Zinkzalf voor acne

Het probleem van acne, of wetenschappelijke acne, is bij ons allemaal uit de eerste hand bekend, maar dit probleem is vooral acuut voor jongeren en adolescenten. De redenen die het uiterlijk van acne veroorzaken zijn veel. We besteden soms veel tijd, moeite en geld aan de strijd tegen hen, en soms vergeten we dat er eenvoudige, betaalbare en bewezen middelen zijn. Zinkzalf kan met recht als een van dergelijke hulpmiddelen worden beschouwd, vanwege zijn eigenschappen droogt het en bestrijdt het ontstekingsprocessen, versnelt het huidherstel en verbetert het de toestand na het elimineren van acne.

De effectiviteit van zinkzalf wanneer aangebracht op de huid.
Om te beginnen is zink zelf, als element, een van de belangrijkste componenten in de samenstelling van verzorgingsproducten voor de vette en probleemhuid, die de neiging heeft ontstekingen, acne en mee-eters te ontwikkelen. Het heeft een uitdrogend, desinfecterend, ontstekingsremmend, adsorberend, antimicrobieel, wondgenezend en kalmerend effect op de huid, daarom wordt het regelmatig toegevoegd aan babycrèmes en lotions (voor luieruitslag, stekelige hitte, dermatitis, enz.).

Beschrijving

De belangrijkste eigenschappen van Zinkzalf voor acne op het gezicht zijn:

 • bacteriedodend,
 • gedroogd,
 • Anti-inflammatoire.

Het medicijn is gemaakt in de vorm van een zalf met een dikke consistentie. Er is geen uitgesproken geur. Het medicijn komt op de planken in buizen van 15 of 30 g.

Het belangrijkste actieve ingrediënt is zinkoxide. In de klassieke versie bevat de samenstelling 10 procent van het hoofdbestanddeel gemengd met vaseline.

Sommige fabrikanten voegen ook toe:

 • Menthol. Het heeft een antiseptisch en licht verdovend effect,
 • Visolie. Biedt versnelde penetratie in cellen,
 • Lanoline. Verbetert wondgenezing
 • Polymethylsiloxanpolyhydraat. Beschermt de lederhuid tegen infecties,
 • Parabenen. Ze verschillen in de eigenschappen van een antisepticum.

Het heeft een positief effect op de huid vanwege de volgende factoren:

 • Versnelling van weefselgenezingsprocessen,
 • Preventie van irritatie en roodheid,
 • Minimaliseren van vloeistofafscheiding door ontstoken cellen,
 • Huid verzachten.

Video: over het belang van zink voor gezondheid en schoonheid van de huid

De samenstelling van zinkzalf bevat naast zinkoxide vaseline (in de verhouding 1:10, dat wil zeggen één deel zinkoxide per 10 delen vaseline). Regelmatig gebruik van zinkzalf bij de behandeling van acne vermindert de secretie van talgklieren, droogt en vermindert ontstekingen, vermindert huidirritatie, stimuleert regeneratieprocessen en verkort huidregeneratie. In aanwezigheid van zogenaamde niet "gerijpte" acne heeft het gebruik van zinkzalf een trekkende werking, waardoor de rijping van paling en de afgifte ervan wordt versneld. Het vinden van een zinkzalf is niet moeilijk, het is gratis te koop in elke apotheek en het is goedkoop, ongeveer vijfentwintig roebel.

Zinkzalf voor acne, applicatie.
Voordat u zinkzalf aanbrengt, is het belangrijk om zorgvuldig voor te bereiden. Om te beginnen moet u de huid van uw handen grondig desinfecteren (wassen met zeep en wrijven met wodka of alcohol), zodat u tijdens de procedure geen infectie veroorzaakt. Het is bekend dat elke procedure voor de huid pas moet worden uitgevoerd nadat deze is gereinigd. Verwijder om te beginnen make-up en verwijder onzuiverheden van de huid met een reinigingsmiddel voor de vette en probleemhuid.

Breng zinkzalf uitsluitend aan op het gebied van acneschade met een dunne laag, of met vlekjes op elke acne met kleine huiduitslag. In het laatste geval is het handig om een ​​gewone lucifer te gebruiken. Je kunt het maximaal zes keer per dag aanbrengen, maar ik zou aanraden dit niet meer dan drie keer per dag te doen. In dit geval, voordat u het medicijn gebruikt, moet u het op een klein deel van de huid testen om er zeker van te zijn dat er geen allergische reacties zijn (die niet gebruikelijk zijn). Individuele intolerantie voor het medicijn kan tot ernstige complicaties leiden.

Het medicijn wordt praktisch niet geabsorbeerd, dus een half uur na het aanbrengen het aangetaste gebied lichtjes wegvegen met een papieren handdoek. Bij het gebruik van zinkzalf voor de behandeling van acne zijn er enkele nuances. Een dergelijke behandeling is niet geschikt voor werkende vrouwen, omdat u na het gebruik van de zalf geen decoratieve cosmetica op de huid kunt aanbrengen (en weinig mensen kunnen zonder), de huid moet ademen. Bovendien past de zalf als basis voor make-up helemaal niet. In dit geval hoeft u de zalf alleen 's nachts en in het weekend aan te brengen, dus het effect zal iets langer moeten wachten. Voor niet-werkende vrouwen bestaat dit probleem niet; gebruik het product dagelijks tot het volledig is genezen.

Als er wonden op de huid zijn, lichte verwondingen, vooral in de buurt van de slijmvliezen (ogen, oogleden), acute purulent-inflammatoire processen, is het beter om geen zalf op deze gebieden aan te brengen. Voor vrouwen tijdens zwangerschap en borstvoeding moet het medicijn met voorzichtigheid worden gebruikt, alleen na overleg met een arts en rekening houdend met de risico / baten-verhouding.

Acnepreventie en fixatieresultaten na behandeling met zinkzalf.

 • Om een ​​positief effect van het gebruik van zalf te krijgen, moet u het dagelijks gebruiken.
 • Tijdens en na de behandeling is het belangrijk om goed te eten, meer zinkhoudend voedsel (eieren, noten, lever, bonen, bonen) in het dieet op te nemen.
 • Bij het gebruik van zinkzalf wordt het afgeraden om andere acnemedicijnen te gebruiken, dit kan onvoorspelbare reacties veroorzaken of het gunstige effect van de zalf tot een minimum beperken.

Eerlijk gezegd merk ik op dat niet iedereen een therapeutisch effect krijgt van het gebruik van zinkzalf, of ontvangt, maar gedeeltelijk. Daarom is het wenselijk om een ​​foto te maken voordat u de zalf aanbrengt en na voltooiing. Als u tijdens de eerste week van de behandeling geen positieve dynamiek heeft opgemerkt, moet u het gebruik van de zalf opgeven en een andere remedie gebruiken die de arts moet adviseren.

Een recept voor acne (acne, comedonen) en zwarte stippen op basis van zinkzalf.
De ingrediënten.
Zinkzalf - 20 g.
Salicylzalf 10% - 25 g.
Berkenteer - 7 druppels.
Zwavelzalf 33% - 25 g.
Theeboom, bergamot, jeneverbes, essentiële olie van rozemarijn - elk 2 druppels.
Vitamine A in olie - 5 druppels.

Application.
Combineer alle componenten tot een homogene romige massa, gebruik hiervoor een lege schone pot met room. Breng de voltooide compositie over in een pot en bewaar op een koele donkere plaats. Toepassen op probleemgebieden en een nacht laten staan.

Salicylzinkzalf.
De beroemde dermatoloog uit Duitsland, O. Lassar, heeft in de vorige eeuw gepatenteerde salicylzinkzalf (bekend als Lassar-pasta). In de samenstelling van deze zalf zit naast zinkoxide salicylzuur, tarwezetmeel en vaseline. De tool heeft een actief antiseptisch en samentrekkend effect, verlicht perfect en snel ontstekingen, versnelt herstelprocessen. Ideaal bij de behandeling van "verse" acne.

Hoe werkt zinkzalf op acne

Zink gebaseerde zalven zijn bekend bij alle jonge moeders. Deze fondsen verwijderen perfect luieruitslag, irritatie en stekelige hitte op de gevoelige huid van pasgeborenen. Zinkzalf heeft niet minder actief effect op acne.

Deze primitieve remedie heeft verschillende huidproblemen. Zink helpt wonden te genezen, verlicht ontstekingen, doodt bacteriën, verhoogt de collageenproductie, vecht tegen seborroe en roos, normaliseert de water-vetbalans van de huid.

Hoe beïnvloedt zinkzalf de huid:

 • vermindert de afscheiding van talgklieren,
 • verlicht ontsteking
 • draagt ​​bij aan de vroege rijping en uitrekking van subcutane acne,
 • droogt en geneest acne die al is gerijpt,
 • bevordert regeneratie,
 • kalmeert geïrriteerde en beschadigde opperhuid.

Zinkzalf bestaat uit 90% vaseline. 10% is zinkoxide. Ondanks de olieachtige textuur, is het product geïndiceerd voor eigenaren van alle huidtypen.

Zinkzalf: indicaties voor gebruik

De belangrijkste indicaties voor gebruik zijn complexe en systematische therapie van de volgende huidpathologieën en -aandoeningen:

 • Schaafwonden, krassen,
 • Acne, acne, zwarte vlekken,
 • Aambeien in de beginfase,
 • Nat eczeem
 • Allergische dermatitis,
 • Luierdermatitis,
 • Dermatologische infecties veroorzaakt door virussen,
 • Littekens die bijten
 • herpes,
 • Acute neurodermatitis,
 • Trofische zweer
 • Infectie bij brandwonden,
 • Doorligwonden
 • De negatieve effecten van direct zonlicht
 • Sudamen.

