Beeldjes en ambachten maken van lichte plasticine in fasen

Modelleren is een zeer opwindende en nuttige activiteit. Het heeft een gunstig effect op de verbeelding en creatieve perceptie van het kind, en ontwikkelt ook fijne motorische vaardigheden van de handen. In dit artikel zullen we overwegen: hoe figuren uit plasticine met je eigen handen te vormen.

Masterclass

 1. Rol de bal van gele plasticine.
 2. Maak het werkstuk plat en druk op het midden met de ronde punt van de stapel.
 3. Snijd overtollige plasticine van de achterkant af.
 4. Maak een cake van roze plasticine.
 5. Bevestig de cake op de donutbasis en maak een gat in het midden.
 6. Rol flagella van plasticine in felle kleuren.
 7. Plaats de flagella gedurende 5 minuten in de vriezer.
 8. Verwijder en snijd de bevroren flagella in kleine stukjes.
 9. Garneer de donut met een suiker bestrooi.

Plasticinedoughnut is klaar!

Beeldjes en ambachten maken van lichte plasticine in fasen

Lichte plasticine is een massa waarmee je cijfers kunt maken. Vanwege het feit dat dit materiaal in de lucht bevriest, kunnen figuren ervan worden opgeslagen en verzameld. Het materiaal voelt aangenaam aan, rekt goed en krijgt bij gebruik geen vuile handen en kleding.

Lees eerst de regels voor het gebruik van het materiaal voordat u in stappen stadia van licht plasticine maakt. Het moet worden bewaard in een verzegelde verpakking. Probeer snel met onderdelen te werken, vooral als ze klein zijn. Het is onmogelijk om er veel spaties van te maken en ze pas dan vast te maken, omdat het materiaal snel hard wordt.

Grote figuren kunnen het beste bij elkaar worden gehouden met lucifers of tandenstokers na voorbehandeling van de gewrichten met water. We maken kennis met de rest van de gebruiksregels bij het maken van ambachten.

De voordelen van het modelleren van plasticinefiguren voor kinderen

De vorm helpt kinderen motorische vaardigheden van kinderen te ontwikkelen, te fantaseren en aandacht te besteden aan kleine details. Bij het maken van vormen kunt u het kind de transformatie van de ene vorm in de andere uitleggen. Rol bijvoorbeeld een worst op en snijd deze, waarbij duidelijk wordt aangegeven hoe de lengte van de figuur in een korte wordt veranderd. Plasticine draagt ​​bij aan de kennis van de wereld door het creëren van objecten.

Wat kan van plasticine worden gemaakt: bladafdrukken

Modellering van deeg kan worden gebruikt om afdrukken van verschillende objecten erop te maken. Je hoeft alleen maar de plasticine met een deegrol te rollen en je kunt er afdrukken van speelgoed, kant en andere dingen op achterlaten.

Probeer met een kind naar een bos of park te gaan en verzamel bladeren van verschillende vormen. Als je thuiskomt, kun je bladafdrukken achterlaten op het deeg om te beeldhouwen.

Om dit te doen, moet het blad aan de achterkant worden geplaatst, waar de bladaders het meest opvallen. Ga daarna met een deegroller over het vel en verwijder het voorzichtig.

Zowel plasticine als polymeerklei kunnen plaatafdrukken maken. Voor klei ambachten, kunt u 1 theelepel voedsel kleuren geel, rood en oranje om mooie heldere bladeren te krijgen.

Zeevis

Voor degenen die voor het eerst proberen te modelleren, raden we aan om te beginnen met het zeeleven. Het zijn mariene figuren en ambachten van lichte plasticine die we geleidelijk zullen proberen te vormen. De beroemdste inwoner van een zee is een vis en we zullen ermee beginnen. Bereid plasticine voor, stapel en ga door met de productie:

 1. Neem een ​​groot stuk plasticine, we hebben het geel. We rollen het uit in onze handpalmen zodat we een bal krijgen. Het moet glad zijn, zonder scheuren.
 2. Van het ene uiteinde verkleinen we de bal. We vormen een druppel - dit zal het lichaam van de vis zijn.
 3. We krijgen een beetje paarse plasticine. Rol drie kleine balletjes op. Van elk vormen we een lange worst, druk zachtjes naar beneden om reepjes te maken. Met deze details versieren we het bovenste deel van de toekomstige vis.
 4. We rollen twee ballen voor vinnen van dezelfde kleur. Maak ze voorzichtig plat en geef aan één kant een smallere uitstraling. We voegen strips aan de vinnen met een stapel. Bevestig de details aan de zijkanten van de vis.
 5. Knijp de voorkant van de visoogruimte samen. Rol twee witte ballen op en leg ze op voorbereide plaatsen. Voeg zwarte pupillen toe. Hieronder drukken we een glimlach door de stapel.
 6. Het enige wat ontbreekt is de staart en vin, die we bovenop zullen plaatsen. We maken de staart in de gelijkenis van de zijvinnen, maar van een groot formaat. De bovenste vin heeft een langwerpige, afgeronde vorm. We maken het vast aan de achterkant.

Dit is zo'n mooie vis.

