksel te openen nog 10 minuten staan. Dit voorkomt dat de omelet valt. Vervolgens kunt u het deksel openen, eventueel bestrooien met gehakte kruiden en serveren.

Een prachtige omelet van melk en eieren in een pan is klaar! Eet smakelijk!

Klop eieren altijd met een vork of garde en niet voor heel lang. Gebruik nooit een mixer. Anders wordt je omelet taai

Hoe maak je een omelet voor een kind?

Een kind kan een heerlijke omelet snel koken en helemaal niet lastig. Niet elke huisvrouw krijgt deze delicatesse weelderig en hoog, maar als je de onderstaande aanbevelingen opvolgt, komt alles zeker goed.

 1. Voor een prachtige omelet is het belangrijk om de verhoudingen van eieren en melk in het recept aan te houden.
 2. Voor het bakken van omeletten is het het beste om glazen of gietijzeren vormen te gebruiken.
 3. Het is belangrijk om te onthouden dat tijdens het bakproces de omelet zal stijgen, en daarom moet de vorm hoog zijn.
 4. Bak omelet pi niet te hoog.
 5. In de eerste 15-20 minuten van het bakken gaat de ovendeur niet open, anders valt de omelet eraf.
 6. Het wordt aanbevolen om de afgewerkte maaltijd niet onmiddellijk uit de oven te halen, maar uit te zetten en de omelet nog 5-7 minuten te laten staan.

2. Omelet in de oven "Zoals in de kleuterschool"

Producten die nodig zijn voor de bereiding van een prachtige omelet in de oven zoals in de kleuterschool:

 • Kippeneieren - 7 st.,
 • Melk - 210 ml,
 • Boter - 40 gr,
 • Zout naar smaak.

Een prachtige omelet in de oven koken:

1. Eerst moet je de eieren grondig wassen en de eiwitten van de dooiers scheiden. Meng de dooiers met melk, zout en klop met een vork of klop tot een glad mengsel.

2. Klop de eiwitten vervolgens met een mixer tot schuim en voeg in kleine delen voorzichtig aan de melk toe - de dooiermassa wordt constant gemengd.

3. Nu moet je een geschikte ovenschaal bereiden, de wanden en bodem invetten met boter en het eier-melkmengsel er voorzichtig in gieten.

4. De roerei moet in een voorverwarmde oven op 200º worden geplaatst en ongeveer 35-40 minuten worden gebakken. Omelet in de oven als in de kleuterklas is klaar! Eet smakelijk!

Gebruik omelet altijd alleen verse producten. Ze moeten ook op kamertemperatuur zijn.

Omelet in een pan zoals in de kleuterschool

Omeletten voor kinderen worden vaak in de oven gekookt, omdat kinderen niet worden aanbevolen om gefrituurde gerechten te geven. In dit geval, hoewel de omelet niet gebakken, maar gekookt op een fornuis in een pan, blijkt het niet te zijn gebakken, maar eerder gebakken, omdat ze het koken onder een deksel op laag vuur. Gerechten voor het koken van omelet moeten met hoge kanten zijn.

 • melk - 200 ml
 • grote kippeneieren - 6 stks.,
 • zout,
 • boter.

 1. De eieren worden in een kom gebroken en met een garde geroerd.
 2. Melk wordt in de resulterende massa gegoten, zout wordt toegevoegd en opnieuw geslagen.
 3. Een frituurpan wordt ingevet met olie, het ei en melkmengsel wordt gegoten, afgedekt met een deksel en op het fornuis gezet.
 4. Op een klein vuur wordt een omelet ongeveer 15 minuten gekookt zoals in de kleuterschool.

3. Omelet met tomaten in een pan

De lijst met producten die nodig zijn om een ​​omelet met tomaten in een pan te koken:

 • Kippeneieren - 4 stuks,
 • Melk 100 ml
 • Tomaat - 1 st.,
 • Boter - 50 gr,
 • Uien - 1 stuk,
 • Groene uien naar smaak
 • Zout en peper naar smaak.

Hoe een omelet met tomaten in een pan te koken:

1. De eerste stap is om de uien te schillen en op enigerlei wijze te hakken, maar niet erg groot. Dan moet je de gesnipperde ui op middelhoog vuur in boter bakken tot het goudbruin is, het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de ui niet verbrandt.

2. Nu moet je de tomaat op dezelfde manier wassen en hakken, niet erg grote stukken en toevoegen aan de ui. Bak op middelhoog vuur tot de vloeistof van de tomaat volledig is verdampt.

3. Terwijl groenten worden gebakken, moet je de omelet zelf doen. In een kom moet je de eieren, zout en peper naar smaak breken en goed mengen met een vork of garde. Voeg vervolgens melk en gehakte groene uien toe aan de eieren. Meng opnieuw goed.