Het wordt ook gebruikt om fijne lijntjes en sporen van huiduitslag glad te strijken.

Algemene beschrijving van het medicijn

Zinkzalf is een van de vormen van het medicijn waarin zinkoxide fungeert als de belangrijkste werkzame stof. In 100 gr. witte stof bevat 10 g. zinkoxide en 90 gr. vaseline. Vanwege het gebrek aan hormonen en antibiotica in de samenstelling, wordt het medicijn als veilig beschouwd en in geval van gebruik is een overdosis niet mogelijk. Zinkzalf voor acne kan worden gebruikt tijdens de zwangerschap en borstvoeding.

Wat acne helpt

Zinkzalf wordt in verschillende gevallen gebruikt. Het zal zweren, eczeem, luieruitslag, irritatie, stekelige hitte genezen. Een allergie voor deze remedie is zeldzaam. In het geval van onderhuidse acne moet u voorzichtig zijn - soms strekt zinkzalf de pus niet uit, maar bevordert integendeel de groei van gesloten comedo.

Wat is zinkzalf

Zinkzalf is een medicijn voor uitwendig gebruik. Het heeft een uitdrogend, adsorberend, desinfecterend en samentrekkend effect. Elimineert lokale ontsteking en irritatie. De samenstelling van de zalf bevat zinkoxide en vaseline in een verhouding van 1 tot 10.

Zink als element is een van de belangrijkste componenten van make-upproducten, die is ontworpen voor een problematische en vette huid, gevoelig voor acne, acne en ontstekingen. De effectiviteit van het medicijn is wetenschappelijk bewezen, maar dit betekent niet dat de zalf kan worden gebruikt om elke ontsteking op de huid te behandelen.

Het medicijn moet in de koelkast worden bewaard.

Zinkzalf wordt verkocht in de apotheek. De kosten zijn vanaf 40 roebel per buis van 30 g. Let bij het kopen op de productiedatum, het is verboden om het product te gebruiken met een verlopen houdbaarheidsdatum.

De effecten van zinkzalf op acne

Wat zijn acne? De kanalen van de talgklieren openen in de haarbol, normaal gesproken met een kleine productie slaagt alles erin om te worden gebruikt, maar met overproductie vormen zich acne, die allemaal bacteriën verbinden die op een voedingsmedium beginnen te werken, waardoor ontsteking wordt veroorzaakt. De belangrijkste effecten merkten op:

 • Verminderde secretieproductie door de talgklieren.
 • Antiseptisch effect - doodt bacteriën.
 • Vermindert de ontwikkeling van ontstekingsprocessen.
 • Verhoogt het regeneratieve vermogen van de lederhuid.
 • Verhoogt het gehalte aan elastische vezels, wat de elasticiteit van de huid verhoogt.

Elke persoon zal concluderen dat deze zalf de belangrijkste oorzaken van acne verwijdert. Maar het effect zal nog beter zijn als u complexe therapie gebruikt. Zalf + tabletten die zink bevatten. Of in combinatie met antibiotica. Het wordt aanbevolen om toe te passen na het verwijderen van zwarte stippen.

Contra-indicaties en bijwerkingen

Absolute contra-indicaties voor gebruik:

 • Overgevoeligheid voor de samenstellende componenten,
 • Purulente ontstekingsprocessen.

Tijdens zwangerschap en borstvoeding moet met voorzichtigheid worden gebruikt.

Overmatig langdurig gebruik of ongecontroleerde toepassing veroorzaakt een aantal bijwerkingen:

 • peeling,
 • Gevoel van droogheid
 • Verhoogde verbranding en jeuk,
 • roodheid onderwijs
 • Allergische reacties
 • Het uiterlijk van een extra uitslag.

In geval van accidentele ingestie is het noodzakelijk om dringend braken uit te lokken, maagspoeling te ondergaan en actieve kool te nemen.

Behandeling met zinkzalf kan niet worden gecombineerd met zinkoxidepreparaten.

Ondernomen actie

Zinkzalf helpt acne naar de mening van gebruikers vanwege de reeks acties die het op de huid heeft:

 • elimineert ontstekingsprocessen,
 • droogt,
 • heeft een desinfecterend effect,
 • vermindert pus en irritatie.

De antiseptische eigenschap van het oxide is niet sterk genoeg om de ontwikkeling van bacteriën die acne veroorzaken te onderdrukken, dus de instructies bevatten een dergelijke ziekte niet in de lijst met indicaties.

Wanneer de stof op het geopende abces wordt aangebracht, bedekt deze deze met een film (heeft een samentrekkend effect) en beschermt de wond tegen het binnendringen van microben - deze actie is de ontstekingsremmende eigenschap van het medicijn.

Zinkoxide is een poedersubstantie met een adsorberende eigenschap, daarom is het in staat om toxines te absorberen die tijdens de levensduur van bacteriën worden geproduceerd en dus een uitdrogend effect hebben.

Vaseline in de compositie zorgt ervoor dat de resulterende film lange tijd op de wond blijft.

Indicaties voor gebruik

Het is raadzaam om zinkzalf te gebruiken in de volgende gevallen:

 • de aanwezigheid van luieruitslag,
 • microtrauma van de lederhuid,
 • trofische zweren
 • kleine brandwonden
 • als onderdeel van de complexe behandeling van herpes simplex en streptoderma,
 • luierdermatitis,
 • luieruitslag.

Het medicijn wordt voorgeschreven voor versnelde genezing van wonden, na operaties voor aambeien, met balanoposthitis van traumatische aard. Het is ook effectief om de zalf te gebruiken als profylactisch tegen luierdermatitis bij baby's. Toegepast met overmatig zweten, voor het verwerken van plooien bij mensen met overgewicht. De waterpokkenuitslag wordt behandeld na gebruik van lokale antiseptica.

Hoe acne op het gezicht aan te vragen

Als u last heeft van acne op uw gezicht en wilt worden genezen met zinkzalf, volg dan een paar eenvoudige regels:

 • breng het product aan op een gereinigde huid, je kunt een masker van klei maken of werken als een scrub,
 • als u één puistje behandelt, is het niet nodig om het hele gezicht uit te smeren, breng het product puntig aan met een wattenstaafje
 • gebruik geen zinkzalf als basis voor make-up, je kunt alleen schilderen nadat je het product hebt gewassen,
 • het is het beste om de zalf 's nachts te gebruiken en' s ochtends, zoals gewoonlijk, je gezicht te wassen en make-up aan te brengen,
 • als je thuis bent, kun je 3-4 keer per dag acne behandelen,
 • het product wordt niet geabsorbeerd, dus wees voorzichtig met kleding,
 • als u de zalf 's nachts aanbrengt, dep dan het behandelde gebied met een servet voordat u naar bed gaat om het kussen niet te bevlekken.

Toepassing methoden

Voordat u zinkacne zalf voor acne gebruikt, moeten probleemgebieden van de huid worden voorbereid door ze te behandelen met een antisepticum, zoals chloorhexidine, die ook zijn nut vond bij acne. Nog een tip (volgens recensies) - was het product voordat je het aanbrengt met teerzeep.

Zinkzalf, gebruiksaanwijzing voor acne:

 1. Het product wordt op het gehele aangetaste oppervlak aangebracht met een dunne laag of vlek met een kleine hoeveelheid mee-eters.
 2. Het is onmogelijk om het medicijn met masserende bewegingen te verspreiden, omdat in aanwezigheid van pustuleuze huiduitslag de situatie kan worden verergerd en het ontstekingsproces kan worden verspreid naar diepere lagen van de lederhuid en naar aangrenzende gezonde gebieden, d.w.z. zowel verticaal als horizontaal.
 3. Het geneesmiddel moet minimaal 2-3 keer per dag worden gebruikt, zoveel mogelijk - 6 keer per dag.
 4. De belichtingstijd is een half uur.Vervolgens moet u de behandelde gebieden met een wattenschijfje afdrogen en de resten afspoelen met warm water.

Sommige gebruikers laten 's nachts oxide achter vanwege het onvermogen om het gedurende de dag te gebruiken. Nog een tip van de beoordelingen - om de olieachtige stof 's ochtends snel af te wassen, moet je je gezicht eerst smeren met plantaardige olie en daarna wassen met het gebruikelijke schuim of gel.

Zinkzalf voor acne op het gezicht, waarvan het gebruik wordt uitgevoerd zoals hierboven beschreven, zal helpen om de manifestaties van acne in de vorm van lichte roodheid en ontsteking het hoofd te bieden. Droog het geopende abces en desinfecteer het, maar het hulpmiddel elimineert niet de belangrijkste oorzaken van acne. Het is effectiever bij enkelvoudige acne en komt van geval tot geval voor.

Zinkzalf tegen acne: applicatie

Artsen adviseren het medicijn in pure vorm te gebruiken en zelfgemaakte medicijnen te bereiden, waaronder zinkzalf. Instructies voor gebruik voor acne omvatten de voorbereidingsfase en de directe behandeling van de huid.

De voorbereidende fase omvat:

 • Handen wassen en desinfecteren met alcohol of chloorhexidine,
 • Een allergotest uitvoeren met toepassing op de pols. Een kwartier is voldoende om de tolerantie van de componenten te beoordelen,
 • Gezichtsreiniging met olie- of alcoholvrije producten.