Manieren en technieken om ambachten te maken van plasticine

Degenen die vergeten zijn hoe ze met plasticine moeten werken, hebben misschien niet de minste angst: het is een plezier om op elke leeftijd met dit plastic en kneedbare materiaal te werken. Het is slechts nodig om enkele aanbevelingen te volgen hoe een beeldhouwer en een beeldhouwer in een persoon ontwaken.

Dus, waar te beginnen:

 1. Alle werkzaamheden worden alleen uitgevoerd met zachte plasticine. Zodra we alle benodigde kleuren uit de doos hebben gehaald, beginnen we ze allemaal in de hand te kneden. Handige gymnastiek op elke leeftijd!
 2. Plasticine is zacht geworden - nu kiezen ze voor een manier van beeldhouwen.

Er zijn veel opties voor plasticine, je kunt met elk monster beginnen.

De constructieve methode is het samenstellen van individuele elementen per type constructor. Eerst wordt het beeld van de figuur uitgedacht, daarna wordt het mentaal in zijn samenstellende delen verdeeld. Elke eer wordt afzonderlijk gegoten en begint vervolgens met assembleren.

De sculpturale methode, of plastic - het materiaal dat uit een enkel stuk bestaat, krijgt de vorm van een geconcipieerd beeld. Het kind trekt enkele delen, knijpt daarentegen enkele stukken in en smeert met de vingers. Het blijkt werk van één object, zonder te scheuren en te plakken. Technieken waarmee u kunt werken: draaien, buigen en ontkoppelen, drukken, knijpen.

De gecombineerde methode bestaat uit de twee hierboven. Hier kun je alle modelleringstechnieken combineren, meestal wordt het op natuurlijke wijze verworven door 5-7 jaar van het leven van een kind.

Hoe een goede boetseerklei te kiezen

Bij het kiezen van plasticine, moet u op enkele dingen letten:

 • Goede plasticine plakt niet aan uw handen en geeft geen vlekken op uw vingers.
 • Het moet gemakkelijk de vorm aannemen die het kind probeert te maken.

 • Onderdelen van plasticine moeten gemakkelijk aan elkaar te plakken zijn.
 • De verpakking moet wijzen op de afwezigheid van toxiciteit en schade aan het kind.

Octopus

We blijven fantaseren over het mariene thema. Wat kan er nog meer worden gedaan met lichte plasticine? We hebben acht turquoise ballen waarvan we een prachtige octopus zullen maken. Word lid van de fabrikant:

 1. We rollen elke voorbereide bal uit in de vorm van een lange worm. We maken één zijde smal. We hebben acht benen.
 2. We spreiden de benen in een cirkel en verbinden ze in het midden. Wikkel de uiteinden in verschillende richtingen.
 3. Alleen het hoofd ontbreekt. We rollen het van turquoise materiaal. We vormen een grote bal. Wij verkopen plaatsen voor het oog. De ogen zijn gemaakt van wit materiaal, voeg zwarte pupillen toe. Stapel een glimlach op en leg het hoofd op de benen.

Leuke octopus is klaar.

Plasticinemodellering met kinderen 1-2, 3-5, 6 jaar en ouder: studiefuncties, interessante ideeën

Beeldhouwen met kinderen uit plasticine is mogelijk vanaf 1 jaar. Aan een eenjarig kind kan worden getoond hoe een bal, worst, hem in zijn handen kan worden gerold. Met behulp van plasticine worden kleuren gemakkelijk onthouden (het wordt aanbevolen om alleen kennis te maken met de primaire kleuren om de hersenen van de baby niet te overladen met informatie).

Naarmate je ouder wordt, wordt het modelleren van champignons, bananen, komkommers en andere groenten die gemakkelijker te maken zijn getoond. Een kind dat 4 jaar oud is geworden, gebruikt vakkundig harder materiaal, een mes en heeft betere vingers. Voor dergelijke kinderen kunt u meer kleuren gebruiken en moeilijker beeldhouwen.

Kinderen vanaf 6 jaar kunnen verschillende soorten modelleringstoebehoren meenemen. Op deze leeftijd kunnen ze zelfstandig met plasticine werken en kleuren combineren.

Hieronder vindt u een tabel waarin de leeftijd en kenmerken van klassen worden vergeleken:

leeftijdSoort plasticineWat kan ik beeldhouwenKenmerken van lessen
1-2 jaarzacht, soepelItems met dezelfde vorm
 • bekendheid met de primaire kleuren
 • van de ene figuur in de andere veranderen
3-5dichterItems bestaande uit meerdere figuren
 • Kennismaking met nieuwe kleuren
 • ontwikkeling van fijne motoriek van vingers,
 • studie van items
6-7solideMulti-delige composities
 • vingertraining
 • ontwikkeling van fantasie
 • een combinatie van plasticine met andere objecten

Eenvoudige slak

Ben je op zoek naar hoe je eenvoudige figuren kunt maken van lichte plasticine? Probeer zo'n slak te maken. Dit is een ideaal voorbeeld als u zich afvroeg hoe u uw kind kunt leren beeldhouwen. Wij gebruiken blauw en violet, u kunt alle anderen gebruiken. We beginnen te beeldhouwen:

 1. Rol een brede worst van blauw op. Maak het plat zodat het plat wordt. Voeg een blauwe bal toe aan dit deel.
 2. Rol een lange worst van paars op. Maak het plat en rol het werkstuk op een rol. We plaatsen het onderdeel op een blauwe basis.
 3. Voeg kleine witte ogen toe met zwarte pupillen. Plaats hieronder een roze glimlach. Bevestig hoorns aan je hoofd zodat alles netjes werkt, help jezelf met een stapel.

