Hoe je jezelf in het leven kunt vinden - 7 eenvoudige tips!

De kwestie van jezelf en je plaats in de wereld te vinden is altijd relevant voor miljarden mensen. Bijna elke persoon denkt eens na over hoe hij zichzelf in het leven kan vinden, zijn potentieel kan ontketenen, zichzelf kan realiseren en er plezier en materiële beloning van kan ontvangen. Dit is geen gemakkelijke taak. Veel mensen vermijden het liever door een oogje dicht te draaien voor ontevredenheid en de vernietiging van persoonlijkheid. Maar er zijn durfals die besluiten om onbeminde activiteiten uit te wisselen voor 'die'.

Begin vandaag met het verdienen van 10.000 roebel per dag!

Monitoring van de beste en meest bewezen projecten om te verdienen in RuNet.

Misschien lost u gemakkelijk complexe problemen op die serieuze wetenschappelijke voorbereiding vereisen? Of ze konden niet voorbij de karaoke van de club komen, om niet naar binnen te gaan en hun favoriete nummer uit te voeren.

5 De boeken die u leest, zullen u ook helpen uw roeping in het leven te vinden - Tip # 5. Ga naar de boekenkast en kijk met wat voor soort literatuur hij verstopt is. Analyseer op dezelfde manier de tv-programma's die u graag bekijkt en de sites die u het vaakst bezoekt. Ben je geabonneerd op een mode- of stijlmagazine? Of ga je niet van de pagina's van visforums af?

Fijn. Hier zijn nog enkele tips in welke richting u moet zoeken voor uzelf en uw plaats in het leven. Of zelfs in de kindertijd tot laat in de nacht zat je buiten in een cirkel voor vliegtuigmodellering of in plaats van voetbal te jagen op straat, lees je boeken over psychologie en zelfverbetering?

6 Creativiteit - Tip # 6. Bedenk vervolgens wat u motiveert bij het aangaan van creativiteit. Wat zet je aan tot actie en zorgt ervoor dat je uit een comfortabele stoel en internet komt? Daar een recept gevonden, een nieuwe brei- of borduurtechniek?

Of misschien gewoon het besef dat iemand iets meer heeft bereikt dan jij in de gekozen branche? Denk goed na, want nadat je hebt ontdekt wat precies de beste motivatie voor jou is, zal het veel gemakkelijker zijn om je ware doel te bepalen.

7 Tip nummer 7 - Een zeer effectieve techniek om hun neigingen te bepalen is de volgende techniek. Stel je voor dat je een volwassene bent, een volleerd persoon die al succes heeft geboekt op het werk en die zich geen zorgen hoeft te maken over de instroom van financiën, omdat je dit allemaal al hebt.

Stel je vervolgens voor wat je in dit geval zou doen? Misschien zouden ze een manege openen, of een persoonlijke schoonheidssalon waarin ze zich in lichaam en geest zouden ontspannen. Misschien zouden ze lang vergeten hobby's opnemen en deelnemen aan een talentenjacht? Gepresenteerd?

Beantwoord nu de vraag: wat verhindert u dit nu te doen? Gebrek aan financiële stabiliteit? Eerder in dit artikel werd gezegd dat elke, zelfs schijnbaar insolvente, activiteit inkomsten kan genereren. En dit zijn geen loze woorden, maar realiteit, bevestigd door statistieken.

Om al het bovenstaande te bereiken, moet je om te beginnen aan jezelf en je kijk op de wereld werken. Gebruik hiervoor een aantal regels:

! Wees consistent. Veel mensen hebben de neiging zich aan het ene te vastgrijpen, het vervolgens abrupt te gooien en naar het volgende te gaan. En dus in een vicieuze cirkel, nadat ze hun primaire enthousiasme hebben verloren, geven mensen al hun verplichtingen op, raken ze teleurgesteld in zichzelf en geven ze het op. Neem daarom de zaak op - beëindig het en beoordeel pas dan of je het resultaat leuk vindt of niet. Het is dwaas om je erkenning alleen door het activiteitsproces zelf te evalueren, zonder het eindresultaat te zien.

! Breek stereotypen. Als een persoon gevoelloos is en zijn levenspositie als de enige ware en juiste beschouwt, wordt hij immuun voor bepaalde dingen. Overweeg voortdurend je visie op de wereld en probeer het wereldbeeld van andere mensen te begrijpen. U kunt dus op de hoogte blijven en zich niet in uzelf terugtrekken.

! Begrijp je angsten en complexen. Gevallen zijn niet ongewoon wanneer een persoon, zo lijkt het, weet wat hij zou willen doen, en zich zelfs verbeeldt waar te beginnen, maar kan niet beslissen. En de reden hiervoor is de onzekerheid en angst voor fouten. Angst is een volkomen natuurlijk gevoel, maar je moet er tegen kunnen vechten, omdat alleen degenen die erin geslaagd zijn om te slagen in staat waren om over zichzelf te stappen (bekijk het videogedeelte van de geschiedenis van rijke en succesvolle mensen).

Als je angst zo sterk is dat het je bindt en je niet toestaat om naar het doel te gaan, aarzel dan niet om hulp van een psycholoog te zoeken. Hier is niets schandelijks aan, integendeel, je kunt nog een stap verder gaan op zoek naar je talent.

Zoals u al hebt begrepen, is de relevantie van de vraag die aan het begin van het artikel wordt gesteld enorm. Immers, alleen zijn favoriete ding doet, kan een persoon van het leven genieten. Onthoud dat het vinden van je levenspad vaak moeilijker is dan erlangs gaan. Maar zonder dit kun je geen welzijn en harmonie met jezelf bereiken. Lopen zal de weg overweldigen, onthoud dit eens en voor altijd.

In het artikel "Hoe vind je jezelf in het leven" hebben we 7 hoofdtips uit elkaar gehaald over hoe je je favoriete bedrijf kunt vinden, waarmee je geld kunt verdienen en dat je je hele leven graag zou willen doen. Als dit artikel nuttig voor u was, drukt u op de knoppen van sociale netwerken en deelt u het met uw vrienden. Bedankt!

We kunnen onszelf niet vinden

Iedereen zal vroeg of laat met een dergelijke situatie worden geconfronteerd, ongeacht hoe succesvol en zelfverzekerd hij zou zijn. Als filosofen zeggen dat dit een zoektocht naar zichzelf in het leven is, dan zeggen psychologen dat dergelijke langdurige omstandigheden op een depressie kunnen wijzen.

Soms betekent zo'n stemming dat je moe bent en gewoon moet ontspannen, je hebt jezelf al lang geleden gevonden, maar zoals iedereen heb je basisrust en een herstart nodig. Volgens psychologen ervaart een persoon verschillende keren in zijn leven vergelijkbare omstandigheden, en een van de eerste in de rangen 1-2.

10 tips van de coach

Voor degenen die het moeilijk vinden om zichzelf in het leven te vinden, zijn er speciale programma's, masterclasses, trainingen en zelfs een reeks gesprekken met een individuele psycholoog.

Ik merk op dat het leven geen statisch stadium is en dat elke periode nieuwe doelen en doelstellingen moet oplossen, dus ik heb voor u de top 10 regels verzameld die me in mijn leven hebben geholpen, en ik hoop dat u zult worden geholpen om uzelf te vinden, zoals over 18 jaar, en "... als je iets ouder bent dan 30."

