Hoe een bikinizone te scheren zonder irritatie

De meest bekende methode voor het verwijderen van lichaamshaar is scheren. Tegelijkertijd hebben vrouwen van onze tijd soms geen idee hoe ze een bikinizone moeten scheren zodat er geen irritatie is. Het lichaam na het scheren jeukt, is bedekt met uitslag, het doet pijn. Zonder twijfel is er altijd de mogelijkheid om te stoppen met het gebruik van de machine en waxen uit te voeren. Maar het is beter om anders te kijken naar het scheren van intieme, tedere plekken. Overweeg de kenmerken van het scheren van een bikinizone zonder irritatie.

Voors en tegens van de procedure

Je kunt discussiëren over de voor- en nadelen van eindeloos scheren. Voorstanders van de procedure richten zich op de esthetiek en netheid van de bikini, evenals het gebrek aan grond voor de ontwikkeling van bacteriën die een onaangename geur veroorzaken.

Tegenstanders van klassieke scheermesjes, ingegroeide haartjes en andere irritaties. Alle problemen kunnen echter worden vermeden als u de aanbevelingen en veiligheidsregels volgt.

Kenmerken van het scheren van haar in het bikinilijn

Een belangrijke stap is de voorbereiding op het verwijderingsproces. Als u de eigenaar bent van lange haren, moeten deze met een schaar worden geknipt en vervolgens met een scheermes worden verwijderd. Overweeg de regels:

 1. Het scheren van haar in het intieme gebied moet regelmatig plaatsvinden. Hoe vaker u de ontharing uitvoert, hoe meer uw huid zich eraan aanpast.
 2. Het is de moeite waard om het juiste moment te kiezen. Het is noodzakelijk om 's avonds met ongewenste vegetatie om te gaan en vervolgens rustig naar bed te gaan.
 3. De belangrijkste vrouwelijke fout die na het scheren irritatie in de bikini veroorzaakt, is een onjuiste beweging met de machine, niet tegen de haarlijn, maar tegen. Deze techniek verhoogt het aantal microschade aan de huid. Scheer langs de lijn van groei. Dan kunnen microtrauma's worden vermeden, het probleem van ingegroeide haren zal worden opgelost.
 4. Vergeet niet om het mes te wassen met water tijdens de procedure om alle geschoren vegetatie te verwijderen.
 5. Verwijder het haar terwijl u de huid lichtjes vasthoudt.
 6. Nadat je hebt uitgezocht hoe je het bikinilijn moet scheren zodat er geen sterke irritatie is, moet je beslissen welke middelen geschikt zijn voor een comfortabele scheerbeurt.

Moet ik het bikinilijn scheren

Als alles duidelijk is met de ontharing van de oksels (het is momenteel onmogelijk om een ​​meisje met dik haar in de oksels voor te stellen), dan is de situatie met het bikinilijn niet zo duidelijk. Is het de moeite waard om te bezwijken voor modieuze trends en haren op intieme plaatsen volledig af te scheren, of is het zinvol om het haar op delicate plekken achter te laten?

Voorstanders van natuurlijke schoonheid beweren dat haar door de natuur wordt geleverd en is ontworpen om organen te beschermen tegen het binnendringen van gevaarlijke infecties. Anderen zeggen dat dezelfde bacteriën en virussen, die in het haar blijven hangen, een gunstige omgeving creëren voor de vermenigvuldiging van pathogene micro-organismen en de ontwikkeling van ziekten. Daarom is het scheren van intieme gebieden een noodzakelijke hygiënische maatregel voor een vrouw.

Zoals gewoonlijk moet de waarheid ergens tussenin worden gezocht. Diepe ontharing, die alle delen van de bikini aantast, is niet altijd gerechtvaardigd: de procedure is niet alleen moeilijk uit te voeren, maar laat ook een intiem oppervlak achter zonder enige echte bescherming tegen bacteriën en virussen. Maar het verwijderen van vegetatie volledig in de schaamstreek of uitsluitend langs de lijn van slipjes, zodat de haren niet onder het ondergoed uitsteken, is een begrijpelijke esthetische maatregel die de goede werking van intieme organen niet verstoort.

Sommige meisjes scheren de vegetatie op het schaamoppervlak niet volledig, maar laten een dunne strook korte haren achter. Dit type ontharing van een bikini wordt Frans genoemd. Naast de strip kun je elk ander intiem kapsel uitvoeren.

Is het mogelijk om een ​​bikinizone te scheren

Om deze vraag te beantwoorden, moet u de functionele component van de haarlijn van dit gebied begrijpen:

 • De haren in deze zone vormen een soort 'beschermende barrière' die het binnendringen van elke vorm van micro-organismen voorkomt die verschillende infectieziekten kan veroorzaken,
 • Ze handhaven een bepaald temperatuurregime dat nodig is voor dit deel van het lichaam,
 • Voorkom elke vorm van huidirritatie.

Nu over de gevolgen van het verwijderen van schaamhaar:

 • Haarzakjes worden ontstoken, kleine wonden vormen zich, waarin de infectie doordringt,
 • Bij het gebruik van wax ontharen, zijn er vaak brandwonden, de huid wordt rood, de poriën verzwakken en gaan gemakkelijk door alle micro-organismen die al zeer comfortabel zijn in de warme en vochtige omgeving van deze zone,
 • De kans op het ontwikkelen van herpes neemt aanzienlijk toe. Wetenschappelijke studies leveren teleurstellend bewijs op dat vooral vrouwen die gewend zijn om schaamharen volledig te verwijderen, aan herpes lijden.

De conclusie ligt voor de hand: het scheren van de bikinilijn, rekening houdend met de fysiologische kenmerken, zou dat niet moeten zijn. Maar moderne modetrends en schoonheidsnormen bepalen hun eigen regels. Bovendien voelen sommige dames zich veel comfortabeler na de ontharingsprocedure. Als je besluit je haar te scheren, rijst de vraag hoe je een bikini moet scheren. Eerst moet je uitzoeken op welke leeftijd dit is toegestaan.

De keuze van een scheermes voor een intiem gebied

Alleen een vrouwelijk scheermes is geschikt voor ontharing. Het is zo ontworpen dat het de contouren van het lichaam volgt, wat betekent dat het beter in wisselwerking staat met de huid en efficiënt haren verwijdert.

Het bekende bedrijf Vit produceert veilige machines, zelfs geschikt voor de gevoelige huid in het intieme gedeelte. Ze bevatten 3 mesjes tegelijk en een extra kussen met gel, zodat u niet meerdere keren één plaats hoeft uit te voeren, waardoor het risico op snijwonden of irritatie toeneemt.

Met stompe messen kunt u geen perfect gladde huid bereiken en tot ingegroeide haren leiden.

Methoden voor het verwijderen van ongewenst intiem haar

Tegenwoordig zijn er een groot aantal manieren om haar te verwijderen. De procedure zelf zal worden verdeeld in verschillende opties - ontharing en ontharing. Ontharing verwijst naar het verwijderen van haar samen met haarzakjes. Wat betreft haarverwijdering, dit is de verwijdering van de lengte van het haar zonder het onderhuidse deel te beïnvloeden. Deze variëteit is niet lang houdbaar, dat is de reden waarom sommige vertegenwoordigers van de mooie helft van de samenleving zich tot salons wenden om haar voor altijd te verwijderen.

Ontharen wordt uitsluitend in de cabine uitgevoerd met behulp van verschillende apparaten. Zo'n plezier is erg duur, dus de meeste vrouwen, verzoend, blijven kortstondige technieken gebruiken. Een hulpmiddel voor ontharing kan bij elke apotheek worden gekocht en bovendien kan iedereen de procedure thuis uitvoeren.

De meest populaire soorten ontharing zijn onder meer: ​​scheren, het gebruik van lotions en crèmes, harsen, elektrolyse, foto-epilatie, laser ontharing.

 1. Haarverwijdering met een scheermes. Deze methode is de gemakkelijkste en goedkoopste. Bovendien kan het zelfs tijdens de zwangerschap worden gebruikt. Een bikini scheren met een scheermes heeft verschillende nadelen in vergelijking met andere methoden, maar de grootste is zeker de verschijning van irritatie. Maar werken met een scheermes in de diepe bikinilijn is erg moeilijk. En in het algemeen, om de gevoelige huid niet te verwonden, is het beter om dit idee volledig te laten varen.
 2. Het gebruik van lotions en crèmes. Deze methode is relatief eenvoudig. De prijzen van fondsen zijn verschillend, dus iedereen kan de juiste kiezen voor zichzelf. Sommige lotions en crèmes zijn ontworpen voor de gevoelige huid. Bovendien zijn er hulpmiddelen die de haargroei helpen vertragen.
 3. Het gebruik van harsen of harsen. De techniek is effectief, maar erg pijnlijk. Niet alle vrouwen kunnen instemmen met een dergelijke marteling en blijven daarom een ​​scheermes gebruiken. Desalniettemin is het gebruik van was in vergelijking met andere middelen het meest effectief.
 4. Elektrolyse. Deze procedure wordt uitsluitend in de cabine uitgevoerd. Het is soms pijnlijker dan harsen. Maar het stelt je in staat om voor eens en altijd van haar af te komen.
 5. Epileren. Ongeveer tien behandelingen zijn voldoende om voor altijd van haar af te komen. De cursus is erg lang - ongeveer twee maanden.
 6. Laser ontharing. Een korte en pijnloze procedure die helpt om het haar voor altijd te verwijderen.

De meest populaire ontharingsproducten in het intieme gebied zijn ontharingscrèmes, waxstrips en scheerapparaten. Na oneigenlijk gebruik van elk ervan kan irritatie optreden. En als de uitslag en roodheid na het aanbrengen van crèmes of wax kort zijn, verdwijnen ze na ongeveer 4-6 uur en kan het scheren van het intieme gebied gepaard gaan met sterke en langdurige irritatie.