Hier kun je zo'n slak krijgen in een paar eenvoudige stappen!

Knutselen voor kinderen jonger dan 3 jaar plasticine

Ambachten van zacht plasticine met plezier worden op jonge leeftijd beheerst door kinderen. Eerst kneedt de volwassene de stukjes, omdat de baby deze bezigheid misschien niet snel moe kan worden. Geleidelijk zullen de kinderen leren hoe ze het materiaal moeten voorbereiden op het werk, wat bovendien de ontwikkeling van spieren op de armen zal stimuleren.

Ambachten van plasticine voor kinderen van 2 jaar oud zijn gemaakt van een combinatie van vergelijkbare of vergelijkbare vormen (kralen, hek, put, ballen, worstjes). Op deze manier worden een sneeuwpop, torentjes, rups, piramide, tuimelaar gemaakt.

Met behulp van een deegroller kun je verschillende stukjes plasticine uitrollen en de kruimels de "lever" van het canvas laten snijden, met behulp van vormen en bakvormen.

Complexere cijfers vereisen aanpassing door een volwassene.

Hoe klei eten voor poppen beeldhouwen?

Plasticine is een ideaal materiaal voor het maken van poppenvoedsel. Zodat het kind zich niet verveelde om te spelen, kunt u verschillende gerechten, cakes, snoepjes bedenken, die vervolgens aan de poppen worden aangeboden. Voordat u begint met het "koken" van voedsel, moet u de gerechten proberen waarin het wordt geserveerd om de grootte niet te verliezen.

Leuke olifant uit de dierentuin

Om mooie ambachten van plasticine te maken, gebruiken kinderen van schoolgaande leeftijd vaak extra decoratie-elementen.

Extra decor geeft het product originaliteit en realisme.

Een plasticine-olifant uit een dierentuin is bijvoorbeeld perfect voor deelname aan een schooltentoonstelling. De techniek van zijn creatie is als volgt:

Vijf ballen moeten uit grijze plasticine worden gerold: één groot voor het lichaam, de rest - hetzelfde, maar kleiner voor de benen. Vorm vervolgens alle onderdelen en breng ze samen. Maak op de voorvoet kleine sneden in een stapel.

Je kunt je benen versieren met witte cirkels en blauwe spiralen.

Om een ​​hoofd met een slurf te vormen. Gebruik ook de stapel om de neusplooien te identificeren.

Om de oren te vormen, verbindt u een grijs stuk plasticine met een roze, rolt u het dun uit en snijdt u het af met een golf. Bevestig de resulterende oren aan het hoofd van de olifant. Tot slot moet je de staart, slagtanden en pony rollen.

Plasticine broccolikool

Om broccoli te maken, heb je 3 tinten groene plasticine nodig. Maak de broccolipoot van de lichtste - rol hem in een dunne worst en breng verschillende sneden aan één uiteinde aan.

Lijm de rest van de kleuren en ga door het net voor het zetten van thee. Vorm de koppen van de resulterende spaties en blijf bij de inkepingen.

Plasticineproduct voor Defender of the Fatherland Day

Zeker, elke jongen die dol is op zware formidabele wapens zal waarschijnlijk op 23 februari weten hoe hij een tank van plasticine moet maken.

En meisjes kunnen zo'n artikel voor de vakantie voorbereiden voor papa, grootvader of broer. Om dit product te maken heeft u nodig:

 • Bereid drie primaire kleuren voor om een ​​geloofwaardige tank te vormen: groen, bruin en zwart. Ze worden afzonderlijk gebruikt of samen gerold.
 • U kunt bruin met zwart combineren om een ​​"marmer" -effect te verkrijgen. Verdeel het stuk vervolgens in twee gelijke delen en maak er platte delen van.
 • Rol acht zwarte wielen op en maak deuken aan één kant.
 • Wikkel vier wielen met zwart en bruin detail - het blijkt de rups. Vorm op dezelfde manier een tweede rups.
 • Om een ​​platform te maken, plakt u plasticine rond een luciferdoosje, bevestigt u er sporen aan.
 • Voltooi de tank met een vat, een luik en een cabine.

Worst

Worst is heel eenvoudig gemaakt van plasticine van roze en witte kleuren. Roze plasticine rol in een dunne rechthoek.

Verdeel de witte plasticine in verschillende delen en rol elk in een dunne buis. Verspreid de rietjes over de roze plasticine en draai de worst. Verwijder de worst een tijdje in de kou.

Egel - een glorieus bosdier

Het volgende plasticine-vaartuig kan zelfs met een heel jong kind worden gemaakt. Het kind zal met plezier van dit plezier genieten, omdat het werken aan het maken van een egel helemaal niet ingewikkeld is, maar het dier blijkt erg mooi te zijn.

Maak een bal van bruine plasticine. Strek de bal zodat deze de vorm van een druppel aanneemt. Nu moet je een egel ogen en neus maken.

Vul het hele oppervlak van de egel met zaden zodat de scherpe uiteinden naar boven kijken. Plaats het afgewerkte dier op gekleurd karton.