 1. Zorg voor voldoende slaap. Draag werk is goed, maar zelden, dus onthoud dat slaap geen bevlieging is, maar een noodzaak.
 2. Houd jezelf er alstublieft rekening mee dat dit niet verboden is. Als je niet van jezelf houdt, zal de wereld ook niet van je houden en degenen die dit gevoel kunnen ervaren niet naar je sturen.
 3. Stop met zoeken naar je fouten in het verleden.
 4. Wees actief, vecht luiheid en ga vooruit om jezelf te vinden.
 5. Stel doelen en plan belangrijke punten.
 6. Rust even uit.
 7. Raak geïnspireerd door verschillende bronnen.
 8. Ga je gang, wat er ook gebeurt. Herinner je de wijsheid van het leven dat de startbaan altijd zwart is?
 9. Open voor anderen.
 10. Geloof in beter en bereid je voor op succes.

Dus hoe vind je jezelf in dit leven?

De moderne wereld is gevuld met kansen, doelen en verlangens ... van andere mensen. We leven te midden van deze overvloed en trekken onze eigen richtlijnen daaruit. Iemand maakt geweldige films, iemand maakt prachtige kleding, iemand ontwerpt programma's en iemand speelt prachtig gitaar. En je denkt: ik zou het zo leuk vinden! Hoe kom je in dit alles terecht?

Iemand in de buurt wil iets zo graag dat je het begint te willen, niet beseffend dat dit niet jouw wens is. En zelfs als u jaren aan dit doel besteedt, zult u onvermijdelijk teleurgesteld zijn in het resultaat. Omdat de natuur perfect is - met de geboorte krijgen we alle noodzakelijke ingrediënten voor wat we nodig hebben, alles voor zelfrealisatie. Weet waar je moet beginnen!

Ieder van ons heeft zijn eigen aangeboren verlangens, die noodzakelijkerwijs worden voorzien van talenten en vaardigheden, dat wil zeggen eigenschappen voor realisatie. Het probleem is dat we ons er niet van bewust zijn. Het blijkt dat ik "wil en kan", maar ik weet niet hoe ik kan vinden wat ik wil. Wat kan ik precies doen?

In Yuri Burlan's Systemic Vector Psychology worden deze sets van verlangens en eigenschappen vectoren genoemd. Het is de verzameling van vectoren en hun toestand die het prisma bepaalt waardoor een persoon het leven ziet en voelt, evenals zijn verlangens, mogelijkheden en manieren van realisatie.

Een absoluut begrip van de diepgang van iemands psychische aard, een besef van de oorzaken van iemands omstandigheden, verlangens en behoeften - dit is kennis van zichzelf.

Hoe vind je jezelf een emotioneel persoon?

Als een persoon bijvoorbeeld een speciale, gevoelige visie heeft die meer kleuren en tinten onderscheidt, een goede artistieke smaak heeft en zijn trefwoord "mooi" is, betekent dit dat hij een visuele vector heeft. Zijn leven is gevuld met emoties - hij is sensueel, grappig, vriendelijk, verlegen en zijn ogen staan ​​op een natte plek.

Als je een visuele vector hebt, kun je je in intellectuele en creatieve beroepen bevinden. Cultuur en kunst, design, fotografie, mode - de kijker kan goed genieten van de schoonheid, deze creëren, emoties uiten, emoties ervaren, emoties overbrengen op anderen. Emoties voor hem - dit is het leven.

Al de beste en mooiste dingen gemaakt door mensen, ontvangen we van de toeschouwers, die zich maximaal realiseren wat de natuur hen vroeg.

Stel je nu een kijker voor die werkt als accountant, marketeer of verkoper. Hoe kun je jezelf hier realiseren? Waar zijn de emoties hier? Waar is het mooie? Ongerealiseerde emoties worden uitgerukt in de vorm van hysterische storingen waaraan familieleden lijden of hij wordt voortdurend verliefd op iemand.

En als niets interessant is? Hoe kom je in een beroep?

Er zijn acht vectoren en elke moderne persoon heeft er meerdere. In verschillende levensomstandigheden kunnen we onze verschillende vaardigheden, eigenschappen en talenten toepassen. De huidvector geeft een persoon bijvoorbeeld een rationele geest en pragmatisme, behendigheid en ondernemende ader. Met de anale vector kunt u een professional worden in elke branche en ervaring en kennis op uw vakgebied vergaren.

Maar er is één vector waardoor de eigenaar niet zoals iedereen anders is.

Het is deze vector die ons meer dan anderen laat nadenken hoe we ons in het leven kunnen vinden. Dit is een geluidsvector. Het is aan hem te danken dat je nadenkt over dingen die niets voor anderen betekenen. Bijvoorbeeld over de zin van het leven, de kosmos, sommige energieën, over de staat van veranderd bewustzijn, over jezelf kennen.

Als je een geluidsvector hebt, is deze de belangrijkste in je psychische. Zijn verlangens zijn zeer omvangrijk, en als ze niet worden gerealiseerd, wordt je toestand moeilijk. Je bent opgesloten in jezelf en de verlangens van andere vectoren zijn geblokkeerd. Andere mensen worden oninteressant, dom, vervelend.

En dan, wat je ook in het leven doet, je voelt dat het niet van jou is. Het leven verandert in een zoektocht naar jezelf en je pad. Alles is leeg, oninteressant, pijnlijk, het is het allemaal niet waard om te doen. Als je bijvoorbeeld als assistent-manager werkt, haat je je huidchef en veracht je in het geheim zijn handelsader. Het kantoorleven met zijn ophef en roddel lijkt ondraaglijk walgelijk.

Hoe kan iemand zo nuchter zijn? Zeker, het werk van je dromen is een udalenka. Je thuis sluiten en alleen zijn met jezelf is je constante verlangen. Maar hierin is er geen besef, er is geen vervulling van het aangeboren verlangen naar geluid - kennis van zichzelf.

Hoe vind je je roeping als je niet zoals iedereen bent?

Het besef in het leven van een geluidstechnicus is altijd verbonden met kennis. Levenloze natuur: de wetten van natuurkunde en wiskunde, waarvan de ontwikkeling de wereld ongelooflijke IT-technologieën en internet gaf. Planten en dieren in het wild: wetenschappers hebben voedseltechnologie ontwikkeld die uniek is in de geschiedenis van de mensheid en de geneeskunde heeft het hoogste niveau bereikt. Menselijke natuur: het zijn de soundmen die streven naar psychotherapie en psychiatrie, proberen de geheimen van de menselijke ziel te ontrafelen en zichzelf te verdedigen tegen hun eigen angst - om gek te worden.

Hoe kom je in een beroep? Het bereik van beroepen waarin een geluidsspeler kan plaatsvinden, is vrij breed: dit zijn programmeren, exacte wetenschappen, vreemde talen, schrijven, muziek, psychologie, psychotherapie en andere.

De namen van gerealiseerde geluidsmensen wiens leven een levendig voorbeeld is van de grote waarde die ze aan de samenleving hebben gebracht, zijn Sigmund Freud en Karl Jung, Steve Jobs, Nikola Tesla en Albert Einstein.

Maar het is helemaal niet nodig om een ​​genie te worden geboren om plaats te vinden en gelukkig te zijn, want iedereen wordt geboren met zijn eigen volume van verlangen, dat moet worden gerealiseerd. En dit zal voldoende zijn om het zeker te voelen - het leven was een succes.

Ongelofelijke veranderingen doen zich voor wanneer u de fundamentele verlangens van geluid vervult om uzelf, de mensheid, de betekenis van alles wat bestaat, de oorzaak-gevolg relaties in het bijzonder om u heen en in de wereld als geheel, te kennen. Wanneer je niet alleen jezelf leert kennen, maar ook leert om je op mensen te concentreren en elke persoon als jezelf te begrijpen. En de baas met een winkelende ader en oppervlakkige kantoorcollega's, zelfs de meest beruchte roddelliefhebbers. Ja, als jezelf - volledig zonder irritatie en veroordeling.