Als u deze methode echter niet door een andere wilt vervangen, maar niet weet hoe u zich moet scheren zodat er geen uitslag en roodheid verschijnen, zijn de volgende tips voor u.

Welke hulpmiddelen en hulpmiddelen zullen nodig zijn

Bij het kiezen van een scheerapparaat is het beter om de voorkeur te geven aan speciale vrouwelijke machines, die ideaal zijn voor het scheren van schaambeenderen, ze hebben een beschermende strip. Een wegwerpscheermes is niet geschikt voor deze procedure, dit komt door de lage kwaliteit van de messen. Op een dergelijke machine is er geen verzachtende strip, waardoor het risico op snijwonden en irritatie na het scheren in het intieme gebied wordt waargenomen. Om de procedure voor het verwijderen van ongewenste vegetatie uit te voeren, hebt u het volgende nodig:

 • scheermesjes,
 • scheerschuim (gel),
 • schuim na het ontharen (crème).

Om haar te verwijderen, hebt u een eenvoudige scheergel of gewoon schuim nodig. Beter als ze geurloos zijn. Gebruik mannelijke gel. Het schuimt mooi, hydrateert en voedt de huid. Zodra het bikinilijn glad en vrij van haar is, moet je crème op het lichaam aanbrengen om het intieme gebied tegen irritatie te beschermen. Als u de belangrijkste punten kent over hoe u zich moet scheren zonder de huid te irriteren, kan haargroei worden voorkomen.

Hoeveel jaar om te scheren

Tijdens de puberteit (elk meisje is individueel), verschijnen kleine haartjes op het oppervlak van de intieme zone. Voor sommigen komt dit moment misschien over 12-13 jaar, voor anderen iets later - over 14-15 jaar. In het begin zijn de haren nauwelijks merkbaar en veroorzaken ze geen overlast. Na een paar jaar verandert hun structuur dramatisch. Ze worden dik en taai. Tijdens deze periode beginnen velen na te denken over wat moet worden verwijderd.

Let op! Artsen hebben dezelfde mening: ze zijn categorisch tegen het ontharen van de bikinizone in de adolescentie.

Een dergelijke categoriteit wordt geassocieerd met de onrijpe immuniteit van een tiener. Zwakke immuniteit en de afwezigheid van een beschermende barrière in de vorm van een dichte haarbedekking kunnen leiden tot de snelle ontwikkeling van infectieziekten in het vrouwelijk lichaam.

Als het idee van ontharing nog steeds definitief in het hoofd is blijven liggen, moet je met de vraag hoe je het meisje op de juiste manier scheert, wachten tot de vorming van het immuunsysteem is voltooid, dichter bij 18-20 jaar.

Hoe de schijnbare irritatie te verwijderen

Je kunt irritaties verwijderen met behulp van cosmetica en folkmethoden.

Effectieve cosmetica omvat het volgende:

 • Crème "Bepanten." Verwijdert effectief roodheid, helpt de huid te genezen en te verzachten. De huid is binnen een week volledig hersteld.
 • Zinkzalf. Het heeft een antiseptisch effect, verlicht irritatie en roodheid van de huid. Herstel duurt ook ongeveer een week.
 • Crème "Panthenol". Het is het meest effectief in de eerste dagen van het verschijnen van irritatie, bestrijdt roodheid en hydrateert de huid goed.
 • Een gewone babycrème, die tijdens de zwangerschap kan worden gebruikt, is niet minder effectief.

Om irritaties te bestrijden, kunt u ook folkremedies gebruiken, bijvoorbeeld kompressen met aloë en baden met zeezout.

Met Aloë kunt u de huid snel verzachten en ontstekingen verwijderen. Het blad van de plant moet worden schoongemaakt en de plakkerige kant veegde het ontstoken gebied af, de procedure wordt 1-2 keer per dag gedurende 5 dagen uitgevoerd - meestal is deze tijd voldoende.

Baden met zeezout zullen ook helpen. Om ze te bereiden, moet je het bassin vullen met warm water en een kleine hoeveelheid zeezout toevoegen (niet meer dan 2 theelepels), grondig mengen. Hierna moet je in een bassin met water zitten, na een paar minuten, dep je huid met een handdoek totdat deze volledig droogt.

U kunt zich ontdoen van verbranding en roodheid met een soda-oplossing. Veeg de huid 1-2 keer per dag af - 's ochtends en' s avonds. Binnen enkele dagen zal de huid volledig herstellen.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan de selectie van ondergoed. Om irritatie en ontsteking na het scheren te voorkomen, en ook om de situatie niet te verergeren, als ze verschenen, wordt het aanbevolen om linnen te kiezen uit natuurlijke stoffen (bijvoorbeeld katoen of linnen). Het laat de huid ademen en zweet snel verwijderen.

Ondergoed gemaakt van synthetische stoffen van lage kwaliteit laat daarentegen geen lucht door en wordt een ideale omgeving voor bacteriën, in reactie op irritaties, vooral na het ontharen, wanneer de huid het kwetsbaarst is.

Enkele tips of hoe je een bikini zonder irritatie kunt scheren

Voor een succesvolle en zonder onaangename incidenten is het belangrijk dat de tool correct wordt geselecteerd. Als u liever ongewenst haar met een scheermes verwijdert, is het belangrijk om een ​​machine te kopen die speciaal is ontworpen voor het scheren van het bikinilijn of een machine die goed heeft gewerkt. Vaak bijten de prijzen van scheermessen voor vrouwen enigszins en kopen veel, wat goedkoper is. Er is hier een truc waar niemand je de schuld van zal geven. Koop gewoon een herenmachine, deze is beter geslepen.

Als u crèmes gebruikt, is het niet nodig om geadverteerde en dure middelen te achtervolgen. Hun kosten zijn niet altijd gerechtvaardigd. Als je niet weet wat je moet kiezen, lees dan de beoordelingen op het forum of vraag je vrienden wat ze gebruiken. En maak op basis hiervan een keuze.

Het is belangrijk om te begrijpen dat de kwaliteit van de machine of crème de kwaliteit van de procedure beïnvloedt. Als je pijnloos en zonder onaangename gevolgen van haar wilt ontdoen, neem dan wat tips voor jezelf.

 1. Voor elke ontharing moet de huid zorgvuldig worden voorbereid. Dit is een heel belangrijk punt. Het heeft de voorkeur om de huid van tevoren uit te stomen, een douche of bad te nemen. Na de procedure kunt u ervoor zorgen dat het gemakkelijker was, en de rode stippen, die vroeger veel, niet of zeer weinig waren.
 2. Vergeet niet om vooraf hulpmiddelen te bereiden. Tegenwoordig barsten winkelrekken vol met crèmes voor en na het scheren. Hun kosten en effecten zijn verschillend. Maar u kunt het anders doen - gebruik de gebruikelijke haarbalsem. Deze truc werd gebruikt door onze moeders en grootmoeders. Geen speciaal schuim of crème helpt als een haarbalsem. Dankzij deze tool worden de haren zachter en gaat de machine soepel. Bovendien zal er na haarverwijdering geen enkele irritatie zijn.
 3. Nog een klein geheimpje, als de haren lang zijn, kort ze dan eerst in met een schaar. Dus het proces zal sneller gaan.
 4. Als je vroeger een scheermes tegen de groei van haren liep, gooi dit idee en deze vaardigheid dan uit je hoofd. Het is deze methode van scheren die de belangrijkste boosdoener is in het uiterlijk van uitslag en roodheid. Vergeet niet om de messen regelmatig van vastzittende haren te spoelen.
 5. Houd de lederhuid tijdens de procedure met uw vingers vast. In geen geval mag u het oprekken, omdat u het risico loopt een snee te krijgen.
 6. Het is even belangrijk om de huid na de procedure goed te verzorgen.Je kunt een warme, maar zeker geen warme douche nemen en de dermis smeren met een speciale aftershave voor vrouwen. Zelfs met het vertrouwen dat deze keer alles goed zal komen en er geen irritatie verschijnt, moet u deze maatregel niet verwaarlozen. Dergelijke crèmes hebben in feite een kalmerende werking op de huid.
 7. Gebruik in geen geval crèmes na ontharing, die munt, citroenmelisse of menthol bevatten.
 8. Trek ook niet meteen ondergoed aan na het scheren. Laat de huid minstens tien minuten rusten. Dus de huid krijgt de benodigde zuurstof en de uitslag en roodheid verschijnen niet eens.

Als u deze eenvoudige aanbevelingen tijdens de procedure opvolgt, kunt u onaangename gevolgen voorkomen. Maar zelfs als niet alles werkte zoals ik wilde, en irritatie nog steeds verscheen, raak niet in paniek. In de strijd ertegen kunt u eenvoudige, effectieve en vooral onschadelijke middelen gebruiken. En het aanspannen van de billen zal niet moeilijk zijn als u deze tips gebruikt.

Welke machine is geschikt voor het ontharen van intieme gebieden

Voordat u begint met de procedure voor het scheren van haren op intieme plaatsen, is het belangrijk om het juiste gereedschap voor dit type ontharing te kiezen - de machine. Het hangt hier in grotere mate van af of de procedure zo veilig mogelijk zal verlopen: zonder snijwonden, evenals daaropvolgende irritaties en ontstekingen. Het is belangrijk dat u alleen de aangeschafte machine gebruikt (om hygiënische redenen).

Gebruik geen wegwerpmachines met een stilstaand hoofd om haren in het delicate deel van een bikini te verwijderen. De messen die in dergelijke gereedschappen worden gebruikt, zijn niet van hoge kwaliteit. Om de procedure efficiënt uit te voeren, neemt u een speciaal scheermes dat is ontworpen voor vrouwen en een zwevend hoofd heeft. Dit zorgt voor gemakkelijk scheren van haren op de ongelijke verlichting van de intieme zone. En de beschermende strip op herbruikbare machines maakt de sessie comfortabeler en veiliger.