 • Toepassing van pasta in een dunne laag. Met enkele uitslag moeten ze puntsgewijs worden behandeld, grote delen van de laesie moeten heel worden gesmeerd,
 • Voorzorgsmaatregelen. De zalf mag niet op de slijmvliezen komen,
 • Eliminatie van de samenstelling. Het absorbeert niet volledig, dus na een half uur moet je je gezicht nat maken met een servet en de rest afspoelen met warm water.

Op basis van een zalf met zinkoxide bestaan ​​de volgende recepten voor thuis:

 • Meng 20 g van de hoofdcomponent, 25 g salicylzalf en dezelfde hoeveelheid zwavelzuur. Voeg berkenteer toe in een hoeveelheid van 7 druppels. 2 maal druppel ethers van jeneverbes, theeboom, rozemarijn, bergamot. Giet 5 druppels retinol. Roer tot de room en bewaar in het donker en koud. Acne moet 's nachts acuut worden behandeld,
 • Combineer 30 g gemalen dropwortel en een theelepel zinkpasta. Als masker aanbrengen, na 20 minuten verwijderen.

De volgende medicijnen op basis van zinkzalf moeten een half uur worden bewaard. recepten:

 • Roer een eetlepel honing en pasta tot een gladde massa,
 • Groene klei verdunnen tot pulp. Gebruik water of hydrolyt. Voeg 5 druppels jojoba en amandelolie toe, 2 theelepels zalf,
 • Meng de hoofdcomponent en tarwekiemolie in gelijke verhoudingen. Voeg geslagen kippeneiwit toe,
 • Verdun de blauwe klei met kefir en yoghurt zodat een dikke massa wordt verkregen. Roer 2 druppels arganolie en 5 g zinkpasta,
 • Maal 15 g Hercules-vlokken. Meng met hen 15 g zalf en 3 druppels perzikolie.

Nuttige eigenschappen

Zinkzalf heeft de volgende eigenschappen:

 • anti-inflammatoire,
 • herstellen,
 • samentrekkende,
 • zwak verhelderend
 • anti,
 • antiekssudativnoe,
 • antimicrobiële,
 • podsushivayuschee.

De zalf reguleert de activiteit van talg- en zweetklieren, wat de conditie van de probleemhuid positief beïnvloedt.

De zalf is populair geworden in de geneeskunde vanwege het vermogen om lokale huidimmuniteit te stimuleren, om kwaadaardige laesies van de lederhuid te voorkomen. Op hun beurt merken schoonheidsspecialisten het effect van de zalf op als een ultraviolet filter, dat vroege huidveroudering en het verschijnen van pigmentatie voorkomt.

Hoe acne op de rug aan te vragen

Acne verschijnt vaak op de rug, vooral bij mensen die last hebben van verhoogde afscheiding van de talgklieren. In dit geval moet zinkzalf worden aangebracht na een douche of bad, op een gestoomde huid. Om op dezelfde manier te verwerken als op het gezicht, puntsgewijs. Je kunt je niet kleden. Ten eerste moeten huiduitslag behandeld met zalf ademen, en alleen op deze manier zal de remedie werken. Ten tweede, je bevlekt gewoon je kleding en het is heel moeilijk om vetvlekken te verwijderen.

Zinkzalf in de dermatologie

Om te weten van welke problemen, moet u een aantal effecten verduidelijken als aanvulling op de voorgaande die zinkzalf heeft:

 • Verlicht irritatie.
 • Cementeren.
 • Beschermt tegen micro-organismen.
 • Verzachtende.
 • Protivekssudativnoe.

Op basis van de effecten wordt deze zalf gebruikt voor:

 • Verschillende ontstekingen van de huid.
 • Luieruitslag voor zowel kinderen als volwassenen.
 • Virale ziekte - waterpokken.
 • Bezuinigingen, krassen.
 • Zon en chemische brandwonden van 1 graad.
 • Herpes.
 • Andere huiduitslag van besmettelijke aard.
 • Diathese.
 • Acne, na acne.
 • Herstelperiode na peeling.
 • Verhoogde pigmentatie van de huid.
 • Hyperproductie van talgklieren.

Hoe Zinkzalf te gebruiken voor acne?

In de strijd tegen de gevolgen van huiduitslag is zinkzalf ook effectief. Van acnevlekken wordt het toegepast volgens hetzelfde principe als in de strijd tegen uitslag. De samenstelling moet met een dunne laag op de sporen worden gezien, maar bij het bestrijden van pigmentatie hoeft de pasta niet te worden afgewassen, het is voldoende om de overmaat te deppen met een doek of een papieren handdoek.

Duur van de behandeling - tot volledige verdwijning. De gebruiksfrequentie is 4 tot 6 behandelingen per dag.

Voor olieachtige dermis is het ook nuttig om een ​​masker na acne te gebruiken waaraan zinkzalf is toegevoegd. Methode van gebruik:

 • Verplaatst met roze klei,
 • Het moet een dikke consistentie zijn,
 • Op gezicht verdelen
 • Afwassen na 15 minuten,
 • Smeer de lederhuid met vochtinbrengende melk, room.

Helpt zinkzalf acne

De effectiviteit van het medicijn hangt af van welke acne u wilt behandelen. Cosmetologen en dermatologen adviseren het gebruik van zinkzalf voor acne, parasitaire uitslag en de aanwezigheid van gesloten comedonen. In het geval van papulaire pustuleuze uitslag op de lederhuid, is het gebruik van een zalf om dergelijke redenen niet logisch:

 1. Zinkzalf is geen antibioticum. De actieve component heeft geen antibacteriële eigenschappen en kan daarom geen micro-organismen neutraliseren die ettering veroorzaken.
 2. Het verbreekt de ademhaling van de huid. Zink verstopt de poriën niet, maar de vaseline die in de zalf aanwezig is, kan dit doen.
 3. Het dringt niet door in de diepere lagen van de huid. Zinkzouten hebben een oppervlakte-effect en kunnen daarom de verspreiding van het purulent-necrotisch proces niet stoppen.

Bovendien kan de zalf volgens de gebruiksaanwijzing voor infectieuze en inflammatoire laesies niet worden gebruikt. In dit geval kan het medicijn de infectie verspreiden naar nabijgelegen weefsels, waardoor het uiterlijk van pus wordt versneld en het abces groter wordt. Dit alles leidt ertoe dat na het openen van het abces de kans op littekenvorming op zijn plaats toeneemt.

Met kleine uitslag wordt de zalf puntig aangebracht

Gebruik de zalf alleen toegestaan ​​met dergelijke etterende uitslag, waarvan de inhoud naar buiten is gekomen. Bijvoorbeeld na het aanbrengen van Vishnevsky-zalf. De behandelde en gereinigde wond na gebruik van zinkzalf geneest sneller en stopt met sijpelen.

Het medicijn kan worden gebruikt om knobbeltjes te behandelen die bijna ontstoken zijn. Kijk naar acne om te begrijpen of het ontstekingsproces is begonnen. Als er een rode vlek rond de comedon of paling is verschenen, kunt u zinkzalf aanbrengen, die de ontsteking stopt en de vervuiling van het kanaal helpt elimineren.

Als er geen pus is, werkt de zalf als volgt:

 • normaliseert het werk van de talgklieren,
 • verlicht hyperkeratosis,
 • voorkomt de overgang van acne naar een ontstoken vorm,
 • verzacht de opperhuid,
 • reinigt geleidelijk de huid,
 • stabiliseert de functie van de huid, zodat acne geleidelijk verdwijnt.

Een zalf is effectief bij de behandeling van subcutane acne, als er geen pus in zit. In dit geval elimineert de zalf oedeem, stabiliseert het trofisme van de lederhuid en de productie van ontstekingsmediatoren, verzacht de huid. Breng geen zinkzalf aan op uitslag als er etterende inhoud in zichtbaar is. In dit geval is het raadzaam om Vishnevsky-zalf of ichthyol te gebruiken.

Het gebruik van zinkzalf van vlekken na acne geeft geen resultaat. Het medicijn verwijdert post-acne niet volledig, verbleekt de pigmentatie niet en versnelt de absorptie van littekens niet. Ja, de zalf heeft een klein positief effect op acnevlekken, wat wordt verklaard door de stimulatie van huidregeneratieve processen. Als gevolg van het gebruik van medicijnen en cosmetica worden sporen van uitslag minder merkbaar.

Opgemerkt moet worden dat u zinkgezichtszalf alleen voor acne kunt gebruiken na de benoeming van een arts. Geef geen zelfmedicatie, omdat dit tot een verergering van de situatie kan leiden.

Aanbevelingen voor verschillende huidtypen

Voorzichtigheid is geboden als u een vette huid heeft. Breng de zalf in een dunne laag aan en verwijder overtollig met een servet. Je kunt geen make-up bovenop gebruiken, anders raken de poriën verstopt en zal acne met nieuwe kracht opspringen. Dit zal niet te wijten zijn aan het feit dat het medicijn niet bij u past, het is gewoon dat bacteriën zich actief vermenigvuldigen op de besmette huid en ontstekingselementen verschijnen.

Als je een droge opperhuid hebt, zijn er ouderdomsrimpels, heb je een doffe huidskleur en kun je periodiek zinkzalf met een dunne laag op het hele gezicht aanbrengen. Het verloop van een dergelijke behandeling zal de elasticiteit van de opperhuid en een frisse uitstraling teruggeven.

Tekortkomingen

Een op zink gebaseerd medicijn is 90% vaseline, dus als u acnezinkzalf gebruikt, moet u erop voorbereid zijn dat het de huid bedekt met een dichte, luchtdichte film. Deze witte olieachtige laag is uiterst moeilijk af te wassen met water.