Plasticine rozen

Om ambachten en schilderijen te maken, wordt steeds vaker zachte, niet-plakkerige, sneldrogende klei gebruikt.

Laten we en we zullen proberen om een ​​ambacht te maken van luchtplasticine. Dit materiaal is geweldig voor het beeldhouwen van bloemen:

 • Om een ​​roos te vormen, moet je veel druppelvormige bloemblaadjes verblinden.
 • Dan beginnen we ze te verbinden, draaiend vanuit het midden.
 • Als de rozet klaar is, moet je er een spies in groene plasticine op bevestigen.
 • Vorm vervolgens de bladeren en, indien gewenst, nog een paar bloemen voor het boeket.

IJs

Om ijs te maken, heb je plasticine nodig in de kleur wit en wafel. Rol wafer plasticine in een niet-dunne laag. Maak er met een mes stroken op, als een wafel. Snijd een brede driehoek en draai deze in een kegel.

Maak van een witte plasticine een bal ter grootte van een gat in de kegel (deze mag er niet in wegzakken) en bevestig deze aan de "wafel". Van plasticine rood, bruin of zwart, kunt u een "vulling" maken. Ballen kunnen verschillende kleuren en maten hebben.

Kaas kan op verschillende manieren worden gevormd - een hele kop of een klein stukje, om het in een sectie te bekijken. Je hebt gele plasticine nodig.

Stap voor stap acties:

 1. Maak een cirkel van plasticine en druk deze naar beneden om een ​​kaaskop te vormen. Zet de zijkanten waterpas.
 2. Teken een patroon aan de boven- en onderkant van het hoofd met een mes.
 3. Om een ​​cirkel te vormen van een ander stuk gele plasticine. Snijd de zijkanten met een mes en geef de vorm van een driehoek. Maak de bovenkant iets plat en werk de hoeken met uw vingers.
 4. Snijd met een mes gaten van verschillende grootte aan de zijkanten.

Om een ​​heldere cake te maken, heb je plasticine in verschillende kleuren nodig.

Het gaat als volgt:

 1. Verdeel de bestaande plasticine in gelijke delen. Maak van elk een cirkel en maak deze plat. Zorg voor de gelijkmatigheid van de randen.
 2. Vouw de verkregen cakes op elkaar en druk licht aan met je handen.
 3. Van witte (je kunt elke andere kleur aannemen) plasticine, rol een grote dunne plaat uit en bedek ze met de cake. Snijd de overtollige stukken bij en lijn de randen zorgvuldig uit.
 4. Taart is naar believen gedecoreerd. Je kunt figuren maken van de overblijfselen van plasticine, bloemen of patronen op de taart tekenen met een mes.
 5. Snijd een plak van de cake.

Kleine muis

Gebruik voor het volgende vaartuig de zachte, blauwe kleur plasticine. We raden u aan een muis te maken:

 1. Eerst scheiden we een groot stuk, rollen er een gladde bal uit. Om dit te doen, drukken we de klei goed op het werkoppervlak of kneden we voorzichtig met onze handen.
 2. Een van de zijkanten van de bal moet in de vorm van een druppel worden gericht. De punt is licht gebogen.
 3. Neem een ​​beetje roze plasticine. Rol twee identieke ballen op. We drukken de platte cakes met de klem, aan één kant voegen we de randen van de platte cakes toe. We hebben oren, we hechten ze aan het hoofd.
 4. Van kleine zwarte delen rollen we de ogen en het puntje van de neus op. Het enige dat ontbreekt is een lange paardenstaart, we vormen het van roze materiaal, maken het vast aan de achterkant, je kunt het prachtig krullen.

De muis is klaar. We gaan verder en overwegen andere ambachten uit luchtplasticine.

Watermeloen

Om een ​​watermeloen te maken, moet je plasticine van de volgende kleuren bij de hand hebben:

 • licht groen
 • donkergroen
 • rood,
 • donker bruin
 • wit.

Stap voor stap acties:

 1. Maak een dun ovaal van rode plasticine. Plaats bruine plasticine gerold in dunne worst in het midden.
 2. Vouw een ovaal dubbel. Plaats de bruine worst terug en vouw. Herhaal opnieuw. Vorm een ​​volumebal uit rode plasticine.
 3. Witte plasticine rolt dun en plakt er een rode bal omheen.
 4. Maak van een donkergroene plasticine een dunne cake en leg er een witte cirkel in. Sluit de gaten aan de randen voorzichtig met je vingers.
 5. Verander lichtgroene plasticine in reepjes en plak het van buitenaf aan de watermeloen, met je vingers duwend in de basis.
 6. Maak van een stuk bruine plasticine een staart en bevestig deze aan een watermeloen. Druk iets naar beneden. Snijd de watermeloen.

Sleutelhanger banaan

Laten we proberen een stijlvolle en schattige bananensleutelhanger te maken. Voor hem hebben we twee tinten gele plasticine nodig. De ene is helder, de andere is helderder. Laten we deze versie van ambachten van luchtplasticine maken:

 1. Uit een lichte schaduw rollen we een kleine worst. Rond de uiteinden af ​​en kijk licht gebogen. Dit zal het vlees van een banaan zijn. In dit stadium plaatsen we aan de ene kant een speciaal oog zodat het vaartuig als een sleutelhanger kan worden gebruikt.
 2. Gebruik nu rijk geel. Rol het materiaal zo dun mogelijk op. Schaar snijd drie identieke ovalen. We hechten ze aan de pulp, alleen voorzichtig. Aan de onderkant van deze delen maken we verbinding en glad, aan de bovenkant rollen we de schil uit.
 3. Teken het gezicht van de banaan. Ogen en mond kunnen worden getekend met een marker. Glans en wangen van witte en roze acrylverf.