Gebruik scheerapparaten met minimaal 3-4 mesjes. Met behulp van dergelijke machines is het mogelijk om snel haren te verwijderen zonder dat het gereedschap opnieuw in hetzelfde gebied moet worden uitgevoerd, wat vaak de oorzaak is van irritatie op een gevoelige huid.

Momenteel wordt een groot aantal scheerapparaten gepresenteerd, die variëren in kosten en ergonomie. Hieronder zijn de prijsstijgingen de meest populaire en gevestigde damesmachines, die ook worden gebruikt voor het ontharen van de intieme zone.

Hoe het juiste intieme gebied te scheren

Er zijn veel artikelen en instructies voor het scheren in een intiem gebied zonder irritatie. Ze beginnen allemaal met een aanbeveling om de huid te stomen. Dit kan met een warm bad of douche. De procedure vermindert niet alleen de pijn tijdens het ontharen, maar voorkomt ook onaangename ontstekingen in het intieme gebied.

Sommige vrouwen zijn beperkt tot stoffen servetten gedrenkt in kruidenafkooksel. U kunt een scrub gebruiken om dode deeltjes van de opperhuid te verwijderen en de kans op haargroei te verminderen. De voorbereiding van de huid van de intieme zone duurt niet meer dan 10 minuten.

Om het scheerapparaat voor bikini's en andere gebieden zo lang mogelijk te laten werken, moet u het haar voorzichtig knippen met een schaar of een speciale tondeuse.

Scheerregels voor het bikinilijn

Het scheerproces met een eenmalige machine

Een bikini scheren lijkt misschien een heel eenvoudige procedure. Iedereen kan de procestechnologie beheersen, maar het is belangrijk om te begrijpen hoe je een bikinizone zonder irritatie kunt scheren (dit is geen gemakkelijke taak).

Welke regels moeten worden nageleefd, zodat jeuk en irritatie het gevoelige deel van de bikini niet inhalen:

 • U kunt geen ontharing uitvoeren als de huid niet is gestoomd. Een ideale voorbereidende procedure voor ontharing is een voorafgaand bezoek aan het bad of gewoon een warme douche.

Let op! Badprocedures kunnen gecontra-indiceerd zijn tijdens de zwangerschap, zwangere dames moeten zeker hun arts raadplegen.

Een speciaal middel moet op het oppervlak worden aangebracht en pas daarna beginnen met scheren.

 • Als de procedure voor de eerste keer wordt uitgevoerd, zijn de haren hoogstwaarschijnlijk al lang genoeg zodat u onmiddellijk een scheermes voor een bikini kunt gebruiken. Eerst moet je ze inkorten met een gewone schaar of een elektrische haartrimmer,
 • De juiste scheertechnologie helpt irritatie te voorkomen - het is beter om de haren in de richting van hun groei te scheren zonder de sterke druk van het scheerapparaat,
 • Na het gebruik van een elektrisch scheerapparaat voor een bikini, moet het behandelde gebied volledig worden gereinigd van de restanten van het scheermiddel met koud water en vet het al gladde gebied in met een kalmerende crème. Bij afwezigheid is elke babycrème geschikt.

Alternatieve medicijnverbindingen voor roodheid en jeuk

In de spaarpot van alternatieve geneeskunde zijn er een groot aantal hulpmiddelen die helpen bij het wegwerken van de onaangename effecten van ontharing. Ze zijn effectief, bijna gratis en het belangrijkste is dat u niet lang hoeft te wachten op het resultaat.

 1. Ernstige roodheid kan worden geëlimineerd met de gebruikelijke infusie van kamille. Stoom 20 gram gedroogde plant in een glas gekookt water. Leg het product een half uur apart, laat het afkoelen en filter. Week wattenschijfjes of gaasjes in een gekoelde infusie en breng vijf minuten aan op de lederhuid. Twee of drie van deze procedures zullen voldoende zijn om van roodheid af te komen.
 2. Als je niets wilt koken, kun je babycrème gebruiken.
 3. Als na het scheren kleine puistjes verschijnen, kan een chloorhexidine-oplossing worden gebruikt. Bevochtig een gaasdoek in de oplossing en bevestig deze op het probleemgebied van de lederhuid.
 4. In de strijd tegen ernstige irritatie zal een oude en bewezen remedie helpen - tea tree olie.

Een bikinizone scheren zonder onaangename gevolgen is mogelijk. Om dit te doen, volstaat het zich te houden aan de aanbevelingen voor de selectie en het gebruik van het product, evenals voor de verzorging van de huid voor en na de procedure.

Hoe de procedure thuis uit te voeren

Om tijdens het uitvoeren van de procedure thuis geen last te hebben van ernstige irritatie na het scheren, moet u zich laten leiden door de volgende tips:

 1. Neem voor het scheren een manicureschaar en knip voorzichtig het langste haar.
 2. Bevochtig het behandelde gebied na bereiding met warm water, breng een speciaal scheerschuim (gel) aan.
 3. Wacht 3 minuten: de actieve componenten van het schuim dringen gedurende deze tijd diep in de huid en maken het haar zachter.
 4. Neem het scheermes, bevochtig het met warm water.
 5. Verplaats de machine soepel.
 6. Voor beter glijden moet je je huid strekken met je vrije hand.
 7. Kleine sneetjes moeten onmiddellijk worden behandeld met een ontsmettingsmiddel, bij voorkeur peroxide.
 8. Als u acne in het bikinilijn heeft, is het beter om er omheen te gaan en de procedure zelf over te dragen.
 9. Na het scheren vormen zich ingegroeide haartjes bijna niet meer. Scrub het lichaam vóór de procedure - dit zal u redden van haar dat is gegroeid.

Bevochtig aan het einde het onthaarde gebied goed met warm water, dep het voorzichtig met een handdoek en breng een kalmerende crème aan, gebruik een babypoeder.

Tabel: Damesscheerapparaten

naambeschrijvingPrijs, wrijven.
Gillette venus omhelstEen rubberen handgreep en een flexibele kop maken het gemakkelijk om het gereedschap te gebruiken, zelfs tijdens het ontharen van diepe gebieden, en de aanwezigheid van 5 bladen verbetert de kwaliteit van de procedure. Het kan op elk huidtype worden aangebracht.300
Balea Mystique 3 - KlingenDe keramische coating met drie messen en de ergonomische handgreep zorgen voor de meest comfortabele procedure. De machine is uitgerust met glijdende strips doordrenkt met vitamine E en aloë vera.350
Schick quattro voor damesbikiniEen speciaal systeem met vier bladen met een unieke drielaagse coating en een beschermrooster om snijwonden te voorkomen. Aan de bovenkant van de machine bevindt zich een glijdende strook met een vochtinbrengend complex en aan de onderkant is er een rubberen inzetstuk voor zacht scheren van haren. Bovendien is de machine uitgerust met een trimmer die 4 hoogteniveaus heeft en waarmee u haren kunt simuleren.500
Gillette Venus Spa Breeze RasiererEen herbruikbaar scheerapparaat uitgerust met een comfortabel rubberen handvat en een flexibele kop met drie mesjes. Vanwege de aanwezigheid van gelpads die in de machine zijn ingebouwd, vereist het gebruik van een scheerapparaat geen extra cosmetica: u hoeft het alleen maar met water te bevochtigen.750

Zorg ervoor dat de messen scherp zijn: het wordt aanbevolen om ze na 6-7 keer gebruik te vervangen.

Effectief scheren zonder irritatie

Om ongewenste vegetatie op de pubis succesvol te verwijderen, moet je de pubis en de schaamlippen epileren. Om te beginnen wordt een speciale gel of hypoallergene zeep aangebracht op elk deel van de huid. Ze zorgen voor een perfect contact tussen de bladen en de huid, waardoor het risico op ontstekingen wordt verminderd.

Voordat u intieme plaatsen scheert, strekt u de huid voorzichtig in het behandelingsgebied, omdat een zacht en ontspannen oppervlak gemakkelijk kan worden beschadigd. Wacht niet op een fatsoenlijk resultaat en negeer deze actie.

Het proces van het verwijderen van vegetatie begint met schaamhaar en scheert soepel in de richting van hun groei. Het is niet nodig om meerdere keren één plaats uit te voeren. Dit verhoogt de kans op snijwonden. Schade moet onmiddellijk worden behandeld met waterstofperoxide.

Ontharing bij haargroei, voorkomt hun groei. Voor een soepel geschoren intiem gebied moet je het scheren echter in de tegenovergestelde richting herhalen. Voor meisjes met een te gevoelige huid, kunnen bewegingen het beste van links naar rechts worden gedaan.

Het kan moeilijk zijn om te controleren of haren op de schaamlippen achterblijven. U kunt dit doen met een spiegel en aanraking.

Aan het einde van de haarverwijdering, spoel het behandelde gebied grondig door en verwijder de restanten van haar en hulpstoffen. Geschoren huid moet na het ontharen worden gedroogd en gesmeerd met sedativa of crèmes.

Vergeet niet om het onder stromend water schoon te maken en vervolgens het scheermes te drogen voordat u het op een plank verbergt.

Handel voorzichtig en volg eenvoudige regels, waarna irritatie na in de intieme zone je niet bedreigt.

Hoe een bikini te scheren

Vermijd de volgende acties die de kwaliteit van het scheren verminderen, wat leidt tot ongewenste gevolgen en niet erg mooi uiterlijk van deze zone:

 • Voer geen ontharing uit en voer geen manipulaties uit tegen haargroei. Hoewel deze methode van scheren betere resultaten geeft, maar tegelijkertijd zijn het deze acties die ernstige irritatie veroorzaken,
 • Dagelijks scheren is ook verboden. Met actieve haargroei is het beter om de hulp in te roepen van schoonheidssalon professionals die wax of laser ontharing uitvoeren,
 • Het is belangrijk om alleen een goede machine of epilator te gebruiken, zodat u niet meerdere keren op hetzelfde deel van de huid hoeft uit te geven. Dergelijke herhaalde manipulaties dragen bij aan de constante verwijdering van de bovenste dunne laag van de huid (epidermis).