Het medicijn is ook bestand tegen gels, schuim voor het wassen. In dit geval kan teer worden gebruikt, waardoor het product niet alleen wordt weggespoeld, maar ook een extra therapeutisch effect wordt verkregen.

Een belangrijk minpunt van deze doseringsvorm is een verbod op het gebruik van cosmetica tijdens de behandeling. Vrouwen en meisjes kunnen vaak geen tonale middelen weigeren. In dit geval is dit uitgesloten. U kunt het medicijn alleen thuis gebruiken.

Voordat u een product op basis van zink gebruikt, moet u uw huidtype bepalen. Het medicijn is niet geschikt voor bezitters van droge epidermis, omdat het de huid sterk droogt.

We behandelen een probleem niet alleen buiten

Zink heeft niet alleen een actief ontstekingsremmend effect als het deel uitmaakt van zalven, maskers en kompressen. Als u acne behandelt met zinkzalf, voeg dan voedingsmiddelen en medicijnen die rijk zijn aan vitamines en mineralen aan uw dieet toe:

 • Zincteral preparaat, de werkzame stof waarin zinksulfaat is,
 • vitaminecomplexen
 • zemelenbrood, runder- en kalfslever, noten, vis en dooier (dit zijn de leiders in zinkgehalte),
 • Verse groenten en fruit.

Efficiëntie: wanneer helpt het?

Dermatologen bevestigen dat zinkzalf voor acne effectief is vanwege een combinatie van eigenschappen die nuttig zijn voor een probleemhuid. De behandeling duurt een andere tijd. De snelheid van herstel hangt af van de regelmaat van gebruik, de ernst van de ziekte en de nauwkeurigheid van de naleving van de volgende aanbevelingen:

 • Voedingsmiddelen met een hoog zinkgehalte aan het dieet toevoegen - peulvruchten, lever, noten, kip en kwartelseieren en voedsel weigeren dat koper- en soja-eiwit bevat,
 • Weigering van aanvullende apotheekcrèmes en -gels, vooral op basis van erytromycine.

Contra-indicaties en voorzorgsmaatregelen

Contra-indicaties:

 • acute purulente processen, steenpuisten, hydradenitis,
 • individuele intolerantie voor preparaten met zink,
 • huid in de buurt van de slijmvliezen.

Als u wordt behandeld met zinkzalf, gebruik dan geen andere externe preparaten om huidproblemen te elimineren.

U kunt conjunctivitis niet behandelen met zinkzalf, ontsteking op de oogleden en lippen.

Opinie tegen

Zinkzalf voor acne, waarvan het gebruik in de dermatologie wordt betwist, omdat geen enkel middel wordt gebruikt. Dit komt door de lage activiteit tegen bacteriën die de kanalen van de talgklieren zijn binnengedrongen en acne en ontstekingen hebben veroorzaakt. Desalniettemin maakt zink deel uit van suspensies, mashrooms en pasta's, waar het samen met andere werkzame stoffen de beste resultaten oplevert.

Om te begrijpen of zinkzalf helpt bij acne, moet u de oorzaken van hun uiterlijk onthouden, namelijk:

 • overmatige afscheiding van talg,
 • hyperkeratose (verdikking en proliferatie van cellen van de binnenste laag van de kanalen van de talgklieren en haarzakjes),
 • Acne bacteriën
 • ontsteking.

Om acne te laten verschijnen, moeten alle 4 factoren werken. De talg vermengt zich met dode cellen en vormt een viskeuze massa, die de kanalen van de talgklieren verstopt als een kurk. Een dergelijke omgeving wordt zeer aantrekkelijk voor acne-bacteriën die zich naar deze gebieden haasten en als gevolg van de reactie van het lichaam op hun vitale functies treedt ontsteking op - acne verschijnt.

De haarzakjes, waar de kanalen van de talgklieren uitkomen, liggen gemiddeld op een diepte van 2-4 mm. Zinkoxide is niet oplosbaar in water, wat betekent dat het niet kan ontleden in ionen die diep in de huid kunnen doordringen, in het gebied van ontsteking kunnen komen en op de een of andere manier hypersecretie en hyperkeratose kunnen beïnvloeden. Dit kan alleen worden gedaan met zinkverbindingen op basis van hyaluronaat, dihydraatacetaat en sulfaat, die oplossen in verschillende oplosmiddelen. Deze verbindingen maken deel uit van geneesmiddelen zoals Curiosin, Klin AK en Zinerit, die zich vrij goed hebben bewezen bij acne.

Als acne grote delen van de huid aantast, moeten deze allemaal worden bedekt met het medicijn. In dit geval kan zinkzalf van acne precies het tegenovergestelde effect hebben. Zink droogt, maar overmatige droogte talgklieren worden als een gevaar voor de huid gezien en beginnen nog meer geheim te ontwikkelen om deze te hydrateren dan een verergering van de situatie te veroorzaken.

Het heeft geen schadelijk effect op bacteriën - een van de belangrijkste oorzaken van acne. Het creëert ongunstige leefomstandigheden voor hen op het oppervlak van de huid, maar kan de leefomstandigheden in de resulterende comedonen (jam) niet beïnvloeden.

Maskers met zinkzalf

Niet alleen de zinkzalf in zijn pure vorm helpt om van acne af te komen en de huid te verjongen. Maskers en compressen werken nog effectiever, inclusief deze tool.

Voedend gezichtsmasker:

 1. Meng boor petroleumgelei, maïsolie en zinkzalf in gelijke delen.
 2. Breng het masker aan op de huid, eerder grondig gereinigd en droog.
 3. Na 20 minuten verwijderen met een servet, daarna afspoelen met babyzeep en afspoelen met een aftreksel van kamille.

Masker voor droge huid:

 1. Neem spermaceti-crème, een neerslag na afkoeling van dierlijk vet, zinkzalf en plantaardige olie in gelijke hoeveelheden.
 2. Roer het mengsel goed door en breng aan op een schone huid.
 3. Houd het masker ongeveer een uur op je gezicht.
 4. Verwijder het mengsel met een servet.

Masker voor huid met vettige glans, vergrote en vervuilde poriën:

 1. Meng 2 theel. klei, 0,5 theelepel zinkzalf en 3 K. etherische olie van theeboom.
 2. Roer met warm gekookt water tot een voldoende consistentie.
 3. Spoel na een half uur met water.

Deze video beschrijft een effectief en eenvoudig recept voor acne. Dit masker bestaat uit berkenteer en drie zalven die bij elke apotheek kunnen worden gekocht - zink, salicylzuur en zwavelzuur:

Acne therapie

Hoe effectief de behandeling ook is, acne laat altijd sporen na. Dit kunnen gepigmenteerde vlekken of cicatriciale veranderingen in de huid zijn. Goede resultaten van acne merken worden aangetoond door twee componenten in het aggregaat - salicylzuur en zinkoxide in de vorm van een pasta. Dit is een gecombineerd preparaat waarin zinkoxide wordt gedroogd en salicylzuur werkt als een antiseptisch, ontstekingsremmend bestanddeel en keratolik. Een zuur met een keratolytisch effect verzacht de opperhuid en veroorzaakt zijn peeling.

Samen met geile schubben worden micro-organismen gedeeltelijk van het huidoppervlak verwijderd. Daarom is de gecombineerde remedie nuttiger voor vlekken na acne dan direct voor de behandeling van acne.

Beoordelingen

Op forums en portals is het probleem van acne het meest voorkomende gespreksonderwerp. Verschillende manieren om van acne af te komen worden besproken, gebruikers delen hun ervaringen met het gebruik van folk- en apotheekproducten. Heel vaak wordt acnezinkzalf hoog gewaardeerd. Beoordelingen bevestigen de effectiviteit van het medicijn, een extra pluspunt wordt vaak de prijs genoemd in vergelijking met veel andere "mazyukalki".

Elizabeth, 25 jaar oud:

“Zinkzalf was voor mij een redding. Ik merkte de resultaten na de eerste dag van de behandeling. Roodheid nam af, acne begon uit te drogen. De loop van de therapie duurde een week, daarna bleven alleen kleine vlekken over. Ik worstel met hen op dezelfde manier, wat heel gezond is, omdat ik geen gelegenheid heb om dure medicijnen te kopen en er geen tijd is voor langdurige thuisprocedures. De resultaten zijn nog steeds zo, maar ik hoop het beste. "

“De hele tienerperiode was ontsnapt aan jeugdige acne door zinkzalf. Later eindigden hormonale uitbarstingen, mijn gezicht klaarde op en ik vergat de methoden voor de behandeling van acne, maar ik moest onthouden toen mijn dochter 15 jaar oud werd. Haar gezicht sprenkelde op de een of andere manier plotseling. De apotheek kocht een dure crème van Sudokrem op basis van zink, wat veel hielp, maar ik kan er niet constant geld aan uitgeven. Op dat moment herinnerde ik me de zalf. Het effect was hetzelfde, zelfs nog beter! ”

“Ik heb een problematisch huidtype, toen ik op 13-jarige leeftijd begon te vechten tegen acne, dat blijf ik nog steeds doen. Mijn onstuitbare nieuwsgierigheid zet me aan om constant nieuwe ontwikkelingen van huiduitslag te proberen, maar uiteindelijk keer ik elke keer terug naar Zinkzalf. De remedie is zeker geen wondermiddel ... verlicht ontstekingen, verwijdert huiduitslag, maar pijnlijke onderhuidse acne is erger. Ik gebruik andere "dingen" die duurder en effectiever zijn om ze te bestrijden. "

“Onlangs begon het meisje me subtiel een hint te geven dat er nu veel remedies voor huiduitslag zijn en het zou leuk zijn om de conditie van de huid op de rug, borst en gezicht te verbeteren. Het leek vreemd om cosmetica te gebruiken, apotheekzalven geven meer vertrouwen. Ik kocht zinkzalf, begon 3-4 keer per dag te smeren. Het bleek dat het echt helpt: er zijn minder ontstoken rode acne, vlekken worden ook bleker en saaier. "

Zinkzalf voor acne: voor- en nadelen

De officiële farmacologische naam van het actieve ingrediënt is "zinkoxide". Een hulpbestanddeel - vaseline - een mengsel van minerale olie en vaste koolwaterstoffen (olieparaffines). Interessant is dat zinkoxide in de loop der jaren zijn populariteit niet heeft verloren; dit ingrediënt is nog steeds opgenomen in de samenstelling van dermatologische en cosmetische producten. Vaseline verwierf daarentegen de 'bekendheid' van een schadelijke stof voor de huid en vormde een ondoordringbare film.