De sleutelhanger is klaar. Laat het minstens zes uur drogen.

Katje in een mand

Wat kan er nog meer worden gevormd uit luchtplasticine? Probeer zo'n schattig kitten in een mand te maken, die kan worden verwijderd en teruggezet. Om te werken heb je nodig:

 • stack,
 • acrylverf
 • blanke lak
 • borstel.

De kleuren plasticine die u zelf kunt kiezen, hangt af van welke kleur mand en kat u wilt krijgen. Laten we het modelleren:

 1. Laten we beginnen met het maken van de mand. We namen de blauwe plasticine en rolden deze in een lange, dunne worst. Trek het resulterende flagellum voorzichtig uit met uw vingers. Vouw het werkstuk dubbel. We beginnen het materiaal te draaien zodat we een verweven look krijgen.
 2. Vouw de mand. We draaien de tourniquet in een platte rol. We gebruiken niet al het materiaal, laten het op de muren liggen. Snijd het overtollige af, maak de randen glad. Voeg op dezelfde manier de wanden van de mand toe.
 3. Het blijft om het handvat van de mand te maken. Voor haar heb je hetzelfde flagellum nodig. We hechten aan de onderkant van de mand, repareren en snijden het overtollige af. De mand is klaar.
 4. Laten we een kat maken. Van witte kleur vormen we twee ballen. We geven er een de vorm van een kegel, de tweede plaatsen we op de punt van de kegel. Van twee kleine delen maken we driehoekige oren. Voeg twee poten toe aan de voorkant en een staart aan de achterkant. We regelen alles zodat het kitten in de mand past.
 5. We snijden de vingers op de benen met een stapel. Acrylverf de ogen van de kat, snor, mond en neus op het gezicht. We bedekken de ambachten met blanke lak om ze te laten glanzen.

Het resultaat was een heel schattige versie van het ambacht van lichte plasticine voor beginners.

Giraffe

Om een ​​giraf te maken, heb je 4 lucifers en de volgende kleuren plasticine nodig:

Stap voor stap acties:

 1. Maak van een oranje plasticine een ovaal en geef het de vorm van het hoofd van een giraf, waarbij je het onderste deel iets naar voren trekt.
 2. Om ogen te plakken en neusgaten en hoorns te maken van bruine plasticine.
 3. Van de oranje plasticine, mode oren en vasthouden aan het hoofd.
 4. Doe een beetje van de oranje plasticine en vorm het lichaam met de nek van het hoofdgedeelte. Blind ze samen, maak de bevestigingspunten zo veel mogelijk glad en bevestig ze aan het hoofd.
 5. Het uitgestelde deel van de oranje plasticine is verdeeld in 5 delen. 4 lucifers om vast te houden aan oranje plasticine, enigszins de bovenkant niet bereikend. Plak bruine plasticine hoeven op de bodem en steek lucifers in het lichaam.
 6. Maak van de resterende oranje plasticine een staart en bevestig een bruine plasticineborstel. Lijm op het lichaam.
 7. Haak een stuk van bruine plasticine los en maak een worst. Druk erop en snijd de randen met een mes, waardoor de vorm van een manen ontstaat. Lijm het vanaf het begin van het hoofd tot het einde van de nek.
 8. Maak kleine cakes van bruine plasticine en plak ze willekeurig op het lichaam.

Plasticinefiguren voor kinderen kunnen in verschillende posities worden gevormd.

Een kat kan bijvoorbeeld worden gemaakt:

Katten kunnen verschillende kleuren hebben, gewoon, gestreept.

Plasticinefiguren voor kinderen: een rode kat maken Een eenvoudiger versie van het maken van een kat uit plasticine Instructies voor het maken van plasticine van een kattenkop

Een van de manieren om een ​​kat van plasticine te maken, wordt hieronder gepresenteerd:

 1. De hoofdkleur van plasticine (bijvoorbeeld bruin) is het vormen van een ovale volumecirkel (romp).
 2. Maak van dezelfde kleur een ronde kop en bevestig deze aan het lichaam. Je kunt een lucifer gebruiken en deze in 2 delen splitsen.
 3. De poten moeten in de vorm van korte worsten zijn en een maat hebben. Ze zijn bevestigd met behulp van lucifers. Maak in het onderste deel van de benen met een mes incisies in de vorm van klauwen.
 4. Maak driehoekige oren en blijf bij het hoofd.
 5. Maak van lichtbruine plasticine 2 kleine cirkels en een volumineuze halve cirkel. Bevestig cirkels naast de neus en een halve cirkel vanaf de onderkant in het midden.
 6. Maak met roze plasticine een volumineuze kleine driehoek en bevestig deze in plaats van de neus.
 7. Maak met lichtbruine plasticine pluizig haar in plaats van de borst. Maak hiervoor een volumineuze langwerpige cirkel in de vorm van dit lichaamsdeel. Bevestig het en pas het met uw handen aan.
 8. Maak met witte plasticine kleine cakes (ogen). In het midden van elke pasta een plasticine ter grootte van een erwt met een andere kleur. Bevestig aan het hoofd.

