Maattabellen voor Russische Brassieres

Goedendag, meiden! Ik zal het feit niet verbergen dat ik helemaal niet eerder had gedacht en een amateur was in het onderwerp waaraan dit artikel is gewijd, omdat verkopers alles voor me deden. Hoe je de maat van een beha (tabel) correct kunt bepalen en kiezen, hoe je geen fouten kunt maken en met succes een beha-cup in het buitenland kunt kiezen - alle antwoorden in het artikel.

Trouwens, het materiaal zal niet alleen nuttig zijn voor meisjes, maar ook voor jongens die besloten hebben om hun dame aangenaam te maken en de lingeriewinkel te bekijken.

Als je naar de ondergoedwinkel gaat, kun je gemakkelijk verdwalen tussen de verschillende slipjes en bh's in alle kleuren en stijlen. Het is vooral onbegrijpelijk hoe de maat van de beha te bepalen, omdat de fabrikanten niet alleen de nummerreeks, maar zelfs het systeem zelf verschillen, waardoor u het juiste model kunt vinden. Mijn artikel is precies gewijd aan het kiezen van een model linnen voor uw figuur, om een ​​perfecte pasvorm, comfortabele slijtage en, natuurlijk, esthetiek te garanderen.

Waarom zijn er bij het kiezen van slipjes meestal geen problemen en bij het kiezen van een beha heeft de overgrote meerderheid van de vrouwen moeite?

Want voordat je koopt, moet je precies twee van je volumes tegelijk weten - de kelk en kist (kist).

Hoe de maat van een beha te bepalen aan de hand van de cijfers: borstomtrek ↑

De eerste is de borstomtrek, gemeten onder de borst, en fabrikanten gebruiken meestal een veelvoud van 5-systemen.

De initiële waarde is 65, de standaardfinale is 95, waar volgens statistieken de meest voorkomende vrouwelijke maten 75-80-85 zijn.

Hoe de maat van een beha te bepalen aan de hand van letters: cupvolheid ↑

De tweede is de kopvolheid, waarbij de beginletter AA overeenkomt met de nulgrootte en G met de 7e. De meest populaire zijn B - 2e maat, C - 3e en D - 4e.

Wanneer de bh wordt gekozen rekening houdend met beide maten, zal het een plezier zijn om hem te dragen.

Laten we uitzoeken hoe we de maat van de bh correct kunnen bepalen en het verschil tussen 65aa en 80f kunnen begrijpen, en niet alleen visueel bepalen "groot" of "klein".

Waarom is het belangrijk om geen fout te maken bij het kiezen van de maat van een bh? ↑

Veel meisjes kopen vaak een beha voor zijn esthetische parameters ten koste van de functionaliteit.

"Ja, het trekt hier, het is te klein, een druppel hier, maar wat een schoonheid en goedkoop!" - is het bekend, toch? Maar dit is de belangrijkste fout - de beha is geen laarzen en het is onmogelijk om hem te "dragen", maar het is gemakkelijk om een ​​hoop problemen van de verkeerde maat te "verdienen".

Hetzelfde is met het model, wat geweldig is.

De gevolgen van een verkeerde beha ↑

Zowel het ene als het andere uiterste zijn gevaarlijk in het volgende:

 • Overtreding van de bloedcirculatie in de borstklieren is niet alleen beladen met onaangename sensaties, maar ook met problemen tot tumoren.
 • Pijn in de rug en nek door aangedrukte straplesses kan het uiterlijk van osteochondrose veroorzaken.
 • Sporen van de sluiting op de rug, en als de huid gevoelig is, dan kleine kneuzingen.

Zoals u ziet, moet u in geen geval de montage verwaarlozen!

Een artikel over welk groottebereik wordt overgenomen in Rusland en hoe het correct te berekenen.

Waar moet ik op letten als ik een beha probeer? ↑

Dit alles wetende, lijkt het online kiezen van een bh een eenvoudiger taak dan het op het eerste gezicht lijkt. In het ideale geval moet u echter in het echt de bh van het gewenste merk passen om ervoor te zorgen dat de stijl en het ontwerp comfortabel zijn en passen bij uw anatomie.

Beha's passen: vereisten voor een perfecte beha ↑

Een perfect passende bh kan dus worden genoemd die aan de volgende vereisten voldoet:

 • Het bh-bot moet het midden van de oksel bereiken, maar als het alleen aan het begin van de arm past, is deze maat te klein.
 • Het model moet passen om de borstomtrek. We letten erop dat de sluiting niet naar beneden glijdt - in dit geval is het de moeite waard om een ​​bh te proberen die een maat kleiner is en niet uitpuilt - dit suggereert dat je een grotere optie moet proberen.
 • Het is ook mogelijk om te bepalen dat het product niet op maat is gemaakt volgens de riemen - ze moeten strikt parallel gaan. Als de riemen worden getrokken of naar de buitenkant van de schouder bewegen, moet u naar een ander model kijken.
 • Een vinger moet gemakkelijk onder de tape van de bh komen. Als je dit niet kunt doen, is het ondergoed niet genoeg.
 • Hoe groter de borst en dienovereenkomstig is het volume van de bh-cup een waarde van D tot F, hoe breder de riemen moeten zijn.
 • Om erachter te komen of de beha goed zat en of deze de borst vasthoudt, kunt u eenvoudig de riemen verwijderen. Als alles in orde is, is het model geschikt, maar als het bevestigingsmiddel begint te vallen of kopjes uitsteken, moet u op zoek naar iets anders.
 • Een goed gekozen beha stelt je in staat er vrij in te ademen, beperkt geen bewegingen en geeft volledige vrijheid.
 • De beha moet gemaakt zijn van ademende stoffen, vooral van binnenuit - viscose en katoen. Pure kunststoffen worden het best vermeden, evenals te dik schuimrubber. Het heeft een nadelige invloed op de huidconditie, vooral tijdens de warme periode.

Op dit moment wordt het push-up effect het best bereikt door speciale inzetstukken die op bijzonder warme dagen kunnen worden verwijderd.

Dus nu we weten waar we eerst naar moeten kijken bij het kiezen van een beha, zullen we de juiste maat uitzoeken en ontdekken hoe we de juiste maat voor de beha-cup kunnen vinden en de borstomtrek correct kunnen meten. Maar eerst wil ik u een nieuw artikel aanbevelen "Zwangerschaps BH: hoe te kiezen?" Misschien is het nuttig voor u.

Hoe de maat van de bh te bepalen (tabel) ↑

Om dit te doen, moet u verschillende metingen uitvoeren. Iedereen kan deze taak volledig zelfstandig aan, maar het is beter als er voor de spiegel wordt gemeten. Dus de resultaten zullen nauwkeuriger zijn.

Houd uw adem in het midden tussen inademing en uitademing - dit geeft een gemiddelde waarde en meet het volume van de borst onder de borstklieren met een kleermakersband.

Zorg ervoor dat de centimeter niet wegglijdt en niet pest, maar evenwijdig aan de vloer loopt. We bepalen de waarde, bijvoorbeeld 78.

Het getal is geen veelvoud van 5, wat betekent dat we het naar 80 afronden.

De afrondingsvolgorde wordt in deze tabel weergegeven.