Het is mogelijk, en hoe ze hun plaats in het leven kunnen vinden, vertellen duizenden geluidsspecialisten die de training System-Vector Psychology van Yuri Burlan hebben ondergaan in hun resultaten.

Oefening 1. Keer de interesse van kinderen terug

Weet je hoe een genie verschilt van een gewoon persoon? Een genie beweert zijn recht te doen waar hij van houdt. Dit gebeurt meestal op zeer jonge leeftijd.

Beantwoord de vraag wat je leuk vond om te doen in de kindertijd. Zelfs voordat je ouders in je begonnen te proppen, is de instelling dat 'tekenen op brood niet werkt' of 'dansen niet serieus is'. Schrijf drie dingen die je als kind echt hebben gefascineerd. Dit is een kleine aanwijzing waar je naartoe wilt.

Wat gebeurt er daarna?

Al je verlangens worden bevrijd van onder het juk van de geluidsvector, en al je aard explodeert letterlijk van interesse in het leven en verlangens - de meest onverwachte en anders. Plots verschijnt er een nieuwe realiteit voor je - veelzijdig en vol betekenis. En je zult je niet langer afvragen wat het betekent om jezelf te vinden, omdat je jezelf en een nieuwe realiteit zult vinden.

Nou, na jezelf te hebben ontmoet en jezelf toe te passen zal het heel gemakkelijk zijn. Zorg hier zelf voor - mis de gratis inleidende lezingen online over System-Vector Psychology van Yuri Burlan niet. Meld je aan voor formulier hieronder.

Over jezelf vinden

Elke dag zeggen kinderen, adolescenten en zelfs volwassenen en senioren tegen zichzelf en anderen: "Ik wil mezelf in het leven vinden." Zelfvertrouwen en succes zijn ook vaak niet de garantie dat iemand geen probleem heeft om zichzelf te vinden. Volgens de psychologie zijn dergelijke aandoeningen kenmerkend voor mensen met periodieke herhaling van de eerste klassen tot zeer hoge leeftijd. Dit is een van die dingen die op scholen moeten worden onderwezen.

Vanuit het oogpunt van filosofie is dit een begrip van jezelf en de zoektocht naar een unieke plek. Psychologen geloven dat als een dergelijk probleem lang duurt, dit op een depressie kan wijzen. Daarom wordt het aanbevolen om de hulp van een psycholoog of psychotherapeut te zoeken of alles te laten en gewoon te genieten van wat is, als de zoekopdrachten een obsessie worden en niet langer plezier brengen. Soms worden dergelijke stemmingen verklaard als vermoeidheid en, bijgevolg, de behoefte aan rust. Het gebeurt dat een persoon zich lang geleden heeft gevonden, maar vanwege vermoeidheid en stress twijfelt hij hieraan en moet hij opnieuw worden opgestart.

Degenen die zichzelf zoeken waarderen niet alleen het resultaat, maar ook het proces zelf en de geleverde inspanningen. Er is geen magisch recept en aan de ene kant is het goed, omdat dit de zoektocht tot een interessante, memorabele en leuke activiteit maakt.Aan de andere kant zou een universele instructie een moeilijke taak vergemakkelijken. Een van de belangrijkste manieren om uw plaats in het leven te bepalen, zelfanalyse en analyse, het advies van psychologen en oefeningen, consultaties, masterclasses en trainingen, evenals spirituele oefeningen, meditatie en motivatie. Sommige mensen kiezen ervoor om verschillende methoden te combineren, die hun leven vereenvoudigen.

Oefening 2. Patronen zoeken: 20 favoriete activiteiten

Laten we nu een lijst maken met 20 van je favoriete activiteiten. Laat sommigen banaal voor je lijken (eet bijvoorbeeld lekker eten) - schrijf hoe dan ook. Wanneer de lijst klaar is, kijk dan goed naar deze activiteiten. Zie je de patronen? Zou het kunnen dat dingen die te maken hebben met het helpen van mensen prevaleren op uw lijst? Of een aantal sportieve activiteiten? Of zaken die verband houden met rustig eentonig werk?

Begrijp in welke groepen deze lijst kan worden verdeeld. Het zal je helpen begrijpen wat voor soort leven je zou willen leven.

Word egoïstisch

Ik zie niets mis met gezond egoïsme. Ik ben het eens met die dat egocentrisme waarschijnlijk geen super manier is om zichzelf te vinden, maar egoïsme - waarom niet. Als we niet van onszelf houden, niet in onze sterke punten geloven en ons bezighouden met zelfkastijding, dan zal ons succes toekomen, als het komt, dan zullen we er lang op moeten wachten. Daarom, vrienden, wees egoïstisch en houd van jezelf, dit is een van de drijvende krachten die helpt om je innerlijke kern te vinden. Onthoud goed dat het voor altruïsten veel moeilijker is om doornen naar de sterren te doorbreken.

Houd van jezelf

De regel is van de coach, die de vorige kruist, maar hier hebben we het over het feit dat je van jezelf moet houden, moet prijzen en je moet verwennen, en dit niet alleen op je verjaardag. Traditioneel is deze regel om mezelf te implementeren, ik implementeer dit:

 • Geestelijk, en soms hardop, prijs ik mezelf voor een goed uitgevoerde taak - Ganesa, je bent geweldig!
 • Ik beloof mezelf om een ​​nieuw horloge of een leuk klein ding voor iets te kopen.
 • Ik geniet van wat ik doe en vang de buzz hiervan.

Analyse van de situatie

De eerste stap om een ​​belangrijke keuze te maken en jezelf te vinden, is jezelf kennen. Het is moeilijk om de toestand te beschrijven en te negeren wanneer een persoon niet weet wie hij werkelijk is. Maar hoe moeilijk deze zoekopdracht ook is, het is het waard. Erkenning van iemands essentie is een leerzame ervaring die kan helpen een zelfstandig persoon te worden. Een paar vragen om het proces van jezelf kennen te beginnen:

 • Wat omringt een persoon nu?
 • Is hij inherent aan zelfmedelijden en de vraag naar medelijden van anderen?
 • Heeft hij dromen?
 • En zijn er angsten die verhinderen dat je vooruit gaat? Het gaat om die angsten waar iemand oprecht van af wil en geen comfortabel leven wil leiden.
 • Is hij een optimist of een pessimist?
 • Kwaliteiten van persoonlijkheid die bijdragen aan de vooruitgang?
 • Eigenschappen die het behalen van doelen en succes belemmeren?
 • Wat voor soort mensen bevinden zich in de dichte cirkel van een persoon en zijn er onder hen die interfereren met persoonlijke groei?
 • Redenen om dromen te laten varen? Waren ze echt?
 • Hoe is iemand in de huidige toestand gekomen?

Het is heel belangrijk om open en eerlijk met jezelf te praten. Antwoorden worden aanbevolen om op de gadget of op een stuk papier te worden geschreven.

Geef jezelf niet de schuld van het oude

Totdat je je oude fouten hebt losgelaten, bereik je geen nieuwe hoogten. Waarom zou je je in het verleden verdiepen, omdat je het nog steeds niet kunt veranderen. Natuurlijk maken we allemaal fouten en leren we van hen, en slimme mensen leren van de fouten van anderen. Daarom zullen we ons niet ontwikkelen terwijl we stoppen met het scrollen door mogelijke scenario's in het hoofd van situaties uit het verleden. Laat alles daar en zoek naar nieuwe antwoorden op vragen over wie je bent.