Hoe zich te ontdoen van irritatie na het scheren in het intieme gebied

Je weet al hoe je schaamhaar moet scheren, zodat er in de toekomst niet veel irritatie is. Laten we aandacht besteden aan de situatie toen de jeuk toch verscheen. Gebruik enkele uitstekende recepten om van de verschenen roodheid af te komen:

 • een masker op basis van tea tree olie helpt de genezing van irritatie met puistjes te versnellen
 • met ernstige roodheid op de beschadigde gebieden, moeten wattenschijfjes worden ondergedompeld in kamillebouillon,
 • uitstekend genezend middel - depanthenol, panthenol,
 • normale babyolie of babycrème helpt roodheid voorkomen,
 • elimineer acne chloorhexidine,
 • in een moeilijk geval wordt de pubis gered van irritatie door hydrocortisonzalf.

Preventie van roodheid en huidirritatie

In de regel treedt irritatie op vanwege 4 basisredenen.

 1. Te vaak het intieme gebied moeten scheren.
 2. Ontharing op een droge huid.
 3. Weigering om extra middelen te gebruiken.
 4. Overgevoeligheid.

Het is niet nodig om het intieme gebied dagelijks te scheren en rijd tijdens de procedure niet met de machine op een droge huid, maak deze regelmatig vochtig.

Gebruik kwaliteitsproducten die speciaal zijn ontworpen voor persoonlijke hygiëne. Let op hun samenstelling, menthol, alcohol en parfums mogen daar niet aanwezig zijn. Natuurlijk moeten de messen scherp zijn.

Behandeling met kamille-afkooksel helpt irritatie te verlichten en de gevoelige huid te kalmeren. Het belangrijkste is dat er geen allergie is voor de bloem zelf.

Fotogalerij: scheerapparaten geschikt voor het ontharen van het bikinilijn

Voor een comfortabele scheerbeurt is het bovendien belangrijk om een ​​kwaliteitsgel te kopen en geen gewone zeep te gebruiken die de huid niet beschermt tegen snijwonden en irritatie. Een speciaal hulpmiddel maakt de haren zachter en plooibaarder, waardoor de messen gemakkelijk over het oppervlak kunnen glijden.

Een bewezen hulpmiddel is Satin Care Gel, wat ideaal is voor het ontharen van gevoelige gebieden. Het verzacht, hydrateert en koelt tegelijkertijd de huid en voedt het met nuttige vitamines en oliën. Dit is een betaalbaar hulpmiddel - de prijs van één pakket begint bij 200 roebel.

Voorbereiding scheren

Om de verwijderingsprocedure thuis snel en gemakkelijk te maken, moet u het volgende voorbereiden:

 • Allereerst wordt het aanbevolen om lange haren met een schaar te verwijderen, omdat het scheerapparaat ze gewoon niet aankan.
 • Voor het scheren van het bikinilijn is het beter om wegwerpmachines te gebruiken, omdat dit veel hygiënischer is. Hoogwaardige wegwerpscheerproducten worden echter zelden in winkels gevonden, dus vrouwen gebruiken bij voorkeur machines met verwisselbare mesjes. Het is beter om de voorkeur te geven aan bladen met speciale strips die een vochtinbrengende crème bevatten.
 • Voor het scheren zijn er speciale hydraterende gels en schuimen die irritatie helpen voorkomen.
 • Na het voltooien van de scheerprocedure wordt het aanbevolen om producten te gebruiken die de haargroei vertragen. Ze verlengen niet alleen het effect, maar hydrateren ook de huid.

Deze eenvoudige aanbevelingen bereiden de gevoelige huid van het bikinilijn voor op haarverwijdering en minimaliseren mogelijke ontstekingen.

Video: een bikinizone scheren

Op internet is het gemakkelijk om een ​​foto te vinden, hoe je het intieme gebied goed kunt scheren zodat er geen irritatie is, maar het is beter om de video eenmaal te bekijken. Een selectie van tips van een deskundig meisje helpt u standaardfouten tijdens de procedure te voorkomen. Een gedetailleerde beschrijving van het scheren van schaamhaar helpt bij het vinden van een mooi lichaam. Je leert hoe je kiest welke middelen je moet gebruiken, hoe je ongewenste vegetatie zelf verwijdert.

Een fout in de tekst gevonden? Selecteer het, druk op Ctrl + Enter en we zullen het repareren!

Aanvullende tips voor het scheren in het intieme gebied

Een paar belangrijke aanbevelingen voor meisjes over het goed scheren van de lies.

 1. Begin niet meteen met scheren na het wakker worden, want 's nachts hoopt de vloeistof zich op in het lichaam en zwelt iemand' s ochtends licht op.
 2. Het is noodzakelijk om een ​​afzonderlijke machine of ten minste een afneembaar mes voor de bikinizone te selecteren.
 3. Wegwerpscheermesjes zijn te eenvoudig en bieden geen volledige bescherming tegen irritatie.
 4. Als er kleine rode puntjes op de huid verschijnen, smeer deze dan met luieruitslagcrème.
 5. Kapsels in de lies worden als modieus beschouwd, dus als er geen wens is om het haar volledig te verwijderen, kunt u een nette driehoek achterlaten.
 6. Je kunt je niet elke dag scheren, de huid moet rusten en herstellen.
 7. Voor het gemak van de procedure kunt u een kleine spiegel gebruiken.
 8. De wens om de pijnlijke plek te krabben moet worden onderdrukt, eventuele mechanische bewegingen zullen de situatie alleen maar verergeren.
 9. Bewaar het scheerapparaat tussendoor gescheiden van andere producten voor persoonlijke verzorging.
 10. Te veel jeuk kan wijzen op een infectie, dus het is beter om een ​​arts te raadplegen.

Een bikinilijn scheren zonder ongewenste effecten

Om intieme gebieden te scheren zonder het risico van irritatie en ontsteking, is het niet alleen belangrijk om de juiste machine en gel te kiezen om de messen voorzichtig te laten glijden. De gebruikte techniek is niet minder belangrijk: het scheermes in elke richting over de huid vegen maakt de procedure onveilig en vermindert de kwaliteit van het resultaat. Er is een bewezen methode voor het goed scheren van haren, die moet worden gevolgd.

Eerst moet u echter het intieme oppervlak voorbereiden voor de komende procedure, waarvoor u de volgende stappen moet uitvoeren:

 1. De dag voor de geplande procedure schrobt u de huid in het bikinilijn - dit helpt het stratum corneum te verwijderen zodat de haren zich zo dicht mogelijk bij de wortels scheren.
 2. Als de haren in het bikinilijn te lang zijn, knip ze dan af met een schaar met afgeronde uiteinden tot 5-7 mm.
 3. Om de huid te stomen, neem een ​​warme douche (10-15 minuten zijn voldoende) of gebruik warme kompressen gedrenkt in een kruidenoplossing. Als gevolg van de procedure worden grove haren zachter en is het gemakkelijker te verwijderen met een scheermes.

De procedure zal plaatsvinden zonder snijwonden, roodheid en irritatie, evenals het risico van ingegroeide haren in de toekomst, als u de scheertechniek volgt:

 1. Bevochtig het bikinilijn met warm water en breng een gel aan die is ontworpen om je huid te behandelen tijdens het scheren.
 2. Schuim de compositie en wacht tot de compositie in de huid is opgenomen en de haren verzacht - 5 minuten is voldoende.
 3. Plaats het scheerapparaat onder een stroom water of dompel het in een bak met warm water om het glijden te verbeteren.
 4. Span met één hand de huid een beetje aan en met de andere passeer de machine. Voer opeenvolgende bewegingen uit: eerst langs de haargroeilijn om ingroei te voorkomen en vervolgens in de tegenovergestelde richting voor de meest gladde huid.
 5. Spoel de messen van tijd tot tijd af zodat er zich geen haar tussen kan ophopen.
 6. Voeg zoveel gel toe als nodig is om het hele bikinigebied te behandelen.

Scheerbewegingen moeten zo soepel en zacht mogelijk zijn. Vermijd overmatige druk en scheermes dat meerdere keren over hetzelfde gebied veegt om snijwonden te voorkomen. Als u nog steeds gewond raakt, behandel het beschadigde gebied dan onmiddellijk met chloorhexidine of waterstofperoxide.

Nadat u de procedure hebt voltooid, zorgt u voor de juiste verzorging van het behandelde oppervlak. Dit minimaliseert het risico op irritatie en roodheid. Volg eerst deze stappen:

 1. Spoel het intieme oppervlak met warm water en dep het gebied voorzichtig met een handdoek.
 2. Behandel de huid met een antibacterieel middel - Chloorhexidine, Miramistin of waterstofperoxide zijn geschikt.
 3. Breng een kalmerende vochtinbrengende crème aan op een gladde huid.

Naleving van de volgende aanbevelingen zal helpen het herstel van het behandelde oppervlak te versnellen zonder onaangename gevolgen:

 • Haast u niet onmiddellijk na de ingreep - laat de huid 10 minuten ontspannen.
 • Wrijf niet over de behandelde gebieden en masseer ze niet gedurende 2 dagen na het ontharen, en weiger ook om alcoholhoudende lotions te gebruiken voor oppervlaktebehandeling voor en na de procedure.
 • Na 2 dagen, grondig reinigen van de bikini huid met behulp van peeling. Schil in de toekomst met tussenpozen van 2 dagen om het risico van ingegroeide haren te voorkomen.
 • Vermijd de volgende 3 dagen na de procedure ondergoed van synthetisch materiaal dat strak om het lichaam zit.
 • Begin niet met scheren als er puistjes en andere ontstekingsverschijnselen zijn in de intieme gebieden, evenals huidletsels.