Nu moet u de borst meten op het meest prominente punt. We handelen ook: de centimeter zakt niet door, maar plakt ook niet in de huid, passeert precies parallel.

We schrijven het resultaat bijvoorbeeld 92.

Hoe de bh-maat te berekenen ↑

Het blijft de berekening van het verschil tussen beide indicatoren, dus we zullen de maat van de beha-cup bepalen.

We trekken de eerste af van de tweede waarde, deze blijkt 14 cm te zijn en we kijken met welke waarde deze indicator overeenkomt in de onderstaande tabel. In ons voorbeeld is dit een kopje van 2 maten of b.

Het blijkt dat onze virtuele vrouw een tweede bh-maat of 80b heeft.

Zoals je kunt zien, is alles heel eenvoudig, het is voldoende om te weten hoe je verder moet gaan om zeker je bh-maat te bepalen.

Ik presenteer nog een tafel, volgens welke het nog gemakkelijker zal zijn om uit te vinden welke maat linnen geschikt is. Daarin is het voldoende om de waarde van de omtrek onder de borst en daarop op de meest prominente punten te vinden.

Hoe de bh-maat in andere landen te bepalen? ↑

In Rusland, Europa en de VS vallen de waarden van letters en cijfers echter niet samen, dus voordat u online linnen op westerse sites bestelt, moet u zich vertrouwd maken met hun maatsysteem.

In Frankrijk en Italië worden de berekeningen bijvoorbeeld op een andere manier uitgevoerd, de waarden zullen ook verschillen.

We kijken naar de volgende tabel en vinden Europese en Amerikaanse die overeenkomen met Russische maten.

Zoals je kunt zien, is er niets ingewikkelds om je bh-maat te bepalen. Het is voldoende om wat tijd aan de vraag te besteden, alle metingen uit te voeren, te zien welke letters en cijfers uit de tabel overeenkomen en dat is alles!

Met deze informatie bespaart u tijd in een paskamer voor ondergoed en kunt u zelfs online een bh kopen op internet. We selecteren de modellen die u leuk vindt, kijken naar de snelkoppelingen en vinden gewoon de uwe!

Hierover zeg ik geen vaarwel, maar vaarwel!

Hoe je bh-maat te bepalen

Het Russische dimensionale raster verschilt sterk van Amerikaanse of Engelse calculi. In de post-Sovjetruimte worden metingen verricht in centimeters en in veel Europese landen - in decimeters.

Daarom moet u bij het kopen van door Rusland gemaakte beha's de exacte afmetingen kennen. Er zijn geen speciale meetproblemen. Het belangrijkste is om de hieronder beschreven tips te volgen, die u helpen de juiste maat voor uw was te vinden.

Bij het kiezen van een buste wordt aanbevolen om het volgende schema te volgen:

 • Kleermaker meet het volume onder de borst. Metingen worden rechtop genomen na diepe uitademing door de borst,
 • De centimeter mag niet strak of ontspannen liggen tijdens metingen. Noteer de verkregen indicatoren op een apart vel papier of onthoud
 • Nu moet je het volume van de borst meten. Een centimeter tape wordt langs de meest bolle punten gelegd. Het is niet raadzaam om met een centimeter aan de kist te trekken, dit om de indicatoren te vervormen. Gegevens worden ook vastgelegd
 • Om een ​​wiskundige berekening te maken: trek de kleinere af van de grotere indicator. Het verkregen resultaat is de grootte van de cup van de buste.

Nu kun je omgaan met de dimensionale mesh van de beha. Voor berekeningen moet u rekening houden met de omtrek van de borst in het midden en onder de borstklieren. De metingen worden uitgevoerd in ondergoed en niet op een naakt lichaam.

Bij het meten kunnen de meest nauwkeurige indicatoren worden verkregen door de volgende voorwaarden in acht te nemen:

 • Ga rechtop staan, hang niet achterover. In dit geval moet u uw handen bij de naden laten zakken,
 • Adem in en adem langzaam uit. Het is op dit punt dat het nemen van metingen onder de borst,
 • Het is niet mogelijk om zelf nauwkeurig metingen te doen, dus u kunt uw echtgenoot of vriendin bellen om te helpen.

Kies een kopje buste

Als u de instructies volgt, worden de metingen correct uitgevoerd. Er is echter een andere functie die moet worden onthouden. Het betreft precies het passen van een beha.

Er zijn twee soorten formaten:

 1. Aangrenzend type. In de maattabel kan een van de belangrijke parameters verschillen: de grootte van de bustehouder of de figuur onder de borst. Overweeg de situatie. Het meisje heeft een normale borstomvang van 75 B. Als ze de juiste maat probeert, ontdekt ze dat de riemen lang zijn, dus ze moeten worden opgetrokken zodat het lijfje de borst beter ondersteunt. Je kunt dit model vervangen door een maat van 75 A. Als de buste klein is, probeer dan 75C. Dezelfde maat zit anders vanwege de aard van maatwerk.
 2. Parallel type. Er zijn maten die elkaar kunnen vervangen. Het is bijvoorbeeld 70 C, 75 B of 80 A.

Een grote kop kan de kleinere afmeting van de onderste regel van de buste compenseren en vice versa. Wanneer u een product in een lingeriewinkel koopt, kunt u de verkoper vragen om verschillende parallelle opties voor een buste te proberen.

We hebben te maken met de omtrek van de borst

Kijk na het uitvoeren van de metingen wat de resulterende figuur is. Als het een veelvoud van vijf is, kan een beha worden gekozen met de markering 70, 75, 80 enzovoort. Als de index van de omtrek onder de borst 72, 78 of 83 cm is, moet u dit in dit geval doen:

 • Aanbevolen wordt de resulterende indicator, niet een veelvoud van 5, af te ronden volgens het wiskundige principe. Bijvoorbeeld 72 tot 70 cm, 83 tot 85,
 • Wanneer je ondergoed koopt, moet je het altijd proberen, probeer het in de winkel. Tijdens het passen kunt u de optie voor de aangrenzende grootte gebruiken, dat wil zeggen meerdere beha's tegelijk naar de stand brengen. U moet zich concentreren op uw gevoel, comfort en gemak.

Wat betekenen de letters S, M, L, XL?

In de meeste gevallen labelt de fabrikant de beha door de maat op het etiket te schrijven. Meestal verschijnen Latijnse letters op Europese producten en op Russisch - cijfers met een letteraanduiding.

Latijnse letters zijn aangebracht op ontpit beha's. Dergelijke zachte bustes zijn meestal frameloze producten die de borst niet goed kunnen ondersteunen. In de regel komen bustes met Latijnse benamingen overeen met het dimensionale raster van kleding.

Overweeg een voorbeeld. Het bh-label is gemarkeerd met de letter S. De bh is geschikt voor een meisje met een borstomtrek van 86 cm. De buste met de letter M wordt gekozen door de eigenaar van een borstomtrek van 94 cm. Het moet gezegd worden dat een dergelijke nummering een vrij conventionele aanduiding is.

Hoe een grote buste te kiezen

Eigenaren van een prachtige borst zijn meestal benijd door meisjes die pech hebben met hun maat. Hoewel de eerste categorie vaak psychisch en fysiek lijdt, is het dragen van een dergelijke last voor je een moeilijke taak.