Lieveheersbeestje

Lieveheersbeestje gevormd uit plasticine in twee kleuren: donkerblauw en rood.

Het gebeurt op deze manier:

 1. Maak een ovaal van donkere plasticine en maak het plat.
 2. Maak van de rode plasticine een ovale cirkel en plaats deze op het blauwe gedeelte. Gebruik je handen, pas de grootte aan elkaar aan, maak het lichaam van een lieveheersbeestje. Het rode gedeelte moet volumineuzer zijn en het donker afgeplat.
 3. Draai het werkstuk met het onderste deel naar u toe en maak met een mes een verticale snede langs het hele lichaam. Trek vanaf deze lijn naar de gesneden zijden horizontale lijnen tot het einde.
 4. Voor het vormen van 6 lange dunne buizen (benen) uit donkere plasticine. Bevestig 3 stks. van twee kanten tegenover elkaar.
 5. Draai het lichaam om en trek een verticale lijn in het midden tot het einde op het rode gedeelte.
 6. Maak donkere cirkels van donkere plasticine en maak ze plat. Leg symmetrisch op beide zijden van de getekende lijn op het lichaam.
 7. Maak een cirkel van donkere plasticine en bevestig deze aan het lichaam, druk hem lichtjes aan (de cirkel moet zijn vorm verliezen en in een halve cirkel veranderen)
 8. Maak van dunne plasticine 2 dunne buizen en bevestig deze in de kop (antennes).
 9. Maak ogen en buig de benen lichtjes in één richting.

Pony doet het zo:

 • Van roze plasticine, maak een dikke worst en strek een kant omhoog (nek).

 • Rol de bal op en bevestig deze aan de nek. Trek de bal iets naar voren en vorm het hoofd van de pony. Maak de neusgaten met een mes.
 • Mode scherpe oren.
 • Maak 4 kleine kegeltjes en snijd aan de smallere kant de randen schuin af. Bevestig dit deel aan het lichaam. Trek de onderste delen van de hoeven uit en klop op de tafel om ze een stabiele positie te geven.
 • Rol een paar worstjes op en verbind ze met elkaar. Bevestig ze aan het lichaam (dit zullen de manen zijn) en verdeel met een mes. De staart is op dezelfde manier gedaan.
 • Maak met witte plasticine de ogen een schuine vorm en plaats een bruine pupil.

Rups

Plasticine figuren voor kinderen kunnen worden gebeeldhouwd, waardoor het proces een leuk spel wordt. Een rups kan bijvoorbeeld veelkleurig worden, waardoor het kind tegelijkertijd de kleuren kan zien en hoe de ballen kunnen worden gerold.

Om dit insect te maken, heb je een kleine hoeveelheid plasticine van verschillende kleuren nodig (restjes zijn voldoende).

Hoe maak je een leuke rups:

 1. Maak van de overblijfselen van plasticine cirkels van verschillende grootte.
 2. De grootste cirkel zal het hoofd zijn. Plak er de resterende delen op naarmate de grootte afneemt.
 3. Na 1 bal van de kop, bevestig de cirkel een beetje hoger en plaats een van de kleine cirkels erop.
 4. Bevestig een grotere bal onder de kleine bal op dezelfde afstand en een andere bal eronder. Dit creëert een crawleffect (dit deel kan worden overgeslagen).
 5. Lijm ogen en mond op het hoofd.

Sovunya

Sovunya is als volgt gedaan:

 • Rol de paarse plasticine in een gelijkmatige bal. Hij zal de basis zijn. Bevestig er driehoekige oren aan.

 • Rol 2 kleine cirkels uit witte plasticine en maak ze plat. Het zullen de ogen zijn. Als leerling kunt u een cirkel van zwarte plasticine invoegen.
 • Maak 2 kleine cirkels van paarse klei, maak ze plat en snijd de helft af. Het zal een vizier zijn door de eeuwen heen.
 • Vorm driehoekige oren en blijf bij het hoofd.
 • Rol een klein stukje oranje plasticine in een kegel (bek) en bevestig. Maak een incisie.
 • Lijm 3 kleine buisjes (poten) van het ene uiteinde aan 2 korte worsten van paarse plasticine. Bevestig aan de romp.
 • Vorm 2 vleugels, bevestig ze en maak een snede met een mes, vergelijkbaar met verenkleed.

Barash

De ram is op deze manier gemaakt van roze plasticine:

 • Rol een bal roze plasticine.

 • Rol een paar kleine stukjes in cirkels. Maak ze plat en blijf bij de helft van de basis.
 • Maak 4 roze buisjes en lijm een ​​stuk bruine plasticine (hoef) aan een uiteinde. Bevestig de benen aan het lichaam.
 • Maak van bruine plasticine 2 korte niet dunne buizen (hoorns) en bevestig deze aan de bovenkant van het hoofd, van elkaar draaiend. Maak een neus en vorm wenkbrauwen.
 • Ogen zijn gevormd uit witte plasticine. Plaats een erwt (pupillen).
 • Rol een dunne buis van rode plasticine en maak een mond.

Om een ​​egel te maken, moet je:

 • Maak een bal van rode plasticine.