Populaire fobieën

 • Gokken is een analogie van verslaving, een soort kwaadaardige hobby, overdreven.
 • Manie van grootheid is een soort gedrag of zelfidentiteit van een individu, uitgedrukt in de regio.
 • Achtervolgingsmanie is een mentale disfunctie die ook kan worden aangeduid als.
 • Oefening 3. Je perfecte omgeving

  Als niemand in jou gelooft, wordt het nog moeilijker om in jezelf te geloven. Daarom bestaat de omgeving die winnaars genereert bijna altijd uit winnaars. Helaas is de omgeving waarin we gewend zijn te groeien niet bevorderlijk voor het creëren van genieën.

  Stel je voor dat de wereld van de ene dag op de andere is veranderd volgens jouw behoeften. En de volgende ochtend zal het gevuld zijn met mensen zoals jij dat wilt. Hoe zullen deze mensen zijn? Welke kwaliteiten hebben ze? Misschien zijn ze allemaal creatief, of omgekeerd, zijn dit mensen die een compromis van vijf plus hebben gehaald? Misschien doen ze alles snel, of, integendeel, zou je de wereld willen vertragen?

  Wat heb je over jezelf geleerd en wat heb je nodig om jezelf volledig te bewijzen?

  Aanbevelingen van psychologen en coaches

  De beste manier om jezelf te begrijpen en jezelf in het leven te vinden, is te luisteren naar het advies van specialisten op het gebied van psychologie en trainers over persoonlijke groei. Ze bieden 15 life-hacks om je te helpen je zelf te vinden:

  1. Wees actief, doe iets en onthoud de woorden van Einstein: "Het leven is als fietsen. Om in balans te blijven, moet je blijven bewegen. ” U kunt een plaats kiezen waar u naartoe wilt.
  2. Zorg voor voldoende slaap. Het is slaap, geen werk, dat is de basis van gezondheid, goed humeur, schoonheid en productiviteit.
  3. "Nee". Dankzij Jim Carrey bleek de film "Always Say Yes" erg goed, maar je moet het niet letterlijk nemen en bang zijn om "nee" te zeggen als er iets niet bij je past. Er zal altijd iemand zijn die voordeel wil halen uit de vriendelijkheid van een persoon, zelfs in de kring van zijn kameraden of familieleden. Iedereen heeft het recht om te weigeren.
  4. Positief denken. Geloof in het beste en de geest van prestatie.
  5. Vernietiging van stereotypen. Bekende patronen belemmeren vaak alleen de ontwikkeling.
  6. De weg vooruit, ondanks de obstakels. De landingsbaan is vaak zwart, maar als je begint, zal het zeker beter zijn.
  7. Verlof of verander. Dit gaat over waar iets niet is: onbemind werk met denkbeeldige stabiliteit of vertrouwde relaties, lang verstoken van vroegere tevredenheid en vreugde. In dergelijke omstandigheden blijven betekent vrijwillig inschrijven op stress, ziekte, neurose en verraad van je dromen.
  8. Rest.
  9. Leren en kennis. Elke dag is het belangrijk om iets nieuws te leren: uit boeken, cursussen, zelfstudie of artikelen.
  10. Creativiteit. De sleutel tot het losmaken van overspanning, evenals de ontwikkeling van het denken, inclusief creatief.
  11. Houd van jezelf en verrukking. Dit is niet alleen niet verboden, maar ook noodzakelijk. Zonder dit is het onwaarschijnlijk dat u mensen zult ontmoeten die dezelfde gevoelens en verlangens voor een persoon zullen ervaren.
  12. Om te proberen. Niemand is immuun voor fouten, en het is het niet waard, want missers zijn een waardevolle ervaring en een fase naar de volgende vooruitgang.
  13. Doelen en planning. Er moet ten minste een gedetailleerd plan zijn met betrekking tot de belangrijkste projecten en kwesties.
  14. Voortdurende nieuwe kennissen. Verbindingen zullen nooit overbodig zijn en sociale mensen gaan vooruit.
  15. Sluit de deur achter fouten uit het verleden en het verleden.

  Het is net zo belangrijk om open te staan ​​voor anderen. Evenzo adviseren psychologen om inspiratie op te doen uit allerlei individuele bronnen.

  Wees niet lui

  Succes komt naar degenen die werken, al het andere is een loterij. Ik ben niet voor het feit dat je tot het 7e zweet moet werken, maar heb geen medelijden met jezelf en wees lui. Favoriete werk, een prettige baan en een goede winst - de beste beloning voor diegenen die niet lui zijn en vroeger 10 minuten eerder opstonden dan hun buurman, of 20 minuten meer besteden dan de leider besteedt aan het leren van iets nieuws.

  Oefening 4. Vijf levens

  Stel je nu eens voor: je hebt vijf levens. En in elk van hen kunt u worden wat u wilt. Hoe leef je deze vijf levens?

  Deze oefening kun je, net als iedereen, zelf aanpassen. Als je drie levens redt - neem er drie. Het kost tien - ontken jezelf niets. Ik heb er vijf gekozen omdat ik dat nummer leuk vind.

  Stel je dus voor dat je één leven aan biologie zult wijden, het tweede - aan professionele reizen, het derde - om een ​​groot gezin met een stel kinderen te hebben, in het vierde zul je een beeldhouwer worden en in het vijfde - een astronaut. Welke vind je leuker?

  Het belangrijkste hier is om het volgende te begrijpen: als je slechts één leven moet kiezen, zelfs het leven dat je het leukst vindt, mis je de rest nog steeds. Omdat ze je integraal onderdeel zijn. Ze rommelden in ons hoofd: "Beslis!" En dit is triest.

  In de wereld zijn er mensen geboren voor een enkel doel, maar dit is een zeldzame uitzondering. Elk van je levens bevat iets dat je echt leuk vindt en nodig hebt. En je kunt het in je leven brengen.

  Andere effectieve tips

  De lijst van life-hacks voortzetten voor diegenen die op zoek zijn naar zichzelf, het is de moeite waard om aandacht te besteden aan instellingen en prioriteiten. Ze moeten niet alleen worden geregeld, maar ook worden vervangen als ze de groei vertragen. Overige aanbevelingen:

  1. Het is het beste om te communiceren met slimme, positieve en succesvolle vrouwen en mannen van verschillende leeftijden. Verliezers en depressief trekken zich terug. In de regel voelen mensen zich geweldig naast gelukkige persoonlijkheden die zelf positief zijn en anderen oprichten. Dienovereenkomstig verslechtert de stemming uit gesprekken met mensen die altijd klagen en verdwijnt de energie. Maar het is belangrijk om te onthouden dat depressie een ernstige psychische stoornis is en als iemand bij u in de buurt echt ziek is, moet u hem helpen en hem niet in moeilijkheden laten. Daarnaast is het belangrijk om zelf optimisme uit te stralen, zodat anderen de persoon bereiken.
  2. Angsten overwinnen. Succesvolle personen weten dat fobieën de voortgang belemmeren, dus worstelen ze ermee, openen ze hun bedrijf of bereiden ze presentaties voor.
  3. Organisatie van de wereld. Dingen op orde brengen opent de weg naar jezelf kennen: het appartement schoonmaken, een conflict met een collega oplossen en alle belangrijke taken uitvoeren.
  4. Blanco vel. Dit item gaat over de ontwikkeling van zijn eigen systeem van morele waarden en de naleving ervan. Alle ondeugden, gewoonten en acties die voortdurend afleiden en schade toebrengen, binden het echte 'ik' moeten worden verwijderd.
  5. Passie. Te vinden in het leven dat de moeite waard is, tranen en offers - dit is misschien wel de belangrijkste vondst voor een persoon. Als iets mooi lijkt en geloof veroorzaakt, moet je ernaar streven, ongeacht de meningen van andere mensen.
  6. Mentor. Natuurlijk moet het zoeken naar zichzelf gepaard gaan met eenzaamheid, omdat alleen de persoon zelf zijn behoeften kan bepalen. Maar meesters en mentoren helpen onnodige obstakels te vermijden. Een persoon met een ontwikkeld gevoel van zelfbewustzijn, waarop vertrouwen is, is geschikt.
  7. Het is niet nodig iedereen te plezieren. Het is bekend dat je niet iedereen zult plezieren, er zal altijd iemand zijn die slecht zal behandelen, ongeacht een reeks verdiensten en soortgelijke positieve resultaten. Het is belangrijk om dergelijke gezichtspunten te negeren, zelfs als ze van lieve mensen zijn. Onafhankelijkheid van de meningen van anderen is een enorme stap om jezelf een echt en harmonieus leven te leren kennen.
  8. Privacy. Elke dag moet je tijd vinden voor een wandeling en alleen reflectie, jezelf beschermen tegen lawaai, een eindeloze stroom van informatie, dialogen, druk en verwachtingen. Openbare tuinen, bossen en alle plaatsen waar u alleen met de natuur kunt zijn en ontspannen zijn het meest geschikt voor een dergelijk tijdverdrijf. Het belangrijkste is dat eenzaamheid geen ongemak en angst met zich meebrengt. Iemand die zichzelf zoekt, moet zich zelfvoorzienend en onafhankelijk voelen.
  9. Dien anderen. Zoals Mahatma Gandhi zei: "De beste manier om jezelf te vinden is jezelf te verliezen in dienst van anderen." De gemeenschap en andere mensen dienen is een van de beste manieren om je missie te begrijpen.
  10. Verlaat de comfortzone. Als je je gebruikelijke omgeving verlaat en jezelf observeert, kun je meer te weten komen over jezelf dat eerder ontoegankelijk was.