Voor grote borsten kan het moeilijk zijn om de juiste bh-maat te kiezen. Nadat u de juiste maat hebt bepaald, moet u op de kenmerken van de gesneden modellen letten. Bijvoorbeeld:

 1. Brede bandjes. Met dergelijke bandjes ziet de beha er proportioneler uit. Bovendien ziet de borst in zo'n lijf er aantrekkelijker uit en behoudt zijn vorm goed.
 2. Botten zijn een essentieel element dat in een grote buste moet zitten. De uitzondering is de aanwezigheid van contra-indicaties. De botten vervullen een ondersteunende functie voor de borst, waardoor de natuurlijke vorm wordt verbeterd.
 3. De aanwezigheid van haken aan de achterkant van het product. Om een ​​groot volume van de borst in het lijf te houden, is één haak niet genoeg. Het is wenselijk dat er meerdere haken aan het product zitten.

Veel fabrikanten produceren speciale lijnen die zijn ontworpen voor donzige jonge dames. Op dergelijke beha's is er een speciale markering zoals volledig busted.

Een bh met zo'n merkteken heeft een kleine riem en grote cups. Tegelijkertijd wordt volledig rekening gehouden met de anatomische kenmerken van het lichaam van een vrouw met grote borsten.

Kies een sportbuste

Bij het kiezen van een in Europa gemaakte bh kunt u tegelijkertijd alternatieve methoden overwegen om de juiste maat ondergoed te selecteren. Eigenaren van een prachtige borst kunnen worden aanbevolen om niet alleen een eenvoudig lijfje te dragen, maar het te vervangen door een product van het sporttype. Wanneer dagelijks gedragen, is deze optie handiger.

Als een meisje met grote borsten een actieve levensstijl leidt, vaak yoga- of fitnesslessen volgt, danst of rent, dan zal ze zich meer op haar gemak voelen in een sportbeha. Een dergelijk lijfje biedt idealiter ondersteuning voor de borstklieren en drukt ze tegen de borst. Bij een groot formaat is gekozen voor sportkleding, waarbij de cups gescheiden zijn.

Waarom het belangrijk is om de juiste bh-maat te kiezen

80% van de vrouwen kiest een bh-model, dat zich uitsluitend op het ontwerp concentreert en daardoor veel problemen ondervindt.

De meest voorkomende zijn:

 1. Ongemak en onnatuurlijk uiterlijk van de buste.
 2. De vorm van de borst veranderen is niet beter.
 3. Slechtere houding. De reden hiervoor is de ongemakkelijke bandjes die op de schouders drukken, waardoor ze zakken, en de sleutelbeenderen beginnen lelijk uit te puilen.
 4. Kromming van de wervelkolom, die ernstige rugpijn kan veroorzaken.
 5. Verplaatsing van inwendige organen, brandend maagzuur, diarree en talrijke ziekten van het maagdarmkanaal, veroorzaakt door de druk van een te strakke riem op het middenrif.
 6. Migraine.
 7. Verminderde bloedsomloop en ademhaling.
 8. Letsel aan het tere weefsel van de klier door het dragen van oncomfortabele beha's. Dit leidt tot bloedstasis, waardoor het risico op borstkanker toeneemt.

Om dergelijke problemen te voorkomen, moet u leren hoe u metingen kunt uitvoeren en de grootte van beha's moet begrijpen.

Hoe metingen te verrichten

De maat van de beha in letters en cijfers is de belangrijkste indicator bij het kiezen van de beste optie. Het hangt in veel opzichten van de grootte af hoe het ding zal zitten en hoe comfortabel het zal zijn. Grootte is een combinatie van een tweecijferig nummer en een letter van het Latijnse alfabet. Bijvoorbeeld 75B, waarbij "75" het volume van de borst is en "B" de grootte van de kopjes is.

Om geen fout te maken met de maat van de bh, moet je een paar eenvoudige metingen doen. Als je ze uitvoert, moet je rechtop staan, met zijn handen naar beneden gericht. Er moet een assistent zijn voor hulp.

Borstomtrek

De singel onder de borst kan worden gevonden door de omtrek van het lichaam te meten met een centimeter tape direct onder de buste.Het is noodzakelijk om dit bij het uitademen te doen: de centimeter tape past goed tegen het lichaam zonder erin te knijpen; de centimeter moet horizontaal op de rug worden geplaatst. De resulterende waarde wordt afgerond op getallen die eindigen op "5" of "0".

Borstomtrek

Borstomtrek wordt gemeten op de meest prominente punten van de buste. Als de borsten de juiste vorm hebben, bevindt deze lijn zich meestal op het niveau van de tepels. De centimeter tape ligt vrij, op de achterkant strikt horizontaal.

Om fouten te voorkomen, is het raadzaam om vóór het meten de meest comfortabele beha te dragen, die de borst een goede vorm geeft.

In het geselecteerde model mogen er geen vergrotende tabbladen zijn. Met de leeftijd kunnen de parameters van de buste veranderen, dus deze metingen moeten jaarlijks worden uitgevoerd. De cupmaat kan worden verkregen door de eerste af te trekken van de tweede parameter. Afhankelijk van de verkregen waarde, wordt de gewenste letter gekozen uit de kopgroottetabellen.

De in Rusland aangenomen aanduidingen voor BH-cupmaat zijn als volgt:

Cupmaat (letteraanduiding)Grootte tussen borst en onder borst
Een12
B14
C16
D18
E20
F22
G24

Zelden worden beha's met AA-markeringen gevonden waarbij het verschil tussen de omtrek onder de borst en de omtrek van de borst minder dan 12 cm is en ze zijn vooral bedoeld voor tienermeisjes. Andere benamingen kunnen worden gebruikt in geïmporteerde producten.

Europese cupmaten zijn als volgt gemarkeerd:

Duitsland

Rusland

ItaliëFrankrijk

Spanje

AustraliëEngelandVerenigde Staten van Amerika
AAAAAAAA
EenEenEenEenEenEen
BBBBBB
CCCCCC
DDDDDD
EDDEDDEDD
FEFEFDDD / E
GFGFGF

Hoe te passen

Voordat je een beha in de winkel past, moet je goed opletten of er een plastic strip of film in de cup zit. Dit is noodzakelijk om infectie met huidziekten of infecties te voorkomen. Als er geen voering is, kunt u gewoon een wegwerpcellofaan plaatsen.

De stappen van aanbrengen zijn als volgt:

 1. Leun naar voren.
 2. Om schouderbanden op te zetten, cups op de borst en een riem - op de rug.
 3. Bevestig de riem aan de vrije haak, deze moet strak zitten.
 4. Corrigeer de buste in de cups, let op zodat de tepels naar voren wijzen, niet naar beneden.
 5. Stel de riemen bij.

Pas daarna pas de pasvorm en de maat aan.

Hoe een perfecte bh zit: een checklist

Proberen is verplicht, zelfs als de maat van de beha bekend is uit letters en cijfers en een model van een bepaald merk herhaaldelijk is gekocht. Tijdens het passen, moet u zorgvuldig kijken naar de volgende details - riem, cups, riemen en materiaal voor het maken van modellen.

