Cardiomagnyl voorbereiding: instructies voor gebruik en duur van de behandeling

Veel bruikbare eigenschappen van acetylsalicylzuur, de bekende aspirine, zijn al lang bekend. Als dit eerder alleen antipyretische en ontstekingsremmende eigenschappen van de stof betrof, is recent de belangrijke rol van acetylsalicylzuur bij de preventie van hart- en vaatziekten bekend geworden. In het bijzonder is het continue gebruik van deze stof nuttig voor het voorkomen van trombose.

In dit opzicht kunnen weinig fondsen qua effectiviteit vergeleken worden met acetylsalicylzuur. Bovendien is deze stof het enige medicijn met een klinisch bewezen werkzaamheid voor het blokkeren van de vorming van bloedstolsels.

Maar aspirine heeft één groot nadeel. Bij constant gebruik is het gevoelig voor irritatie van het maagdarmkanaal en bloedingen veroorzaken. En daarom kan het gebruik van acetylsalicylzuur, samen met het voorkomen van één ziekte, leiden tot het optreden van andere complicaties, zoals gastritis en zweren. Natuurlijk was een dergelijke situatie niet geschikt voor artsen. En de apothekers hebben een oplossing gevonden. Maar wat als aspirine wordt gecombineerd met een zwakke base die de maag en darmen zou beschermen tegen de negatieve effecten van acetylsalicylzuur?

Een dergelijke hulpstof is gevonden. Ze werden magnesiumhydroxide. En als gevolg van de vereniging met acetylsalicylzuur werd het medicijn Cardiomagnyl geboren.

Wat is het mechanisme van zijn actie? Hij is heel eenvoudig. Acetylsalicylzuur dringt het bloed binnen en blokkeert de productie van een speciaal enzym - tromboxaan. Dit enzym is verantwoordelijk voor de binding van bloedplaatjes - bloedcellen die verantwoordelijk zijn voor het proces van bloedstolling. Er vormen zich dus geen bloedstolsels in de bloedvaten. Maar de vorming van bloedstolsels is de belangrijkste oorzaak van ziekten zoals een hartaanval en beroerte.

In het algemeen komen aspirinetekorten direct voort uit zijn verdiensten. Inderdaad, het risico op bloedingen bij het nemen van het medicijn neemt alleen toe vanwege de onderdrukking van de synthese van tromboxanen. Bovendien heeft acetylsalicylzuur ontstekingsremmende en pijnstillende eigenschappen, waardoor de productie van prostaglandinen wordt verminderd - de actieve stoffen die een rol spelen bij het verhogen van de temperatuur en het optreden van pijn.

Een extra component die deel uitmaakt van Cardiomagnyl is magnesiumhydroxide. Deze stof behoort tot de klasse van maagzuurremmers, dat wil zeggen middelen die de zuurgraad van de maagomgeving verlagen. Bij gelijktijdig gebruik met acetylsalicylzuur laat magnesiumhydroxide niet toe dat het zijn schadelijke karakter vertoont en behoudt het de integriteit van het maagdarmslijmvlies. Tegelijkertijd heeft magnesiumhydroxide geen wisselwerking met acetylsalicylzuur en kan het vrij in het bloed worden opgenomen.

De absorptie van acetylsalicylzuur in het maagdarmkanaal en het proces van de omzetting ervan in salicylzuur vinden zeer snel plaats - binnen 15 minuten. De biologische beschikbaarheid van salicylzuur is vrij hoog - 80-100%. Het proces van therapeutisch effect van het medicijn en het blokkeren van de synthese van tromboxaan gaat nog enige tijd door na het einde van de behandelingskuur met het medicijn.

Structuur

Cardiomagnyl bevat 75 mg acetylsalicylzuur en 15,2 mg magnesiumhydroxide, het geneesmiddel Cardiomagnyl Forte bevat werkzame stoffen in een verhouding van respectievelijk 150 / 30,39 mg.

Hulpcomponenten: magnesiumhydroxide en stearaat, maïs en aardappelzetmeel, MCC, talk, methoxypropylcellulose 15, macrogol.

Misvattingen over het medicijn

Opgemerkt moet worden dat bij patiënten die Cardiomagnyl gebruiken verschillende misvattingen veel voorkomen.

Ten eerste is Cardiomagnyl geen remedie voor hart- en vaatziekten - angina pectoris, aritmie, hypertensie, enz. Cardiomagnyl is een middel om vasculaire rampen te voorkomen, zoals trombose en daaropvolgende schade aan delen van de hartspier. Daarom kan het geen cardiologische preparaten vervangen die direct invloed hebben op het hart en de hormonen die het werk reguleren, evenals medicijnen die de bloedvaten verwijden.

Ten tweede is Cardiomagnyl geen bron van sporenelementen die nodig zijn voor het werk van het hart, in het bijzonder magnesium, zoals men zou kunnen denken aan de naam.

En ten derde bevat het niet de diuretica die mensen nodig hebben die lijden aan hoge bloeddruk. Daarom, als u diuretica nodig heeft, moeten deze worden verkregen door een ander medicijn te nemen.

Hoe Cardiomagnyl werkt

Om te weten hoe lang het duurt om Cardiomagnyl in te nemen, moet u de geneeskrachtige eigenschappen ervan begrijpen.

Acetylsalicylzuur:

 • onderdrukt ontsteking
 • verdunt het bloed
 • voorkomt bloedstolsels,
 • Het heeft een pijnstillend effect
 • heeft een licht laxerend effect,
 • stabiliseert de temperatuur.

Magnesiumhydroxide is ook opgenomen in dit medicijn; het beschermt op betrouwbare wijze de cellen van het slijmvlies van het spijsverteringskanaal tegen de negatieve effecten van aspirine. Deze stof van het medicijn reageert met de secretie afgescheiden door de maag en neutraliseert het irriterende effect van zuren.

Cardiomagnyl moet worden gedronken om hartinsufficiëntie te elimineren, trombose te voorkomen en hersen- en hartschade uit te sluiten. Het is vooral belangrijk om met dit medicijn te behandelen om terugkerende hartaanvallen te voorkomen.

Na inname van het medicijn wordt aspirine, dat is opgenomen in het geneesmiddel, snel opgenomen in de bloedbaan. Acetylsalicylzuur wordt in de geneeskunde erkend als een actieve metaboliet. Het heeft een gunstige invloed op de ademhalingsfuncties, heeft een effect op het werk van het beenmerg. Salicylaten verhogen echter het risico op zweren, daarom is magnesiumhydroxide opgenomen in de medicatie, die het slijmvlies van het spijsverteringskanaal beschermt.

Het wordt niet aanbevolen om het geneesmiddel langer dan zes maanden te gebruiken - Cardiomagnyl kan niet zo lang worden gedronken omdat acetylsalicylzuur metabolisme in de leverstructuren ondergaat. Het orgel ervaart dagelijks verhoogde stress met aspirine. De halfwaardetijd van het zuur wordt slechts 3 uur na inname van de pil uitgevoerd.

Het belangrijkste voordeel van het medicijn is het anti-bloedplaatjeseffect. Cardiomagnyl vermindert de hechting van bloedplaatjes in het bloed en vermindert de productie van tromboxaan. Als gevolg hiervan is de kans op een bloedstolsel uitgesloten. Cardiomagnyl heeft een ontstekingsremmend effect. De aspirine in zijn samenstelling normaliseert verhoogde temperatuur.

Het medicijn heeft een hoge biologische beschikbaarheid en wordt snel opgenomen. De hoge concentratie in het bloed kan binnen 1-2 uur na toediening worden gedetecteerd. De medicinale componenten van Cardiomagnyl vullen elkaar aan. Magnesium neutraliseert de negatieve effecten van aspirine in de maagholte. Het medicijn irriteert niet sterk op het slijmvlies van het spijsverteringskanaal en kan de ontwikkeling van pathologie met matige inname niet veroorzaken.

Indicaties voor gebruik

In welke gevallen wordt Cardiomagnyl voorgeschreven? In de eerste plaats is Cardiomagnyl geïndiceerd voor patiënten met een verhoogd risico op bloedstolsels. Dit zijn patiënten met diabetes mellitus, ouderen, patiënten die een hartaanval hebben gehad, angina pectoris hebben, hypertensie, zwaarlijvig zijn, acuut hartfalen en rook hebben.

Cardiomagnyl wordt ook voorgeschreven aan patiënten die een hartoperatie hebben ondergaan, zoals bypass-transplantatie van de kransslagader, als ze een verhoogd risico op trombose hebben.

Duur van gebruik

Zonder pauze is het nemen van Cardiomagnyl toegestaan ​​gedurende ongeveer 5-6 maanden . Verder raden experts aan om een ​​pauze in de behandeling te nemen gedurende 2-4 weken. Daarna kunt u de tool blijven gebruiken. Therapie en toedieningsfrequentie worden individueel voorgeschreven. Sommige patiënten vereisen een maandelijkse behandelingskuur met dit medicijn, terwijl anderen een langere behandelingsperiode vereisen. De duur van de cursus hangt af van de kenmerken van de diagnose. Cardiomagnyl wordt met uiterste voorzichtigheid ingenomen tijdens de zwangerschap.

U moet het medicijn 1 tablet per dag innemen. De tablet moet heel worden doorgeslikt en met vloeistof worden weggespoeld. Het is toegestaan ​​om de tabletvorm van het medicijn te pletten en het resulterende poeder in een vloeistof op te lossen.

Het verloop van de behandeling met Cardiomagnyl wordt individueel voorgeschreven. Het kan 1 maand of zes maanden zijn.. De ontwikkeling van Cardiomagnyla is een echte doorbraak geworden op het gebied van preventie van hartaanvallen en beroertes. Cardiomagnyl verbetert de bloedtoevoer naar interne organen, zorgt voor een betere circulatie van bloedmassa's door het lichaam, verbetert de afgifte van voedingsstoffen aan de hersenschors en organische weefsels.

U moet weten dat te lang gebruik van Cardiomagnyl tinnitus, duizeligheid, flauwvallen kan veroorzaken. Hoe lang kunt u Cardiomagnyl drinken, vraag dit dan zeker aan uw arts. De maximaal toegestane dosering voor een volwassene is 150 mg acetylsalicylzuur per dag. In geval van een overdosis kan een algemene toestand verergeren, koude rillingen, veranderingen in bloeddrukmetingen.

Contra-indicaties en bijwerkingen

Cardiomagnyl heeft verschillende contra-indicaties. Mensen die het medicijn niet mogen gebruiken, zijn patiënten met bloedingen en een lage mate van bloedstolling (bijvoorbeeld vanwege een tekort aan vitamine K, hemorragische diathese), een tekort aan kalium, een bloeding ondergaan en een zweer. Ook is het medicijn gecontra-indiceerd bij patiënten met astma. Dit komt door het feit dat acetylsalicylzuur bronchospasme kan veroorzaken.

Gebruik het medicijn niet bij patiënten met ernstig nierfalen. Welnu, deze categorie moet natuurlijk ook patiënten omvatten die geen acetylsalicylzuur kunnen verdragen.