  Psychologen merken ook op dat er geen tijdslimieten zijn om zichzelf te vinden: voor iemand is een week voldoende, voor anderen kan het proces jaren duren. Wees daarom geduldig.

  Vergeet niet dat de ochtend van de avond wijzer is. Het is niet nodig om snel beslissingen te nemen, vooral als ze wereldwijd zijn. De belangrijkste adviseur van elke zoeker moet zijn innerlijke stem zijn.

  Interessante en nuttige oefeningen.

  Het is soms heel eenvoudig om de juistheid van je pad te bepalen; het is voldoende om aandacht te schenken aan het ontwaken in de ochtend. Krachtig en met creatieve ideeën komen degenen met een goed pad uit bed. En daarom hebben degenen die de wekker haten en moeilijk en slecht humeur opstaan ​​veranderingen nodig. Er zijn verschillende oefeningen die je helpen te leren wat je echt moet doen:

  1. Oefening 1. Perfecte omgeving. Bijna altijd bestaat de omgeving die de winnaars creëert uit hen. Het geloof van anderen in een persoon vereenvoudigt en handhaaft het vertrouwen in jezelf aanzienlijk. Maar velen hadden pech, hun omgeving is niet bevorderlijk voor de ontdekking van genialiteit. De oefening suggereert dat een persoon in de ochtend wakker wordt en een verandering in de wereld heeft ontdekt in overeenstemming met zijn behoeften. Nu wordt hij alleen omringd door die mensen die naast hem willen zien. Wat zullen ze zijn? En welke eigenschappen zijn er kenmerkend voor? Wat heeft iemand over zichzelf geleerd en wat heeft hij nodig om zijn volledige potentieel te bereiken?
  2. Oefening 2. Keer de interesse van kinderen terug. Er is iets dat een genie (die iedereen kan zijn) onderscheidt van gewone mensen - dit is de bewering van het recht om te doen waar je van houdt. In de regel kan dit worden herleid tot de kindertijd. Het is noodzakelijk om de vraag te beantwoorden wat iemand in de beginjaren graag deed, voordat hij volwassenen serieuze en winstgevende activiteiten oplegde.
  3. Oefening 3. Perfecte dag. Het enige dat je nodig hebt is een stuk papier, een pen en een fantasie. Het wordt aanbevolen om uw ideale dag in alle details te beleven: het toneel van actie, de mensen om u heen, eten, kleding en activiteiten. Er zijn geen beperkingen. Het is belangrijk om je het bezit van absolute vrijheid, miljarden roebels, vaardigheden en droomkrachten voor te stellen.
  4. Oefening 4. 20 favoriete activiteiten. Deze lijst kan alledaagse dingen bevatten, zoals lekker eten absorberen en iets meer betekenisvols en mondiaals. Nadat u de lijst hebt samengesteld, moet u deze zorgvuldig bestuderen. Er zijn waarschijnlijk patronen en bepaalde soorten dingen overheersen: sporten, anderen helpen of iets dat verband houdt met eentonig werk.
  5. Oefening 5. Vijf levens. Dat zijn er zoveel, stel je het eens voor. En elk leven is een kans om te worden wat je wilt. Hoe zullen deze kansen worden gebruikt? Het aantal levens kan worden gewijzigd in 3 of 7. Vervolgens wordt het leven geselecteerd dat je het leukst vindt. Maar dit is niet nodig, je kunt ook kiezen uit elke persoon die een persoon liefheeft en nodig heeft, en dit dan in werkelijkheid realiseren.

  Oefeningen voltooien, je moet drie lijsten maken en ze allemaal fantasie maken. De eerste betreft dingen die nodig zijn als lucht. De tweede bevat wat we willen, maar niet noodzakelijk. En de derde over dingen die je zonder kunt doen.

  Het menselijk leven is ervaring, rollen, relaties, verhalen, vaardigheden en inkomsten. Iets uit deze lijst wordt opgelegd, gekozen, is een compromis of zelfs een ongeluk. Een andere is noodzakelijk of duur. Degenen die zichzelf in het leven willen vinden, om te begrijpen wat hun eigen is en waar hun plaats is, moeten zich op zichzelf concentreren, hun favoriete dingen en activiteiten vinden en handelen, op weg naar hun bestemming.

  Bewegingsvector

  Nu kunt u een wensboom tekenen of de belangrijkste waarden in het leven visualiseren. Tot op zekere hoogte steun ik deze praktijk en denk ik dat ik ontwikkelingsvectoren op verschillende gebieden en parallel daaraan moet tekenen.

  Markeer hiervoor speciaal de pagina in het dagboek of start een eigen mobiele applicatie, omdat het zo leuk is als je vectoren je naar het opgegeven punt brengen:

  • Een vreemde taal leren,
  • Gelijk hebben
  • Verdien de eerste bitcoin
  • Besteed een miljoen
  • Bezoek een nieuw land.

  (de lijst gaat heel lang door).

  Ontspannende

  Na een goede baan, een goede rust. Rusten, ontspannen en kracht opdoen voor herstel is niet alleen belangrijk, het is ook uiterst noodzakelijk: als je het water in een vaas met bloemen niet bijvult, zullen ze uitdrogen.Daarom moet je soms zelfs een ongepland weekend voor jezelf regelen en jezelf niet "afsnijden" met het feit dat je op dit moment kunt verdienen. Rust, dus ontspan.

  Ik merk op dat zelfs als je niet weet hoe je rijk kunt worden, mijn advies je hierbij kan helpen. Een daarvan is identiek om jezelf te vinden - werk goed en rust goed uit. Ik vind het een leuk idee, en het werkte vaak met me samen, dat als je leert hoe je de suite moet gebruiken, het leven alleen maar luxe op zal leveren.

  Oefening 5. Mijn perfecte dag

  Nu hebben we een lange wandeling volgens uw verbeelding. Neem een ​​pen en een stuk en rijd. Dus hoe zie jij jouw perfecte dag?

  Leef deze dag in de tegenwoordige tijd en in al zijn details: waar word je wakker, wat voor huis is het, wie ligt er naast je, wat eet je als ontbijt, welke kleren draag je, wat doe je, wat voor werk doe je, thuis of op kantoor?