De checklist voor het selecteren van een bh bevat, naast de maat, nog 3 belangrijke punten:

 1. Belt.
 2. Calyx.
 3. Bandjes.

Een goede beha heeft noodzakelijkerwijs verschillende bevestigingsmiddelen waarmee je het volume van de riem kunt aanpassen. Het wordt niet aanbevolen om een ​​model te kopen dat moet worden bevestigd met de meest "strakke" sluiting: tijdens gebruik zal de riem onvermijdelijk een beetje rekken en te los zijn, het is niet mogelijk om deze te verminderen.

Het is beter om een ​​kleinere beha te passen, die goed past bij het bevestigen op een "losse" haak.

Ook een correct geselecteerd model:

 1. De achterkant en voorkant van de riem lopen evenwijdig aan de vloer, puilen niet uit en zakken niet door. Een uitzondering zijn modellen met een riem vooraan in de vorm van een boog.
 2. De riem kan gemakkelijk ongeveer 5 cm van de rug worden getrokken en drukt niet op de borst.
 3. De voorkant van de riem bedekt het lichaam strak en buigt niet in het midden, zodat er een opening ontstaat tussen het lichaam en het lichaam.
 4. Wanneer u probeert uw hand op te heffen, blijft de riem onder de borst. Als bij deze beweging een deel van de buste "gratis" is, is het beter om het model te vervangen.

Kop

In een ideale beha zijn de cups volledig gevuld, de stof is er strak over gespannen. De meest comfortabele zijn diepe cups met een hoge halslijn die de buste volledig bedekken. Een uitsparing in de vorm van een elastische tape is welkom, die zachtjes op de borst past zonder erop te drukken.

Een model is niet geschikt om te dragen als:

 • de bekers fronsen
 • er is een opening tussen het weefsel en de borst,
 • een deel van de borst is uit de beha,
 • als de voorkant van de cups op de borst drukt.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de botten: ze moeten zich onder de borst bevinden, deze omhullen en hun uiteinden moeten ongeveer in het midden van de oksels zijn. De beste optie is C-vormige, elastische inzetstukken.

U hoeft geen bh te kopen als:

 • de botten buigen, zwellen naar voren in het midden,
 • zitten niet onder de borst, maar op de borst,
 • er is een ruimte tussen het bot en het buitenste deel van de buste,
 • de uiteinden van de botten graven in het lichaam in het okselgebied.

Hemdje

In een goede beha liggen de bandjes plat, vallen ze niet en drukken ze niet in de schouders, waardoor ze rode strepen achterlaten. Er is altijd de mogelijkheid om de lengte aan te passen, maar de details waardoor het wordt uitgevoerd, veroorzaken geen ongemak en graven in de huid. U kunt een eenvoudige test uitvoeren door de riemen van de schouders te laten zakken: de beha moet in dezelfde positie blijven of iets lager.

Als het valt, betekent dit dat de borst exclusief werd ondersteund door de strapless, en dit is slecht. Het is ook noodzakelijk om te controleren of de schouderbanden vallen.

Dit kan worden veroorzaakt door:

 • hun buitensporige lengte
 • te breed achter of voor
 • te grote koppen die de borst niet volledig kan vullen,
 • mislukte bevestiging van een strapless,
 • kenmerken van de figuur, bijvoorbeeld, de aanwezigheid van schuine schouders.

Materialen

De stof waarvan de bh-riem en de cup zijn gemaakt, beïnvloedt ook het comfort van het product aanzienlijk.

De volgende stoffen worden gebruikt in moderne modellen:

 1. Natural. Katoen, micromodaal, dat is gemaakt van cellulose.
 2. synthetisch. Tactel - een soort polyamide, elastaan ​​- alleen als additief.
 3. Gemengde stoffen. Bijvoorbeeld platina-schilderijen, waarbij de buitenkant van zijde is gemaakt en de binnenkant van katoen.

Cups kunnen dicht worden gemaakt, genaaid van meerdere lagen gelijmde stof, zacht of naadloos, waarvan de vervaardiging een speciale elastische stof is die de vorm van de borst herhaalt. Bij het kiezen van een beha, moet u letten op de markering die de eigenschappen van het materiaal definieert, waardoor het product bepaalde eigenschappen krijgt.

Bijvoorbeeld:

 • Vochtafvoer - verhoogde weefselhygroscopiciteit,
 • Anti-Microbial - speciale antibacteriële impregnaties die de geur van zweet neutraliseren. Geweldig voor sportmodellen,
 • samendrukking - de stof verbetert het lifteffect, geschikt voor een grote buste,
 • Offset naden - geen naden,
 • Voorgevormde kopjes - de beha heeft een maximale fixatie.

Naadloze patronen

Een bh waarbij er geen enkele naad is, is de beste optie voor dagelijks gebruik, omdat het is gemaakt van elastisch, aangenaam aanvoelend materiaal, geen harde delen heeft, waardoor het de vrouw maximaal comfort biedt.

Een van de voordelen:

 • comfortabele riem die beweging niet beperkt,
 • gemak van wassen
 • de mogelijkheid om de dunst passende kleding te dragen: een bh is er niet onder zichtbaar.

Het naadloze patroon heeft voorgevormde cups en gaat perfect om met het behoud van de buste, en er zijn modellen die de vorm zacht corrigeren. Het enige nadeel is het bescheiden uiterlijk van naadloze beha's, daarom zijn ze geclassificeerd als alledaags ondergoed.

Keuze uit een borstbeha

De grootte van de beha in cijfers en letters is een belangrijk criterium dat u helpt bij het kiezen van het model. Het is echter frivool om dit element ondergoed te kopen, alleen daarop te focussen: je moet ook rekening houden met de vorm van de borst, maar het is voor iedereen anders.

Veel voorkomende borsttypen zijn als volgt:

 1. Ronde borst. Zowel boven als onder afgerond, vrij volumineus. De beste keuze is een model met botten, een brede riem, cups die de buste bedekken en voldoende brede riemen.
 2. Borst oost-west. Tepels kijken in verschillende richtingen. Het kiezen van een goede beha voor een dergelijke borst is vrij moeilijk, omdat de tepels niet de positie innemen die door de snee was voorzien, wat ongemak veroorzaakt. Bij het kiezen, moet u de optie uit één stuk proberen, die zachte cups heeft die zijn genaaid van materiaal dat onder de borst kan "passen". Je kunt ook een model kopen met een gesp vooraan.
 3. Asymmetrische borst. Meestal is de linker klier iets groter dan de rechter, wat vrij normaal is, maar het kan wat problemen veroorzaken bij het kiezen van een beha. Een goede oplossing zou een push-up bh zijn, die u op de borst moet selecteren, die groot is. Het gebruik van asymmetrie helpt om de voering voor de kleinere borst te verwijderen.
 4. Traanvormige borst. Belangrijkste kenmerk: het grootste deel van het gewicht is geconcentreerd in het onderste gedeelte, dus een dergelijke buste heeft een bh nodig die een veilige pasvorm biedt. In dit geval zijn botten, brede riemen en een brede riem vereist. De beste optie voor een beha is een balkon.
 5. Op grote afstand van elkaar. Deze vorm van de buste zorgt voor veel problemen, omdat ze er niet erg mooi uitzien vanwege de grote afstand tussen de borsten. Om het probleem op te lossen en comfort niet op te offeren, staat het model toe met een voorsluiting, op maat gemaakt om de borsten samen te brengen, een zeer aantrekkelijke holte tussen hen te creëren en ze voorzichtig in deze positie te fixeren.