4. Zodra er geen overtollige vloeistof in de pan met groenten is achtergebleven, moet je het ei en melkmengsel daar gieten en afdekken met een deksel. Bak een omelet op een middelhoog vuur gedurende ongeveer 5 minuten. Dan moet je de hitte verminderen en nog 5 minuten bakken. Vervolgens moet de pan met omelet van het fornuis worden verwijderd en 3-5 minuten onder het gesloten deksel blijven staan.

Omelet met tomaten in een pan is klaar! Eet smakelijk!

Laat de omelet na het koken ongeveer 5 minuten onder een gesloten deksel staan, zodat hij niet veel valt

4. Omelet in de magnetron

Welke voedingsmiddelen zijn nodig om een ​​omelet in de magnetron te maken:

 • Kippeneieren - 2 stks.,
 • Melk - 70-80 ml,
 • Tomaat - 0,5 st.,
 • Worst - 50 gr,
 • Boter - 10 g,
 • Greens naar smaak
 • Zout en peper naar smaak.

Omeletten bereiden in de magnetron:

1. Allereerst moet je de kippeneieren goed wassen en ze in een kom breken. Voeg vervolgens zout en gemalen peper naar smaak toe en klop goed met een vork of garde.

2. Giet vervolgens melk in de eieren, voeg de in blokjes gesneden tomaat en worst toe en meng goed. Vergeet niet om de tomaat van tevoren te wassen.

3. Nu moet je een ovenschaal nemen (alles past: een mok, een bouillon, een voedselcontainer, enz.) En vet de wanden en bodem in met boter. Het belangrijkste is om ervoor te zorgen dat de vorm geschikt is voor verwarming in de magnetron.

4. Vervolgens onmiddellijk na het smeren van de wanden en de bodem met olie - je moet het mengsel in de vorm gieten en onmiddellijk in de magnetron zetten. Kook de omelet ongeveer 3-4 minuten op maximaal vermogen. Klaar omelet kan in dezelfde vorm worden geserveerd of op een bord worden gelegd.

Als je wilt, kun je geen tomaat en worst toevoegen, je krijgt ook een zeer zachte en prachtige omelet.

Omelet in de magnetron is klaar! Eet smakelijk!

U kunt de vulling voor de omelet naar uw smaak kiezen. Experimenteer, voeg verschillende groenten en vleesproducten toe en zorg ervoor dat je je favoriete combinatie vindt

Omelet ovenschotel als in de kleuterschool

Een omelet voor een kind is nuttiger als deze in de oven wordt gebakken. De ovenschaal heeft een hoge nodig, omdat tijdens het bakproces de melk- en eimassa met ongeveer 1/3 stijgen. Het wordt afgeraden om tijdens het bakken veel olie te doen, de vorm moet er alleen mee worden ingevet. Anders kan de olie de omelet niet laten rijzen.

 • grote kippeneieren - 6 stks.,
 • melk - 300 ml,
 • zout - ½ theelepel,
 • schimmel release olie.

 1. Was de eieren, breek ze in een diepe kom, voeg zout toe en meng voorzichtig.
 2. Giet melk en roer de massa tot een glad mengsel.
 3. De hoge vorm van een klein gebied wordt ingevet met olie en het voorbereide mengsel wordt gegoten.
 4. De vorm wordt naar een verwarmde oven gestuurd en ongeveer een half uur op 200 graden gebakken.

Omelet met melk voor een kind - recept

Omelet met melk in een pan voor kinderen is een geweldige optie voor een snel, smakelijk en gezond ontbijt. Om de omelet niet te verbranden en goed te laten rijzen, moet je deze op laag vuur en onder het deksel koken. Als je wilt dat de korst aan beide kanten uitkomt, draai de omelet dan voorzichtig met behulp van het deksel en zet hem een ​​paar minuten op laag vuur aan.

 1. Breek de eieren in een kom, roer met een vork, giet melk, voeg zout toe en roer.
 2. De massa wordt in een ingevette pan gegoten en gedurende ongeveer 5 minuten bereiden ze een zachte omelet zoals in een kleuterschool in een pan onder het deksel.

Vis in een omelet zoals in de kleuterschool

Vis onder een omelet zoals in een kleuterschool is een gerecht dat met zijn smaak en aroma iedereen aan zijn jeugd zal herinneren. In dit geval worden kabeljauwfilets gebruikt, maar heek of koolvis kan ook worden gebruikt. Om de maaltijd diëtender te maken, wordt de visfilet niet gebakken en toegestaan ​​in een pan met toevoeging van een paar eetlepels water. Je kunt vis onder een omelet in de oven bakken of op laag vuur koken in een koekenpan onder een deksel.