  Beperk je verbeelding niet. Beschrijf de dag dat je zou leven, als je absolute vrijheid, onbeperkte fondsen en alle sterke punten en vaardigheden had waar je alleen maar van droomde.

  Nadat de lijst is samengesteld, verdeelt u al uw fantasieën in drie groepen:

  1. Wat hiervan heb je nodig als lucht.
  2. Dat is optioneel, maar ik zou het toch heel graag willen hebben.
  3. Wat u zonder kunt doen.

  Ons leven bestaat uit levenservaring, verhalen, rollen, relaties, inkomsten, vaardigheden. Een deel hiervan kiezen we zelf. Sommige van wat we onze keuze noemen, is eigenlijk een compromis. Iets over het algemeen een ongeluk. Een deel hiervan is noodzakelijk en erg duur. Maar dit alles ben jij niet.

  Focus op jezelf. Vind waar je van houdt. En begin je richting je bestemming te bewegen.

  Vind een bron van plezier

  Het is moeilijk om het oneens te zijn met psychologen die beweren dat positieve emoties niet alleen onze dag maken, maar ons hele leven. Daarom raden ze aan om alleen dat te doen wat plezier en genot brengt, beginnend met de keuze van het type favoriete koffie en eindigend met de keuze van een beroep. Misschien helpen de regels van rijke mensen je hierbij, waarover ik al in detail heb geschreven op de pagina's van mijn blog. Voor mij spelen materiële en niet-materiële dingen een bron van plezier en inspiratie in het leven. Regen helpt me mezelf te vinden - de naderende wolken brengen letterlijk kracht en laten me toe om te creëren. Nou, vliegtickets naar een ander punt in de wereld is een trefzekere manier om jezelf te leren kennen op elke leeftijd die me nooit in de steek heeft gelaten.

  Open voor mensen

  Ik was altijd verrast door verborgen mensen die in hun kindertijd geen speelgoed uitwisselden en nu geen informatie delen die ze hebben gekregen is ook niet erg moeilijk. Ik ben ervan overtuigd dat als je je openstelt voor het Universum, het ook voor jou opengaat - het biedt de mogelijkheid om geld te verdienen, nieuwe mensen te ontmoeten.

  Daarom probeer ik altijd met mijn familie, vrienden en partners te delen wat mij in mijn leven heeft geholpen. Als ik bijvoorbeeld elke zondag de rubriek lanceer, waar ik films over het bedrijfsleven presenteer, bekijk ik ze altijd zelf voor de tweede of zelfs 10 keer en vind ik waardevolle adviezen die ik graag met u deel.

  Hoe een doel in het leven te vinden

  Een levensdoel is een concept dat velen bang maakt vanwege zijn afwezigheid, terwijl anderen er niet aan denken. Gewoonlijk zijn degenen die gelukkig zijn infantiel, voor wie iedereen heeft besloten of met wie iedereen gelukkig is - ze worden niet gekweld door de zoektocht naar hun eigen bestemming of hun levensdoelen. Het beeld verandert scherp naar het tegenovergestelde wanneer een tragedie zich voordoet in het leven van deze mensen of belangrijke delen van het leven waardoor het eerder een betekenisvolle ineenstorting was geworden. In deze toestand is het niet alleen gemakkelijk om teleurgesteld te zijn in jezelf en wat er gebeurt, maar ook om de laatste drijvende kracht te verliezen. Het doel is een soort baken, waarbij een persoon beweegt, ongeacht de vreugden en rampen die zich in zijn leven voordoen. Op gunstige momenten voegt het kracht toe en in momenten van wanhoop helpt het niet om volledig naar de bodem te zinken.

  Help jezelf in het leven te vinden door een globaal doel te stellen, het belangrijkste criterium voor de juiste keuze waarvan een gevoel van vreugde en geluk zal zijn. Het zijn levendige kleurrijke emoties die aangeven dat je hebt besloten. Juiste doelen zijn niet gelijk aan het leven. Als je spanning in je lichaam voelt door de gedachte je hele leven te wijden aan disfunctionele kinderen of in een hospice te werken, doe dat dan niet. Als het geen vreugdevolle gejuich is, dan zou een warm gevoel van vreugde aanwezig moeten zijn, en geen verlangen naar sociale goedkeuring door interne inspanningen.

  Een levensdoel is zeer nauw verbonden met iemands eigen bestemming en bewustzijn. Een persoon die niet beseft wat hij wil, wat hij kan, waar hij naartoe gaat en waarom hij op de automatische piloot leeft, voert de instructies van anderen uit, omdat er geen vaardigheid is om zich bewust te zijn van zijn interne processen. Om je doel te vinden, moet je dus eerst jezelf leren kennen.

  Velen wonen psychologische groepen en trainingen bij, gaan naar retraites en ashrams, nemen deel aan yogastudio's en doen onafhankelijke meditatie, en iemand gaat naar de tempel. De betekenis van alle bedevaarten is niet dat de grote goeroe je moet vertellen waar je voor moet leven en waar je naar moet streven - dit wijst alleen maar op het verkeerde zoekpad. Het ware doel van je eigen leven is alleen jou bekend, en daarom is de betekenis van alle activiteiten een diepere kennis met jezelf.

  Het is uitstekend voor het zelfstandig zoeken naar een doel om uw dromen en interesses te onthouden, niet de laatste, maar de oudste. Die opties zijn hier geschikt, wanneer u zich bijna zonder nadenken bij de mensen voegt die deelnemen aan een project of die activiteit die u uitvoert zonder een geldelijke beloning. Zulke dromen worden niet beperkt door sociale conventies, er is niet zo'n zware druk van de meningen van de omringende wereld en echte verlangens komen naar boven. Laat ze los, schrijf op, denk erover na hoe dit in je echte leven kan worden gerealiseerd. Zelfs het verlangen naar ruimtevaart kan nu worden geïnterpreteerd en een ruimtepollectie van kleding creëren, en dromen van kapper zijn worden gemakkelijk vervuld door cursussen te volgen.

  Zoek door contact op te nemen met uw huidige omgeving. Reageer op menselijke pijn en behoeften, op kunstwerken en openbare acties - in dit alles kun je gemakkelijk je eigen levensdoel vinden. Aerobatics - combineer je echte leven met dromen. Niet vernietigen of verbouwen, namelijk verbinden.

  Programmeer jezelf voor succes

  Als we aan boord van een vliegtuig gaan, denken we dat we er over een paar uur uit zullen afdalen in een andere stad of in een ander land, toch? Hetzelfde in het bedrijfsleven, of wanneer we onszelf willen vinden - het is in eerste instantie de moeite waard om jezelf positief te stellen:

  • Visualiseer wat de situatie is wanneer u zich bevindt,
  • Stelt u zich eens voor wat deze voorwaarde voor u betekent en wat nieuw het met zich meebrengt,
  • Werk uit en droom over welke fasen u moet doorlopen om uw ultieme doel te bereiken.

  Hoe je bestemming in het leven te vinden

  Bestemming kan worden onthouden, gecreëerd, gevonden of uitgevonden. Deze categorie verandert in relatie tot wat een persoon in zijn eigen leven ervaart en hoe ver hij is verwijderd van zijn oorspronkelijke positie. Heel vaak zijn er situaties waarin een persoon op jonge leeftijd weet waar hij naar moet streven, wat hij wil, ideeën over zijn eigen missie helder en duidelijk zijn. Dit alles gaat verloren onder invloed van anderen die de persoon, zoals voorgeschreven, laten leven om niet verder te gaan dan verzonnen normen en geleidelijk stoppen met reageren op de signalen van de innerlijke stem.