Het is ook belangrijk om aandacht te besteden aan de locatie van de naden op de beker:

 1. Een T-vormige naad is de beste oplossing voor een borstbeeld van een groot volume of wanneer deze laag is: dat wil zeggen wanneer de borst moet worden opgetild.
 2. Cups met horizontale naden voegen het ontbrekende volume van de kegelvormige borst toe.
 3. Een verticale naad is de beste keuze wanneer de borsten te dicht bij elkaar liggen.

Kenmerken van de keuze voor kleine borsten

De miniatuurbuste vereist niet veel ondersteuning, dus de functie van de beha verdwijnt naar de achtergrond, en het doel is om volume te creëren en de borst een gunstiger vorm te geven.

Dit kan worden bereikt met:

 • duw omhoog
 • siliconen onzichtbare lijfjes,
 • modellen met diagonale cups,
 • balkons op de borst
 • modellen "Bondo", "Angelica", "Corbey",
 • sportbeha's met voorsluiting.

Bij het kiezen van de optie is het belangrijk om de vorm van de borst te overwegen.

Beha's voor een grote buste

Hier is het andersom: extra volume is niet nodig, maar goede ondersteuning en een modelleereffect zijn vereist om de weelderige buste een aantrekkelijke vorm te geven.

De volgende details moeten worden opgemerkt:

 • de riem is breed en vrij elastisch, goed passend om het lichaam,
 • de riemen zijn even breed en blijven niet aan de schouders plakken,
 • comfortabele kopjes
 • hoge jumper
 • zaden zijn verplicht.

De beste opties voor modellen:

 1. Voorgevormde bh's zonder interne en externe naden.
 2. Bras met een geborduurde cup met een T-vormige naad.
 3. Modellen met grote koppen die de hele buste volledig bedekken.
 4. Minimizers.

Voedingsbeha

Een zogende moeder heeft een speciaal model nodig dat zal helpen haar vorige borstvorm te behouden. Opgemerkt moet worden dat de beha snel vies wordt, daarom is het raadzaam om op een product van natuurlijke materialen te blijven met een minimale hoeveelheid sieraden die alleen het wassen en tijdens periodes van voeden zullen hinderen.

Dergelijke beha's zijn meestal uitgerust met speciale zakken op de cup.

Wanneer u ze kiest, moet u:

 1. Controleer of de zak gemakkelijk met één hand kan worden verwijderd.
 2. Kies de grootte van de zak zodat alleen de tepel wordt vrijgegeven en niet de hele borst.
 3. Een ondersteuningslaag is vereist onder de zak.
 4. Riemen zijn alleen breed toegestaan.
 5. Het ontbreken van botten die de melkkanalen samenknijpen, waardoor ze verstopt raken en ontstekingen veroorzaken.

Hoe kies je een sportbeha?

De belangrijkste functies van dit product zijn borstfixatie en de bescherming tegen verwondingen die kunnen optreden tijdens de training. In de regel zijn dit naadloze patronen, die meer doen denken aan een korte top en een passend ontwerp hebben. Synthetische stoffen zijn vereist als onderdeel van de stof, maar omdat hypoallergene materialen worden gebruikt om een ​​volledige ademhaling van de huid te garanderen, moet u hier niet bang voor zijn.

Riemen kunnen dun zijn - voor sporten waarbij geen actieve bewegingen nodig zijn, of breed - voor liefhebbers van hardlopen, springen.

Bijzonder betrouwbare bevestiging van de borst zorgt voor riemen die over de rug kruisen. In goede modellen worden schuimkussentjes in bekers in speciale vakken gestoken, waaruit ze gemakkelijk kunnen worden verwijderd, wat het wassen vergemakkelijkt en de levensduur van het product verlengt.

Sportbeha's zijn genaaid van hygroscopische stoffen met antibacteriële impregnering, die maximaal comfort voor de atleet creëert. Voor een grote buste worden modellen aanbevolen die verbeterde fixatie en een aanscherpingseffect bieden. Bij het kiezen van een beha moet je overwegen wat voor soort sportklassen zullen zijn.

De volgende modellen worden aanbevolen:

 1. Nike Victory Omkeerbare BH. Voor yoga, Pilates en andere sporten waarbij geen extreem actieve bewegingen zijn betrokken.
 2. Kampioen Jogbra en NewBalance Model. Voor fans van atletiek.
 3. Puma Gym Licious BH Top. Met lichamelijke inspanning geassocieerd met gewichtheffen en toegenomen zweten.

Russische beha maattabel

Als de verschillen in cupmaten in verschillende landen niet te veel verschillen, dan is de maat van de bh zelf (het tweecijferige nummer voor de Latijnse letter) iets ingewikkelder. In het bijzonder als u een binnenlands product koopt, evenals producten die in Wit-Rusland of Duitsland zijn vervaardigd, komt het tweecijferige nummer overeen met de afgeronde aanduiding van dekking onder de borst.

De bh-maattabel ziet er zo uit:

Borstomtrek (cm)afmeting
63-6765
68-7270
73-7775
78-8280
83-8785
88-9290
93-9795
98-102100

Europese normen

In Europa zijn andere normen aangenomen. Op producten uit Frankrijk, Italië, de VS en Groot-Brittannië kunt u bijvoorbeeld andere nummers vinden:

Maten in Rusland en Europa (EU)Frankrijk (FR)VS (VS), Engeland (GB, VK)Italië (I)
6580301
7085322
7590343
8095364
85100385
90105406
95110427
100115448
10512046
11012548
11513050
12013552

De relatie tussen Russische en internationale waarden is te vinden in de volgende tabel:

Russische maatInternationale maat
65XS
70S
75M
80L
85XL
90XXL
95XXXL
100XXXXL

Hoe de maat van een beha te bepalen

Laten we beginnen met het bepalen van de exacte grootte van uw borsten. U hebt een flexibele kleefband nodig.

 • Meet uw borstomtrek onder de borst. Ga tijdens de meting zo gelijk mogelijk staan, zonder te slurpen, en laat de onderarm zakken. Het resulterende aantal in centimeters wordt aangegeven als X.
 • Meet uw borstomtrek op de meest prominente punten. Tijdens de meting is het de moeite waard om een ​​beetje naar voren te leunen om het borstvolume zo volledig mogelijk te bepalen. Dit nummer wordt gebeld Y.

De rest is eenvoudig. X - dit is de bh-maat die je nodig hebt. In de regel wordt het afgerond op het dichtstbijzijnde getal dat eindigt op 5 of 0.

Als uw borstomtrek onder uw borst bijvoorbeeld 67 cm is, dan is uw ondergoedmaat in het in de Russische Federatie goedgekeurde maatrooster 65. Als X - 68 cm, dan is je maat 70.

Naast de grootte van de bh, moet je de diepte van de cup berekenen. Deze parameter wordt gedefinieerd als het verschil tussen Y en X. Als in uw geval (Y - X) gelijk is aan:

 • 10-11 cmdan heb je een beker nodig Een,
 • 11-14 cm - beker de,
 • 14-16 cm - beker C,
 • 16-18 cm - beker D,
 • 18-20 cm - beker E,
 • 20-22 cm - beker F enzovoort.