Er zijn nog twee categorieën patiënten die Cardiomagnyl niet mogen gebruiken:

 • kinderen jonger dan 18 jaar oud
 • zwanger in het 1e en 3e trimester

Het eerste trimester van de zwangerschap is gevaarlijk omdat in deze periode alle organen van de foetus worden gevormd. Ondertussen beïnvloeden salicylaten dit proces nadelig. In het derde trimester neemt het risico op bloeding bij de moeder en de foetus toe.

U kunt het medicijn alleen tijdens de borstvoeding gebruiken, omdat salicylaten gedeeltelijk in de moedermelk doordringen.

Als preventieve maatregel nemen

Cardiomagnyl wordt gebruikt voor de volledige preventie van beroerte, hartaanval en trombose. Het medicijn verdunt het bloed, remt de productie van prostaglandinen en tromboxaan. Het heeft een uitgesproken analgetisch effect, verlicht koorts en voorkomt het verschijnen van nieuwe bloedplaatjes in de bloedmassa.

Cardiomagnyl moet worden genomen voor preventie gedurende ten minste drie maanden. In sommige gevallen schrijven artsen het gebruik van het medicijn voor een langere periode voor. Myocardinfarct treedt op als gevolg van verminderde bloedtoevoer naar de hartspier. Het hart is niet altijd bestand tegen ernstige overbelastingen. Kransslagaders worden ook geblokkeerd door cholesterolplaques. Hartfalen en verschillende hartkwalen ontwikkelen. De behandeling van de ziekte moet uitgebreid zijn.

Myocardinfarct wordt veroorzaakt door acuut falen.Als gevolg van slechte bloedtoevoer in de hartspier, ontwikkelt zich weefselnecrose en necrose van bepaalde gebieden, coronaire hartziekte. Cardiomagnyl verbetert de bloedtoevoer naar de hartspier en helpt de vaatwanden te versterken. Het voorkomt verstopping van het slagaderlumen met bloedstolsels en plaques, verbetert de bloedcirculatie en bloedtoevoer naar het hart. Het is vooral belangrijk om Cardiomagnyl op oudere leeftijd in te nemen.

Cardiomagnyl wordt ook gebruikt om bloedstolsels te voorkomen. Deze ziekte wordt gekenmerkt door pathologische achteruitgang van de bloedstroom. Bloedstolsels verstoppen de gaten van de haarvaten en slagaders. Trombose treedt vaak op met schade aan de vaatwand, een verandering in de bloedstroom en bloedstagnatie. Cardiomagnyl helpt verstopping van bloedvaten voorkomen. Acyetylsalicylzuur, dat er deel van uitmaakt, vermindert de plakkerigheid van bloedplaatjes in het bloed.

Om trombose te voorkomen, wordt 1 tablet per dag ingenomen. U moet het medicijn op hetzelfde uur innemen. Sommige artsen zijn van mening dat Cardiomagnyl het beste 's avonds voor het slapengaan wordt ingenomen. Het is raadzaam om na het eten een pil te drinken, maar zwaar voedsel vertraagt ​​de opname van medicinale componenten.

Cardiomagnyl kan langdurig worden ingenomen om een ​​nieuwe beroerte te voorkomen. Bij deze ziekte treedt een acute schending van de hersencirculatie op. De vaten zijn verstopt met plaques en versmald. Bloed stopt snel door het kanaal te circuleren, schade aan bepaalde hersenstructuren kan optreden. Om de ontwikkeling van een beroerte te voorkomen, raden experts aan om Cardiomagnyl te gebruiken.

Het medicijn minimaliseert de ontwikkeling van herhaalde hersenschade. Volgens de statistieken wordt ongeveer 80% van de mensen gehandicapt na een beroerte. Verhoog het risico op een aandoening - trombose, embolie, verminderde bloedstolling, verminderde hartslag.

Het is raadzaam om cardiomagnyl te nemen met vasculaire atherosclerose, aneurysma van de hersenslagader, diabetes mellitus, hartfalen, hypertensie. Het is belangrijk om de duur van de behandelingskuur met uw arts te raadplegen. Met hypertensie kan de arts bijvoorbeeld een 2-3 maanden therapie met Cardiomagnyl voorschrijven.

Instructies voor gebruik

Voordat u begint met de behandeling met Cardiomagnyl, moet u de gebruiksaanwijzing lezen en de instructies volgen.

Tabletten kunnen in hun geheel of in geplette vorm worden ingenomen. In de regel wordt één tablet per dag voorgeschreven. Het wordt aanbevolen om het 's middags vóór het avondeten in te nemen.

In geen geval mag u de door uw arts voorgeschreven dosis cardiomagnyl overschrijden, omdat dit tot een risico op maagbloeding leidt.

De duur van de behandeling wordt bepaald door de arts. In sommige gevallen (gevorderde leeftijd, ischemie) moet het medicijn levenslang worden ingenomen.

Interactie met andere medicijnen

Cardiomagnyl wordt met voorzichtigheid voorgeschreven aan patiënten die trombolytica en anticoagulantia gebruiken, omdat dit hun effect versterkt en het risico op bloedingen verhoogt.

Het wordt afgeraden om acetylsalicylzuur gelijktijdig met metatrexaat in te nemen. Acetylsalicylzuur verhoogt ook het risico op jicht bij mensen die risico lopen (met verminderde uitscheiding van urinezuur).

Cardiomagnyl heeft een matig hypoglycemisch effect, waarmee rekening moet worden gehouden bij het gebruik van hypoglycemische geneesmiddelen.

Ibuprofen vermindert de effectiviteit van acetylsalicylzuur. Antacida vertragen de opname van zuur in bloedplasma.

Cardiomagnyl-analogen

Er zijn verschillende andere geneesmiddelen met een vergelijkbaar effect, waaronder geneesmiddelen die acetylsalicylzuur en andere componenten bevatten, bijvoorbeeld Thrombo ACC. Op dit moment is er echter geen volledig structureel analoog van het medicijn.Het is nauwelijks mogelijk om het medicijn te vervangen door conventionele aspirine, omdat magnesiumhydroxide de manifestatie van de meerdere bijwerkingen van acetylsalicylzuur blokkeert, die zich bij constant gebruik manifesteren.

Waar is Cardiomagnyl voor?

Cardiomagnyl heeft een duidelijk ontstekingsremmend effect als gevolg van onomkeerbare remming van cyclooxygenase-1 door blokkering en acetylering van de productie van tromboxaan A2. Aldus wordt de aggregatie van bloedplaatjescelelementen in het bloed geremd. Dit leidt tot het voorkomen van bloedstolsels.

Het gebruik van Cardiomagnyl is om de ernstigste complicaties van het cardiovasculaire systeem te voorkomen. Het geneesmiddel wordt al lang in de praktijk van de cardiologie gebruikt. Het kan schade veroorzaken in uitzonderlijke gevallen, bijvoorbeeld wanneer de aanbevolen dosering wordt overschreden.

Farmacodynamiek en farmacokinetiek

Wikipedia stelt dat acetylsalicylzuur is een salicylzuurester van azijnzuur (ethaanzuur) en heeft het vermogen om pijn te verlichten, warmte en ontsteking te verlichten en ook aggregatie te remmen aantal bloedplaatjes.

Acetylsalicylzuur (ASA) remt het enzym COX-1 onomkeerbaar, wat resulteert in de blokkering van een belangrijke mediator van aggregatie en degranulatie aantal bloedplaatjes TXA-2 en aggregatie worden onderdrukt aantal bloedplaatjes.

Er wordt aangenomen dat ASA aggregatie kan remmen aantal bloedplaatjes en op andere manieren, dus het kan met een redelijk breed bereik worden gebruikt vaatziekte.

Het magnesiumhydroxide in de tabletten beschermt het slijmvlies van het spijsverteringskanaal tegen de agressieve werking van ASA.

ASA wordt bijna volledig in het maagdarmkanaal opgenomen. T1 / 2 van de stof - ongeveer 15 minuten. Deze eliminatiesnelheid is te wijten aan het feit dat in het bloedplasma, lever en darmen acetylsalicylzuur snel gehydrolyseerd tot salicylzuur (SC).

voor salicylzuur T1 / 2 - ongeveer 3 uur. Wanneer de enzymsystemen verzadigd zijn, wat wordt opgemerkt bij gelijktijdige toediening van ASA in een dosis van meer dan 3 g, kan de indicator aanzienlijk toenemen.

De biologische beschikbaarheid van ASA is ongeveer 70%. De indicator wordt gekenmerkt door variabiliteit vanwege het feit dat de stof wordt onderworpen aan presysteemhydrolyse onder invloed van enzymen. De biologische beschikbaarheid van SC is van 80 tot 100%.

De gebruikte doses magnesiumhydroxide hebben geen invloed op de biologische beschikbaarheid van ASA.

Vorm, samenstelling en verpakking vrijgeven

◊ Witte filmomhulde tabletten in de vorm van een gestileerd "hart".

1 tabblad
acetylsalicylzuur75 mg
magnesiumhydroxide15,2 mg

Hulpstoffen: maïszetmeel - 9,5 mg, microkristallijne cellulose - 12,5 mg, magnesiumstearaat - 150 μg, aardappelzetmeel - 2 mg.

Shell samenstelling: hypromellose (methylhydroxypropylcellulose 15) - 460 μg, propyleenglycol - 90 μg, talk - 280 μg.

30 stuks - bruine glazen flessen (1) - verpakkingen van karton met de bediening van de eerste opening.
100 stuks - bruine glazen flessen (1) - verpakkingen van karton met de bediening van de eerste opening.

◊ Tabletten, filmomhuld, wit, ovaal met aan één zijde een inkeping.

1 tabblad
acetylsalicylzuur150 mg
magnesiumhydroxide30,39 mg

Hulpstoffen: maïszetmeel - 19 mg, microkristallijne cellulose - 25 mg, magnesiumstearaat - 305 μg, aardappelzetmeel - 4 mg.

Shell samenstelling: hypromellose (methylhydroxypropylcellulose 15) - 1,2 mg, propyleenglycol - 240 μg, talk - 720 μg.

30 stuks - bruine glazen flessen (1) - verpakkingen van karton met de bediening van de eerste opening.
100 stuks - bruine glazen flessen (1) - verpakkingen van karton met de bediening van de eerste opening.

Farmacologische werking

NSAID's, middel tegen bloedplaatjes. Het werkingsmechanisme van acetylsalicylzuur is gebaseerd op de onomkeerbare remming van het COX-1-enzym, waardoor de synthese van tromboxaan A2 wordt geblokkeerd en de plaatjesaggregatie wordt onderdrukt.Er wordt aangenomen dat acetylsalicylzuur andere mechanismen heeft voor het onderdrukken van bloedplaatjesaggregatie, waardoor het bereik in verschillende vaatziekten wordt uitgebreid. Acetylsalicylzuur heeft ook ontstekingsremmende, pijnstillende en antipyretische effecten.

Magnesiumhydroxide, dat deel uitmaakt van Cardiomagnyl, beschermt het maagdarmslijmvlies tegen acetylsalicylzuur.

Farmacokinetiek

Na inname van het medicijn wordt acetylsalicylzuur vrijwel volledig uit het spijsverteringskanaal geabsorbeerd.