  Bewustzijn van het doel geeft een gevoel van de zin van het leven, de volheid ervan, wordt weerspiegeld in tevredenheid met iemands activiteiten en prestaties, de manier waarop een persoon beweegt. Als je je bestemming hebt verloren, help dan iemand anders om jezelf in het leven te vinden, het is beter als zij tieners en jongeren zijn. Veel ideeën, levendige opwinding en oprechte interesse in het leven kunnen je inspireren, vooral als je echt op zoek gaat naar samenwerking - dit zal het mogelijk maken om al lang bestaande verboden te verwijderen.

  Om een ​​bestemming te vinden, adviseren psychologen om de ideeën die zorgzame familieleden en leraren in je hoofd stoppen, te negeren. Het zal nodig zijn om de sterke druk te overleven, omdat niemand van veranderingen houdt, vooral als je vroeger volgens de instructies van anderen leefde. Matig egoïsme opnemen en jezelf volledig onderdompelen in de studie van je verlangens en deze volgen is wat in het beginstadium nodig is. Werk aan je zelfvertrouwen en acceptatieniveau - het is noodzakelijk om voorwaarden te creëren waarin je maximaal tevreden bent met jezelf en het leven. De zin over de behoefte aan zelfliefde klinkt uit alle mogelijke bronnen, en het is logisch bij het vinden van een bestemming. Hoe meer een persoon zichzelf probeert te veranderen, hoe kunstmatiger en niet zijn leven. De aanwezigheid van een hoog niveau van acceptatie van de plaats waar je bent, zorgend voor dat lichaam, waardoor je nu dichter bij het vinden van je ware pad kunt komen.

  Erkenning van hun kenmerken en verlangens is noodzakelijk, maar zelfgraven en overmatige reflectie zijn overbodig. Laat alleen de feiten over en houd er rekening mee bij het kiezen van doelen en situaties - dit helpt om een ​​bestemming te vinden. Maar naast het onderzoeken van uw bestaande bedrijfsmiddelen, moet u uw ervaring aanvullen met constante nieuwe kennis en ervaring. Om te leren over de roeping in het vangen van krokodillen, als je niet weet over het bestaan ​​van deze dieren is onmogelijk. Lees, ga naar tentoonstellingen, interesse in wetenschappelijke uitzendingen en nieuws niet van de criminele wereld, maar van de progressieve kant van menselijke ontwikkeling. Over het algemeen is het optimaal om uw brein weer op te bouwen in een modus van zoeken naar nieuwe interesses en genoegens, evenals bestaande in nieuwe vormen te synthetiseren - op deze manier krijgt u absoluut unieke richtingen.

  Identificeer delen van je leven die je inspireren. Het kan een gezin of werk zijn, een hobby of studie - alles wat je positieve emoties geeft en je verder zet. Ontwikkel dit en volg achterwaartse momenten die energieverlies en een gevoel van apathie veroorzaken. Zulke niet-productieve onderdelen moeten niet zomaar uit het leven worden gegooid, omdat ze aanzienlijk kunnen zijn, maar ongemak moet worden omgezet in positief. Als je thuis veel stress hebt, denk er dan over na, misschien moet je reparaties uitvoeren, een comfortabel bed kopen of meer communiceren met je familie om je niet vreemd te voelen. Als het erg moeilijk is op het werk, is het misschien de moeite waard om de relaties met collega's te bekijken, om hulp te vragen of naar een ander schema te gaan.

  Ga niet achteruit

  Ik haat het om op te geven - wat ik je aanbeveel, vooral als je jezelf lang niet kunt bestuderen en begrijpen. Veel boeken voor zelfontwikkeling, waar ik ook over schrijf op mijn GQ-monitor, stemmen af ​​op het feit dat als het moeilijk is, dit betekent dat het daarna gemakkelijker zal zijn en dat het vliegtuig altijd opstijgt tegen de wind in. Mijn advies aan al mijn lezers is om koppig te zijn in het bereiken van een doel, ongeacht wie je bent in de horoscoop. Soms is het moeilijk, maar ben je niet geïnteresseerd om met jezelf zo'n grappig spel te spelen en je innerlijke zelf te bewijzen dat alles mogelijk is?

  Wat te doen in het leven, hoe je jezelf kunt vinden

  Om met succes een bezigheid in het leven te vinden, adviseren psychologen alle overbodige gedachten en kritiek weg te gooien en nemen ze in eerste instantie intuïtie, creatief denken en een stroom van fantasie op. Maak een lijst van alles wat je graag doet, schrijf gewoon zonder te evalueren hoe realistisch of nuttig het is. Zelfs een activiteit die je nog nooit eerder hebt gedaan, maar die iets trok of interesseerde, is geweldig. Dit kan wetenschappelijke activiteiten omvatten en bellen blazen, katten wassen en thermische geleidbaarheid berekenen, make-up en winkelen, slapen en zwemmen - alles wat je vreugde of voldoening schenkt, noteer de lijst zonder enige kritiek. Het is niet nodig om onmiddellijk de juiste opties te schrijven, maar een dergelijke opsomming zal je uiteindelijk helpen je beroep te vinden.

  U moet niet vermelden wat als geaccepteerd, nuttig of goedgekeurd wordt beschouwd, als het u niet persoonlijk bevalt. De lijst van plezier is direct gerelateerd aan de zoektocht naar zichzelf, en de lijst van noodzaak is om het welzijn van anderen te waarborgen. Probeer niet elk item als een kwestie van leven te beschouwen - dit beperkt uw zoekopdrachten aanzienlijk en vertraagt ​​uw activiteit. Succesvolle en gelukkige mensen hebben van 7 tot 15 stabiele belangen, soms op totaal verschillende gebieden. Je kunt ze vervolgens combineren of in de tijd afbakenen. Maar verwijder in geen enkel geval, omdat elke vreugdevolle activiteit je dichter bij de waarheid van je bestaan ​​brengt, energie geeft en potentieel onthult.

  Begin te doen wat je wilde, maar waar je bang voor was of waar je faalde. Als er een langetermijnbelang is in een bepaald veld, is het heel goed mogelijk dat dit is wat je in het leven moet doen en falen wordt uitgelokt door angst. Overmatige angst, pedantry, de wens om alles op de best mogelijke manier te doen en de eerste keer dat ze iedereen kunnen verlammen. Voer nieuwe activiteiten uit, speels, plaats de noodzaak voor het resultaat niet boven het proces en vergeet niet om hulp te vragen aan degenen die dit al lang doen.

  Vorm elke ochtend je gewenste leven. Bovendien is het belangrijk dat deze gedachten de periode van de huidige dag omvatten, in een jaar en in tien jaar - dit vertegenwoordigt een globaal perspectief en laat niet de vreugde van elk moment voorbijgaan. De afbeelding moet zo volledig mogelijk zijn en alle gebieden weerspiegelen. Dat wil zeggen, met betrekking tot jezelf, moet je begrijpen hoe je eruit wilt zien (van haarkleur tot sokmateriaal), welke gezondheid je hebt, hoeveel slaap, wat er is.

  Wat betreft de mentale en emotionele toestand, is het belangrijk te begrijpen dat u streeft naar kalmte, plotselinge veranderingen of verzadiging. Activiteiten omvatten sportprestaties, workflow, vrije tijd (tijd, plaats, voorbereiding), ontmoetingen met vrienden en nog veel meer. Alles moet zo gedetailleerd mogelijk in je verbeelding worden gepresenteerd, dan kan de volgende dag dichter bij de droom komen, want dan zullen de hersenen automatisch zoeken naar voorwaarden en de mogelijkheid om dagelijkse wensen en veelbelovende opties voor langetermijnplannen te vervullen.