Voer metingen zo nauwkeurig mogelijk uit en beslis welke beker u nodig heeft.

Volgens de statistieken dragen veel vrouwen ongeschikte beha's: bijvoorbeeld een te grote diameter, maar met kleine cups. Hierdoor zit ondergoed niet goed en veroorzaakt het ongemak in de sok.

Faberlic BH maattabel

Faberlic gebruikt bedrijfsmarkeringen die overeenkomen met die in Rusland. Het enige verschil: voor ontpitte producten worden letteraanduidingen geaccepteerd.

De markering voor frameloze modellen is als volgt:

SZ BH-maatGeschikte maten
S70B, 70C
M75B, 75C
L80B, 80C

Voor draadframes wordt het gebruikelijke markeringsprincipe gebruikt.

Aangrenzende afmetingen

Ondanks de juiste maat van de bh voor letters en cijfers, kan het er ongemakkelijk in zijn. Dit komt door de eigenaardigheden van de vorm van de klier, de snit van de bh zelf of door het feit dat meer vrij (strak) ondergoed de voorkeur heeft. Het probleem is opgelost als we ons de modellen van aangrenzende maten herinneren.

Als de "native" maat bijvoorbeeld 75C is, maar de riem op de beha te groot is, kunt u het 70D-model proberen. Als de riem daarentegen strak is - 80V. Wat betreft de maat van de beker, deze is hetzelfde voor al deze modellen. Als je naar de paskamer gaat, is het beter om een ​​paar beha's van aangrenzende maten mee te nemen: het is mogelijk dat sommige van hen passen.

Onderzoek je borsten

Weet je niet zeker hoe je de juiste maat BH kiest? Het is eenvoudig - evalueer je borsten. De grootte en vorm van de borst beïnvloedt niet alleen de grootte van de beha, maar ook de stijl van de beha. Een bh moet vooral comfortabel zijn. Als u de verkeerde beha draagt, heeft dit invloed op uw lichamelijke gezondheid. Regelmatig een beha dragen zonder voldoende ondersteuning zal je houding verpesten en pijn in de nek, rug en schouders veroorzaken.

BH-maatgrafieken

In Rusland, Oekraïne en andere landen van de USSR is een maataanduidingssysteem ingevoerd. De maten beha's in onze winkels worden bijvoorbeeld als volgt aangegeven:

 • 75V - dit betekent dat je omtrek onder je borst - 73-77 cmen een beker de,
 • 80A - singel onder de borst - 78-82 cmkop Een,
 • 70D - omtrek onder de borst - 68-72 cm, cup D

Om de juiste maat te bepalen, kunt u een dergelijke tabel gebruiken.

Borstomtrek (cm)Buste omtrek over uitstekende punten (cm)
AAEenBCDEFG
60 – (58-62)70-7172-7374-7576-778-79
65 – (63-67)74-7677-7980-8182-8384-8586-8788-89
70 – (68-72)79-8182-8485-8687-8889-9091-9293-94
75 – (73-77)84-8687-8990-9192-9394-9596-9798-99100-101
80 – (78-82)89-9192-9495-9697-9899-100101-102103-104105-106
85 – (83-87)97-99100-101102-103104-105106-107108-109110-111
90 – (88-92)102-104105-106107-108109-110111-112113-114115-116
95 – (93-97)107-109110-111112-113114-115116-117118-119120-121
100 – (98-102)112-114115-116117-118119-120121-122123-124125-126

In andere landen - het VK, Duitsland, Italië, de VS - worden andere meeteenheden geaccepteerd: hier wordt de omtrek onder de borst traditioneel gemeten in inches.

Om te begrijpen welke BH-maat u moet kiezen in de Amerikaanse of Britse online winkel, deelt u de gemeten omtrek onder de borst (in cm) door 2,5, rondt u de resulterende waarde af naar het dichtstbijzijnde even getal en voegt u 4 toe.

Bijvoorbeeld Russische maat 75V komt overeen met Amerikaans (75 : 2,5 = 30, 30 + 4 = 34) 34B.

Soms wordt de diepte van de bekers in buitenlandse online winkels niet aangegeven door letters, maar door cijfers:

 • 0 - komt overeen met een kopje AA (minder dan A)
 • 1 - een kopje Een,
 • 2 - een kopje de,
 • 3 - een kopje C,
 • 4 - een kopje D,
 • 5 - een kopje DD (tussen D en E)
 • 6 - een kopje E (soms zie je de aanduiding DDD)
 • 7 - een kopje F (soms aangeduid als DDDD).

Om niet in de war te raken bij de overdracht van maten van het Russische systeem naar het buitenlandse, gebruikt u de internationale conformiteitstabel voor de maten van bustes.

Verenigd KoninkrijkVerenigde Staten van AmerikaDe EUAustralië
32 A32AA70A10A
32B32 A70B10B
32C32B70C10C
32D32C70D10D
32DD32D70DD10DD
32E32DD70E10E
32F32E70F10F
32G32F70G10G
34A34AA75A12A
34B34A75B12B
34C34B75C12C
34D34C75D12D
34DD34D75DD12DD
34E34DD75E12E
34F34E75F12F
34G34F75G12G
36A36AA80A14A
36B36A80B14B
36C36B80C14C
36D36C80D14D
36DD36D80DD14DD
36E36DD80E14E
36F36E80F14F
36G36F80G14G
38A38AA85A16A
38B38A85B16B
38C38B85C16C
38D38C85D16D
38DD38D85DD16DD
38E38DD85E16E
38F38E85F16F
38G38F85G16G

Veelgemaakte fouten bij het kiezen van een beha

 1. De verwerving van een krap model in de hoop daarmee een mondholte tussen de borsten te verkrijgen. Het is niet mogelijk om het gewenste resultaat te bereiken, alleen de voorkant van de cup brengt de buste over, waardoor het "vier borsten" -effect ontstaat.
 2. De keuze voor een bh met cups die groter zijn dan vereist: ze creëren geen extra volume, maar worden eenvoudig verzameld onder kleding met lelijke plooien.
 3. Probeer de grootte van een grote kist visueel te verkleinen door een strakke bh te kopen.
 4. Koop een product met talloze sieraden (franje, strass) die zichtbaar zullen zijn door nauwsluitende kleding.
 5. Het ontbreken van volledige bh-testen is de meest ernstige fout. Test het model niet alleen terwijl u stilstaat, maar buig ook, leun naar voren, beweeg uw handen actief, til ze op, spreid ze uit en zorg ervoor dat de riem niet in de maag steekt, de riemen niet vallen, de borst niet probeert uit de cups te "springen".

Als de maat van de bh samenviel met de letters en cijfers, en er geen ongemak is en het model er geweldig uitziet, werd de vrouw de eigenaar van het perfecte lijfje.

Artikel ontwerp: Anna Vinnitskaya

Bepaal de functie van de beha

Casual bh voor een t-shirt? Of een bh voor een open jurk? Of misschien een model met sterke ondersteuning voor sport? Een universele bh bestaat niet, dus bepaal om te beginnen met welk doel je nieuw ondergoed koopt. Een naadloze beha is bijvoorbeeld een geweldige optie voor dagelijks gebruik. Onder strakke kleding zal hij helemaal niet zichtbaar zijn.