 • kabeljauw - 400 g
 • bloem - 15 g
 • eieren - 2 stks.,
 • boter - 15 g,
 • melk - 50 ml
 • het zout.

 1. Kabeljauwfilet wordt in porties gesneden.
 2. Meng de bloem met een kleine hoeveelheid melk, voeg dan de eieren, de rest van de melk toe, voeg zout toe en roer.
 3. De pan wordt verwarmd en stukken vis worden in een kleine hoeveelheid water toegestaan.
 4. Als de vis klaar is, wordt de vorm ingevet met olie, wordt de vis aangelegd, gevuld met omeletten en 15 minuten gebakken op 180 graden.

5. Omelet in een slowcooker

Wat is nodig om een ​​omelet in een multicooker te koken:

 • Kippeneieren - 5 stks.,
 • Melk - 200 ml
 • Worst - 100 gr.,
 • Zout naar smaak
 • Groenen - naar believen,
 • Boter - 30 gr.

Een omelet koken in een slowcooker:

1. De eerste stap is om de eieren te wassen en in een kom te breken. Voeg zout toe en meng met een garde of een vork tot een glad mengsel.

2. Giet vervolgens melk in een kom met eieren en voeg de in blokjes gesneden worst toe. Meng opnieuw grondig.

3. Vet de bodem van de crock-pot en de wanden in tot een hoogte van ongeveer 5 cm met boter en giet onmiddellijk het omeletmengsel erbij.

4. Sluit de slowcooker met een deksel en schakel de modus “Bakken” of “Taart” in en bak ongeveer 20 minuten.

Laat de omelet na het koken 3-5 minuten in de slowcooker zonder het deksel te openen. Vervolgens kun je aan tafel serveren! Omelet in de slowcooker is klaar! Eet smakelijk!

Oriënteer u bij het berekenen van melk als volgt: 30 ml melk per 1 ei. Als je meer toevoegt, zit er veel vloeistof in de omelet

Omelet in de oven voor een kind

Omelet in de oven zoals in een kleuterschool kan worden gekookt in een gewone bakplaat, of u kunt geportioneerde blikken gebruiken, zoals voor cupcakes. In dit geval moet u onthouden dat de oven tijdens de eerste 20 minuten van het bakken niet mag worden geopend om de omelet te laten stijgen en niet te laten vallen. Indien gewenst kunnen plakjes eerder gekookte groenten op de bodem van de blikken worden gelegd.

 • melk - 1 kop
 • eieren - 4 stks.,
 • zout - een snuifje
 • boter.

 1. Eieren worden in een kom gebroken, giet melk, voeg zout toe en roer met een garde of een vork.
 2. De massa wordt in ingevette batchvormen gegoten en op 180 graden gebakken.
 3. Over ongeveer 25 minuten zal een luchtomelet zoals in de kleuterschool klaar zijn.

6. Gestoomde omelet: hoe te koken

Producten die nodig zijn om gestoomde omeletten te koken:

 • 6 eieren,
 • Melk - 240 ml
 • Favoriete kruiden naar smaak
 • Aspergebonen of andere groenten - 100 g,
 • Zout naar smaak.

Omelet stomen:

1. Eerst moet je de kippeneieren grondig uitspoelen en in een kom breken.Voeg zout en favoriete kruiden toe, meng alles goed met een vork of klop tot een glad mengsel.

2. Giet vervolgens melk in een kom met eieren en voeg voorgekookte bonen of andere groenten toe, snijd ze in kleine stukjes. Meng alles grondig.

3. Giet op de bodem van de multicooker ongeveer 10 cm water en plaats siliconenvormen in de multicooker-kom. Omdat siliconen niet met olie hoeft te worden gesmeerd - giet de omelet in deze vormen, sluit de dubbele ketel met een deksel en kook ongeveer 20-25 minuten.

Er is een andere manier als er geen dubbele boiler is. Giet water in een grote steelpan en stel de capaciteit in waarmee de omelet in de pan wordt bereid. Water mag de rand van de container niet ongeveer 2 cm bereiken.Vervolgens moet u de container invetten met boter, het omeletmengsel erin gieten en de pan met een deksel sluiten. Na kokend water ongeveer 15-20 minuten koken.

Gestoomde omelet is klaar! Eet smakelijk!

Open het deksel niet tijdens de bereiding van de omelet en 5 minuten na bereiding, omdat het luchtigheid beter zal behouden

Gestoomde omelet voor baby

Omelet recept in de kleuterschool zal nuttig zijn voor moeders van de kleinste fijnproevers. Een ei gemengd met melk en gestoomd is een delicate en zeer voedzame traktatie. Als je een dubbele boiler of een slowcooker hebt, is het koken van een stoomomelet nog eenvoudiger. Zo niet, dan kunt u de eenvoudige aanbevelingen uit het recept gebruiken.