  Besteed aandacht aan je vaardigheden en combineer dit met interesse. U kunt zelfs slagen voor de juiste tests, waarvan de resultaten echter uw verfijning vereisen. Meestal heb je een loopbaanoriëntatie gekregen, moet het worden verwerkt rekening houdend met je smaak. Een persoon met wiskundige vaardigheden zal bijvoorbeeld de rollen van een leraar of een accountant worden aangeboden, maar dit neemt de deelname aan gespecialiseerde quizzen of de keuze van vacatures in snoepwinkels niet weg (als je een zoetekauw bent). Focus op je eigen plezier, dat ontstaat op het kruispunt van de mogelijkheid van zelfrealisatie, het gebruik van je eigen talenten en de bevrediging van persoonlijk belang.

  Als u ouder bent dan 30

  Als je geboortedatum drie decennia geleden duurt, is dit geen reden om verdrietig te zijn, maar eerder een geweldige kans om jezelf te vinden op deze geweldige leeftijd. Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat je jezelf kunt vinden op 25, 30 en zelfs 32. Ik wil zeggen dat het pad naar jezelf niet het uiteindelijke doel is, het is een lang proces dat nooit eindigt.

  Het is alleen zo dat als je op 14-jarige leeftijd belangrijk bent om op 17-jarige leeftijd een open concert te spelen op een muziekschool - om op 22-jarige leeftijd een journalistiekafdeling te betreden - om je afstudeerproject briljant te verdedigen, en dan op 30 - je eerste eigendom te kopen, en bij voorkeur ergens aan de kust. Als we de comfortzone verlaten, is het moeilijk voor ons om alleen de eerste drempel te overschrijden en dan is alles eenvoudiger en eenvoudiger. Als je handen vielen en er geen motivatie meer was om verder te gaan, zijn er 3 nuttige tips die me meer dan eens hebben geholpen in het leven:

  • Onthoud waarvoor je het doet
  • Draai terug en kijk hoeveel er is doorgegeven
  • Ga naar bed. Alle zaken, inclusief het zoeken naar zichzelf in het leven, kunnen het beste worden gedaan door een uitgerust persoon en op een volle buik.

  Werk en privéleven, hoe evenwicht te vinden

  Het idee om werk en gezin op een harmonieuze manier te combineren, is niet nieuw, en veel tips worden vaak aangeboden met ideale schema's en berekeningen van hoeveel tijd je aan elke activiteit moet besteden. Ze kunnen echter uitsluitend worden gezien als voorbeelden uit het leven, verhalen van bekenden, maar niet als een gids voor actie. Het is noodzakelijk om tijd en geïnvesteerde inspanningen toe te wijzen op basis van uw eigen doelen, persoonlijke betekenissen en voorkeuren. Er zijn mensen die klaar zijn om de hele wereld te verlaten omwille van een geliefde en de maatschappij en hun eigen professionele zelfrealisatie verlaten, en degenen die door elke relatie worden ontmoedigd en veel interne middelen wegnemen.

  Het is belangrijk om niet alleen te bepalen waar je meer voldoening uit haalt, om jezelf niet te kwellen met de pijn van het geweten door te vergelijken met anderen, maar ook een echte beoordeling van de situatie. Een persoon kan bijvoorbeeld absoluut blij zijn dat er alleen werk in zijn leven is, maar in het geval van het ontslag of de ondergang van het bedrijf, blijft zo'n persoon volledig geïsoleerd, zonder doelen, geen betekenis in het leven, vertrapte verwaandheid en geen energiebronnen. Hetzelfde kan gebeuren met degenen die alles op de familie zetten wanneer een scheiding of verraad komt.

  Om te voorkomen dat al het leven op een bepaald moment onder de voeten komt, is het noodzakelijk om voldoende aandacht te schenken aan de ontwikkeling van alle levenssferen. Dit garandeert multilaterale steun en stabiliteit in het geval van het verdwijnen van een geliefde, en kan ook nieuwe ideeën of een blik op de hele situatie geven. Formele naleving van een dergelijke verdeling levert meestal niets anders op dan snelle vermoeidheid en toenemende irritatie door nutteloos werk te doen.

  Er moet altijd evenwicht worden gezocht, in elke situatie. Als je merkt dat de partner meer beledigd en emotioneel vervreemd begint te raken, is het logisch om meer tijd aan de relatie te besteden. Wanneer op het werk de volgende deadline en op het spel staat, is het serieuze geld - je moet meer tijd aan je werk besteden. Het is onmogelijk om voor altijd één schema op te stellen, het is de moeite waard om naar de situatie en de wijzigingen ervan te luisteren. Maar dit neemt de introductie van tradities niet weg, bijvoorbeeld door zaterdag alleen aan familieleden te wijden en dinsdagavond aan diners met klanten. Dergelijke tradities zullen helpen een min of meer constant ontwikkelingsniveau te handhaven en een gevoel van stabiliteit en zekerheid te geven aan de mensen in de omgeving.

  Het contrast tussen werk en privéleven is nutteloos, omdat een ruzie met dierbaren de efficiëntie van het werkproces beïnvloedt, net zoals mislukkingen in het beroep het met je mee naar huis nemen. Deze twee bollen zijn niet verschillend en hoe meer afhankelijkheden u kunt ontdekken, hoe meer kansen er zijn om de optimale modus te vinden. De verantwoordelijkheid voor het veranderen van de situatie ligt alleen bij u, en als u blijft volharden en uw tanden knarst, zult u geen evenwicht vinden.

  Wat betekent het om jezelf in het leven te vinden

  Je Zelf begrijpen en liefhebben is een absoluut individueel concept voor iedereen, en er is geen universeel idee van wat het betekent om jezelf te vinden, omdat alles afhangt van leeftijd, vaardigheden, vaardigheden, karakter en ... een goed voorbeeld. Voor sommigen betekent jezelf vinden voorbeeldige ouders worden, voor sommigen een stempel drukken op de geschiedenis, voor sommigen 100 landen bezoeken en geen vrije ruimte in je paspoort achterlaten.

  En het is goed dat ieder van ons zijn eigen hoofd op onze schouders heeft, onze eigen doelen en motivaties, en het is geweldig als sommige voorbeelden of gedachten van mensen mij, mijn partners en degenen die voor het eerst materiaal op GQ Monitor lezen voor het eerst helpen en denken over het starten van een investering.

  De wijsheid van succesvolle mensen

  Steve Jobs herinnerde er voortdurend aan dat hij zichzelf nooit zou vinden, en alleen omdat hij dit niet wilde doen. Albert Einstein geloofde zelfs dat de zoektocht naar jezelf in een wiskundige formule kon worden geplaatst, en de operadiva Montserrat Caballe zegt dat ze zichzelf alleen vond omdat haar buren sterke zenuwen en slecht gehoor hadden. Voor sommigen ligt wijsheid aan de oppervlakte, en soms hoef je er niet naar te zoeken in de diepe put van de filosofie, maar kijk je gewoon onder je voeten.

  Het is niet genoeg om jezelf te vinden, het is belangrijk om je Zelf te vinden en voor een lange tijd en voor altijd beter te bewaren. Samenvattend wil ik nogmaals uw aandacht vestigen op het feit dat zoeken naar uzelf een proces is, zoals Present Continuous Tense, dat het proces en de duur ervan weergeeft. En als je een succesvol voorbeeld voor je ogen wilt hebben - de meest populaire rijke mensen ter wereld, wiens verhalen zijn opgenomen in materiaal op mijn blog. En traditioneel wens ik je niet alleen te vinden en te redden, maar ook om te genieten van wat je zoekt en geniet van elke dag van je leven.

 • Bekijk de video: Je leven verbeteren - stel jezelf deze simpele vraag (April 2020).