De biologische beschikbaarheid van acetylsalicylzuur is ongeveer 70%, maar deze waarde wordt gekenmerkt door aanzienlijke individuele variabiliteit als gevolg van presysteemhydrolyse in de slijmvliezen van het maagdarmkanaal en in de lever met de vorming van salicylzuur onder invloed van enzymen. De biologische beschikbaarheid van salicylzuur is 80-100%.

Metabolisme en uitscheiding

T 1/2 acetylsalicylzuur is ongeveer 15 minuten, omdat met de deelname van enzymen wordt het snel gehydrolyseerd tot salicylzuur in de darmen, lever en bloedplasma. T 1/2 salicylzuur - ongeveer 3 uur, maar wanneer acetylsalicylzuur in hoge doses (> 3 g) wordt ingenomen, kan deze indicator aanzienlijk toenemen als gevolg van verzadiging van enzymsystemen.

Magnesiumhydroxide (in toepasselijke doses) heeft geen invloed op de biologische beschikbaarheid van acetylsalicylzuur.

Dosering

De tabletten moeten heel met water worden ingenomen. Desgewenst kan de tablet in tweeën worden gebroken, gekauwd of voorgemalen.

Voor de primaire preventie van hart- en vaatziekten zoals trombose en acuut hartfalen in aanwezigheid van risicofactoren (bijvoorbeeld diabetes mellitus, hyperlipidemie, arteriële hypertensie, obesitas, roken, ouderdom), 1 tabblad. Cardiomagnyl met acetylsalicylzuur in een dosis van 150 mg op de eerste dag, daarna 1 tablet. Cardiomagnyl met acetylsalicylzuur in een dosis van 75 mg 1 maal per dag.

Voor de preventie van recidiverend myocardinfarct en bloedvattrombose, 1 tab. Cardiomagnyl met acetylsalicylzuur in een dosis van 75-150 mg 1 maal per dag.

Voor de preventie van trombo-embolie na chirurgische ingrepen op de bloedvaten (bypass-transplantatie van de kransslagader, percutane transluminale coronaire angioplastiek), 1 tabblad. Cardiomagnyl met acetylsalicylzuur in een dosis van 75-150 mg 1 maal per dag.

Met instabiele angina, 1 tab. Cardiomagnyl met acetylsalicylzuur in een dosis van 75-150 mg 1 maal per dag.

Bijwerkingen

De frequentie van onderstaande bijwerkingen is als volgt bepaald: zeer vaak (≥1 / 10), vaak (> 1/100, 1/1000, 1/10 000, allergische reacties: vaak urticaria, oedeem van Quincke, soms anafylactische reacties .

Uit het spijsverteringsstelsel: zeer vaak - brandend maagzuur, vaak - misselijkheid, braken, soms - buikpijn, zweren van het slijmvlies van de maag en twaalfvingerige darm, maag-darmbloeding, zelden - perforatie van een maagzweer of darmzweren, verhoogde activiteit van leverenzymen , zeer zelden - stomatitis, slokdarmontsteking, erosieve laesies van het bovenste maagdarmkanaal, stricturen, colitis, prikkelbare darmsyndroom.

Van de luchtwegen: vaak - bronchospasme.

Van het hemopoietische systeem: zeer vaak - verhoogde bloeding, zelden - bloedarmoede, zeer zelden - hypoprothrombinemie, trombocytopenie, neutropenie, aplastische anemie, eosinofilie, agranulocytose.

Van de zijkant van het centrale zenuwstelsel: soms - duizeligheid, slaperigheid, vaak - hoofdpijn, slapeloosheid, zelden - tinnitus, intracerebrale bloeding.

Overdosis

Symptomen van een overdosis van matige ernst: misselijkheid, braken, oorsuizen, gehoorverlies, duizeligheid, verwardheid.

Behandeling: maagspoelen, actieve kool voorschrijven, symptomatische therapie uitvoeren.

Symptomen van een ernstige overdosis: koorts, hyperventilatie, ketoacidose, respiratoire alkalose, coma, cardiovasculair en respiratoir falen, ernstige hypoglykemie.

Behandeling: onmiddellijke ziekenhuisopname in gespecialiseerde afdelingen voor noodtherapie - maagspoeling, bepaling van zuur-base evenwicht, alkalische en geforceerde alkalische diurese, hemodialyse, de introductie van zoutoplossingen, actieve kool, symptomatische therapie. Bij het uitvoeren van alkalische diurese moeten pH-waarden tussen 7,5 en 8 worden bereikt. Geforceerde alkalische diurese moet worden uitgevoerd wanneer de salicylatenconcentratie in het plasma bij volwassenen meer is dan 500 mg / l (3,6 mmol / l) en 300 mg / l (2,2 mmol / l) in kinderen.

Geneesmiddelinteractie

Met het gelijktijdige gebruik van acetylsalicylzuur verbetert de werking van de volgende geneesmiddelen:

- methotrexaat (vanwege een afname van de renale klaring en de verplaatsing ervan door communicatie met eiwitten),

- heparine en indirecte anticoagulantia (vanwege verminderde bloedplaatjesfunctie en de verplaatsing van indirecte anticoagulantia door communicatie met eiwitten),

- trombolytische en antiplatelet en anticoagulantia (ticlopidine),

- digoxine (vanwege een afname van de renale excretie),

- hypoglycemische middelen voor orale toediening (sulfonylureumderivaten) en insuline (vanwege de hypoglycemische eigenschappen van acetylsalicylzuur zelf in hoge doses en verplaatsing van sulfonylureumderivaten als gevolg van plasma-eiwitten),

- valproïnezuur (vanwege de verplaatsing door communicatie met eiwitten).

Het gelijktijdige gebruik van acetylsalicylzuur met ibuprofen leidt tot een afname van de cardioprotectieve effecten van acetylsalicylzuur.

Een additief effect wordt waargenomen bij gebruik van acetylsalicylzuur met ethanol (alcohol).

Acetylsalicylzuur verzwakt het effect van uricosurische middelen (benzbromaron) als gevolg van competitieve tubulaire eliminatie van urinezuur.

Door de eliminatie van salicylaten te verbeteren, verzwakken systemische corticosteroïden hun effect.

Antacida en colestyramine bij gelijktijdig gebruik verminderen de absorptie van het medicijn Cardiomagnyl.

Speciale instructies

Cardiomagnyl moet worden ingenomen na de benoeming van een arts.

Acetylsalicylzuur kan bronchospasme veroorzaken, evenals aanvallen van bronchiale astma en andere overgevoeligheidsreacties veroorzaken. Risicofactoren zijn een geschiedenis van astma, hooikoorts, neuspoliepen, chronische aandoeningen van de luchtwegen, evenals allergische reacties (bijv. Huidreacties, jeuk, urticaria) op andere geneesmiddelen.

Acetylsalicylzuur kan bloedingen van verschillende ernst veroorzaken tijdens en na chirurgische ingrepen.

Enkele dagen voor de geplande chirurgische ingreep moet het risico op bloedingen worden vergeleken met het risico op ischemische complicaties bij patiënten die lage doses acetylsalicylzuur gebruiken. Als het risico op bloedingen aanzienlijk is, moet acetylsalicylzuur tijdelijk worden stopgezet.

De combinatie van acetylsalicylzuur met anticoagulantia, trombolytica en geneesmiddelen tegen bloedplaatjes gaat gepaard met een verhoogd risico op bloedingen.

Ontvangst van acetylsalicylzuur in lage doses kan de ontwikkeling van jicht veroorzaken bij gepredisponeerde individuen (met verminderde urinezuuruitscheiding).

De combinatie van acetylsalicylzuur met methotrexaat gaat gepaard met een verhoogde incidentie van bijwerkingen uit het bloed.

Ontvangst van acetylsalicylzuur in hoge doses heeft een hypoglycemisch effect, waarmee rekening moet worden gehouden bij het voorschrijven aan patiënten met diabetes mellitus die hypoglycemische middelen krijgen voor orale toediening en insuline.

Bij het gecombineerde gebruik van systemische corticosteroïden en salicylaten moet eraan worden herinnerd dat tijdens de behandeling de concentratie salicylaten in het bloed wordt verlaagd en na de annulering van systemische corticosteroïden een overdosis salicylaten mogelijk is.

De combinatie van acetylsalicylzuur met ibuprofen wordt niet aanbevolen bij patiënten met een verhoogd risico op hart- en vaatziekten: tijdens het gebruik van ibuprofen wordt het anti-bloedplaatjeseffect van acetylsalicylzuur verminderd tot 300 mg, wat de cardioprotectieve effecten van acetylsalicylzuur vermindert.

Overschrijding van de dosis acetylsalicylzuur meer dan de aanbevolen therapeutische doses is geassocieerd met een risico op gastro-intestinale bloedingen.

Bij langdurig gebruik van acetylsalicylzuur in lage doses als antiplatelet-therapie, is voorzichtigheid geboden bij oudere patiënten vanwege het risico op gastro-intestinale bloedingen.

Bij gelijktijdige toediening van acetylsalicylzuur met ethanol neemt het risico op schade aan het maagdarmslijmvlies en een langere bloedingstijd toe.

Invloed op het vermogen om voertuigen te besturen en bedieningsmechanismen

Tijdens de behandelingsperiode met preparaten van acetylsalicylzuur moeten patiënten voorzichtig zijn bij het besturen van voertuigen en het uitvoeren van potentieel gevaarlijke activiteiten die een verhoogde concentratie van aandacht en snelheid van psychomotorische reacties vereisen.

Zwangerschap en borstvoeding

Het gebruik van salicylaten in hoge doses in het eerste trimester van de zwangerschap is geassocieerd met een verhoogde frequentie van foetale ontwikkelingsdefecten. In het tweede trimester van de zwangerschap kunnen salicylaten alleen worden voorgeschreven met een strikte beoordeling van risico en voordeel. In het III-trimester van de zwangerschap veroorzaken salicylaten in een hoge dosis (> 300 mg / dag) remming van de arbeid, voortijdige sluiting van de ductus arteriosus bij de foetus, verhoogde bloeding bij de moeder en de foetus en toediening direct voor de geboorte kan intracraniële bloeding veroorzaken, vooral bij premature baby's. De benoeming van salicylaten in het III trimester van de zwangerschap is gecontra-indiceerd.

Beschikbare klinische gegevens zijn onvoldoende om de mogelijkheid of onmogelijkheid vast te stellen van het gebruik van het geneesmiddel tijdens borstvoeding. Voordat acetylsalicylzuur tijdens de borstvoeding wordt voorgeschreven, moeten de potentiële voordelen van medicamenteuze behandeling worden beoordeeld in relatie tot het potentiële risico voor zuigelingen.

Kenmerken van het nemen van het medicijn met druk

Cardiomagnyl is een universeel geneesmiddel met gecombineerde werking, dat een positief effect heeft op het functioneren van het cardiovasculaire systeem. Het heeft een ontstekingsremmend, pijnstillend en antiplatelet effect.