 • Scheid de stukjes van de bruine plasticine en maak de kegels. Bevestig ze aan de ene helft van het lichaam (naalden).
 • Maak van witte plasticine 2 kleine ronde cakes en plak ze met bruine plasticine. Plaats de pupil in het midden (peperkorrels of kruidnagelzaden kunnen worden gebruikt). Blijf bij het hoofd.
 • Rol met bruine plasticine korte buizen op voor de brilpoot en bevestig ze.
 • Maak poten van rode plasticine en rol een dunne buis uit bruin en vorm een ​​mond.

Losyash

De eland is als volgt gedaan:

 • Rol een bal zandplasticine. Maak ogen van witte plasticine en leerlingen van zwarte. Lijm wenkbrauwen.

 • Bruine plasticine om de hoorns te vormen. Rol hiervoor 1 buis op en bevestig er meerdere kortere buizen aan 2 kanten aan.
 • Maak de neus in de vorm van een afgeplatte kegel van bruine plasticine. Selecteer de neusgaten met een mes.
 • Maak 2 buisjes met zandklei, maak ze iets plat en maak een incisie aan het ene uiteinde. Dit zullen de bovenste hoeven zijn.
 • Maak de onderste hoeven in de vorm van een kegel en snijd met een mes aan de bredere kant. Lijm de hoeven op het lichaam.

Krosh is als volgt gedaan:

 • Rol een bal van blauwe plasticine. Maak lange oren en bevestig aan de bovenkant.

 • Om ogen met witte plasticine te vormen en een zwarte leerling in te voegen.
 • Maak een incisie met een mes in de vorm van een mond. Om 2 kleine vierkantjes van witte plasticine te vormen en in het bovenste gedeelte (tanden) te plakken.
 • Maak van rode plasticine een neus in de vorm van een bal, maak hem iets plat en maak een neusgat met een mes. Vorm een ​​dunne buis en lijm de plaats waar een eerdere snede werd gemaakt voor de mond.
 • Blind 4 poten met blauwe plasticine en bevestig aan het lichaam.

Nyusha is als volgt gedaan:

 • Rol een bal op van roze plasticine. Om ogen te maken met witte plasticine en de leerlingen te plakken.

 • Rol een buis op met rode plasticine en bevestig deze rond de bovenkant van de ogen. Om een ​​paar dunne buisjes korter (wimpers) van dezelfde kleur te bevestigen.
 • Maak 2 kleine cakes van rode plasticine en plak deze aan de bovenkant van het hoofd. Bevestig er 4 kleine afgeplatte cirkels aan (dit wordt een varkensstaart). Rol een rode plasticine buis en maak een kleine snede met een mes aan een kant. Draai het en bevestig het aan de cirkels op het hoofd. Dit wordt het puntje van de staartjes.
 • Rol de worsten op en lijm aan het einde van elk stuk een stuk rode plasticine. Maak incisies (hoeven) en bevestig deze aan het lichaam.
 • Maak met rode plasticine een kleine cirkel (neus) en maak er met een mes 2 sneden (neusgaten). Rol rode plasticine in een dunne buis en vorm een ​​mond.

De pin wordt op deze manier gedaan:

 • Rol een bal zwarte plasticine. Lijm ogen van witte plasticine met ingevoegde pupillen.

 • Oranje plasticine om een ​​bek te maken.
 • Maak een cake van witte plasticine en plak deze op het onderste deel van het lichaam, pas de grootte aan en maak de bevestigingspunten glad.
 • Maak een cirkel met zwarte plasticine en maak deze iets plat, waardoor de hoeken scherper worden met je handen. Nog een fluitje van een cent. Plaats deze delen op elkaar en plak ze aan de bovenkant van het hoofd. Het wordt een hoed.
 • Maak 2 vleugels van zwarte plasticine en 2 benen van rood. Om incisies te maken met een mes.

Plasticinemodellering van vogels

Van plasticine kun je een mooie en kleurrijke papegaai maken.

Noodzakelijke kleuren:

Desgewenst kunt u andere beschikbare kleuren gebruiken.

Stap voor stap acties:

 1. Maak van blauwe plasticine een langwerpige volumetrische cirkel. Dit wordt de romp.
 2. Rol de bal op met gele plasticine en bevestig deze aan het lichaam. Maak de bal plat, waardoor het bevestigingspunt onopvallend is.
 3. Maak een afgeplatte driehoek met witte hoeken van witte plasticine en bevestig deze op de plaats waar het hoofd en het lichaam zijn bevestigd. Maak met een mes incisies vergelijkbaar met verenkleed.
 4. Maak witte ogen met plasticine en plaats de pupillen.
 5. Maak met gele plasticine verschillende kleine kegeltjes en plak ze op dezelfde afstand van elkaar op het hoofd en het bovenlichaam.
 6. Poten en bek om oranje plasticine te maken.
 7. Maak van een blauwe plasticine een ruit (het wordt een staart) en bevestig deze. Druk tijdens het lijmen het bovenste deel voorzichtig met uw handen in het lichaam en verwijder het bevestigingspunt. Dit deel van de staart zal dus worden gelijmd.
 8. Mode vleugels van blauwe plasticine en maak incisies in de vorm van gevederte met een mes.