Kies 's avonds tijd voor ontharing, zodat de huid de hele nacht volledig kan herstellen.

Stel de gevoelige huid bovendien niet bloot aan dagelijkse ontharing. Laat het oppervlak na een scheerbeurt 2-3 dagen herstellen. Het is beter om de volgende procedure te starten wanneer de haren een beetje teruggroeien, anders reageert de huid met het verschijnen van rode stippen, irritatie en jeuk.

Contra

Klassiek scheren heeft de kleinste lijst met contra-indicaties van alle methoden om overtollige vegetatie te verwijderen, namelijk:

 • schending van de integriteit van de huid, omdat een scheermes de infectie in de wond kan brengen en de situatie kan verergeren,
 • slechte bloedstolling, omdat elke snede dreigt met ernstige gevolgen.

Het is vermeldenswaard dat zwangerschap voor veel middelen van ontharing een contra-indicatie is, maar zelfs vrouwen die een baby verwachten, kunnen in deze positie veilig een scheermes gebruiken.

Verzorging na het scheren

Elke ontharing, zelfs de meest zachte, is traumatisch voor de oppervlaktelaag van de huid. In dit verband is het na de procedure noodzakelijk om het huidoppervlak van de stressstatus te “verwijderen” en irritatie te verlichten.

Onder de "helpers" zijn er veel medicijnen die bij elke apotheek kunnen worden gekocht. Een van de meest effectieve:

 • Zalf "Neosporin" - heeft een preventief, regeneratief en wondgenezend effect, verlicht jeuk en bloedingen,
 • Gel "Malavit" - heeft een verkoelend effect, verlicht een brandend gevoel en jeuk, is perfect voor het behandelen van snijwonden,
 • Miramistin of chloorhexidine-oplossingen - het is belangrijk om niet-alcoholische vormen van drugs te kopen,
 • Crème "Solcoseryl" - verlicht de strakheid van de huid en ongemak na het ontharen,
 • Hydrocortison-zalf is een sterk antiseptisch medicijn, ideaal voor bijzonder moeilijke situaties waarin jeuk en verbranding bijzonder uitgesproken zijn,
 • Acetylsalicylzuur tabletten (aspirine) - een universeel en betaalbaar middel om irritatie na het scheren te verlichten. Na het wrijven van de tabletten tot een poedertoestand en verdunnen met water om een ​​pasta te maken, kunt u de samenstelling aanbrengen op het gebied dat u wist te scheren en zachtjes in de huid wrijven. Veeg na het verwijderen van het product de huid af met citroensap.

Als er geen medicijnen bij de hand waren, zijn de componenten waarschijnlijk thuis, wat een uitstekende folk remedie zal zijn voor het helpen van geïrriteerde huid:

 • Peterselie. Het zal niet alleen de huid kalmeren, maar ook helpen het wit te maken van donkere vlekken. Om de greens te gebruiken, moeten ze worden gehakt en giet er kokend water over. Na 30 minuten infusie filteren. Breng een verband bevochtigd in bouillon gedurende 20 minuten op de huid,
 • Zure room met boter. Geweldig voor extreem gevoelige huid. Om het masker te bereiden, is zure room geschikt, waarvan het vetgehalte ten minste 20% is. Genoeg 50 gr. zure room, waaraan 10 ml olijfolie wordt toegevoegd. Het resulterende masker wordt verdeeld over delen van de huid met licht wrijven. Na 15 minuten kunt u de samenstelling afspoelen met koud water.

Met de bovenstaande kennis en aanbevelingen kunt u de negatieve effecten van haarverwijdering in het bikinilijn minimaliseren.

Andere methoden voor het ontharen van een intieme plek

Klassiek scheren is niet de enige manier om ongewenst haar in het bikinilijn te verwijderen. Cosmetologieruimtes bieden verschillende hardwaremethoden, bijvoorbeeld met behulp van een laser. Epilator of crème wordt in winkels verkocht. Ten slotte kun je een pasta kopen of zelf maken om te shuggen.

De juiste methode wordt geselecteerd op basis van persoonlijke kenmerken, financiële mogelijkheden, pijngrens en contra-indicaties.

Hoe om te gaan met irritatie in de intieme aftershave

Als irritatie optreedt, is het belangrijk om de huid onmiddellijk met speciale middelen te behandelen, anders is de kans op het ontwikkelen van een ontstekingsproces groot. De verergering van de situatie wordt aangegeven door het verschijnen van kleine puistjes, verhoogde gevoeligheid van het oppervlak en het optreden van jeuk. In dit geval moet u de volgende procedure voor het scheren van haren uitstellen en de juiste behandeling uitvoeren.

Cosmetische en apotheekformuleringen

Met een lichte roodheid moeten de behandelde gebieden dagelijks worden gesmeerd met de volgende cosmetica:

  Creme Floresan. Bevordert niet alleen de huidregeneratie, maar vertraagt ​​ook het uiterlijk van nieuwe haren bij regelmatig gebruik.

Breng crèmes, zalven of gels aan totdat het bikini-oppervlak volledig is genezen.

In het geval van verhoogde irritatie en het verschijnen van uitgesproken puistjes, is het noodzakelijk om antiseptische apotheekgeneesmiddelen te gebruiken, omdat conventionele cosmetica niet achterwege kan blijven. De meest populaire zijn:

  Salicylzalf. Het helpt de dichte huidlaag te verzachten, waardoor verhoogde ontstekingen en ingegroeide haren worden voorkomen. Gebruik de zalf met voorzichtigheid, omdat allergische manifestaties in de vorm van jeuk of een licht brandend gevoel kunnen verschijnen. Het wordt dagelijks gebruikt om beschadigde gebieden te behandelen.

Vergeet niet dat het noodzakelijk is om de huid te reinigen voordat u cosmetische of apotheekproducten aanbrengt.

Mag ik een bikini scheren

Veel meisjes vragen zich af of het scheren van een thuisbikini gerechtvaardigd is, of dat het de moeite waard is om alles in zijn oorspronkelijke vorm te laten. Aanhangers van natuurlijke schoonheid beweren dat de haren zijn ontworpen om verder te beschermen tegen fatale infecties, zodat ze niet kunnen worden verwijderd. Andere experts zeggen dat destructieve bacteriën die zich op de haren nestelen, optimale omstandigheden creëren voor de ontwikkeling van virussen. Dat is de reden waarom het verwijderen van ongewenste haartjes in het gevoelige deel van de bikini een noodzakelijke hygiënische procedure is voor elke vrouw.

Het is noodzakelijk om in alles een middenweg te vinden, dus de volledige verwijdering van overtollig haar op een bikini rechtvaardigt niet altijd, omdat een aanzienlijk deel van de gevoelige intieme zone zonder bescherming tegen bacteriën blijft. Dat is de reden waarom veel haren op het intieme oppervlak langs de extreme lijn van open slipjes verwijderen of besluiten zich volledig te scheren.

Hoe een bikinizone op de juiste manier te scheren

Dat is interessant. Sommige vrouwen geven er de voorkeur aan om de haren op het schaambeen te scheren, waardoor een nette, dunne, vergelijkbare ontharing achterblijft, genaamd Frans.

Hoe het intieme gebied voor de eerste keer scheren?

Tijdens de puberteit begint schaamhaar actief te groeien en wordt het grover om het scheermes niet te bederven, het wordt aanbevolen om het zorgvuldig in te korten. Haast u niet om de bikinizone sneller te scheren, omdat u zonder ervaring gemakkelijk gewond kunt raken. Vergeet niet de voorbereidende fase, waaronder het stomen van de huid. En de ontharing zelf voor de eerste en volgende tijden vindt plaats volgens één schema.

Voordat je de lies van een vrouw scheert, is het belangrijk om een ​​comfortabele positie in te nemen die toegang geeft tot alle plaatsen. Om de ontharing te vereenvoudigen, kunt u de spiegel gebruiken.

Folk manieren

Als toevoeging aan kant-en-klare producten die kunnen worden gekocht bij een apotheek of cosmetische winkels, probeer dan kruidenkompressen toe te passen. Ze zullen helpen om snel om te gaan met ontstekingen, rode vlekken en jeuk.

Gebruik het populaire recept om een ​​kruidenkompres te bereiden:

 1. Doe de gedroogde kruiden van salie, kamille, munt en stinkende gouwe in een kleine container (bereid slechts 1 theelepel van elk ingrediënt).
 2. Giet het kruidenmengsel met water in een hoeveelheid van 1 kop en zet op een klein vuur.
 3. Bak ongeveer 6-8 minuten.
 4. Koel en filter de voorbereide bouillon.
 5. Om geïrriteerde gebieden te behandelen, neemt u een zachte handdoek die moet worden bevochtigd met vloeistof.
 6. Na 15 minuten dep je je huid gewoon met een droge handdoek.
 7. Houd sessies gedurende minimaal 5 dagen achter elkaar.

Voor de behandeling van ontstoken gebieden, kunt u een gebruikelijke afkooksel van kamille bereiden, 2 eetlepels gedroogde bloemen met 1 glas kokend water gieten.

Peterselie-infusie, bereid volgens dit recept, heeft een sterk antibacterieel effect:

 1. Hak een kleine hoeveelheid peterselie voor, zodat je 1 eetlepel gehakte bladeren krijgt.
 2. Giet de voorbereide peterselie met een kleine hoeveelheid kokend water (1 kop is voldoende) en wacht 25-30 minuten.
 3. Zeef de resulterende infusie.
 4. Dompel een servet in de vloeistof, die vervolgens op het ontstoken gebied moet worden aangebracht.
 5. Laat het kompres 10-15 minuten staan.
 6. Voer de procedure ten minste 2 keer per dag uit voor het beste effect.