"Cardiomagnyl" wordt gebruikt bij de behandeling van hartproblemen om acute aanvallen van hartfalen te elimineren en het risico op bloedstolsels te verminderen. Het medicijn verlaagt effectief de bloeddruk, daarom wordt het gebruikt om hypertensie te behandelen en om het optreden van beroertes en hartaanvallen te voorkomen. Hypertensie in een chronische vorm wordt geassocieerd met verminderde bloedtoevoerprocessen en een afname van de elasticiteit van bloedvaten waarin zich atherosclerotische plaques vormen.

Het verloop van het nemen van "Cardiomagnyl" voorkomt destructieve processen in het lichaam, leidt tot het herstel van de normale werking van de bloedsomloop en het hartsysteem.

Cardiomagnyl heeft geen direct direct effect op hypertensie. Het effect van werkzame stoffen is indirect en bij langdurig gebruik worden verbeteringen waargenomen vanwege een complex effect op het lichaam.Het therapeutische effect bij het innemen van het medicijn treedt geleidelijk op, als de concentratie van werkzame stoffen in het lichaam, en blijft enige tijd na het einde van de kuur. Onder verminderde druk wordt Cardiomagnyl niet voorgeschreven.

Aanbevolen doseringsschema

Neem "Cardiomagnyl" is noodzakelijk in overeenstemming met de instructies voor het medicijn en de voorschrijvende arts. De standaardaanbeveling geeft de noodzaak aan om het medicijn voor een lange cursus te gebruiken. Bij problemen in het spijsverteringskanaal wordt het geneesmiddel oraal ingenomen na een maaltijd om bijwerkingen te elimineren.

Met hypertensie worden tabletten in hun geheel oraal ingenomen of door ze vooraf te malen.

De vorm van gebruik heeft geen invloed op het resultaat en de keuze wordt alleen gemaakt op basis van persoonlijke voorkeuren. Het is handiger voor oudere patiënten om het medicijn in poedervorm in te nemen, terwijl de poederachtige consistentie ervoor zorgt dat de werkzame stoffen beter worden opgenomen.

De duur van de opname wordt individueel bepaald. Gemiddeld duurt de therapie 2 weken tot 2 maanden. De specifieke dosering wordt ook voor elke patiënt in een speciale volgorde bepaald. De aanbevolen hoeveelheid voor de inname wordt beïnvloed door de aard van de ziekte, de kenmerken van het bloed en het functioneren van het lichaam.

Gebruik tijdens zwangerschap

De toestand van de zwangerschap is een directe contra-indicatie voor het gebruik van Cardiomagnyl, de fabrikant waarschuwt uitdrukkelijk voor een dergelijke beperking in de instructies voor het geneesmiddel. Het negatieve effect op het lichaam van een zwangere vrouw is direct gerelateerd aan de werking van acetylsalicylzuur.

Wanneer het wordt genomen, heeft de stof de volgende acties:

 • het verschijnen van bloedingen,
 • remming van de arbeid
 • pathologische veranderingen in het embryo, het verschijnen van defecten bij het kind,
 • verhoogd risico op foetale hersenbloeding.

Op internet kunt u heel wat positieve beoordelingen vinden over de normalisatie van de druk na het innemen van Cardiomagnyl. Het gebruik van het medicijn in het 1e of 2e trimester van de zwangerschap verhoogt het risico op een miskraam met 60%.

In de praktijk zijn er situaties waarin de arts een zwangere vrouw voorschrijft om het medicijn te nemen.

Deze beslissing wordt in uitzonderlijke gevallen genomen, wanneer de voordelen voor de moeder vele malen hoger zijn dan het potentiële risico voor de baby. In dit geval wordt de dosering van het medicijn tot het minimum gekozen.

Bijwerkingen

Een optimaal geselecteerde verhouding van acetylsalicylzuur en magnesium maakt het medicijn zo onschadelijk mogelijk in vergelijking met de gebruikelijke aspirine. Vanwege het feit dat er een risico bestaat op een bijwerking van het lichaam, is voorzichtigheid geboden bij het gebruik van het medicijn. In de meeste gevallen worden dergelijke manifestaties waargenomen tegen de achtergrond van een verzwakking van het lichaam door een chronische ziekte. Het risico op schade aan het maagdarmslijmvlies wordt veroorzaakt door schendingen van de aanbevolen dosis en het teveel ervan.

Mogelijke bijwerkingen zijn onder meer:

 • de mogelijkheid van bloedingen, inclusief inwendige maag of uitwendig van de neus of het tandvlees,
 • afname van het totale aantal bloedplaatjes,
 • verlaging van het hemoglobinegehalte in het bloed,
 • suiker reductie
 • hoofdpijn,
 • slaapproblemen
 • tijdelijke gehoorbeschadiging,
 • acute reacties van het spijsverteringskanaal in de vorm van misselijkheid, brandend maagzuur, braken, diarree,
 • allergische huidverschijnselen.

De meeste van de bovengenoemde negatieve reacties van het lichaam verschijnen met een overgevoeligheidsprobleem of als gevolg van het overschrijden van de door de fabrikant aanbevolen dosering. Een aanzienlijke overmaat van het medicijn leidt tot toxische schade. De maximale dosis is 0,15 g.

Als deze hoeveelheid wordt overschreden, worden de volgende reacties waargenomen:

 • duizeligheid, hoofdpijn tot bewustzijnsverlies,
 • doofheid,
 • toegenomen zweten
 • temperatuurstijging
 • moeite met ademhalen of zelfs stoppen,
 • ontwikkeling van nierfalen.

en het verschijnen van dergelijke tekenen, het is dringend om hulp te zoeken. In een ziekenhuis met een overdosis wordt de patiënt gewassen, wordt een reinigingskuur voorgeschreven met constante monitoring van de water-elektrolytenbalans.

Interacties met andere geneesmiddelen en alcohol

Gelijktijdig gebruik van het medicijn met alcoholische dranken is verboden. U kunt "Cardiomagnyl" niet samen met farmacologische middelen nemen, waarvan de acties gericht zijn op het verminderen van de vorming van bloedstolsels in het bloed.

Receptie "Cardiomagnyl" kan de werking van "Heparine", "Methotrexaat", "Ticlopidine", insuline verbeteren, daarom moet u in overleg met een arts informatie verstrekken over alle momenteel geaccepteerde farmacologische middelen.

De voordelen van Cardiomagnyl: indicaties voor gebruik

Het gebruik van tabletten is een uitgesproken antiplateleteffect. Aanzienlijke doses acetylsalicylzuur hebben een ontstekingsremmend effect. Het voordeel is om ontstekingen te elimineren, die gepaard gaan met pijn en koorts. Als Cardiomagnyl in kleine doses wordt gebruikt, kan bloedplaatjesadhesie en bloedstolselvorming worden voorkomen.

Het ontstekingsremmende effect is te wijten aan remming van:

 • Cyclooxygenase-1. Het is direct betrokken bij de productie van prostaglandines, die verantwoordelijk zijn voor het optreden van een ontstekingsreactie.
 • De synthese van tromboxaan A. Het wordt waargenomen in bloedplaatjes en is verantwoordelijk voor lijmen of aggregatie.

Cardiomagnyl-magnesiumhydroxide, dat deel uitmaakt van het medicijn, heeft voordelen in de vorm van bescherming van het slijmvlies van het spijsverteringskanaal tegen de schade veroorzaakt door acetylsalicylzuur. De interactie van een stof, zoutzuur en maagsap wordt opgemerkt. De wanden van het lichaam zijn bedekt met een beschermende film.

Cardiomagnyl is nuttig in pathologische omstandigheden in het cardiovasculaire systeem en het risico op het optreden ervan. Tabletten kunnen langdurig worden gebruikt om gevaarlijke omstandigheden te voorkomen. Cardiomagnyl-behandelingsvoordelen kunnen worden verwacht met de volgende indicaties:

 • onstabiele angina,
 • preventie van hartfalen en trombose in aanwezigheid van diabetes mellitus, hypertensie, overgewicht, ouderdom en roken,
 • preventie van herhaling van trombose en hartaanval,
 • preventie van trombo-embolie na bypass-transplantatie of coronaire angioplastiek op de bloedvaten,
 • coronaire hartziekte
 • verminderde bloedtoevoer naar de hersenen,
 • migraine.

Het effect wordt bereikt door langdurig gebruik van het medicijn. Zodat Cardiomagnyl geen schade toebrengt aan de gezondheid, moet het uitsluitend onder toezicht van een arts worden ingenomen.

Hoe Cardiomagnyl in te nemen voor preventie

Artsen geven aanbevelingen om het medicijn te nemen tot het verschijnen van pathologische veranderingen in de toestand van bloedvaten of het hart. Een dagelijks medicijn wordt voorgeschreven voor preventieve maatregelen om de vorming van bloedstolsels en hartfalen in acute vorm te voorkomen.

Voor profylaxe in geval van hoge bloeddruk wordt het medicijn meestal voorgeschreven in de vorm van een hart, dat wil zeggen met een lager aspirinegehalte.

In de eerste twee dagen wordt het geneesmiddel in 2 tabletten ingenomen, waarna de inname wordt teruggebracht tot het gebruik van 1 elke dag.

De duur van de cursus is 30 dagen, waarna een pauze van 14 dagen wordt gemaakt. De totale duur van opname wordt bepaald door de behandelend arts, afhankelijk van de complexiteit van de diagnose en de effectiviteit van het medicijn. Niet alleen de ernst van de problemen met druk, maar ook een aantal bijkomende ziekten en pathologieën, inclusief de aanwezigheid van overgewicht bij de patiënt en storingen van de interne organen, worden in aanmerking genomen.

Cardiomagnyl moet worden gebruikt om een ​​hartaanval, beroerte en de vorming van secundaire hypertensie te voorkomen.Normalisatie van druk met behulp van een medicijn helpt de ontwikkeling van pathologie en stoornissen in het functioneren van interne organen te voorkomen.

Bevindingen

Het dringende probleem van de moderne apotheek blijft het voorkomen van trombotische complicaties bij patiënten met hart- en vaatziekten. Cardiomagnyl is een eerstelijnsgeneesmiddel dat leiderschapsposities handhaaft in alle protocollen voor het beheer van hart- en vaatziekten, hartinfarct, ischemische beroerte en wijdverspreide atherosclerose met bewijsniveau IA.

Bij oudere patiënten is het economisch voordeliger om de gecombineerde preparaten van acetylsalicylzuur met antacida (Cardiomagnyl) te gebruiken, omdat de incidentie van gastropathie en de totale kosten van medicamenteuze therapie worden verlaagd.

Voordat u het medicijn gebruikt, moet u altijd een arts raadplegen en vertrouwd raken met de beschrijving ervan.

Vergelijkbare medicijnen: wat beter is

Er zijn veel analogen van Cardiomagnyl. Ze verschillen zowel in de ATC-code als in de samenstelling van de componenten en de vorm van release. Een van de meest populaire en dicht bij het werkingsmechanisme kan worden geïdentificeerd:

 • Aspirine Cardio,
 • Fazostabil,
 • Aspigrel,
 • Tromboass,
 • Trombital,
 • Panangin,
 • Atsekardol,
 • Trombeks,
 • Ecorin en anderen

De meeste analogen van Cardiomagnyl verschillen in de meest redelijke prijs (vanaf 8 roebel). Acekardol, Fazostabil, Tromboass hebben geen significante fundamentele verschillen in de effectiviteit van de applicatie, omdat de belangrijkste werkende component ASA is, maar toch zijn ze dat. Acecardol is bijvoorbeeld aan te raden om voor de maaltijd te eten en Cardiomagnyl erna. Dit medicijn verschilt van het hoofdgeneesmiddel en zijn andere analogen in afwezigheid van magnesiumhydroxide dat het slijmvlies beschermt.