Tip! Zinkzalf wordt verkregen in de vorm van een suspensie van een onoplosbaar wit poeder van zinkoxide in een inerte stof - petrolatum (1:10). Een dikke massa wit wordt weinig geabsorbeerd, creëert een vettige film op de huid, slecht afgewassen met water.

De tool wordt gebruikt voor dermatitis, stekelige hitte, luieruitslag om jeuk en roodheid te verminderen. Het effect treedt binnen 5-10 minuten na gebruik op. Zinkoxide en vaseline lossen niet op in water, daarom voorkomen ze de werking van exsudaat op gezonde huidweefsels. De componenten van het product beschermen ook de opperhuid tegen externe factoren (zonlicht, vocht, stof).

Om te begrijpen of zinkzalf helpt bij acne, vermelden we de eigenschappen ervan:

heeft een desinfecterend en samentrekkend effect,

adsorbeert gifstoffen uitgescheiden door bacteriën,

verlicht lokale ontsteking,

Zinkzalf voor acne: beoordelingen

Afgaande op de beoordelingen, trekt zinkzalf tegen acne veel gebruikers aan, om de volgende redenen:

 • geen risico
 • lage kosten
 • gemak van toepassing.

En op basis van de farmacologische acties die in de instructies worden beschreven, twijfelen gebruikers er niet aan of het mogelijk is om acne te smeren met zinkzalf. Artsen zijn van mening dat te veel voordelen en indicaties aan dit medicijn worden toegeschreven. Zowel zink als salicylzink acne zalf zijn niet de favoriete medicijnen bij de behandeling van acne, maar kunnen alleen worden gebruikt als een secundaire remedie.

Oksana:

Zodra het puistje verschijnt, doe ik er eerst een zinkzalf op met een wattenstaafje en laat het een nacht staan. In de ochtend is hij weg. Maar voor mijn zoon, hij is 15, helpt ze helemaal niet. Hij heeft veel mee-eters en we behandelen ze met Zenerit.

Olga:

Ik probeerde acnevlekken te smeren. Er is geen bepaald resultaat. Ze lijken opgehelderd, maar nog steeds merkbaar.

Andrew:

Waarom acne behandelen met een medicijn dat hiervoor niet is voorgeschreven. Er zijn veel effectieve medicijnen, en trouwens, op basis van zink, die veel effectiever zijn. De waarheid is duurder.

Kenmerken van het gebruik van zinkzalf voor acne

Het resultaat van het gebruik van het product is de genezing van schade op het oppervlak van de huid. De werkzame stof van het medicijn bindt zich aan de eiwitten van de opperhuid en wordt niet opgenomen in het bloed. Helaas vernietigen zinkoxide en vaseline geen bacteriën en schimmels - de belangrijkste oorzaken van ontsteking van de talg haarzakjes in acne vulgaris. Daarom schrijven dermatologen geen zinkzalf voor de behandeling van acne. Hoewel zinkoxide deel uitmaakt van verschillende acne-praters.

De vorming van acne, puisten wordt niet alleen geassocieerd met bacteriën en lokale ontstekingsreacties op irritatie door toxines. Acne treedt op als gevolg van verstoring van de talgklieren, veranderingen in de snelheid van afschilfering van dode huidcellen tijdens hormonale transformaties in het lichaam. Zinkzalf heeft in deze gevallen niet het verwachte langetermijneffect. Hoewel mensen die de werking van het product hebben getest, beweren een extreem vette huid te drogen, wat al belangrijk is.

Maar hoe breng je acnezinkzalf aan, zodat de uitslag zo snel mogelijk verdwijnt? De farmacologische eigenschappen van het medicijn worden gedetailleerd beschreven in de instructies ervoor. Een bijsluiter is te vinden in elke kartonnen doos met een tube zinkzalf. Dermatologische problemen zoals acne vulgaris en acne worden niet vermeld bij de indicaties. Maar omdat de huid van elke persoon anders reageert, kunnen positieve behandelingsresultaten worden verkregen.

Tip! Er zijn niet veel contra-indicaties voor het gebruik van zinkzalf: overgevoeligheid voor de componenten van het product, overmatige droogheid van de huid.

Op de rug en paus

Experts adviseren het gebruik van zinkzalf voor acne op de priester en de rug, omdat het een uitgesproken effect heeft: het verwijdert snel comedonen zonder een droge huid te veroorzaken. Om acne in deze delen van het lichaam het hoofd te bieden, moet u de huid minstens om de 5 dagen stomen en er vervolgens een helende zalf op aanbrengen. Als er weinig huiduitslag is, wordt het product puntig aangebracht met een wattenstaafje.

Breng het product minstens vijf keer per dag aan op probleemgebieden. De zalf wordt slecht geabsorbeerd, dus na een kwartier na het aanbrengen moet je het nat maken met een papieren handdoek. Na het aanbrengen van de zalf, kunt u geen kleding dragen, omdat het product er vlekken op achterlaat.

Hoe acne te behandelen met zinkzalf

Voordat het product wordt aangebracht, wordt het probleemgebied behandeld met een oplossing van een ontsmettingsmiddel voor de apotheek, bijvoorbeeld chloorhexidine. Je kunt antibacteriële lotion gebruiken.

Dan zalf wordt aangebracht op het aangetaste deel van de huid, of wijselijk - alleen om schade.

Als u een klein gebied verwerkt, kunt u er make-up op aanbrengen. Het is beter om te doen zonder cosmetica te mengen met de componenten van het medicijn.

Enkele uren na gebruik wordt de huid gereinigd met een wattenschijfje bevochtigd met warm water.

De beste manier is om de zinkzalf een nacht op de huid achter te laten en deze 's ochtends af te spoelen.

Indien mogelijk wordt het product 3-5 keer per dag op acne aangebracht.

De voordelen van zink in voedingsmiddelen en supplementen

Gebrek aan bepaalde minerale elementen en vitamines leidt tot verzwakte immuniteit, metabole stoornissen. Zink en vitamine A zijn vooral belangrijke componenten voor de huid, hun gebrek leidt tot overmatige productie van talg, verminderde exfoliatie van epidermale cellen. Daarom moet men niet alleen worden beperkt tot het gebruik van zinkzalf. Voor de succesvolle behandeling van acne is nog steeds een speciaal dieet nodig.

Tip! Met een recidiverende loop van acne, gezond eten en het gebruik van micro-elementen met zink in de hulp.

Voor de droge en normale huid

Droge huid heeft geen problemen met de talgproductie, maar het is mogelijk om het lumen van de haarzakjes te blokkeren, waardoor de talgafvoer naar buiten wordt verstoord. Zo'n formatie wordt genoemd - comedonen. Daarom is het belangrijkste effect dat moet worden bereikt, extra reiniging, omdat de huid droog is - hydraterende.

 • Ingrediënten: vijf gram gewone room en zinkzalf
 • Bereiding: een mengsel van deze componenten tot een homogene massa
 • Toepassing: Breng 's avonds, voor het slapengaan, elke dag een schone huid aan.
 • Actie: verhoogde elasticiteit, reiniging, verlaagd vetgehalte.

Salicylzinkzalf

Salicylzinkzalf, ook bekend als Lassar-pasta, is een effectieve remedie voor 'verse' acne. Het medicijn bevat, naast zinkoxide, salicylzuur, vaseline, tarwezetmeel. De pasta heeft een samentrekkend en antiseptisch effect, verlicht snel ontstekingen, versnelt regeneratieve processen.

Het juiste dieet tijdens behandeling van acne

Het is noodzakelijk om de consumptie van pittige en vette gerechten, zoetwaren te verwijderen of te verminderen, minder gebruik van kruiden en specerijen.

Vitamine A-rijk voedsel wordt aanbevolen op het menu, zoals vis, kip en runderlever.

Het dieet moet voedingsmiddelen zijn met veel zink: eieren, bonen, noten.

Volgens westerse dermatologische associaties helpt voeding tijdens de behandeling van acne met zink, namelijk supplementen met micronutriënten, acne te genezen. In één onderzoek ontving een groep patiënten zinkgluconaat (30 mg elementair zink per dag). De controlegroep proefpersonen kreeg 100 mg van het minocycline-antibioticum.

Het resultaat van de toepassing gedurende 3 maanden: een afname van acne met 49,8% in de zinkgroep en 66,6% in de minocycline-groep. Acne-antibioticum is effectiever, maar het effect van zink is ook indrukwekkend. Voor degenen die besluiten om de medicijnen binnen te nemen, zijn er twee tips. Zorg ervoor dat u uw arts raadpleegt. Tweede opmerking: van zinkpreparaten is de biologische beschikbaarheid ervan hoger in picolinaat en methionine dan in gluconaat, citraat en sulfaat.