 • groot ei - 1 stuk,
 • melk - 60 ml
 • het zout.

 1. Een ei wordt in een kom gebroken, melk wordt gegoten, gezouten en met een vork geslagen.
 2. Giet water in een pan en breng aan de kook, zet een vergiet erop.
 3. Het eimengsel wordt in siliconenvormen gegoten, in een vergiet neergelaten en 2-3 minuten gekookt met een kleine kook, waarbij de pan met een deksel wordt bedekt.

7. Omelet in een zakrecept gekookt in een pan

De lijst met producten die nodig zijn om een ​​omelet in de verpakking te maken:

 • 4 eieren,
 • Melk - 120 ml
 • Zout naar smaak
 • Cellofaanzakken - 2 st.

Een omelet koken in een zak gekookt in een pan:

1. Eerst moet je een geschikte pan kiezen, water gieten en in brand steken. Het is noodzakelijk dat het water kookt.

2. Zodra het water kookt, moet je de eieren goed wassen en in een kom breken, zout toevoegen, kloppen met een vork of klop. Voeg vervolgens melk toe en meng goed.

3. Bereid 2 plastic zakken voor, plaats de ene in de andere voor dichtheid en giet het ei en melkmengsel erin. Bind de bovenkant van de zak met een knoop, maar er moet voldoende ruimte zijn tussen de omelet en de knoop, omdat er tijdens het koken stoom vrijkomt.

4. Dompel de zak in kokend water en dek de pan af met een deksel. Kook de omelet onder een gesloten deksel in kokend water gedurende ongeveer 25 minuten.

5. Haal de afgewerkte omelet uit de pan en laat deze ongeveer 5 minuten in de zak staan. Vervolgens moet je zorgvuldig, om jezelf niet met stoom te verbranden, de zak snijden en de omelet op een bord leggen.

Omelet in een zak gekookt in een pan is klaar! Eet smakelijk!

Omelet voor een kind in een multicooker

Het is niet moeilijker om een ​​babyomelet in een slowcooker te koken dan in een oven of in een pan. In dit geval wordt een beetje bloem toegevoegd aan het eimengsel. Het bedrag kan worden verhoogd tot 2 eetlepels. Als je wilt dat de omelet dichter komt. Je kunt helemaal geen bloem gebruiken, dan komt het gerecht heel mals uit.

 • melk - 250 ml
 • eieren - 4 stks.,
 • bloem - 1 eetl. een lepel
 • zout,
 • olie.

 1. Bloem wordt gemengd met koude melk.
 2. Klop de eieren apart.
 3. Het melkmengsel wordt in de eieren gegoten, gezouten, gemengd.
 4. De massa wordt in een ingevette vorm gegoten en in de "Multipovar" -modus wordt een omelet bereid in een slow cooker zoals in een kleuterschool gedurende 35 minuten.

8. Tortilla espaсola of Spaanse omelet

Om een ​​Spaanse omelet te bereiden, hebt u het volgende nodig:

 • Aardappelen - 5 groot,
 • Kippeneieren - 6 stks.,
 • Uien - 1 stuk,
 • Plantaardige olie - 100 ml.

Hoe Spaanse omelet te koken: videorecept

Omelet in de magnetron met melk voor de baby

Omelet in de magnetron voor een kind is een heerlijke maaltijd die in enkele minuten wordt bereid. Courgette kan, net als andere groenten, worden aangebracht, of helemaal niet. Tijdens het bakken is het beter om de pan af te dekken zodat de magnetron niet spat tijdens het koken. Zodra de eimassa is ingedikt, is de omelet klaar om te serveren.

 • eieren - 2 stks.,
 • melk - 100 ml
 • zout - een snuifje
 • courgette - 30 g.

 1. Eieren worden in een bord gebroken, gezouten, geklopt tot een gladde massa.
 2. Giet melk, roer.
 3. Courgette wordt in kleine blokjes gesneden.
 4. Courgette wordt in de vorm gelegd, gegoten met eimassa en met een vermogen van 700 watt wordt een omelet bereid zoals in een kleuterschool gedurende 5 minuten.

9. Gevoelige Franse omelet

Producten die nodig zijn om een ​​Franse omelet te maken:

 • Kippeneieren - 3 stks.,
 • Kaas - 40 gr,
 • Knoflookgroen - veer,
 • Boter - 40 gr.

Hoe een Franse omelet te koken. Videorecept

Bekijk de video: The Riot Club (April 2020).