Het implantaat brak: Lera Kudryavtseva onderging een spoedoperatie van de borst

Hoe kies je de perfecte bh-maat

Omdat elk menselijk lichaam uniek is en zijn eigen nuances en functies heeft, is het noodzakelijk om een ​​beetje te experimenteren bij het kiezen van een beha.

Experts raden aan om een ​​beetje met de grootte te spelen om de meest geschikte te kiezen. Dus als je je omtrek onder je borst gemeten hebt, gelijk aan 77 cmbij beker debestel twee bh's - 75V (zoals volgt uit de bovenstaande aanbevelingen) en een beetje meer, maar met een kleinere kop, 80A (Het kan best zijn dat deze buste nog beter op je gaat zitten).

Bepalingsmethoden

Er zijn 2 methoden om de vereiste bh-maat te bepalen, afhankelijk van de grootte van de borst. De eerste is traditioneel. De methode veronderstelt dat u 10 cm moet optellen bij het volume van het gebied onder de borst van de vrouw en de resulterende waarde moet aftrekken van het volume van de borst gemeten in het gebied waar de borst het meest convex is. De resulterende waarde bepaalt de grootte van de borst en de grootte van de kelk. Zo'n bepalingssysteem werd in de jaren 30 van de vorige eeuw uitgevonden, maar wordt nu praktisch niet gebruikt.

In plaats van het traditionele systeem voor het bepalen van de maat van een beha, wordt in de meeste landen van de wereld een vereenvoudigde - Europese gebruikt. Hier is de noodzaak om 10 cm toe te voegen aan de borst van een vrouw onder de borst geëlimineerd. Laten we eens kijken hoe we met deze methode verder kunnen meten.

Welke metingen moeten worden uitgevoerd om de borstomvang te bepalen

Om de grootte van de borst te bepalen zonder metingen te verrichten, is "op het oog" problematisch. Met deze methode is de kans op fouten groot. Sociologen geloven dus dat ongeveer 70-80% van de vrouwen beha's draagt ​​met cups die niet hun maat hebben en niet hun ware borstomvang kennen.

Ondanks het feit dat de grootte van de borst kan variëren, afhankelijk van de fase van de cyclus en schommelingen in het gewicht van de vrouw, kan deze vrij nauwkeurig worden gemeten door de volgende metingen te verrichten:

 1. Het volume van de borst onder de borst om de benodigde breedte van de riem te bepalen en verdere berekeningen uit te voeren.
 2. Borstvolume op het meest bolle punt.

Borstgrootte 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6 - dit is wat

Borstgrootte wordt uitgedrukt in het verschil tussen het volume van de borst onder de borst en het meest bolle punt van de borst, gemeten in centimeters. Elke waarde heeft zijn eigen borstomvang:

 1. Een volume van 10 tot 12 cm komt overeen met een grootte van 0.
 2. Volume 12-13 cm - 1 maat.
 3. Volume 13-15 cm - maat 2.
 4. 15-17 cm - 3 maten.
 5. 18-20 - 4 maat.
 6. 20-22 - 5 maat.
 7. 23-25 ​​- 6 maat.

Als de waarde hoger is dan 25, voeg elke nieuwe 2 centimeter één toe aan de grootte van de borst.

Hoe de maat van de beha-cups te bepalen: a, b c d e f g

Er zijn twee manieren om de cupmaat te bepalen:

 1. Meet de omtrek van de borst op de meest prachtige plaats in de beha in een staande positie. In dit geval moet het meetlint evenwijdig aan de vloer zijn. Tijdens het meten mag de tape niet op het lichaam liggen met een ongelijke lijn, omdat dit de meetresultaten zal vervormen. Van de verkregen waarde moet u het volume van de borst onder de borst aftrekken en het resultaat ontcijferen met behulp van de bovenstaande instructies. Deze methode is niet de meest nauwkeurige, omdat de beha de borst te veel kan samendrukken of andersom een ​​push-up effect heeft, wat de resultaten zal verstoren. En om de maat op dezelfde manier te meten zonder een bh is problematisch als de borst geen vorm heeft of groot genoeg is. In dit geval is het beter om methode nummer 2 te gebruiken.
 2. Meet de borstomtrek door de rug te kantelen, zodat deze evenwijdig is aan de vloer en een hoek van 90 graden maakt met de benen. De zak zakt dus niet door het lichaam en het vinden van het hoogste punt zal geen probleem zijn. De procedure wordt uitgevoerd zonder een bh, maar u kunt een nauwsluitend T-shirt van dunne stof dragen als u de hulp van een andere persoon nodig hebt om metingen te verrichten. Zorg ervoor dat het meetlint ook niet draait en in een rechte lijn langs de achterkant ligt. Uit het resultaat verkregen tijdens metingen, is het noodzakelijk om het volume van de borst onder de borst weg te nemen.

Gewoonlijk krijgen vrouwen, na aldus de borstomvang te hebben gemeten, een resultaat van 10 tot 28 of meer centimeter. Elke waarde heeft zijn eigen borstomvang:

 1. 0 maat - cup AA.
 2. 1 maat - cup A.
 3. 2 maat - cup B.
 4. 3 maat - kop C.
 5. 4 maat - cup D.
 6. 5 maat - DD cup.
 7. 6 maat - cup E.

S, M, L, XL - dit is welke maat

Maattabel S, M, L, XL

Zaadloze bustes met minder ondersteunend effect kunnen worden aangegeven met de maten S, M, L en XL. Deze maten komen overeen met dezelfde maten bovenkleding. Buste S is geschikt voor vrouwen met een borstomtrek op het meest bolle punt - 81-86cm, M - 86-94cm, L - 94-100cm, XL - 100-105cm.

Hoe de borstgrootte visueel te bepalen?

Het bepalen van de grootte van de borsten is visueel moeilijk genoeg, omdat een vrouw een push-upbeha kan dragen, siliconen lipjes in de buste kan zetten of omgekeerd vormloze beha's kan dragen die het volume verbergen. Maar zelfs met de mogelijkheid om zonder bh naar de buste te kijken, is de nauwkeurigheid van het bepalen van de maat zonder metingen laag. Er zijn dus gevallen waarin vrouwen, zonder voorafgaande metingen, hun zesde en eerste maten onafhankelijk als derde beschouwden, wat duidelijk laat zien hoe verschillende ideeën over hoe visueel verschillende borsten van verschillende maten eruit zien.

De vorm van de borst kan helpen om ongeveer te oriënteren. Dus, een ronde vorm, visueel lijkend op watermeloenen, kan voor eigenaren van 4 en groter zijn. Borst vormt "meloen" met tepels die in verschillende richtingen uitsteken, is van 3 maten. Ook kan een groot formaat op de borst zijn, niet de vorm vasthouden ("spanieloren"). In andere vormen zijn maximaal 2-3 borstgroottes mogelijk.

Hoe borstgrootte met uw handen bepalen?