In Tromboass is er ook geen magnesiumhydroxide, de negatieve effecten worden geminimaliseerd door de aanwezigheid van een speciaal beschermend membraan oplosbaar in de darm van het beschermend membraan. Volgens artsen en patiënten hebben Tromboass en Phazostabil minder bijwerkingen geregistreerd.

Aspirine Cardio, vervaardigd door Bayer AG, heeft in tegenstelling tot Cardiomagnyl ook een membraan dat oplost in het darmkanaal.

Speciale studies hebben geholpen om vast te stellen: Cardiomagnyl is effectiever dan alle enterisch oplosbare analogen en beïnvloedt de onderdrukking van bloedplaatjesaggregatie.

Zoals uitgegeven in een apotheek gelden opslagregels

Het medicijn en analogen worden zonder recept door apotheken verstrekt. Het is belangrijk om de vervaldatum te controleren. Het is gelijk aan drie jaar. Het gekochte product moet worden bewaard bij een temperatuur tot 25 graden, waarbij direct zonlicht wordt vermeden.

Analogen van het medicijn

"Cardiomagnyl" wordt tegenwoordig beschouwd als een uniek medicijn, en ondanks de enorme variëteit in de markt van farmacologische preparaten, zal het niet werken om een ​​volledig analoog te vinden in de samenstelling en inhoud van chemische componenten. Het belangrijkste verschil is het magnesiumgehalte, wat leidt tot een afname van de werking van acetylsalicylzuur wanneer het in de maag komt.

De lijst met geneesmiddelen die aspirine bevatten, omvat:

Farmacologische effecten en farmacokinetiek

Acetylsalicylzuur (ASA), dat deel uitmaakt van Cardiomagnyl, heeft verschillende mechanismen om de bloedplaatjesaggregatie tegen te gaan, waaronder de remming van het COX-1-enzym. Bovendien is deze stof een pijnstiller, verlicht ontstekingsprocessen en koortswerende. Zuur kan een negatief effect hebben op het maagdarmslijmvlies; magnesiumhydroxide wordt toegevoegd aan de samenstelling van Cardiomagnyl om het te egaliseren.

De farmacokinetiek van het medicijn is volkomen veilig voor het menselijk lichaam.

Absorptie en absorptie uit het maagdarmkanaal vindt zeer snel en bijna volledig plaats. T1 / 2 ASA is 15 minuten; als gevolg van hydrolyse verandert het in 100 procent biologisch beschikbaar salicylzuur. Het proces vindt plaats in bloedplasma, maagdarmkanaal en lever.

T1 / 2 van salicylzuur met kleine doses Cardiomagnyl is ongeveer 3 uur. Als de enzymsystemen verzadigd zijn, neemt de waarde van de indicator aanzienlijk toe.

Aanbevelingen voor gebruik

Het geneesmiddel wordt gebruikt voor profylactische en therapeutische doeleinden in de pathologie van het hart en de bloedvaten. De voordelen van het gebruik van tabletten in kleine doses is het risico op ziekten met 25% te verminderen, wat vooral belangrijk is voor oudere patiënten. Cardiomagnyl is gunstig voor atherosclerose, diabetes mellitus, hypertensie, obesitas, hoog cholesterol, een belastende familiegeschiedenis.

Acetylsalicylzuur wordt beschouwd als een factor bij het optreden van bronchospasme. Voor mensen met een geschiedenis van allergieën en astma kan de stof schadelijk zijn. Bloedstolling verslechtert tijdens toediening, wat bloedingen tijdens chirurgie veroorzaakt.

Het gebruik van Cardiomagnylum komt tot uitdrukking in de afwezigheid van een effect op de concentratie van aandacht. Het medicijn kan worden ingenomen door mensen die in ondernemingen werken en voertuigen besturen.

De voordelen en nadelen van Cardiomagnyl-tabletten zijn afhankelijk van het geslacht van de patiënten. Volgens de resultaten van studies voorkomt het nemen van medicatie bij mannen een hartaanval, maar geen beroerte. Bij vrouwen jonger dan 65 jaar is het risico op een beroerte verminderd, maar geen hartaanval. Nadat een vrouw deze leeftijd heeft bereikt, ligt het voordeel van Cardiomagnyl ook in het voorkomen van een hartaanval.

Kan Cardiomagnyl tijdens zwangerschap en borstvoeding

Een van de contra-indicaties voor het reguliere gebruik van het medicijn is de zwangerschap van het eerste, derde trimester. Dit komt door de schade die acetylsalicylzuur kan veroorzaken.

Het gebruik van Cardiomagnyl in het eerste trimester kan onomkeerbare aandoeningen veroorzaken bij de ontwikkeling van de foetus. Aanzienlijke doses van het medicijn veroorzaken bloeding tijdens de bevalling. Het risico op intracraniële bloeding bij een kind is niet uitgesloten.

Het is mogelijk om het medicijn in het tweede trimester in te nemen. De arts moet echter de voordelen en mogelijke schade beoordelen.

De werkzame bestanddelen van Cardiomagnyl dringen door in de moedermelk. Regelmatige medicatie tijdens borstvoeding is verboden.

Harm Cardiomagnyl: gevolgen van een overdosis

Ondanks het feit dat Cardiomagnyl nuttig is voor hart- en bloedziekten, kan de dosis bij overschrijding van de dosering ernstige schade aan de gezondheid veroorzaken. Experts classificeren de ernst van een overdosis als:

 1. Gemiddeld. Er is misselijkheid en braken, tinnitus, verminderde coördinatie. Het gehoor verergert, verwarring en duizeligheid treden op. Patiënten krijgen maagspoeling en een voldoende dosis actieve kool voorgeschreven. De behandeling hangt af van het klinische beeld van een overdosis.
 2. Heavy. Koorts, coma, respiratoire en cardiovasculaire insufficiëntie, ernstige hypoglykemie worden opgemerkt. De behandeling wordt uitgevoerd in een ziekenhuis. Intensieve therapie is geïndiceerd voor patiënten, waaronder de introductie van speciale alkalische oplossingen, het uitvoeren van gevormde diurese en maagspoeling, hemodialyse.

Cardiomagnyl-compatibiliteit met andere geneesmiddelen

Cardiomagnyl kan het effect van bepaalde geneesmiddelen versterken als het samen wordt gebruikt. Experts noemen de volgende medicijnen die worden beïnvloed door het gebruik van Cardiomagnyl:

 1. Methotrexaat. Verminderde renale klaring, de vernietiging van bindingen met eiwitten.
 2. Heparine en indirecte anticoagulantia. Bloedplaatjes veranderen hun werking. Anticoagulantia worden gedwongen uit hun binding met eiwitten.
 3. Antiaggregant en hypoglycemische middelen - ticlopidine.
 4. Preparaten die ethanol bevatten.
 5. Insuline en hypoglycemische geneesmiddelen.
 6. Digoxine. Er is een afname van de renale excretie.
 7. Valproïnezuur. Het dwingen uit zijn bindingen met eiwitten.

Cardiomagnyl remt de werking van:

 • uricosurica
 • antacida en colestyramine.

Analogen: wat kan Cardiomagnyl vervangen

Het geneesmiddel heeft analogen die verschillen in een vergelijkbaar effect. Specialisten noemen de volgende medicijnen die Cardiomagnyl kunnen vervangen:

 1. Thrombo Ass. Het behoort tot de NSAID-groep en is een middel tegen bloedplaatjes. De samenstelling van het medicijn bevat de belangrijkste werkzame stof - acetylsalicylzuur (50, 100 mg).
 2. Aspirine cardio. Het medicijn is gemaakt in Zwitserland. Een tablet bevat acetylsalicylzuur - 300 mg. Aspirine-cardio is verkrijgbaar in kartonnen verpakkingen met een ander aantal tabletten (10, 14 stuks).
 3. Trombopol. Het medicijn wordt gemaakt in Polen, inclusief acetylsalicylzuur (150 mg). Het aantal tabletten in één verpakking is 10 stuks.
 4. Aspikor. Het medicijn is beschikbaar in Rusland. Het voordeel is te wijten aan het gehalte aan acetylsalicylzuur in een dosis van 100 mg (10 en 20 tabletten per verpakking).

Analogen Cardiomagnyl hebben één werkzame stof. Dit betekent dat de voordelen en nadelen van het nemen ervan identiek zijn. De samenstelling van het Japanse medicijn bepaalt echter ook magnesiumhydrochloride, wat irritatie van de slijmvliezen van de maag voorkomt. Cardiomagnyl-tabletten veroorzaken dus minder uitgesproken gezondheidsschade door het risico op bijwerkingen te verminderen.

Wat beter is: Cardiomagnyl of trombital

Geneesmiddelen verdunnen het bloed en verbeteren de reologische eigenschappen. De samenstelling van de medicijnen is identiek, het verschil zit in de release van een bepaald farmacologisch bedrijf en het land van productie.

Cardiomagnyl is een Japans medicijn dat wordt geproduceerd in Rusland, Duitsland en Denemarken. Generieke Trombital is een Russisch medicijn. De tool is ook verkrijgbaar in doseringen van 75 en 150 mg. Elke verpakking bevat 30, 100 tabletten.

Geneesmiddelen hebben een soortgelijk effect en voordeel. Cardiomagnyl en trombital worden gebruikt als behandeling en preventie van ziekten van het hart en de bloedvaten. De schade wordt vertegenwoordigd door de bijwerking van acetylsalicylzuur. De werkzame stof bij langdurig gebruik irriteert de slijmvliezen van de maag en veroorzaakt een zweer. De voordelen van magnesium, opgenomen in de samenstelling, impliceren hiertegen bescherming. Medicijnen worden echter niet voorgeschreven voor exacerbaties van gastritis of zweren.

Trombital en Cardiomagnyl hebben dezelfde indicaties:

 • hypertensie,
 • hoog cholesterol
 • te zwaar
 • gevorderde leeftijd.

De voordelen van medicijnen worden geboden vanwege het gebrek aan suikers in de samenstelling. Hiermee kunt u ze gebruiken met een geschiedenis van diabetes.

Geneesmiddelen variëren aanzienlijk in prijs. Het kopen van een generieke kost 30-40% goedkoper dan het origineel.

Voor medicinale doeleinden

Het medicijn Cardiomagnyl - de voordelen, effecten en nadelen zijn afhankelijk van de juiste dosering. Patiënten met cardiovasculaire insufficiëntie krijgen 1 tablet 1 maal per dag voorgeschreven. De initiële dosis voor chronische ischemie kan vanaf 2 stks / dag zijn. Bij een hartinfarct en angina pectoris worden maximaal 6 tabletten / dag voorgeschreven en moet de therapie onmiddellijk na de aanval worden gestart. Het verloop van de behandeling wordt in elk geval door de arts bepaald om de patiënt geen schade toe te brengen.