Voor genezing en antiseptische verwerking van een intiem oppervlak wordt ook aloë gebruikt, dat in bijna elk huis kan worden gevonden. Als deze medicinale plant niet op uw vensterbank groeit, kunt u aloë-sap in een apotheek kopen en dagelijks probleemgebieden behandelen. Het blad moet in tweeën worden gesneden en gedurende 10-15 minuten op de huid worden aangebracht met een vlezig deel.

Als je merkt dat de huid na het scheren erg droog is, kun je een vochtinbrengende samenstelling bereiden met zure room:

 1. Bereid een mengsel van 1 theelepel dikke zure room en olijfolie in een hoeveelheid van 0,5 theelepel.
 2. Na het grondig mengen van de resulterende samenstelling, gelijkmatig over de huid in het intieme gebied verspreiden.
 3. Wacht ongeveer 10 minuten.
 4. Gebruik een droge doek om eventueel achtergebleven mengsel te verwijderen.

Van de etherische oliën is tea tree etherische olie het beste voor het verlichten van ontstekingen. Gebruik het gewoon niet apart - meng vóór het aanbrengen de essentiële samenstelling in een hoeveelheid van 2 druppels met een eetlepel basisolie (olijfolie, amandel of andere). Veeg geïrriteerde gebieden elke dag af met het resulterende mengsel.

Breng regelmatig folkremedies aan totdat het oppervlak volledig is hersteld. De tijd die nodig is om gevoelige gebieden te genezen, is afhankelijk van vele factoren: scheertechniek, goede verzorging en individuele kenmerken. Lichte roodheid gaat vrij snel voorbij - ongeveer een dag. Als u langere tijd onaangename symptomen aanhoudt of verergert, raadpleeg dan een professional (bij voorkeur een dermatoloog).

Scheren vóór de bevalling en tijdens de zwangerschap

Een lies in een zwangere vrouw scheren is iets moeilijker en soms wordt het zelfs onmogelijk om het zelf te doen vanwege een uitpuilende buik. In dit geval kunt u hulp vragen aan een specialist. Maar je kunt het zelf doen met behulp van een spiegel.

Bijzondere aandacht moet worden besteed aan steriliteit tijdens de procedure, omdat u in zo'n cruciale periode niet alleen verantwoordelijk bent voor uw gezondheid, maar ook voor de gezondheid van de baby die u draagt. Antiseptica behandelen alle gereedschappen vóór gebruik grondig, evenals de huid voor en na het scheren.


Gebruik een spiegel om het intieme gebied tijdens de zwangerschap te scheren

Tot op heden vereisen niet alle klinieken een gladde scheerbeurt vóór de bevalling, maar het wordt nog steeds aanbevolen om deze procedure uit te voeren. Een schone huid is nodig door een arts om de kleurverandering in het perineum tijdens de bevalling te beheersen. Dit is ook een verplichte stap voordat u een keizersnede uitvoert.

Bikini Zone Shave beoordelingen

Ik probeerde de crème voor haarverwijdering, mijn huid werd rood, het was eng ... en niet al het haar was genomen! die het gewoon niet probeerde! ging zelfs een keer waxen, het was verschrikkelijk! Nu veeg ik na elke scheerbeurt met een kamille, de huid kalmeert !! Ik had ook een set met Mary Kay, voor ontharing, scheergel en een verzachtende crème na, verdomme, dit is hoog, dit is echt het enige hulpmiddel dat mijn huid kalmeert.

Mariska

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/4140107/

Ik heb zelf veel last van ongewenst lichaamshaar (waar mogelijk erg harig), ik raad je aan om het bikinilijn niet zo vaak te scheren indien nodig. Als je je scheert, dan echt met scheerschuim, eerst software en dan tegen de haargroei. Alleen geen "doornen", anders irritatie, snijwonden, ingegroeide haartjes, etc. Dit is alleen voor een bikini, en op mijn pubis besloot ik gewoon een beetje te knippen, voor mij is een andere optie onmogelijk. Ik gebruik ook geen epilator, overal alleen een scheermes.

Dina Mirskaya

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/4140107/

Ik gebruikte de Venus-machine al vele jaren, maar sinds kort is de prijs van verwisselbare cartridges gewoon arrogant, onvoorstelbaar hoog! Ik wil geen 500 roebel neerleggen voor twee cassettes van twijfelachtige kwaliteit! En in de winkel zag ik deze machine - Schick Quattro for Women Bikini (scheermes voor dames met trimmer). Ik keek naar de kosten van verwisselbare cartridges (de prijs is een orde van grootte winstgevender). En ik besloot te proberen mijn gebruikelijke machine in deze te veranderen. Na drie maanden gebruik betreur ik slechts één ding - dat ik het nog niet eerder heb gekocht! Voordelen van de Schick Quattro-machine: ontwerp en materialen waarvan deze is gemaakt. Massief kunststof met rubberen elementen (alle delen zijn perzikkleurig). De machine is vrij zwaar, maar stoort niet - hij is ergonomisch van vorm, handig in de hand te houden en glijdt niet uit de hand, wat erg belangrijk is om verwondingen en snijwonden te voorkomen. Het kan gemakkelijk in water worden gebruikt zonder de batterij te beschadigen en zonder de trimmer te bederven. Patronen voor de machine: het is gewoon niet te prijzen! Het is goedkoper dan Venus, maar de scheerkwaliteit is veel hoger dan die van andere machines die ik ooit heb gebruikt! Vier messen, een zwevende kop, een strook van het verzorgingscomplex aan de bovenkant, een rubberen inzetstuk aan de onderkant - ze scheren heel zacht, irriteren niet en snijden de huid niet! Deze cassettemachine had drie maanden regelmatig scheren voor me, en ik kon het nog steeds gebruiken, ik besloot het gewoon in te ruilen voor een nieuwe. Bij het scheermes zat een cassette, een beschermkap voor het mes. Ik lees beoordelingen en meningen over de trimmer verschillen: iemand vindt hem categorisch niet leuk. Van mezelf zal ik zeggen: een geweldige trimmer! Ik vond meteen een aanpak voor hem. Je hoeft alleen niet alleen tegen de haargroei te knippen, maar kijk in welke richting de haren groeien en draai de trimmer in verschillende richtingen, en niet alleen van onder naar boven. Ik was zo enthousiast over Schick Quattro dat mijn man ook besloot zijn Gillette Mach3 te veranderen in Schick Quattro Titanium.

ZefirK @

http://irecommend.ru/content/tri-mesyatsa-ispolzovaniya-ni-edinogo-porezavenus-vykinula-v-pomoiku-bez-kapli-sozhaleniyasc

Ik beveel de veiligste opties voor iedereen aan, universele middelen om irritatie in het bikinilijn te bestrijden zonder bijwerkingen: 1. koop blauwe klei, smeer deze en breng deze pap overvloedig aan op het bikinilijn, je kunt de film eenvoudig bedekken met een salafanzak voor de nacht. 'S Ochtends afwassen en smeren met hydraterende crème of Jojoba-olie, plus het feit dat dit masker niet alleen' s nachts wonden geneest, maar ook de huid en littekens verheldert door ontharing met een epilator. 2. Je kunt ook 's nachts aloëbladeren aanbrengen met een film, meerdere bladeren in tweeën snijden, scherpe doornen voorsnijden en op het hele gebied aanbrengen. 's Ochtends is de huid perfect gehydrateerd, zacht en wordt ook helderder, spoel en vet met room of poeder, of met dezelfde jojoba-olie. het voordeel van olie is dat het ten eerste een aangenaam aroma voor de hele dag is, het voedt perfect, verzadigd met vitamines. maskers kunnen om de andere dag worden gedaan. dagmasker, dag gewoon voeden met olie. dit alles is vrij toegankelijk en veilig. En je hoeft het niet te besteden aan het hebben van gevolgen waar je spijt van kunt krijgen. veel geluk aan iedereen, afmelden als het hielp)))

Linne

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/3880416/5/

Ik deed het op deze manier (en ik ben een oosters meisje, schat wat donkere dikke haren groeien). Eerst stoom ik de huid ... 10 minuten onder warm water, zodat de huid warm aanvoelt. Ik breng schuim aan als de gel ... voor mij is de gel beter. Ik scheer me in 1, eerst AAN en dan TEGEN haargroei, de machine Venus Ambrez. Daarna was ik het af met warm water, en bevochtig daarna de Johnsons babyolie met aloë op natte huid. Het laat bijna geen vettige vlekken achter op kleding. Zodra de olie volledig is opgenomen, kun je lopen. Ik doe de procedure 's avonds omdat het zeker' s nachts absorbeert en de volgende dag de huid glad zal zijn. Het belangrijkste is om de huid te stomen. Scheer nooit op droog ... scheer nooit onder koud water ... citroensap is een khan, maar jodium helpt echt .... zelfs in het geval van haarverwijdering ... het desinfecteert niet alleen, maar dringt ook door in de huid, waardoor de bol niet ontstoken raakt ... Ik heb zelfs acne voor hen behandeld op school =)))

167

http://www.woman.ru/beauty/body/thread/3880416/4/

Wanneer u de scheerprocedure uitvoert volgens alle regels, wordt het verwijderen van ongewenste haartjes op intieme plaatsen comfortabel en veilig. Irritatie op het oppervlak van het bikinilijn kan worden voorkomen door de huid goed voor te bereiden en de aanbevelingen voor latere verzorging van gevoelige gebieden op te volgen. Negeer de roodheid die verschijnt na het scheren niet - tijdige behandeling van gebieden met speciale middelen (cosmetica en apotheek) zal de ontwikkeling van het ontstekingsproces helpen voorkomen. Kruidenkompressen en andere mengsels bereid volgens volksrecepten zullen een uitstekende aanvulling zijn in de strijd tegen mogelijke onaangename gevolgen van het gebruik van een scheermes.

Aftershave-allergie in het intieme gebied?

Schaamirritatie na het scheren en andere allergische reacties kunnen in twee gevallen optreden.