Masker met zinkzalf

Je kunt therapeutische zalf gebruiken, zowel in zijn pure vorm als door zelfgemaakte maskers te maken met daarop gebaseerde producten. Hieronder staat een recept voor een cosmetisch product voor acne en mee-eters.

ingrediënten:

 • Vitamine A (in ampul) - 5 druppels,
 • salicylzalf 10% - 5 theelepel,
 • zwavelzalf 33% - 5 theelepel,
 • berkenteer - 7 druppels,
 • ether van theeboom, rozemarijn, jeneverbes en bergamot - elk 2 druppels,
 • zinkzalf - 1 el.

Hoe koken: Combineer alle componenten, mix tot een glad mengsel. Breng de voltooide compositie over in een lege en schone zalfpotje en plaats deze in de koelkast.

Hoe te gebruiken: Breng 's nachts crème aan op probleemgebieden van de huid.

Goede voeding is de sleutel tot een gezonde huid

Gecombineerde huid

Een interessant type huid dat de eigenschappen van zowel vettig als droog combineert. In het gebied waar er meer talgklieren zijn, wordt het gekenmerkt door vetgehalte. De resterende delen van het gezicht zijn gevoelig voor droogheid.

Componenten: zinkzalf en groene klei, water.

Bereiding: meng eerst klei met water, voeg na een homogene massa zalf toe

Gebruik: aangebracht op de huid (voor het wassen) met een dikke laag. Laat het een kwartier staan. Maar als de huid sterk begint te spannen, moet u niet wachten op de aanbevolen vijftien minuten, maar afspoelen met warm water. Schema: twee dagen gebruik, een rustdag, gedurende dertig dagen.

Actie: vermindering van het vetgehalte, overmatige huidpigmentatie wordt verwijderd.

Het voorkomen

Hoe de resultaten te consolideren en de kans op terugval van acne te verminderen? Volg deze tips:

 • Gebruik de zalf dagelijks - alleen in dit geval zal het effect merkbaar zijn.
 • Eet tijdens en na de behandeling op de juiste manier, leun niet op vette, gebakken, gerookte en bloemproducten. Neem voedingsmiddelen die zink bevatten (bonen, bonen, noten en lever) op in uw dieet.
 • Tijdens het gebruik van zinkzalf is het raadzaam om af te zien van het gebruik van andere acnemedicijnen, omdat dit de ontwikkeling van verschillende bijwerkingen kan veroorzaken of het genezende effect van de zalf kan minimaliseren.

Samenstelling, eigenschappen en werkingsprincipe

Het medicijn is een mengsel van vaseline en zinkoxide. Zinkverbindingen hebben een uitgesproken bacteriedodend effect en de vetbasis beschermt de huid tegen overmatig uitdrogen.

Zinkzalf is nuttig omdat het een hele reeks eigenschappen heeft:

 • doodt bacteriën die het uiterlijk van etterende acne veroorzaken,
 • lokaliseert ontsteking, staat niet toe dat infectie zich verspreidt naar andere gebieden,
 • verzacht de huid, verlicht ontstekingen, roodheid,
 • elimineert jeuk
 • vermindert vette huid,
 • bevordert actieve regeneratie van epidermale cellen, geneest wonden.

Een groot pluspunt is het ontbreken van littekens of littekens na de behandeling. Indien aangebracht, vormen vaseline met zink een beschermende laag die de effecten van negatieve factoren blokkeert.

Klei en zinkzalf


De voordelen van de zalf zijn groter als u cosmetische klei gebruikt. Welke klei u moet gebruiken, vertelt u het type huid. Indien vetgedrukt - zwart en roze, indien gecombineerd - groen.

Eerst moet klei worden gemengd met water om alle klontjes te verwijderen en vervolgens zinkzalf toevoegen. Alle ingrediënten worden toegevoegd in de hoeveelheid van een theelepel. Vervolgens snel aangebracht in een dikke laag op de huid, gedurende ongeveer vijftien minuten. Daarna wordt het afgewassen met warm water, het wordt aanbevolen om een ​​vochtinbrengende crème te gebruiken na de procedure.

Actie: de poriën worden schoongemaakt, de huidskleur wordt geëgaliseerd, de productie van de secretie van de talgklieren wordt genormaliseerd.

Zinkzalf en zwarte stippen

Zwarte stippen - vervuiling van het lumen van de haarzakjes met vuil. Zinkzalf helpt dit probleem aan te pakken.

Instructies voor gebruik:

 • Was je gezicht met zeep met antibacterieel effect. Verwijdering van de olieachtige huidlaag met een spons.
 • Bereid een waterbad voor, ga erover zitten zodat het lumen van de poriën toeneemt.
 • Breng zinkzalf gedurende tien minuten aan.
 • Afspoelen met water op kamertemperatuur.
 • Veeg de huid af met een wegwerphanddoek (bevat een klein aantal bacteriën).
 • Gebruik een vochtinbrengende crème na inname.

Deze procedure kan één tot drie keer per week worden uitgevoerd.

Hoe beïnvloedt zinkzalf acne op de rug?

Vaak verspreiden mensen zich met acne op hun gezicht. Er zijn gevallen van ernstige ontsteking, die pijnlijk is om te liegen. Voor dit doel werd een hulpmiddel op basis van zink en salicylzuur gecreëerd.

Hoe te gebruiken: op een schone huid van de rug wordt acne 's nachts selectief aangebracht (het wordt niet aanbevolen voor ontstoken, omdat er problemen kunnen zijn met het reinigen van de zalf), in de ochtend wordt deze remedie verwijderd. Niet gebruiken als u bloedarmoede, stollingsproblemen of zwangerschap heeft.

Herstellende huid na het aanbrengen van een zalf met zink

Zinkzalf, met al zijn effectiviteit tegen acne, droogt de huid behoorlijk sterk uit. Daarom moeten bij het gebruik ervan bepaalde regels worden nageleefd:

 • Gebruik geen cosmetica met zinkzalf.
 • Afspoelen met warm water.
 • Na het reinigen van de zalf, de huid hydrateren met crème.

De ervaring leert dat deze zalf zeer effectief vecht tegen het belangrijkste probleem van adolescenten - acne.Maar vaak is het noodzakelijk om complexe therapie te gebruiken om het gewenste effect te bereiken. Het heeft geen bijwerkingen en contra-indicaties, waardoor elke tiener het effect op zichzelf kan proberen. Maar om geen tijd te verspillen, is het het beste om in eerste instantie overleg te plegen met dermatologen die de patiënt op het juiste spoor zetten.

Hoe zink acne pillen te nemen

Het is onmogelijk om het gebrek aan zink in het lichaam met voedsel te compenseren, daarom worden tabletten voorgeschreven voor acne, roos en haaruitval. Vaak voorgeschreven Zincteral. Het medicijn wordt vóór de maaltijd (één uur) of na 2 uur ingenomen. Bij ziekten van het maagdarmkanaal kan Zincteral met voedsel worden ingenomen.


Je moet jezelf geen medicijnen voorschrijven. Alleen een arts na onderzoek en analyse zal u helpen de juiste behandelingskuur te kiezen!

De dagelijkse dosis is 1-2 tabletten. Het kan door een arts worden gewijzigd, maar hangt af van de toestand van de patiënt, het succes van medicamenteuze therapie. Ze bevelen een langdurige inname (van 6 tot 8 weken) van vitamines met zink (in het bijzonder vitamine A) aan, omdat deze stoffen als essentieel worden beschouwd voor de behandeling van alle huidziekten. De dosering van de medicijnen moet echter door de arts worden bepaald.

Medicijnkosten

De prijs van salicylic-zinkpasta in verschillende apotheken is anders. Maar het is de lage prijs van het medicijn dat artsen aantrekt, en degenen die altijd acne hebben op het gezicht, decolleté of nek.

De salicylzuur-zinkpasta in een pot van 25 gram kost niet meer dan 40 roebel. De analoge - zinkzalf kan worden gekocht voor 35 roebel. En het poeder "Galmanin" is zelfs goedkoper - voor slechts 33 roebel.

De samenstelling van de zalf

Het medicijn wordt anders "Lassar paste" genoemd. Het is vernoemd naar de dermatoloog Lassard, die in de 19e eeuw in Duitsland woonde. De samenstelling omvat:

 • salicylzuur
 • zinkoxide
 • vaseline,
 • zetmeel.

Zinkoxide is een veel voorkomende stof die wordt gebruikt in cosmetische formuleringen. Het is een wit poeder. Het wordt verkregen door zink te verwarmen tot hoge temperaturen. In dit geval vormt zich stoom, die zich mengt met lucht om een ​​oxidepoeder te vormen. Het lost niet op in water, vormt oplossingen in zuren.

Zinkoxide is te vinden in:

 • cosmetische crèmes ontworpen om te beschermen tegen ultraviolette straling,
 • foundation crèmes
 • babypoeder
 • shampoos,
 • hygiëneproducten
 • deodorants en anti-transpiranten,
 • middelen bedoeld voor de verzorging van de kinderhuid.

Salicylzuur is een stof die eerst wordt verkregen uit wilgenbast. Het bekendste derivaat ervan staat bekend als acetylsalicylzuur.


Salicylzuur stimuleert de verwijdering van dode epidermale cellen. Dit geldt met name voor mensen wier gezicht gevoelig is voor acne. Zuur helpt:

 • verwijder dode cellen
 • herstel de lederhuid
 • talg oplossen, poriën ervan reinigen (een groot aantal talgafscheidingen hopen zich op),
 • vernauw de poriën
 • los zwarte stippen op
 • verwijder het ontstekingsproces.