Er is een manier om de grootte van de borst te bepalen door hoe deze in de palm van je hand ligt. Maar je moet weten dat dergelijke metingen relatief bij benadering zijn, omdat ze niet alleen afhankelijk zijn van de grootte van de borst, maar ook van de grootte van de palm van een man. Volgens het gespecificeerde systeem, als de kist in de palm van je hand rust zodat deze de vorm van een boot aanneemt, is dit de eerste maat, als de kist de palm bijna volledig vult - de tweede, als deze goed in de palm past - de derde, en als je de tweede hand moet aantrekken om de borst te grijpen, Dit is de vierde en meer maten.

Comfortabele bekers

De juiste beha moet een cup hebben die niet te groot is voor de borst, maar niet te klein. Het is mogelijk om te begrijpen dat een cup klein is als er geen lege ruimte is tussen de borst en de beha, en als de beha niet zelfstandig zijn vorm behoudt, zal de grote cup doorzakken en lelijke plooien vormen. Groot linnen biedt niet alleen geen goede ondersteuning en verlaagt visueel de lijn van de borst, maar ziet er ook lelijk uit onder strakke kleding of kleding gemaakt van lichte stof, waardoor de aanwezigheid van stoten en gaten wordt benadrukt. Om de borst visueel te vergroten, is het beter om kleding met een opdrukeffect te kopen, maar het is verplicht met een beker van zijn grootte.

Eigenaren van grote borsten kopen vaak bustes met een cup die te klein is. Het moet duidelijk zijn dat kleine beha's uw borsten niet visueel aantrekkelijker maken, maar alleen ongemak veroorzaken tijdens het dragen, onvoldoende ondersteuning bieden, wat zo noodzakelijk is voor de wervelkolom en zelfs kan leiden tot epileptische aanvallen op de borst. Begrijp dat de beker van de buste klein is, je kunt je handen opsteken. Als tegelijkertijd een deel van de beha omhoog springt, zodat een deel van de borst van onderaf uitsteekt, is dit ondergoed niet geschikt voor jou. Ook moet een geschikte beker de borst en de zijkanten fixeren, zodat deze niet uit de buste kan vallen, waardoor lelijke plooien in de oksels ontstaan. Je kunt praten over een succesvolle selectie van linnen, als de borst tijdens het kantelen niet uit de beha valt, ongeacht of de cup gesloten of meer open is.

Handig naaien

Na het dragen van een beha mogen er geen of minimale rode vlekken op het lichaam zijn. Dergelijke sporen kunnen om drie redenen worden gevormd:

 1. Ongeschikte stof. Lingerie mag niet met stijve stof worden genaaid. Het is beter om naadloze beha's of ondergoed van stof met een gladde structuur te kiezen dan producten met kanten ruches, die vlekken op de huid kunnen achterlaten, waardoor de structuur van de stof wordt herhaald.
 2. Het volume van de bh is te klein. Als er sporen van de riem achterblijven, kan deze een diameter hebben die niet geschikt is voor u of te strak is bevestigd. Dit kan niet alleen leiden tot onaantrekkelijke sporen, maar zelfs tot spierkrampen van de borst.
 3. Te veel beha. Als er voornamelijk sporen van de strapless achterblijven, moet u controleren hoe goed de riem de borst vasthoudt. Hiervoor moet je de riemen van de schouders laten zakken met een beha met knopen. In het geval van goed gekozen kleding, moet de borst slechts licht doorhangen. Als de borst aanzienlijk strapless valt, vervult de riem zijn ondersteunende functie niet omdat deze te los op u zit. U moet het opnemen of het wasgoed vervangen. Bovendien helpen bredere banden om het gewicht te herverdelen.
 4. Strapless te strak aandraaien. Veel vrouwen denken dat riemen nodig zijn om de borst op te tillen, maar in feite worden de borstklieren ten koste van de riem gehouden. De banden moeten losjes worden aangetrokken, zodat de riem in een rechte lijn langs het lichaam ligt, evenwijdig aan de vloer.

Controleer of kopjes goed op de borst passen

Hoe te begrijpen dat de bh-maat geschikt is? Controleer tijdens het passen of de cups glad blijven en dat de randen plat tegen de borst liggen. Als de koppen enigszins gerimpeld of uitpuilend zijn, hebt u waarschijnlijk een kleinere maat nodig. Als de borstkas te veel uit de cups valt of als je voelt dat deze stevig vastzit, pak dan een beha met grotere cups.

Controleer of de beha goed past

Nog een life hack hoe je de juiste bh-maat kunt vinden: evalueer hoe strak de bh achterin zit. De achterkant van de beha moet parallel zijn aan de vloer. Als het wordt verhoogd, kan de beha niet de nodige fixatie van de borst geven. Probeer ondergoed een maat kleiner.

Meet onder de borst

Neem een ​​zacht meetlint en rek dit rond de borst op de plaats waar de beha-botten zich bevinden. Noteer de metingen in centimeters.

Gebruik de spiegel om de positie van de tape aan te passen. Als het meetlint onder een hoek loopt, krijgt u de verkeerde waarde. De tape mag niet te strak of los zitten. Omtrek onder de borst wordt meestal aangegeven door even getallen, dus rekening houdend met uw gevoelens, rond het figuur in de juiste richting.

Meet je borstomtrek

Hoe kies je een bh-maat? Eerst moet u metingen verrichten. Plaats dezelfde tape zodat deze in het meest uitstekende deel van de borst loopt. Controleer of de tape plat is, de borst niet strakker maakt en niet bengelt. Noteer het aantal in centimeters.


Hoe de juiste cupmaat in te stellen? Vergeet niet dat de grootte van de beker kan variëren, afhankelijk van hormonen en een opgeblazen gevoel, dus neem metingen wanneer u zich zo comfortabel mogelijk voelt.

De ene borst is groter dan de andere - dit is een veel voorkomende situatie. In dit geval duwt u de maat van de grotere borst uit twee.

Ontdek de cupmaat: hoe bepaal je de beha-cup volgens de tabel
Weet je niet zeker hoe je een BH-cupmaat moet spellen? Heel eenvoudig - je moet de omtrek onder de borst aftrekken van de borstomtrek.

De omtrek onder de borst is bijvoorbeeld 84 cm en de borstomtrek is 105 cm Bereken de cupmaat - 105−84 = 21 of E.

Wil je de grootte van een bh-cup weten: hoe spel je het? Er is een eenvoudige tabel waar u de resulterende figuur (uit het voorbeeld - 21) moet vinden en de grootte in letterformaat moet vinden.

BH maat

Hoe ontdek je de maat van een bh aan een tafel? Helemaal niet ingewikkeld. Als je de maat van de cup kent, kun je eenvoudig de maat van de bh zelf instellen.

De Russische grootte kan worden gevonden met behulp van een dergelijke tabel. Hoe de maat correct te bepalen?

Een voorbeeld. We hebben geleerd dat de cupmaat in de letter E staat, de omtrek onder de borst is 84 cm en de borstomtrek is 105 cm. Volgens de tabel is onze borstomvang 85E.

Vergeet niet om uw parameters te vergelijken met de maattabellen van specifieke fabrikanten, omdat deze enigszins kunnen variëren.

Bekijk de video: BEAN BOOZLED CHALLENGE - Familie Vloggers #316 (April 2020).