Beeldhouwen een roos

Bij het bestuderen van informatie over hoe figuren uit luchtplasticine kunnen worden gemaakt, kan men niet stoppen bij de bloemen. Laten we proberen een roos te maken, dit is de meest populaire bloem die van pas kan komen bij het maken van individuele composities. Bereid:

 • verschillende tinten roze plasticine,
 • groene kleur
 • duurzame draad of tandenstoker.

We komen bij het productieproces:

 1. Laten we beginnen met het beeldhouwen van het centrale deel van de roos. Van een lichtroze tint plukken we kleine stukjes. We maken er dunne cakes van, verbinden ze met elkaar. We veranderen deze rij in een buis.
 2. Voeg de bloembladen bovenop de eerste blanco toe, schik ze elkaar overlappend. Vergroot de grootte van de onderdelen geleidelijk. We blijven werken totdat het centrale deel van de bloem helemaal klaar is.
 3. De buitenste bloembladen moeten donkerder zijn. We maken deze details het grootst. We blijven de schootblaadjes plaatsen.
 4. Maak nu de stengel en bladeren. Gebruik hiervoor groen. Neem een ​​kleine cake. Aan vier kanten maken we een lichte bocht. We passen een detail van een bloem toe en repareren het van onderen.
 5. Om de bloem stevig vast te houden, is een tandenstoker of sterke draad nodig voor de stengel. We rollen een kleine worst op, steken er een draad in en blijven ons aan alles vastplakken met plasticine. We bevestigen het onderdeel aan de bloem en decoreren het met bladeren.

Dat is alles. Als je meerdere van deze bloemen hebt gemaakt, kun je een echt boeket krijgen. Zo'n artikel gemaakt van lichte plasticine zal nooit vervagen en zal het oog verrukken!

Squish Spongebob

Zelfs een antistressspeelgoed kan met lichte plasticine worden gemaakt. Laten we zo'n stuk speelgoed maken in de vorm van je favoriete SpongeBob-personage. We zullen de volgende materialen gebruiken:

 • plasticine,
 • spons voor het afwassen (bij voorkeur geel),
 • twee tandenstokers
 • hulpmiddelen voor beeldhouwen.

Wij gaan over tot de productie van:

 1. Neem de voorbereide spons en verwijder het harde deel ervan. Dit moet zo worden gedaan dat het speelgoed zacht is.
 2. Wij maken worst voor broeken van bruin materiaal. Daarna moet het in een vlakke toestand worden uitgerold. Als de randen ongelijk zijn, kunnen ze worden gesneden met een mes of schaar. Lijm de onderkant van de spons met de resulterende strip. Rol twee bruine ballen op en bevestig ze vanaf de onderkant. Dus we hebben shorts.
 3. Op dezelfde manier maken we een wit shirt. Bevestig het over de korte broek. Lijm de rest van de spons met gele plasticine. We rollen een grote bal en rollen er een cake uit. We wikkelen de spons en snijden de uitstekende delen af ​​met een schaar. Als het stuk niet het hele oppervlak bedekt, rol dan een andere cake uit.
 4. Maak het gezicht van een personage. We zullen ogen maken uit witte cirkels, binnen voegen we kleinere blauwe en zwarte cirkels toe. Voor wimpers rollen we een dun flagellum uit, snijden en vast boven de ogen. Als het ongelijk is geworden, corrigeer alles dan met een stapel. Van de overblijfselen van het flagellum maken we een riem op shorts.
 5. Meng rood met bruin. Uit het resultaat rollen we een platte cake en snijden onze mond met een schaar. Voor de tong, meng witte en rode plasticine. Bevestig aan de mond en lijn alles met een stapel. Van het gele flagellum maken we de contouren van de mond, wangen en een langwerpige neus. Voeg twee uitstekende tanden toe.
 6. We maken twee cirkels van witte kleur. We repareren ze in plaats van de handen. Knip twee driehoeken afzonderlijk en plaats op het shirt. We maken een stropdas van rood.
 7. Overgebleven armen en benen. Rol het flagellum op, verdeel het in twee delen en bevestig het aan de mouwen. Voeg de uiteinden van de platte cake toe en snijd de vingers door de stapel. Plaats tandenstokers in plaats van de benen, vorm ze met gele plasticine. Voeg hieronder sokken en zwarte laarzen toe.

Het speelgoed is klaar. Voeg textuur toe met behulp van hulpmiddelen. Nu weet je dat je een squish uit luchtplasticine kunt vormen.

Als je van antistressspeelgoed houdt, kun je nog steeds een slijm of slijm maken

Andere beeldje-ideeën

Van plasticine kun je veel verschillende figuren beeldhouwen.

Om kinderen te leren aandacht te besteden aan omringende objecten, kunt u het volgende beeldhouwen:

 • een mand met groenten of fruit,
 • een vaas met bloemen
 • een kopje
 • platen,
 • huis
 • een armband.

Plasticine vormen is niet alleen een goede manier om tijd met een kind door te brengen, maar ook een nuttige activiteit. Van dit handige materiaal kunt u veel verschillende figuren maken, terwijl u tegelijkertijd de samenstellende delen uitlegt. Tijdens het beeldhouwen leren kinderen nieuwe kleuren, objecten en leren ze met hun handen te werken.

Artikel ontwerp: Natalie Podolskaya

Bekijk de video: Basis klei figuur (April 2020).