Voor profylaxe

Hoe Cardiomagnyl te nemen voor de preventie van een beroerte, hartaanval en andere pathologieën, zal de arts u individueel vertellen. Volgens de instructies voor onstabiele angina moet u 1 tablet van 0, 75 mg 1 maal per dag drinken. Voor de preventie van een hartaanval wordt dezelfde dosis voorgeschreven. Therapeutische cursussen worden lange tijd uitgevoerd. Preventie van cerebrale trombose vereist ook het langdurig gebruik van het medicijn Cardiomagnyl. Gebruik 2 tabletten van 150 mg per dag om trombose te voorkomen.

Beoordelingen

De voordelen en nadelen van Cardiomagnyl worden bewezen door patiëntbeoordelingen.

De voor- en nadelen van Cardiomagnyl zijn te wijten aan het belangrijkste therapeutische effect. De medicamenteuze therapie kan ernstige ziekten van de bloedvaten en het hart effectief voorkomen.Cardiomagnyl wordt aanbevolen om zowel voor de behandeling als voor de preventie van pathologieën te worden gebruikt.

Voor bloedverdunning

Voordat Cardiomagnyl wordt voorgeschreven om een ​​dik plasma te verdunnen, moet de arts de patiënt doorverwijzen naar een bloedstollingstest. Als er slechte resultaten zijn, zal de specialist aanbevelen om het medicijn gedurende 10 dagen te gebruiken bij 75 mg, waarna u de onderzoeksprocedure opnieuw moet doorlopen. Een dergelijke techniek zal laten zien hoe effectief de medicatie is.

 • Het medicijn Concor - instructies voor gebruik. Indicaties voor het nemen van Concor bij hart- en bloedziekten
 • De meest effectieve medicijnen voor spataderen - een lijst met pillen, crèmes en zalven
 • Aspirine - instructies voor gebruik en beoordelingen

Duur van toelating

De duur van de behandeling met Cardiomagnyl kan enkele weken tot een heel leven duren. Een medicijn wordt voorgeschreven rekening houdend met contra-indicaties en bijwerkingen, omdat het gebruik van het medicijn in sommige gezondheidsomstandigheden is verboden. Soms raden artsen aan om tijdens de behandeling een pauze te nemen. De duur van de opname wordt alleen bepaald door de behandelend arts.

Op welke leeftijd kan ik nemen

Het medicijn Cardiomagnyl - een voordeel waarvan de farmacokinetiek en schade bij artsen bekend zijn, wordt niet voorgeschreven voor mannen jonger dan 40 jaar en vrouwen jonger dan 50 jaar. Dit komt omdat oudere patiënten meer risico lopen op cerebrovasculaire aandoeningen en het optreden van hartpathologieën. Jongere mensen hebben minder kans op een hartaanval, maar er is een risico op inwendige bloedingen bij langdurig gebruik van Cardiomagnyl.

Compatibiliteit met andere geneesmiddelen

Het gelijktijdige gebruik van Cardiomagnyl met trombolytica, anticoagulantia, antiplatelet geneesmiddelen verergert de bloedstolling, daarom is hun gecombineerd gebruik een hoog risico op bloeding van het maagdarmkanaal of een andere locatie. Langdurig gebruik van ASA voor therapeutische of profylactische doeleinden kan bronchospasme veroorzaken, dus het wordt met voorzichtigheid voorgeschreven aan mensen met bronchiale astma of allergieën. Alcohol drinken met Cardiomagnyl is gevaarlijk, omdat een dergelijke combinatie schadelijk is voor de spijsvertering.

Cardiomagnyl-analogen

Het medicijn wordt verkocht in elke apotheek in Moskou en St. Petersburg. Als u Cardiomagnyl niet tegen een betaalbare prijs kunt kopen, kunt u deze eenvoudig bestellen in de online winkel. Kopen via het netwerk is voordeliger als u meerdere pakketten tegelijk koopt. Als Cardiomagnyl - waarvan het voordeel en de schade hierboven zijn beschreven, om welke reden dan ook niet geschikt is voor de patiënt, kan de cardioloog vergelijkbare medicijnen voorschrijven om te behandelen:

Trombo of cardiomagnyl?

Wat is beter: tromboass of cardiomagnyl? Deze vraag wordt door veel patiënten gesteld. Laten we proberen het uit te zoeken.

Een van de belangrijkste voordelen voor de patiënt is de lagere prijs van het trombosemiddel: een verpakking van 100 tabletten in een dosering van 100 mg kost 120-180 roebel. Cardiomagnyl-tabletten behoren echter ook tot de groep betaalbare medicijnen en gezien het feit dat u het eenmaal per dag moet innemen, zullen ze niet veel in de portemonnee komen.

Geneesmiddelen zijn onderling uitwisselbaar: ze hebben bijna dezelfde indicaties, contra-indicaties en bijwerkingen. De werkzame stof is hetzelfde - acetylsalicylzuur, alleen in verschillende doseringen. Dus, cardiomagnyl bevat 100 of 150 mg ASA en tromboass - 50 of 100 mg. Het is bewezen dat het kleine doses ASA zijn die een anti-bloedplaatjeseffect hebben, daarom zullen beide geneesmiddelen in dit opzicht effectief zijn.

Het cardiomagnyl-preparaat bevat het tweede actieve bestanddeel - magnesiumhydroxide, dat het maagdarmslijmvlies beschermt tegen de negatieve effecten van ASA. Trombose bevat zo'n component niet, maar het heeft een speciaal membraan dat niet oplost in de maag onder invloed van zoutzuur en oplost in de twaalfvingerige darm.Niet alle patiënten kunnen om gezondheidsredenen of om andere redenen de tablet heel doorslikken en bij het kauwen zijn de beschermende eigenschappen van het membraan al verloren. Bovendien, zelfs wanneer de hele tablet wordt ingeslikt, werkt ASA niet alleen op het maagslijmvlies, terwijl de twaalfvingerige darm al wordt geabsorbeerd in de 12e dikke darm, terwijl veel patiënten een gecombineerde ulceratieve laesie van de maag en de twaalfvingerige darm hebben.

Beoordelingen van cardiomagnyl zijn meestal positief, bijwerkingen ontwikkelen zich in de regel alleen bij personen met een geschiedenis in de geschiedenis.

In elk geval blijft de keuze bij de arts en de patiënt. Zowel tromboass als cardiomagnyl hebben voor- en nadelen en zijn niet 100% veilig. Ondertussen is het risico op het ontwikkelen van bijwerkingen, vooral ernstige, altijd minder dan het risico op gevaarlijke CVS-ziekten die elke patiënt heeft (waarvan de geschiedenis wordt gewogen door risicofactoren) die geen anti-bloedplaatjesmiddelen gebruiken.

Analogen en fabrikanten: goedkope Russische vervangers

Het originele medicijn wordt geproduceerd door het Oostenrijkse farmaceutische bedrijf Takeda of een dochteronderneming in Nycomed, Denemarken. Op de farmaceutische markt van Rusland is er geen enkele generieke (met dezelfde samenstelling) Cardiomagnyl.

Analogen van het medicijn (medicijnen waarin ASA aanwezig is in een dosering van 75-100 mg:


Acekardol (Rusland),

Het goedkoopste analoog van Cardiomagnyl in Rusland is gewoon acetylsalicylzuur. Maar het is de moeite waard eraan te denken dat de werkzame stof niet wordt beschermd door een enterische coating of door de toevoeging van magnesiumhydroxide. Daarom is de kans op het ontwikkelen van complicaties vanuit het maagdarmkanaal extreem hoog.

Er zijn ook vervangers voor Cardiomagnyl (geneesmiddelen met vergelijkbare indicaties voor gebruik:

 • Clopidogrel, Avix, Agrel, Zilt, Claudia, Lopirel, Plavix,
 • Ticlopidine, Ticlide,
 • Aspinrel, Coplavix (een combinatie van ASA en clopidogrel),
 • Trikagelor,
 • Dipyridamol, Curantyl.

Hun verschil met Cardiomagnyl is dat ze verschillende ingrediënten en werkzame stoffen hebben. In geen geval kunt u de door uw arts voorgeschreven Cardiomagnyl onafhankelijk vervangen door zijn analogen door een andere werkzame stof, omdat deze een ander werkingsmechanisme en contra-indicaties hebben.

Compatibiliteit met geneesmiddelen

Alle op aspirine gebaseerde medicijnen kunnen het lichaam beschadigen bij interactie met andere medicijnen. Daarom moet u bij een receptie met een cardioloog informeren over alle fondsen die worden ingenomen. Een negatieve reactie kan worden waargenomen tijdens het gebruik van "Cardiomagnyl" met verschillende voedingssupplementen en kruidensupplementen.

Acetylsalicylzuur is ongewenst om te gebruiken in combinatie met niet-steroïde ontstekingsremmende geneesmiddelen. "Cardiomagnyl" verhoogt de effectiviteit van insuline en andere geneesmiddelen die de bloedsuikerspiegel reguleren en, omgekeerd, vermindert de gunstige effecten van geneesmiddelen tegen jicht en druk.

Optimale doseringen van cardiomagnyl en de toediening ervan bij bepaalde ziekten

Een cardiomagnyl-tablet moet worden gekauwd en met veel water worden weggespoeld.

Voor trombose, hyperlipidemie, hypertensie, obesitas, acuut hartfalen en diabetes mellitus, evenals voor preventieve doeleinden, wordt het aanbevolen om 1 tablet cardiomagnyl forte te drinken op de eerste dag van de cursus (150 mg ASA en 30,39 mg magnesiumhydroxide). De volgende dagen kunt u 1 tablet cardiomagnyl nemen met een ASA-gehalte van 75 mg. Volgens hetzelfde schema moet het medicijn worden ingenomen door ouderen en zware rokers.

Om opnieuw infarct en de vorming van bloedstolsels te voorkomen, moet u dagelijks 1 tablet cardiomagnyl innemen, maar alleen na een individueel onderzoek door een cardioloog.

Als u een operatie aan de bloedvaten heeft ondergaan, moet u ook om elke dag een cardiomagnyl-tablet te nemen om te voorkomen dat ze op doktersrecept worden gelijmd. Bij instabiele angina is de behandeling vergelijkbaar.

Tijdens de zwangerschap is cardiomagnyl verboden in de eerste 3 maanden. In het tweede en derde trimester kan het medicijn in beperkte hoeveelheden worden ingenomen, die door de arts worden bepaald op basis van uw individuele indicatoren.

Tijdens het voeden is intermitterende inname van het medicijn niet gevaarlijk voor het kind, maar de behoefte aan regelmatige behandeling met cardiomagnyl vereist een overgang naar kunstmatige voeding.

Cardiomagnyl-tabletten - waar komen ze vandaan?