Vaseline in de samenstelling van salicyl-zinkpasta elimineert littekens, verzacht ze, verlicht de irritatie, beschermt tegen weersinvloeden.

Vaak kun je de vraag beantwoorden of de pasta anders is dan de zalf. Er zijn geen verschillen tussen hen.

Hoe werkt plakken?

Zoals hierboven beschreven, helpt salicylzuur-zinkpasta niet alleen tegen acne, maar kan het ook omgaan met vele andere huidziekten. De prijs in de apotheek zal minder zijn dan 100 roebel, wat betekent dat dit medicijn voor iedereen beschikbaar is.

Dankzij de gezamenlijke werking van ontstekingsremmende en desinfecterende componenten is de pasta perfect bestand tegen acne - met etterend, met slijmachtig, met conglobaat. Het is waar dat het wordt aanbevolen om het geneesmiddel te gebruiken in combinatie met het innemen van andere geneesmiddelen voor orale toediening.

Bij regelmatig gebruik kunt u dergelijke prachtige effecten van de pasta op de huid bereiken:

 • Stimulatie van het huidregeneratieproces.
 • Verminderde activiteit van de talgklier.
 • Acne drogen.
 • Verlicht irritatie, roodheid en ontsteking.
 • Vernietiging van bacteriën die het ontstekingsproces veroorzaken.
 • Normalisatie van zweetklieren.
 • Scrubben de bovenste laag van de opperhuid.
 • Revitalisatie van bloedcirculatie en metabolisme.
 • Genezing van kleine wondjes.
 • Bevochtig de huid, zijn elasticiteit, stevigheid.

Dit is een uitstekend hulpmiddel bij de behandeling van acne, acne en andere manifestaties van acne. Bovendien kun je op bijna elke leeftijd pasta gebruiken.

Voors en tegens

Talloze beoordelingen van patiënten spreken over de goede werking en de hoge effectiviteit van de stof. Na het juiste gebruik gedurende de vereiste tijd, verschijnt acne niet voor een lange periode na de behandeling. Maar zoals elk ander hulpmiddel heeft het zijn nadelen. Een daarvan is dat de zalf niet kan worden gebruikt onder cosmetica, afspoelen met water en het kan poriën verstoppen.

Bijwerkingen

Bijwerkingen zijn uiterst zeldzaam bij het gebruik van zinkzalf, maar langdurig gebruik van dit medicijn kan nog steeds bijdragen aan de ontwikkeling van bijwerkingen, bijvoorbeeld:

 1. droge huid
 2. peeling,
 3. roodheid van de huid
 4. verhoogde jeuk en verbranding op de plaats van toediening van het medicijn.

Als u op internet naar recensies over een product zoekt, vindt u natuurlijk zowel goede als slechte beoordelingen. Maar het is niet moeilijk om op te merken dat slechte reacties vooral worden achtergelaten door mensen met individuele intolerantie of mensen die de remedie op de verkeerde manier hebben gebruikt.

Gewapend met een artikel, na elk item in detail te hebben bestudeerd, wegen de voor- en nadelen van dit medicijn zorgvuldig. Het belangrijkste is voorzichtigheid, omdat het gezicht je dekking is, dus je moet er voorzichtiger mee zijn.

Maar vergeet niet, soms verbergt het probleem zich dieper, en de oorzaak van acne is elke ziekte, gebrek aan voedingsstoffen of gewoon slecht geselecteerde huidverzorgingsproducten.

We wensen je veel succes in de strijd om een ​​schoon gezicht! Abonneer u op nieuwe artikelen en lees de vorige, want er zijn veel nuttige dingen. Adviseer je vrienden en kennissen om hetzelfde te doen. Blijf gezond en aantrekkelijk!

Comments

 1. megan92 () 2 weken geleden

En is het iemand gelukt om papillomen uit oksels te persen? Heel erg storen ze me, vooral als je zweet.

Daria () 2 weken geleden

Ik heb al zoveel dingen geprobeerd, en pas na het lezen van dit artikel was ik in staat om van de okselpapilloma af te komen (en zeer budget). Postscriptum Nu pas kom ik zelf uit de stad en hebben we het niet te koop gevonden, ik heb het via internet besteld.

megan92 () 13 dagen geleden

Daria, gooi een link naar het artikel! Postscriptum Ik kom ook uit de stad))

Daria () 12 dagen geleden

megan92, schreef ik in mijn eerste commentaar) Dupliceren voor het geval dat - een link naar het artikel.

Sonya 10 dagen geleden

Maar dit is geen scheiding? Waarom verkopen ze online?

yulek26 (Tver) 10 dagen geleden

Sonya, in welk land woon je? Ze verkopen het op internet, omdat winkels en apotheken hun mark-up afschuwelijk vinden. Bovendien wordt de betaling pas na ontvangst, dat wil zeggen eerst bekeken, gecontroleerd en pas daarna betaald. Ja, en nu verkopen ze alles op internet - van kleding tot televisies en meubels.

Redactionele reactie 10 dagen geleden

Sonya, hallo. Dit medicijn voor de behandeling van papillomovirus-infecties wordt echt niet verkocht via de apotheekketen en winkels om te duur te voorkomen. Tot op heden kunt u alleen bestellen op de officiële website. Wees gezond!

Sonya 10 dagen geleden

Sorry, ik heb in eerste instantie de informatie over rembours niet opgemerkt. Dan is alles zeker in orde, als betaling bij ontvangst.

Margo (Ulyanovsk) 8 dagen geleden

Heeft iemand folkmethoden geprobeerd om zich te ontdoen van wratten en papilloma's?

Andrey een week geleden

Ik probeerde op mijn hoofd met azijn een wrat te verbranden. De wrat verdween echt, alleen in zijn plaats was er zo'n brandwond dat de vinger nog een maand pijn deed. En het meest vervelende is dat na anderhalve maand nog twee wratten in de buurt zijn gesprongen ((

Catherine een week geleden

Ik probeerde de stinkende gouwe om het papilloma te verbranden - het hielp niet, het werd alleen zwart en werd zo eng ((((

Maria 5 dagen geleden

Onlangs heb ik het programma op het eerste kanaal bekeken, ze spraken ook over deze PAPIFEX. Veel artsen hebben aanbevolen voor behandeling. Ik heb besteld, ik gebruik het en echt, de papilloma's lossen de een na de ander op, er blijven slechts 2 stuks over, de meest hardnekkige.

Elena (dermatoloog) 6 dagen geleden

Maria, deze twee zullen ook snel verdwijnen!

Alexandra (Syktyvkar) 5 dagen geleden

Een goed hulpmiddel, rechtvaardigt de prijs volledig. Ik heb geen analogen ontmoet.

Heeft iemand geprobeerd papillomen te verminderen met vloeibare stikstof?

Tatyana (Jekaterinenburg) vandaag

Ja, je verbrandt er een, binnen een maand groeien er nog eens drie ((ik raad vloeibare stikstof niet aan, hoewel het vaak in ziekenhuizen wordt gebruikt)

Elena (dermatoloog) 6 dagen geleden

Tatyana, vloeibare stikstof is de vorige eeuw, nu gebruiken ze helemaal PAPIFEX en je hoeft niet naar de artsen!

Mikhail (Moskou) Vandaag

PAPIFEX hielp ook (besteld op het bovenstaande advies), het zou moeten werken, probeer het

Vika (Ekaterinburg) Vandaag

Dat is geweldig! Het is noodzakelijk om te bestellen, anders was ik al moe met deze wratten! Een vrouw wil immers altijd mooi zijn!

Kristina (Minsk) Vandaag

De papilloma's werden snel en zonder pijn met een laser verwijderd. Maar het is kapets hoe duur.

Kan ik tijdens zwangerschap gebruiken

Dermatologen raden tegenwoordig zwangere vrouwen niet aan salicyl-zinkpasta te gebruiken bij de behandeling van acne. Hoewel het geneesmiddel op de huid wordt aangebracht, kan een deel ervan in de bloedbaan terechtkomen en de ontwikkelende baby beschadigen.

U kunt het geneesmiddel tijdens de zwangerschap alleen gebruiken na advies van een arts.

Hetzelfde geldt voor de periode van borstvoeding van de pasgeborene (borstvoeding). Eenmaal in moedermelk en via het lichaam van de baby, kan salicylzuur een ernstige allergische reactie en spijsverteringsproblemen veroorzaken.

Speciale instructies

Ondanks het feit dat zinkpasta nog steeds een veilig hulpmiddel is volg de aanbevelingen in de instructies.

Als je niet weet hoe je dit medicijn moet gebruiken en of het je helemaal zal helpen, dan is het beter om niet te haasten om het te kopen, maar eerst raadpleeg een dermatoloog.

Als u na het aanbrengen van zinkpasta tegen acne een jeukende, brandende huid voelt, moet u het product dringend verwijderen met plantaardige olie om een ​​allergische reactie te voorkomen.

Veel mensen stellen de vraag: "Is het mogelijk om open wonden met deze pasta in te smeren"zodat ze sneller wegslepen en de infectie niet onder de huid komt?"

Absoluut niet, omdat directe blootstelling aan de pasta gemakkelijk een allergische reactie kan veroorzaken in een onbeschermd deel van de huid. Een persoon moet de pasta voorzichtig aanbrengen, en voor dit doel is het noodzakelijk om een ​​wattenschijfje of een stuk verband te weken en op de wond aan te brengen.

Als het geneesmiddel op de slijmvliezen is terechtgekomen, moet u niet in paniek raken. Spoel je ogen goed met stromend water.