 1. Vaak vormen zich door onjuist scheren rode puistjes op de huid, die vreselijk jeuken. Hun aantal kan alleen worden verminderd door ontharen volgens alle regels en het gebruik van kalmerende lotions.
 2. Sommige vrouwen zijn allergisch voor scheerproducten, dus controleer voordat u de gel of het schuim op het intieme gebied aanbrengt de reactie op een ander deel van het lichaam.

Na het scheren jeukt de pubis, waarom en hoe dit te vermijden?

Meestal begint de huid te jeuken als er veel ingegroeide haren op zitten, als gevolg van botte messen of het te hard drukken op de machine.

Ik wil ook wijzen op nog twee redenen voor het verschijnen van jeuk in de lies geassocieerd met onjuiste huidverzorging na de procedure: onaangename sensaties zijn mogelijk met alcohol bevattende lotions en met te actief wrijven van het behandelde gebied met een washandje.

Jonge schoonheden schamen zich om jurken of badkleding te dragen, en om het verschijnen van complexen te voorkomen, is het tijd om voor jezelf te zorgen. Vanaf deze leeftijd kun je ook beginnen met het scheren van de bikinizone.

Epilator is een praktische keuze voor degenen die zelf permanent van ongewenst haar willen afkomen. Met het apparaat kunt u elk deel van het lichaam verwerken, inclusief de meest delicate.

Sommige vrouwen geloven dat het onmogelijk is om het bikinilijn te scheren, terwijl anderen de voorkeur geven aan een gladde huid op intieme plaatsen en geen aandacht besteden aan vooroordelen. Is het mogelijk om haar in de bikinilijn te scheren of niet?

Kies de waxstrips voor de bikinizone correct. Voorbereiding, stapsgewijze instructies voor de procedure voor ontharing in het intieme gebied en huidverzorging. . Hoe benen te scheren met een epilator.

Je kunt het bikinilijn op elk moment scheren. Het belangrijkste is om het voorzichtig te doen om de huid niet te krassen. Je kunt je lichaam niet droog scheren, een speciale crème en scheergel vergemakkelijken de procedure.

Waar te beginnen?

Bepaal eerst of je het haar in dit gebied volledig wilt verwijderen of de haren wilt verlaten om een ​​intiem kapsel te creëren. Stencils voor het maken ervan zijn te vinden op het netwerk of in winkels voor volwassenen. Als je geen extra uitgaven wilt, maar iets ongewoons wilt, kun je een haarstrook in het midden van het intieme orgel achterlaten. Misschien helpen dergelijke beslissingen je om je vrouwelijker en sexyer te voelen. Nou, als je dichter bij het gevoel van je eigen aantrekkelijkheid bent, kan een compleet gebrek aan haar gemakkelijk worden bereikt met een goede machine. U kunt alleen gebieden met een gezonde huid scheren zonder irritatie.

BELANGRIJK OM TE WETEN: Hoe doe je honingmassage thuis?

De optimale leeftijd om te scheren

Bikini waxen

Het eerste feit dat jonge meisjes moeten leren, is dat door regelmatig scheren de haren merkbaar stijf worden en ongemak veroorzaken bij hergroei. De huid van de meisjes begint merkbaar ruw te worden tijdens het begin van de menstruatiecyclus, dus ervaren gynaecologen beschouwen het als een geschikte leeftijd van 17 jaar en ouder. Om te beslissen wanneer het beter is voor een meisje om de gevoelige zone van de bikini volledig te scheren, moet je het zelf doen. Tieners worden nog niet geadviseerd om bikini's te verwijderen.

Ontharingsgereedschap - trimmer of epilator

Bikini Zone Trimmer - Dit is een haartrimmer met veel sproeiers. Zijn doel is om zijn haar te knippen en zijn schaambeen niet te scheren.

De belangrijkste eigenschappen:

 • laat de huid glad, zonder snijwonden en irritaties,
 • een groot assortiment spuitmonden waarmee u de huid zelfs op de meest ontoegankelijke plaatsen kunt scheren en een verscheidenheid aan intieme kapsels kunt maken,
 • het apparaat werkt op batterijen, waardoor het op reizen kan worden gebruikt.

Bikini Zone Epilator - Dit is een elektrisch apparaat dat de haarhuid en de bollen volledig elimineert.

Maar ondanks zo'n verleidelijke eigenschap, hoe de bikinilijn voor altijd van het haar te ontdoen, heeft de epilator een aantal negatieve eigenschappen:

 • na het ontharen zijn er snijwonden en irritaties op de huid,
 • in de regel is slechts 1 mondstuk inbegrepen
 • er zijn maar weinig draadloze epilators te koop,
 • kan niet worden gebruikt tijdens het wassen onder de douche: aangezien het apparaat niet in contact mag komen met water,
 • het meisje voor altijd scheren, krijgt het meisje de mogelijkheid om verschillende kapsels in de bikinizone uit te voeren.

Welke trimmer is het beste voor een bikinizone? Voordat u dit product koopt, moet u een aantal van dergelijke regels leren:

 1. Het apparaat mag alleen worden gekocht door vertrouwde gerenommeerde merken. Om dit te doen, is het handig om productrecensies op internet te lezen of ervaren gebruikers te raadplegen.
 2. De kit moet deze 3 hoofdsproeiers bevatten. De eerste is een scheermeskop, de tweede geeft een kapselvorm. En de derde is een opzetkam, waarmee je het haar in lengte kunt uitlijnen.
 3. Naast de hoofdsproeiers moet het pakket dergelijke accessoires bevatten: een reinigingsborstel, een etui voor het apparaat, toepassingen voor intieme kapsels.
 4. Zorg ervoor dat u met het apparaat van dit model het bikinilijn onder de douche kunt verwerken. Aangezien goedkope modellen geen contact met water kunnen maken.

De trimmer is dus een van de noodzakelijke gadgets voor een vrouw die regelmatig voor zichzelf zorgt.

De vrouw die besloot dat ze ontharing nodig heeft, wil idealiter een fluwelen en schone huid krijgen, en niet het effect van "egel". Een van de meest effectieve middelen om haar te verwijderen is wax. Er zijn drie soorten gebruik:

 1. Heet waxen. Het product wordt verwarmd in een thermostaat (of magnetron) en op de huid aangebracht. Het warmt goed op en de haren worden goed schoongemaakt. Na de procedure wordt het aanbevolen om een ​​contrastdouche te nemen of de huid af te vegen met een stuk ijs.
 2. Warm waxen. De procedure moet wax zijn, verwarmd tot 50 graden. Het wordt ook aanbevolen om huiddesinfectie en verschillende kalmerende procedures uit te voeren. Het effect van ontharing houdt 1,5 maanden aan.
 3. Koud waxen. Het is ideaal om zo'n wax te gebruiken als je haren hebt gegroeid. De tool is gekocht in de vorm van strips.

Het gebruik van koude was om het bikinilijn te behandelen is pijnlijk genoeg. Als u de procedure beslist, verwijder dan de irritatie.

Om een ​​schone en goed verzorgde huid in het bikinilijn te krijgen, moet u een paar eenvoudige stappen uitvoeren:

 • beslissen met welke wax je gaat werken,
 • kies een kwaliteitsproduct en koop het,
 • maak de huid vooraf schoon,
 • schraap het bikinilijn.

En ga dan verder volgens de omstandigheden. Als u de methode van warm waxen kiest, dan:

 • verwarm de was (de temperatuur moet 60 graden zijn),
 • breng met een spatel aan op het gewenste gebied,
 • bedek deze plek met een stoffen strook,
 • wacht tot de wax volledig is afgekoeld
 • met een scherpe beweging van de hand, de wasstrook afscheuren,
 • desinfecteren,
 • breng een kalmerende cosmetica aan.

Als u besluit warme was te gebruiken, moeten de acties als volgt zijn:

 • verwarm de was tot 50 graden in een magnetron (geschatte belichtingstijd 45 seconden),
 • met een spatel op het bikinilijn aanbrengen,
 • druk met een stoffen strook,
 • wacht tot het volledig is afgekoeld
 • scheur de strook met een scherpe beweging van de hand,
 • desinfecteren,
 • behandel je huid met een ijsblokje, vochtinbrengende crème of een contrastdouche.

Als u besluit nog steeds koude was te gebruiken, gaat u als volgt te werk:

 • pak de waxstrips uit,
 • verwarm het materiaal tussen de handpalmen gedurende ongeveer 30 seconden,
 • trek de bikinizone aan,
 • verwijder na 20-30 seconden met een scherpe beweging de strip,
 • desinfecteren,
 • verzacht je huid met een contrastdouche.

Kies bij het kopen van was en extra hulpmiddelen voor ontharing een schouderblad dat is uitgerust met een speciale "NEE" -indicator. Zodra de inscriptie tijdens het roeren verschijnt, is de wax te heet en is het gevaarlijk om deze te gebruiken.

Room en zalf

Als er na het scheren huiduitslag, jeuk en roodheid in de bikinilijn is, is het het beste om onmiddellijk te behandelen met een crème of zalf.

De belangrijkste geldgroepen:

 1. Cosmetische gels en crèmes, waaronder vitamine A, E, F, evenals extracten van aloë en toverhazelaar. Ze helpen ontstekingen, jeuk en de genezing van kleine wonden te verlichten. Je kunt speciale bodylotions, babycrème of gel gebruiken voor de intieme zone "Vagisil".
 2. Schuim en crèmes met panthenol - "Redder", "Bepanten", "Panthenol". Wanneer het de huidcellen binnendringt, wordt deze stof omgezet in vitamine B5, die verantwoordelijk is voor het hydrateren en regenereren van de dermis. Panthenol maakt deel uit van de voorbereidingen voor brandwonden, schaafwonden en luierdermatitis.
 3. Hormonale medicijnen - hydrocortisonzalf, Sinaflan. Ze zijn onmiddellijk roodheid en jeuk verwijderen vanwege de werking van glucocorticoïden.
 4. Antibacteriële zalven - "Chloorhexidine", "Baziron", "Miramistin", zinkzalf. Ze zijn bedoeld voor de behandeling en preventie van puisten, die worden gevormd doordat bacteriën de wonden op de huid binnendringen.
 5. Middelen die de genezing verbeteren zijn Actovegin (Solcoseryl), Malavit, Boro Plus, Neosporin. Ze bevatten natuurlijke ingrediënten die ontstekingen verminderen en bijdragen aan de desinfectie en genezing van microtrauma's.