Indicaties Cardiomagnyl:

 • scherp (hartinfarct (MI) onstabiele angina) of chronische ischemische hartziekte,
 • primaire preventie van HVZ-aandoeningen bij risicopatiënten (die lijden aan obesitas, diabetes mellitus, arteriële hypertensie, hypercholesterolemie, evenals een familiegeschiedenis van aanwijzingen van hartinfarctonder de leeftijd van 55)
 • primaire preventie acute veneuze trombose en preventie van heropvoeding bloedstolsels (secundaire preventie van trombose).

De combinatie van cardiomagnyl met bepaalde medicijnen

 1. Cardiomagnyl in combinatie met geneesmiddelen voor trombolytische therapie, anticoagulantia of geneesmiddelen tegen bloedplaatjes verergeren de bloedstolling verder.
 2. Het wordt niet aanbevolen om cardiomagnyl met almagel te combineren.
 3. Cardiomagnyl bij constant gebruik in grote doses verlaagt de glucosespiegel. Voorzichtigheid is geboden bij diabetici en vermijdt de combinatie van cardiomagnyl met geneesmiddelen die de bloedsuikerspiegel verlagen.
 4. Ibuprofen vermindert de effectiviteit van cardiomagnyl aanzienlijk.
 5. Cardiomagnyl en alcohol zijn onverenigbaar, omdat dit het spijsverteringsstelsel ernstig schaadt.
 6. Cardiomagnyl gelijktijdig genomen met methotrexaat vermindert de bloedproductie.

Contra-indicaties Cardiomagnyl

De volgende contra-indicaties voor het medicijn worden in de annotatie vermeld:

 • overgevoeligheid voor ASA, andere salicylaten,
 • intolerantie voor een van de hulpcomponenten van de tabletten,
 • verergerd maagzweer,
 • neiging tot bloeden (hemofilie,trombocytopenie, mislukking vitamine K),
 • ernstige disfunctie (met GFR lager dan 10 ml per minuut) of nierfalen,
 • ernstige decompensatie van het hart,
 • veroorzaakt door het gebruik van NSAID's / salicylaten Quincke's oedeem of bronchiale astma in de anamnese,
 • leeftijd van kinderen
 • het laatste trimester van de zwangerschap
 • gelijktijdige ontvangst methotrexaat in een dosis van meer dan 15 mg / week.

Wat is het medicijn?

Cardiomagnyl is een nieuw generatieproduct uit de groep niet-steroïde ontstekingsremmende medicijnen. Een van de actieve componenten van het farmacologische product is acetylsalicylzuur, dat wil zeggen alle gebruikte aspirine.
Lange tijd werd aangenomen dat een dergelijke stof alleen effectief is als een koortswerende en ontstekingsremmende werking. Later hebben wetenschappers echter een andere functie onthuld: het voorkomen van trombose, dat wil zeggen de vorming van bloedstolsels. Deze eigenschap is klinisch bewezen.

Helaas is niet alles zo soepel: acetylsalicylzuur heeft zijn eigen belangrijke nadeel - een negatief effect op de organen van het maagdarmkanaal en het risico op bloeding. Langdurig gebruik van de stof leidt tot gastritis, maagzweren.

Houd er rekening mee dat het nemen van aspirine uitsluitend gedurende een lange periode het lichaam schaadt en kan leiden tot bloeding in het spijsverteringskanaal!

Dat is de reden waarom in de samenstelling van Cardiomagnyl het tweede hoofdbestanddeel magnesiumhydroxide is. Dankzij deze stof worden de negatieve effecten van aspirine geblokkeerd.

Dit medicijn wordt ook voorgeschreven voor spataderen en posttraumatische artrose. Voordat u Cardiomagnyl gebruikt, is het echter belangrijk om een ​​aanbeveling van uw arts te krijgen.

Tekortkomingen

Er is echter de keerzijde van Cardiomagnyl en zijn analogen, wat niet erg prettig is.Dit komt door de vele bijwerkingen van het medicijn, die zich vaak manifesteren bij patiënten die tabletten gebruiken. Vooral vooral van invloed op het gebruik van "Cardiomagnyl" op het spijsverteringsstelsel, namelijk de darmen en de maag. Voor gebruik is het noodzakelijk om de mogelijke risico's voor het lichaam als geheel te beoordelen en, in sommige gevallen, is het mogelijk om de voorkeur te geven aan veiliger medicijnen.

We hebben de gebruiksaanwijzingen en analogen van "Cardiomagnyl" beoordeeld.

Prijs van pillen

U kunt cardiomagnyl bij elke apotheek kopen, het wordt zonder recept verkocht. Gemiddeld is de prijs van cardiomagnyl meer afhankelijk van de marge van een bepaalde apotheek en ligt deze binnen de volgende limieten:

 • Tabletten met een dosis van 75 mg (in de vorm van een hart), verpakking nr. 30. 100-150 roebel.
 • Tabletten met een dosis van 75 mg (in de vorm van een hart), verpakking nr. 100. 180-270 roebel.
 • Tabletten met een dosis van 150 mg (langwerpige tabletvorm), verpakking nr. 30. 105-170 roebel.
 • Tabletten met een dosis van 150 mg (langwerpige tabletvorm), verpakking nr. 100. 185-290 roebel.

Actie op het lichaam

Cardiomagnyl is ontworpen om vaat- en hartziekten te voorkomen. Acetylsalicylzuur stopt de vorming van bloedstolsels, voorkomt de hechting van bloedplaatjes en vermindert de productie van tromboxaan. Eenmaal in het lichaam vermindert het het ontstekingsproces, normaliseert het de lichaamstemperatuur en verlicht het pijn. Regelmatige inname van het medicijn vermindert het risico op een beroerte en een hartaanval aanzienlijk.

Magnesiumhydroxide interageert met maagsap en beschermt effectief de wanden van het spijsverteringsorgaan tegen de schadelijke effecten van acetylsalicylzuur door een onzichtbare film.

Hoe cardiomagnyl te nemen voor preventie?

Om heropvoeding te voorkomen bloedstolsels in de beginfase van de behandeling wordt de patiënt in de toekomst 150 voorgeschreven - 75 mg / dag.

Profylactische dosis om CVD te voorkomen (bijv. acuut coronair syndroom) en trombose - 75 mg / dag.

Hoe lang duurt het om het medicijn te nemen?

In de meeste gevallen wordt het medicijn voor een lange periode of zelfs voor het leven voorgeschreven. Tegelijkertijd is het alleen de behandelend arts die precies bepaalt hoe lang de cursus zal duren, op basis van individuele kenmerken en bijbehorende pathologieën.

Het medicijn heeft zijn eigen bijwerkingen, die ook de duur van toediening beïnvloeden. Meestal moet Cardiomagnyl gedurende meerdere jaren of een leven lang worden gedronken. In dit geval is controle van de bloedstolling en bloeddrukindicatoren verplicht.

Daarom is het belangrijk om het medicijn alleen te gebruiken op aanbeveling en onder toezicht van een behandelend cardioloog. Zelftoediening van Cardiomagnyl kan complicaties van interne organen veroorzaken.

Bijwerkingen

Alle mogelijke gevallen van bijwerkingen worden beschreven in de gebruiksaanwijzing die is bevestigd aan een remedie als Magnikor-tabletten. Patiëntrecensies wijzen op verschillende manifestaties van de belangrijke delen van het lichaam.

Frequente overtredingen bij het nemen van salicylaten worden gekenmerkt door de bloedsomloop en lymfestelsels. Ze manifesteren zich door verhoogde bloedingen, remming van bloedplaatjesadhesie, soms kan er sprake zijn van verborgen bloedingen en in zeldzame gevallen de ontwikkeling van bloedarmoede, hypoprotrombinemie, trombocytopenie, neutropenie, aplastische anemie, eosinofilie of agranulocytose.

Het medicijn kan het centrale zenuwstelsel beïnvloeden, wat hoofdpijn, slaapgebrek, duizeligheid, slaperigheid, tinnitus, intracerebrale bloeding, omkeerbaar gehoorverlies en zelfs doofheid veroorzaakt. Bij het innemen van het medicijn kunnen mensen met bronchiaal astma bronchospasme ontwikkelen.

Het geneesmiddel beïnvloedt het spijsverteringsstelsel met het optreden van brandend maagzuur, reflux, erosieve schade aan het maagdarmkanaal, misselijkheid, dyspepsie, braken, diarree.Soms kan een ulceratieve laesie van het bovenste gedeelte van het spijsverteringskanaal ontstaan, gepaard gaande met braken met bloedafscheidingen en teerachtige stoelgang. In zeldzame gevallen veroorzaakt het medicijn gastro-intestinale bloedingen, perforatie, stomatitis, slokdarmontsteking, colitis, irritatie van de dikke darm.

Het effect op de lever is te wijten aan een toename van de transaminaseconcentratie en het gehalte aan alkalische fosfatase in het bloedplasma, en in zeldzame gevallen is de ontwikkeling van matige omkeerbare acute hepatitis mogelijk.

Het medicijn Magnikor instructies, beoordelingen bevatten informatie over het optreden van huidreacties in de vorm van urticaria, uitslag, angio-oedeem, purpura, hemorragische vasculitis, erythema multiforme, Stevens-Johnson-syndroom, het syndroom van Lyell.

Het innemen van pillen kan een anafylactische reactie, allergische rhinitis of een verlaging van de bloedglucose veroorzaken.

Hoe lang kan ik het medicijn gebruiken?

De duur van toediening hangt af van de kenmerken van het beloop en de ernst van de ziekte.

In sommige gevallen (volgens indicaties, rekening houdend met contra-indicaties en onderworpen aan periodieke controle van bloeddruk en bloedstolling), kan het medicijn levenslang worden voorgeschreven.

Hoeveel tijd om het medicijn in te nemen kan alleen worden bepaald door de behandelend arts.

Speciale aanbevelingen

Het belangrijkste positieve kenmerk van Cardiomagnyl is dat het het bloed verdunt. Maar een dergelijk effect is niet altijd gunstig voor het lichaam. Als de patiënt een operatie moet ondergaan, moet u de arts vooraf informeren over het innemen van medicijnen, waaronder Cardiomagnyl. In de meeste gevallen moet u het geneesmiddel een paar dagen voor de operatie weigeren om het risico op bloedingen tijdens de operatie van de chirurg te elimineren.

Wanneer een persoon jicht ontwikkelt, wordt urinezuur afgezet in de weefsels van het lichaam. Dit komt omdat de nieren het niet langer volledig in de urine uitscheiden. Cardiomagnyl moet aan dergelijke patiënten met voorzichtigheid worden voorgeschreven, omdat het hun toestand aanzienlijk kan verergeren.

Met constant hoge bloeddruk, die niet kan worden gecorrigeerd, kan een bloedverdunner een beroerte veroorzaken.

Overzicht van de meningen van patiënten

Patiëntrecensies over het medicijn zijn vaak niet indicatief, omdat er geen snelle manier is om de effectiviteit van dit medicijn te bepalen. Daarom moet de persoon aan wie Cardiomagnyl wordt voorgeschreven, vertrouwen op het advies van een arts. Dit is een voorwaardelijk veilig medicijn, met correct gebruik waarvan bijwerkingen worden geminimaliseerd. Desondanks bewijst een gecombineerde analyse van patiëntbeoordelingen dat Cardiomagnyl veel beter wordt verdragen dan alle gastro-oplosbare cardiovormen.