Bewaar zinkzalf noodzakelijk op een koele plaats, zoals een koelkast. Als het wordt opgeslagen bij een temperatuur boven 25 graden, verdwijnen de nuttige eigenschappen gewoon.

Gebruiksduur van zinkpasta hangt af van de aard van de ziekte en wordt bepaald door de arts.

Apotheken voor post-acne

Apotheken voor vlekken en acne merken omvatten salicylzuur, glycolzuur, azelaïnezuur. Zeer populaire producten met antibacteriële componenten en zinkoxide.

De composities zijn meestal het wordt aanbevolen om een ​​punt toe te passen en herhaal de procedure meerdere keren per dag.

Ichthyol zalf

Ichthyol-zalf van post-acne gaat perfect om met subcutane acne en stelt u in staat om vlekken te verwijderen die achterblijven na de uitslag. De actieve component van het medicijn is ichthyol, dat wordt geëxtraheerd uit de hars. De zalf gaat succesvol om met verwondingen en verschillende huidpathologieën.

Het medicijn moet puntsgewijs op het getroffen gebied worden aangebracht. Bewaar de aanbevolen samenstelling ten minste 2 uur. Om een ​​maximaal effect te bereiken, gebruikt het product alleen na een grondige reiniging van de lederhuid.

Heparine zalf

Deze tool kan met succes omgaan met subcutane micro-organismen. Dankzij de afgifte van natrium is het mogelijk om ontstekingen te verminderen en een antitrombotisch effect te bereiken. Ook heeft het medicijn een lokaal analgetisch effect. Deze tool gaat succesvol om met littekens en littekens.

Heparine-zalf van post-acne moet worden aangebracht op een grondig gereinigde huid. Om dit te doen, kunt u een alcoholoplossing of tonicum gebruiken. Het hulpmiddel moet meerdere keren per dag op de aangetaste delen van de lederhuid worden aangebracht. De therapie duurt ongeveer 7 dagen.

Calendula

Deze tool gaat post-acne aan, omdat het vaseline bevat. Deze component activeert het proces van weefselherstel. Bovendien heeft de zalf ontstekingsremmende en bacteriedodende eigenschappen.

Calendula bevat caroteen. Na inname wordt het omgezet in vitamine A en helpt het de vette huid te verminderen.

Vishnevsky-zalf

De samenstelling van deze tool bevat alleen natuurlijke stoffen - ricinusolie, berkenteer, xenoform. De laatste component heeft uitgesproken antibacteriële eigenschappen.

De tool is antiseptisch, verzachtend en herstellend. Het desinfecteert perfect de huid.

Vishnevsky-zalf wordt aangebracht met een wattenschijfje. Het moet in een product worden bevochtigd en op het aangetaste deel van de huid worden aangebracht, vervolgens met een pleister worden bevestigd en een nacht worden bewaard. De procedure wordt 's avonds uitgevoerd.

Solkoseril

De samenstelling van dit hulpmiddel bevat een extract uit het bloed van kalveren, dat vrij is van eiwitten. Fabrikanten van het medicijn beweren dat het de bloedcirculatie verbetert, de huidregeneratie bevordert, de collageenproductie verhoogt en de celgroei stimuleert.

Zalf Solcoseryl kan metabolische processen in weefsels verbeteren en het herstelproces versnellen. Omdat het medicijn met succes omgaat met vlekken en littekens van acne.

Het wordt aanbevolen om het product aan te brengen na het reinigen van de huid. Dit moet 1-2 keer per dag worden gedaan. Een kleine hoeveelheid van het medicijn wordt puntsgewijs op de aangetaste delen van de lederhuid aangebracht. Het verloop van de behandeling is 1-2 maanden.

Syntomycin zalf

Het actieve bestanddeel van het medicijn is chlooramfenicol. Deze stof helpt ontstekingen te elimineren, pathogene microflora te vernietigen en de verspreiding van bacteriën te voorkomen.

Ook is er in de samenstelling ricinusolie, die de dermis verzadigt met vitamines en mineralen, en ook een licht verhelderend effect heeft.

Syntactische zalf van post-acne wordt aangebracht op de gereinigde huid met een dikke laag. Het hulpmiddel wordt aanbevolen om 1-3 uur te bewaren. Aanbevolen wordt deze procedure dagelijks uit te voeren.

Methyluracilum

Zalf voor post-acne methyluracil wordt vrij vaak gebruikt. Deze tool heeft een genezend effect en helpt weefselregeneratieprocessen te activeren. Bovendien heeft de methyluracil-zalf een ontstekingsremmend effect.

Het wordt aanbevolen om de samenstelling aan te brengen op aangetaste delen van de huid. De specifieke dosering moet door de arts worden gekozen. De duur van de therapie is van 1 week tot 1 maand.

Arnica

Arnica homeopathische zalf bevat tinctuur van bergarnica D1 in een hoeveelheid van 10 g per 100 g. Vaseline is ook aanwezig in deze remedie.

Dankzij het gebruik van het medicijn, kun je niet alleen omgaan met post-acne, maar ook de manifestaties van ontsteking verminderen, een hemostatisch effect bereiken en wondgenezing versnellen.

Het wordt aanbevolen om het medicijn 1-2 keer per dag toe te passen. Om stabiele resultaten te bereiken, worden het hele jaar door 2 therapiekuren uitgevoerd. De duur van elk van hen moet minstens 2 maanden zijn.

Retinoïsche Zalf

Dit product bevat een vorm van vitamine A met een hoge biologische activiteit en isotretinoïne, die vaak wordt gebruikt bij de vervaardiging van verschillende zalven. Deze remedie gaat over acne en comedonen.Vanwege de aanwezigheid van isotretinoïne normaliseert de stof het proces van celdifferentiatie.

Retinoïsche zalf wordt tweemaal daags aangebracht. Voor gebruik moet de huid worden schoongemaakt. Het wordt aanbevolen om de samenstelling in een dunne laag over de aangetaste delen van het epitheel te verdelen.

Zwavel zalf

Deze tool heeft uitgesproken antiseptische en ontstekingsremmende eigenschappen. Dankzij het gebruik ervan is het mogelijk om te gaan met acne en de gevolgen daarvan. Het product bevat zwavel en een consistente emulsie - water, vaseline.

Voordat de samenstelling wordt aangebracht, moet de huid worden gereinigd met warm water en zeep en grondig worden gedroogd. Zwavelzalf wordt gewreven met zorgvuldige bewegingen in de aangetaste delen van de lederhuid. Breng het product voor het slapengaan gedurende 7-10 dagen aan.

Levomekol

De belangrijkste ingrediënten van het medicijn zijn chlooramfenicol en methyluracil. Deze stoffen hebben een ontstekingsremmend effect, verminderen zwelling, reinigen probleemgebieden van de huid en egaliseren de teint.

Levomekol zalf helpt bij het starten van het proces van regeneratie van aangetaste weefsels, waardoor u kunt omgaan met post-acne.

Om acne te verwijderen, wordt aanbevolen om een ​​wattenschijfje in het product te bevochtigen en gedurende 20 minuten op de huid aan te brengen. De resultaten zijn de volgende dag letterlijk zichtbaar.

Lifesaver

Rescue Ointment bevat uitsluitend natuurlijke ingrediënten die veel gunstige eigenschappen hebben. Olijfolie heeft dus een verzachtend en genezend effect op de huid, calendula geneest schade, bijenwas biedt dermis betrouwbare bescherming tegen externe factoren.

Vanwege de aanwezigheid van vitamine A en E stimuleert de zalf het herstel van het epitheel. Hiermee kunt u vlekken en littekens na acne snel verwijderen. Om dit probleem op te lossen, moet de zalf met een dikke laag op de aangetaste delen van de huid worden aangebracht.

"Zener"

Een effectieve remedie voor subcutane acne, die behoort tot de klasse van antibacteriële geneesmiddelen. "Zinerit" werkt lokaal op de huid, daarom helpt het om verschillende problemen bij het gebruik van geneesmiddelen van deze groep te voorkomen. De werkzame stof van het medicijn is erytromycine, dat de verwerking van eiwitten in bacteriën en streptokokken beïnvloedt. Het vermindert de secretie van de talgklieren. Als gevolg hiervan vermindert dit de activiteit van schadelijke organismen. De samenstelling reinigt het oppervlak van de huid, verwijdert witte acne, zwarte vlekken, zelfs in gevallen waarin het gebied van uitslag vrij groot is. Met voorzichtigheid moet het medicijn worden gebruikt voor mensen met een gevoelige en droge huid. De behandeling duurt 12 weken.

Analogen

Zinkzalf is een zeer betaalbare remedie. De verpakking van het medicijn kost 20 tot 50 roebel, afhankelijk van de fabrikant. Dit is niet het enige geneesmiddel dat zinkoxide bevat. Er zijn veel vergelijkbare medicijnen voor uitwendig gebruik, maar de prijs van eerlijk gezegd "bijt". Bijvoorbeeld, de populaire Sudokrem kost ongeveer 300 roebel voor 60 g. Je zult ook 300 roebel moeten uitgeven aan een tube babycrème uit luieruitslag Desitin. Er zijn absoluut torenhoge prijzen: Skin-cap crème op basis van zinkpyrithione kost 2500 roebel.

Van de meer beschikbare uitverkoop, wordt Tsindol gevonden in de vorm van een suspensie, het kost ongeveer 60 roebel, evenals Diaderm vanaf 70 roebel.

Vandaar de conclusie - er is geen goedkoop analoog van zinkzalf.

Bekijk de video: Hoe ik van mijn puistjes ben afgekomen (April 2020).