Ontdek wat effectiever is dan laser- of fotohaarverwijdering in dit materiaal.

Onder de genoemde geneesmiddelen moet de grootste voorzichtigheid worden betracht bij het gebruik van hormonale zalven. Breng ze alleen in extreme gevallen op de huid aan vanwege het risico op bijwerkingen. De belangrijkste zijn hormonaal falen, hypertrichose en huidoedeem.

Oliën na ontharing op intieme plaatsen bij vrouwen

Je kunt crèmes vervangen door oliën:

 • etherisch - theeboom, sandelhout, patchouli, lavendel, bergamot - ze hebben antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen,
 • basis - kokos, tarwekiemen, sesam, olijf - ze worden gekenmerkt door een genezende, hydraterende en kalmerende werking.


Alternatieve behandelingsmethoden:

 • 1 theelepel basisolie wordt gecombineerd met 1 druppel etherische olie en aangebracht op de huid,
 • spot wonden en puistjes met tea tree olie,
 • druppel 5 druppels ether in 1 eetlepel water, week een wattenschijfje in het mengsel en veeg de dekens af,
 • combineer 1 theelepel honing, 1 grote lepel havermout en 2 druppels patchouli of andere olie, breng aan op de huid, spoel na 15 minuten,
 • voeg 2-3 druppels ether toe aan een portie bodylotion, smeer het integument.

We raden u aan om vertrouwd te raken met de effectiviteit van paraffinebaden voor benen en handen.

Voordat de oliën worden gebruikt, moet een allergietest worden uitgevoerd. Laat het product op de huid in de buurt van de elleboog vallen en volg de reactie gedurende 15-20 minuten.

Epilator en bikinizone

Elektrische epilators kwamen meer dan 15 jaar geleden op de markt voor vrouwenproducten. In die dagen waren ze behoorlijk populair en bevonden zich in het arsenaal van elke tweede vrouw. Tegenwoordig is de populariteit van dit apparaat afgenomen, misschien is dit te wijten aan het feit dat de dames tijdens het epileren sterke pijn moesten ervaren. Een kenmerk van het werk van dit apparaat is het vastleggen van elk haar in het probleemgebied en het eruit trekken.Maar de eerlijke seks, die deze methode regelmatig gebruikt, merkt op dat de haren in de loop van de tijd veel dunner worden, wat betekent dat de pijnlijke sensaties verdwijnen.

Wat te doen als huidverzorging niet helpt

Soms gebeurt het dat middelen zowel voor als na het verwijderen van haar worden gebruikt, hygiëne strikt wordt nageleefd, maar toch is er ernstige irritatie, ontsteking, uitslag, haar groeit in en andere problemen ontstaan.

Eerst moet u rekening houden met de individuele kenmerken van de huid. Bij sommige vrouwen treedt bijvoorbeeld toch haargroei op.

Ten tweede kan de techniek van het verwijderen van haar worden verstoord. Het verschil tussen harsen en shugaring is bijvoorbeeld dat in het eerste geval de haren tegen groei worden verwijderd en in het tweede geval door groei. Als dit wordt geschonden, kunnen onaangename gevolgen optreden.


Bovendien moet u begrijpen dat alleen hoogwaardige producten uitgebreide zorg kunnen bieden voor de gevoelige huid. Daarom is het niet de moeite waard om erop te besparen.
Goedkope degenen zelf kunnen irritatie en allergieën veroorzaken. Misschien is deze ontharingsmethode misschien niet geschikt voor jou. Het is de moeite waard om een ​​andere te proberen. Schakel bijvoorbeeld over van wax naar shugaring of vice versa.

Ontharing

Een veel goedkopere manier om haar te verwijderen. Een speciale kleefmassa wordt op het geselecteerde deel van het lichaam aangebracht (tegenwoordig is de keuze in dergelijke cosmetica zeer ruim en aangenaam). Nadat de aangebrachte massa hard is geworden, wordt het verwijderd door een scherpe beweging met behulp van speciale strips, worden "vastzittende" haren samen met de strips verwijderd. Voor de procedure moeten de haren een beetje groeien en minstens 0,5 cm bereiken, wat enig ongemak veroorzaakt.

Het effect van de procedure duurt twee tot drie weken, maar het interval tussen sessies kan worden verlengd. Gebruik hiervoor crèmes die de haargroei vertragen. Na verloop van tijd worden de haren dunner, het verwijderen ervan wordt veel gemakkelijker.

Het belangrijkste nadeel van ontharing van was is de pijn, na de procedure kan irritatie op de huid blijven gedurende een periode van een uur tot een dag.

Terug naar inhoud

Machine voordelen

Vrouwen die scheermessen gebruiken, merken veel voordelen op van dergelijke ontharing:

 • eigenlijk niet duur
 • Ik heb geen gespecialiseerde schoonheidsspecialist nodig,
 • snel
 • het doet helemaal geen pijn
 • veilig (als beschermende strips zijn geïntegreerd),
 • onderhevig aan maatregelen tegen irritatie, kan het dagelijks worden gebruikt (niet met overgevoeligheid).

Om veel negatieve gevolgen te voorkomen, is het belangrijk om een ​​basisvoorwaarde in acht te nemen: het scheren moet nat zijn (tijdens het douchen of bij het aanbrengen van speciaal schuim of scheergels).

Nu is een grote verscheidenheid aan scheermessen speciaal voor vrouwen gemaakt, die zorgen voor hoogwaardige ontharing en gladheid van de huid erna, en dit alles rekening houdend met een meer gevoelige huid dan mannen.

Electrolyse

Deze procedure moet uitsluitend in gespecialiseerde salons worden uitgevoerd. In de meeste gevallen verwijdert elektrolyse permanent haar dat voor u ongewenst is. Tijdens de procedure wordt een dunne naald direct onder de huid in de haarfollikel ingebracht, waardoor een elektrische impuls wordt toegediend, die het "staande" kapot maakt. Op de huid na het epileren vormt zich een korst die binnen 1-3 weken volledig geneest.

Voordelen:

Het onbetwistbare voordeel van deze methode is dat een bepaalde procedure in de meeste gevallen voldoende is om vervelende haren permanent kwijt te raken. De stroom vernietigt het haar vanaf de wortel en laat het niet meer groeien. Bovendien is ontharing de enige methode voor het gebruik waarvan er geen beperkingen zijn op de kleur van haar en huid.

Nadelen:

De tederheid van de procedure, samen met zijn hoge kosten, staat bovenaan de lijst van tekortkomingen van elektrolyse. Hoewel gedeeltelijk pijnlijke sensaties kunnen worden verwijderd met behulp van lokale anesthesie (die overigens ook niet aan iedereen wordt getoond). Ten tweede kost elektrolyse veel tijd, je moet elke haarfollikel afzonderlijk beïnvloeden, dus het is verdeeld in verschillende vrij lange procedures. Dit kan enkele uren van een sessie tot enkele maanden van reguliere procedures duren. Bovendien is een dergelijke ontharing beladen met tal van complicaties: het verschijnen van microverbrandingen, littekens, zwelling, pigmentatie, enz. Daarom is het noodzakelijk om, voordat u ermee instemt, vertrouwd te zijn met alle contra-indicaties, mogelijke complicaties en de voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen.

Ontharingscrème

De crème wordt gelijkmatig op een geselecteerd deel van de huid aangebracht en na enige tijd met behulp van speciale hulpmiddelen verwijderd.

Hoewel het effect van de procedure van korte duur is - slechts drie tot vier dagen - heeft de ontharingscrème veel aanhangers: de procedure is absoluut pijnloos, u kunt deze zelfs gebruiken met een lage drempel van pijngevoeligheid.

Het resultaat van de ontharing hangt rechtstreeks af van de uniformiteit van het aanbrengen van de crème; na verwerking kunnen er "haarstruiken" op de huid achterblijven. Daarom moet u kiezen tussen pijn en een schone huidbehandeling.


Terug naar inhoud

Tips

Bestudeer een paar aanbevelingen om de diepe zone van een bikini met succes te verwerken:

 1. Haal het perfecte resultaat van het scheermes zal niet werken. Het wordt gebruikt door vrouwen die helemaal geen pijn verdragen. Voor langdurig effect, meester wax en shugaring, hoewel je pijnlijke sensaties niet kwijt kunt.
 2. Gebruik geen nieuwe cosmetische ontharingscrèmes. De huid kan daarop geïrriteerd reageren.
 3. Niet onmiddellijk na het ontharen van verschillende chemische en intieme deodoranten aanbrengen.

Zoals u kunt zien, kan het ontharen op verschillende manieren worden uitgevoerd. Experimenteer en blijf mooi.

Fotoepilatie

Dergelijke ontharing wordt terecht beschouwd als een van de meest effectieve manieren, en de snelheid en bijna volledige pijnloosheid van de procedure brengt het volledig naar de eerste posities. De technologie bestaat uit de intense effecten van warmte en licht op de haarzakjes. Hierdoor wordt het pigment van het haar vernietigd en treedt coagulatie op van de bloedvaten die de haarzakjes voeden. Eén sessie fototherapie heeft invloed op duizenden haren, hierdoor kunt u ongewenste "vegetatie" in drie tot zes sessies volledig verwijderen.

Voor het normaal verwijderen van bikiniharen is het gemiddelde aantal flitsen 20-60 keer.

Bekijk de video: HOE MOET JE SCHEREN. Lola geeft advies (April 2020).