Hoe laat is het beter om te nemen?

Samen met de vraag, is het mogelijk om Cardiomagnyl lang te drinken voor preventie, mensen vragen zich af wanneer het effect van het medicijn meer uitgesproken is.

De officiële instructies en tijdens klinische onderzoeken geven niet het specifieke tijdstip van de dag aan waarop Cardiomagnyl effectiever zou zijn, evenals wanneer het medicijn moet worden gebruikt: na de maaltijd of ervoor.


Pillen nemen

Het ene deel van de artsen beveelt aan om 's ochtends een pil te nemen, het andere integendeel, dichter bij de avond. Maar ze zijn het er allemaal over eens dat het beter is om elk medicijn tegelijkertijd te gebruiken.

Tip: Cardiomagnyl is veiliger in gebruik na de maaltijd en drinkt met melk.

Toepassing functies

Dit medicijn wordt zonder recept van een apotheek afgegeven. Soms verkrijgen patiënten het op advies van vrienden, maar bestudeer zorgvuldig de gebruiksaanwijzing voordat u het inneemt. Beoordelingen van "Cardiomagnyl" laten zien dat sommige mensen zich vergissen in de eigenschappen ervan. Daarom laten ze negatieve feedback achter en noemen het ineffectief. Dit gebeurt omdat dergelijke patiënten het als een medicijn beschouwen voor de behandeling van hart- en vaatziekten.Het wordt gebruikt voor angina pectoris, hypertensie, aritmieën en krijgt niet het verwachte effect. In feite is Cardiomagnyl een remedie die alleen complicaties door dergelijke pathologieën voorkomt. Het kan geen cardioprotectors, diuretica of vaatverwijders vervangen. Bovendien is het geen bron van magnesium, hoewel deze stof in zijn samenstelling zit.

Wat kan Cardiomagnyl vervangen?

Analogen Cardiomagnyl volgens ATC-code, samenstelling van werkzame stoffen en afgiftevorm: Akard, Asatsil-A, Aspeter, Aspirine Cardio, Acetylsalicylzuur, Magnikor, Thrombo ACC, Trombolische cardio, Trombogard, Ekorin.

Analogen van het medicijn met een nauw werkingsmechanisme: Aviks, Agrenoks, Aspigrel, Brilinta, Vazotik, Monofram, Deplatt, Zilt, Ipaton, clopidogrel, Klopilet, Lopigrol, Miogrel, Plavigrel, Plavix, Trombeks, Effient.

De prijs van Cardiomagnyl-analogen is vanaf 8 roebel.

Wat is beter: Cardiomagnyl of Thromboass?

Thrombo ACC-tabletten zijn een NSAID die wordt gebruikt voor preventie beroerte, hartaanval, diepe veneuze trombose, trombo-embolie en een aantal andere pathologische aandoeningen. De basis van het medicijn is acetylsalicylzuur.

Het werkingsprincipe van Cardiomagnyl en zijn analoog is gebaseerd op het vermogen van ASA om de synthese van tromboxaan en Pg te blokkeren, wat helpt bij het verminderen van aggregatie en hechting aantal bloedplaatjesevenals het verminderen van ontstekingen.

Bovendien verminderen beide geneesmiddelen het gehalte aan K-afhankelijke stollingsfactoren en verhogen ze de plasma-activiteit.

De belangrijkste verschillen tussen Cardiomagnyl en zijn vervanger: samenstelling en vorm van afgifte. Thrombo ACC-tabletten bevatten 50 of 100 mg ASA en magnesiumhydroxide is afwezig. Om de negatieve effecten van ASA te minimaliseren, zijn de tabletten gecoat met een speciale enterisch oplosbare beschermende coating.

Patiënten laten ongeveer dezelfde beoordelingen over de geneesmiddelen achter, maar Thrombo ACC veroorzaakt naar hun subjectieve mening minder waarschijnlijke bijwerkingen.

Verloop van de behandeling

De arts bepaalt de totale duur van het gebruik van het medicijn individueel, rekening houdend met de leeftijd, diagnose, aanwezigheid van overgewicht bij de patiënt. Als de aandoening of ziekte niet wordt gestart, kan de behandelingskuur 1 maand zijn. Het medicijn voor hypertensie moet 2-3 maanden worden gedronken.

Het antwoord op de vraag hoe lang u Cardiomagnyl zonder pauze kunt nemen, hangt ook af van een aantal factoren. Meestal duurt de cursus niet meer dan 5 maanden en maximaal zes maanden. Experts raden aan om bijvoorbeeld pauzes te nemen, het medicijn gedurende 2-4 weken na een maand therapie niet te gebruiken.

Acecardol en Cardiomagnyl - verschillen

Atsekardol Is een medicijn waarvan het actieve ingrediënt ook ASA is. De verschillen met Cardiomagnyl zijn de afwezigheid van magnesiumhydroxide in de samenstelling, de vorm van afgifte (tabletten in een schaal) en de dosering van ASA (50/100/300 mg / tab.).

tabletsAtsekardolHet wordt aanbevolen om 1 r./dag te nemen. Cardiomagnyl-tabletten worden na de maaltijd vóór de maaltijd ingenomen.

Wat is beter: Cardiomagnyl of Aspirine Cardio?

Aspirine Cardio Is een originele voorbereiding van het bedrijf Bayer AG. De tool behoort tot de groep ASA-preparaten met de grootste wetenschappelijke basis. Dankzij een speciaal enterisch oplosbaar membraan komt de werkzame stof niet vrij in de maag, maar in het darmkanaal. Daarom wordt Aspirine Cardio beter verdragen door patiënten dan normaal acetylsalicylzuur.

De tabletten zijn verkrijgbaar in een kalenderverpakking, waardoor de controle over de door de arts voorgeschreven behandeling kan worden verbeterd.

Magnesium

Het medicijn is "bedekt" en aangevuld met magnesium. Magnesium in de vorm van hydroxide is een antacidum (een stof die de zuurgraad van het medium vermindert). Het verzacht de agressiviteit van aspirine en beschermt de maag. Dit element is voedzaam voor de hartspier. Een gebrek aan magnesium is beladen met aritmieën van een andere aard. Bij aritmische aanvallen worden wervelingen van de bloedstroom gevormd, het risico op bloedstolsels neemt vele malen toe. Magnesium cardiomagnyl voorkomt deze chaos.

Als magnesium niet schaars is, verbruikt het hart een vijfde van de totale hoeveelheid.Twintig procent is de norm voor het myocard. Bij gebrek aan sporenelementen moet het hart concurreren met de hersenen, de nieren en het skelet. Tegenstanders zijn serieus. De strijd om magnesium verzwakt de functionele mogelijkheden van organen en systemen.

Een dieet verrijkt met een nuttig element zal de situatie niet snel corrigeren. Cardiomagnyl - misschien. Na het lichaam in de juiste hoeveelheid met magnesium te hebben verzadigd, vergemakkelijkt een persoon het werk van het myocardium. Dit is soms voldoende om het verstoorde ritme te normaliseren.

Bij het voorschrijven van de behandeling schrijft de arts meestal de duur van de kuur voor. Maar dit medicijn is bij afwezigheid van allergieën of contra-indicaties altijd gunstig. Je kunt het constant innemen.

Antiallergene medicijnen

Hoe werken ze Niet alles, maar de meeste bevatten de stof difenhydramine, die de hersenreceptoren blokkeert die verantwoordelijk zijn voor de productie van histamine. Op zijn beurt veroorzaakt dit hormoon alles wat een allergische reactie wordt genoemd - zwelling, jeukende huid, loopneus enzovoort.

Waarom worden ze dik van hen. Tegelijkertijd met histamine blokkeert difenhydramine de productie van andere belangrijke hormonen in de hersenen. Degenen die onze eetlust reguleren, verdrinken bijvoorbeeld het gevoel van honger en laten niet te veel eten. En een andere bijwerking van deze stof is lethargie en krachtverlies, dat wil zeggen dat we niet alleen veel eten, maar ook bijna niet bewegen, daarom worden we dikker.

Hoeveel kun je dik worden? Bij langdurig gebruik - 1-3% van het oorspronkelijke gewicht.

Wat te doen. Vraag een arts om het geneesmiddel te vervangen. Gelukkig biedt de moderne farmaceutische markt een brede selectie van antiallergene geneesmiddelen die een gevoeliger effect hebben op hormonen.

Cardiomagnyl-prijs: hoeveel is 75 mg / 15,2 mg en 150 mg / 30,39 mg?

De gemiddelde prijs van Cardiomagnyl-tabletten 75 mg nr. 100 in de Oekraïense apotheek is 85 UAH. U kunt Forte-tabletten kopen voor 95-98 UAH (verpakking nr. 100). Tegelijkertijd verschillen de kosten van het medicijn in Zaporozhye, Kiev, Kharkov of Odessa enigszins.

De prijs van Cardiomagnyl in Moskou en St. Petersburg is vanaf 120 roebel. voor verpakking nr. 30 en vanaf 215 roebel. voor verpakking nr. 100. De kosten van Forte-tabletten zijn vanaf 125 voor een pakket van nr. 30 en 260 roebel. en van voor verpakking nr. 100.

Voor welke ziekten wordt het medicijn gebruikt?

Het medicijn is effectief in het bestrijden van de volgende aandoeningen:

 1. Om herhaling van trombose te voorkomen, evenals na een operatie, die helpt om de bloedcirculatie in de slagaders van het hart te hervatten (met shunts).
 2. Met organische en functionele myocardiale laesies, die worden veroorzaakt door een tekort aan bloedtoevoer naar de hartspier.
 3. Met een focus van een hartaanval die ontstaat als gevolg van acute schade aan de coronaire microcirculatie.
 4. Met trombose (intravitale vorming van stolsels in de bloedvaten die de vrije bloedstroom door de bloedsomloop belemmeren).
 5. Voor hoofdpijn.
 6. Met ernstige en levensbedreigende pathologische aandoeningen van de hersencirculatie.

Het medicijn wordt ook gebruikt om hart- en vaatziekten te voorkomen bij patiënten ouder dan vijfenvijftig jaar oud, als ze diabetes, overmatige gewichtstoename en hoge bloeddruk hebben. Wanneer Cardiomagnyl in te nemen - is het het beste 's ochtends of' s avonds?

Beschrijving

Het Oekraïense bedrijf "Kiev Vitamin Plant" heeft het gecombineerde medicijn Magnikor ontwikkeld, een generiek geneesmiddel voor het Zwitserse medicijn Cardiomagnyl.

Beide geneesmiddelen behoren tot antitrombotische middelen.

Het medicijn is verkrijgbaar in tabletvorm, gecoat met een beschermende filmcoating. Het medicijn "Magnikor" (tabletten) kan met de gebruikelijke therapeutische dosering of met een hoog gehalte aan werkzame stoffen en een meer uitgesproken effect zijn. Verkrijgbaar in blisters van 10 stuks. De verpakking bevat 30 of 100 tabletten.

Bekijk de video: Prikinstructie: zelf gonal-f injecteren (April 2020).